Çocuk Hastalıkları hiç sütüm yokk:(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

jade1980

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2011
27
0
86
arkadaşlar 3 aylık bir kızım var ve hiç sütüm yok:50: milupa anne çayı içiyorum ama maalesef faydasını göremedim önerileriniz var mı?

bol bol sıvı tüket. birde hiç kullanmadım ama malt içeceğinin süt yaptığını duydum. Bi dene istersen...

arkadaşlar 3 aylık bir kızım var ve hiç sütüm yok:50: milupa anne çayı içiyorum ama maalesef faydasını göremedim önerileriniz var mı?

canim süt arttiran humana stilltee var eczanelerde ama nekadar dogru bilmioyrum denemedim birde hayit tohumu aktardan var emziren anneler icin bende dogumdan sonra onu icmeyi düsünüyorum insaALLAH

sende bir dene istersen ve birde bol yesillik yemen gerekiyormus
RABBIM sütünü artirsin insaALLAH

şubat 2011 anneleri topiğinde bi arkadaş yazmıştı fayrouz sütü artırırmış içinde malt içeceğiyle aynı şey var sanırım.ananas.
dut kurusunu kaynatıp suyunu içtiğinde buda süt yaparmış eltim içiyodu.dereotu bulgur pilavı.yeşillik.
aklıma gelenler bunlar bide bol sıvı tabi 2 lt aşağı olmayacakmış.

Geçenlerde ben de yaşadım süt azalması. Rezene ve dereotu... 3 kupa kadar rezene günde. Ve bol bol su. Mutlaka 3 litre. Bir de bol uyku. Bebeğin her uyuduğunda sen de uyu.

kesinlikle rezene ,dereotu ve uyku bide proteinli gıdalarda arttırıyor ben tavuk yiyince maşallah fışkırıyor :)

canım bende sabahları akratdan aldığım rezene ve ıhlamur tohumunu karıştırıp 1 fincan çayını içiyorum.hoşaf çok yapıyo. bide çiğ köfte kısır mercimek köftesi. bende mantı yiyince iyi süt oldu. ama en önemlisi süt içmen çok iyi yapıyor. sıvıyı çok tüketcen. yeşil mercimek yemeği bulgur pilavı kuru soğan. eczaneden malt içeceği aldım ama içemedim tadı çok kötü. bide süt artırıcı dua buldum. her sabah okuyorum Alahım kabul etsin inanmakta önemli istersen özelden duayı mesaj atabilirim. bol sütllü günler..

slm canım öncelikle 'sütüm yok' fikrini kafandan atmalıısn olumlu düşüncenin de süt yaptığı kanıtlanmış bir gerçek. kafan rahat olacak benim de oğlum doğduğu ilk zamanlarda memeyi tutamamıştı dolayısıyla benim sütüm geri gitti tam 1 ay uğraştım gelmesi için.. incir hoşafının çok faydasını gördüm. şimdi oğlum 14 aylık geçenlerde eşimden boza istemiştim o da çok süt yaptı bilgin olsun canım..

keyfine bak.. kim ne derse desin aldırma benim emziremediğim dönemlerde kayınvalidem beni çok ağlatmıştı belki de bu yüzden gitti sütüm kimbilir.. ama sen sakın hiçbirşeyi kafana takma.. sakın sütüm yok diye de bırakma sürekli emzir süt kanalların uyarı alacağı için daha çok süt yapacaktır..

gece kafamı duvara dayayıp uyuduğumu bilirim gece boyunca emzirmeye çalıştım çünkü boş boş..hiç süt yoktu ama ne zaman oğlumdan yutkunma sesi duydum dünyalar benim oldu şimdi 14 aylık allah nasip ederse 2 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyorum..

sakın bırakma canım sakın.. zor bir dönem allah yardımcın olsun..

canım bende sabahları akratdan aldığım rezene ve ıhlamur tohumunu karıştırıp 1 fincan çayını içiyorum.hoşaf çok yapıyo. bide çiğ köfte kısır mercimek köftesi. bende mantı yiyince iyi süt oldu. ama en önemlisi süt içmen çok iyi yapıyor. sıvıyı çok tüketcen. yeşil mercimek yemeği bulgur pilavı kuru soğan. eczaneden malt içeceği aldım ama içemedim tadı çok kötü. bide süt artırıcı dua buldum. her sabah okuyorum Alahım kabul etsin inanmakta önemli istersen özelden duayı mesaj atabilirim. bol sütllü günler..

tavsiylerin için çok teşekkür ederim canım...rezene,komposto,çiğ köfte,soğan,ısırgan çayı ve daha sayamayacağım bir sürü şey denedim,ama malum olmuyor çok üzülüyorum :43:
malt içeceğini araştırdım,kilo yapıyormuş,ama kiloda yapsa alıp onuda deneyeceğim...
Dua sını hiç duymamıştım atarsan sevinirim...

canim süt arttiran humana stilltee var eczanelerde ama nekadar dogru bilmioyrum denemedim birde hayit tohumu aktardan var emziren anneler icin bende dogumdan sonra onu icmeyi düsünüyorum insaALLAH

sende bir dene istersen ve birde bol yesillik yemen gerekiyormus
RABBIM sütünü artirsin insaALLAH
Aminn sağoll humana'yı bugün aldım ve tam 3 kupa içtim bugünlük aynı durumdayım bakarsın sabaha artar:34:
çok sağol canım:)

Aminn sağoll humana'yı bugün aldım ve tam 3 kupa içtim bugünlük aynı durumdayım bakarsın sabaha artar:34:
çok sağol canım:)

canim oda olmassa dedigim gibi haiyt tohumunu dene internet den de arastira bilirsin hayiyt tohumu yazarak cok faydalari var ve emziren annenin sütünü de artiriyormus bende insaALLAH dogumdan sonra hayiti icicem ALLAH nasip ederse
dilerim senin sütünde diger arkadas gibi fiskirir insaALLAH :)))

tavsiylerin için çok teşekkür ederim canım...rezene,komposto,çiğ köfte,soğan,ısırgan çayı ve daha sayamayacağım bir sürü şey denedim,ama malum olmuyor çok üzülüyorum :43:
malt içeceğini araştırdım,kilo yapıyormuş,ama kiloda yapsa alıp onuda deneyeceğim...
Dua sını hiç duymamıştım atarsan sevinirim...
canım profilimde bi sorun var o yüzden ben sana burda yazıyım
“Fîhâ enhârun min mâin ğayri âsinin ve enhârun min lebenin lem yeteğayyer ta’muhu ve enhârun min xamrin lezzetin lişşâribîne ve enhârun min aselin musaffen ve lehum fîhâ min kulis semerât.

[İçinde bozulmayan sudan ırmaklar, tadı değişmeyen sütten ırmaklar, içenler için lezzet veren şaraptan ırmaklar ve süzme baldan ırmaklar vardır ve orda onlar için meyvelerin her türlüsünden vardır.]

1-Muhammed Suresi, 15. Ayet

Arapça’da “x” harfi yoktur evet ama Türkçe’deki harfler Arapça’dakileri tam karşılayamıyor. O yüzden kullanılmıştır. “ğamrin” olarak okuyun yalnız “ğ” harfini vurgulayarak, boğazınızda sürterek okuyun.
inşallah artar sütün.

kuru soğan, çiğköfte, bulgur pilavı, mercimek miiiii. yahu bu gaz sorunu sadece ben de mi var. ben yeşil biberden bile bir ısırık alsam bebeğim gece boyu kıvranıyor. hele süt içtiğimi düşünemiyorum.

canım profilimde bi sorun var o yüzden ben sana burda yazıyım
“Fîhâ enhârun min mâin ğayri âsinin ve enhârun min lebenin lem yeteğayyer ta’muhu ve enhârun min xamrin lezzetin lişşâribîne ve enhârun min aselin musaffen ve lehum fîhâ min kulis semerât.

[İçinde bozulmayan sudan ırmaklar, tadı değişmeyen sütten ırmaklar, içenler için lezzet veren şaraptan ırmaklar ve süzme baldan ırmaklar vardır ve orda onlar için meyvelerin her türlüsünden vardır.]

1-Muhammed Suresi, 15. Ayet

Arapça’da “x” harfi yoktur evet ama Türkçe’deki harfler Arapça’dakileri tam karşılayamıyor. O yüzden kullanılmıştır. “ğamrin” olarak okuyun yalnız “ğ” harfini vurgulayarak, boğazınızda sürterek okuyun.
inşallah artar sütün.

çokk teşekkür ederim okudum,hatta bir tane kağıda yazıp çamaşırıma iğneledim inşallah faydasını görürüm:16:

kuru soğan, çiğköfte, bulgur pilavı, mercimek miiiii. yahu bu gaz sorunu sadece ben de mi var. ben yeşil biberden bile bir ısırık alsam bebeğim gece boyu kıvranıyor. hele süt içtiğimi düşünemiyorum.

benim bebeğim de oldukça gazlı ama sütüm gelsin diye denemediğim yol kalmadı diyebilirim.o saydıklarını yediğim zaman kızımın damlasını kullanıyorum ve rezene ile anason çayını karıştırıp içiyorum idare ediyoruz işte:43:

canım senin bebeğin kolik olmsın sakın ben gaz olmasın diye kendimde rezene içiyorum. onada çok gazlı olduğu yada uyumadığı zamn beyaz gürüldü diye bişey var internette çok rahatlatıyor. anne karnındaki sesle aynıymış bi deneyin derim.

canım psikolojiyle de alakalı.. ben mutluysam eğer o gün çocuklarımı doyurabiliyorum ama değilsem ne yersem ne içersem içeyim olmuyo..
bi de benim sütüm çok yağsız, sık sık kabızlık yaşıyo bebeklerim bunun için de sabahları asidi alınmış zeytinyağı ile limon içiyorum bi kaşık..

canım psikolojiyle de alakalı.. ben mutluysam eğer o gün çocuklarımı doyurabiliyorum ama değilsem ne yersem ne içersem içeyim olmuyo..
bi de benim sütüm çok yağsız, sık sık kabızlık yaşıyo bebeklerim bunun için de sabahları asidi alınmış zeytinyağı ile limon içiyorum bi kaşık..

genelde neşeli bir yapıya sahibim ama herkez gibi zaman zaman bende strese giriyorum...
sütüm damla damla geliyor desem inanır mısın.az önce sağdım 25 cc bile çıkmadı gel de strese girme işte:43: humana da işe yaramadı başka yollar aramaya devam edeceğim pes etmek yok asla..

Back