• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hic sevmediğim huyum

Purpplee

Dünya kaç günlük deyip sarılmalı bugüne..
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
15.858
Puanlar
298
Her gün akşam eve dönüşte sürekli düşünüp üzülüyorum bir şeyleri takıyorum.Ornegin bir velime çocuğu hakkında dikkat dağınıklığı var dedim,ben öyle olduğunu düşünmuyorum dedi diye evde kendimi yedim dün.Cok mu abartıyorum çocuğu diye.

Bugün de oğlumun öğretmenine beslenme saatinde kendi ogrencimle börek gönderdim,benim oğluma vermiş sen ye demiş..Saatlerdir pişmanlık yaşıyorum,niye geri verdi beni yanlış mı anladı acaba diye ,öyle mi sandi böyle mi düşündü diye diye kendimi yedim.

Çok rahatsızım bu düşüncelerden,her şeyi evin kapısında bırakmak istiyorum ama bu yıl yapamıyorum bunu nedense.

Size de böyle oluyor mu,ne yapmak lazım,niye böyleyim ben 🙄

Ben de sizin gibiydim. Ama artık şöylr düşünüyorum, 5 sene önce belki deli gibi üzüldüğüm bir olayı şu an hatırlamıyorum bile. Bugğn de üzüldüğüm şeyi belki 1 ay bile geçmeden unutacağım. Sevdiklerim yanımda ve sağlıklı mı, tamamdır. Dünyanın geri kalanı artık kapımdan içeri giremiyor.

Bir çocukla yemek göndermek bana çok ayıp geldi. O çocuğun canı çekmis olabilir. O çocuk kurye mı birine birşey götirüyor. Oglunuzun ögretmenine de roşvet gibi geldi belki. Samimiyetimiz olsa siz götirürdonoz yok demekki. Bana da rahatsız edici geldi. Diğer konuda da teşhis koyma hakkınız yok bu konuda uzman doktor musunuz? En fazla olumlamalı konuşup iyi bence ama öyle bir ihtimal olabilir belki diye bir uzmana götürmenizi tavsiye ediyorum vs denilebilir. Bunlar çok hassas konular. Sınıfta da çocuğa öyle bir durumu var gibi ek bir davranış sergiliyorsanız dikkat edin derim

aslında siz başkalarına ait sandığınız fakat aslında size ait olan düşüncelerin gerçekliğine inanıyorsunuz. David Burns İyi Hissetmek adlı psikoloji kitabını okumanızı tavsiye ederim. Yaşadığınız şeyin tam karşılığı kitapta detaylıca anlatılıyor. Başkaları adına düşünüp karara varmak, tiyatrolar yazmak gibi şeyler söylenebilir içinde bulunduğunuz durum için.

Siz veliye bir öğretmen olarak gözleminizi söylemişsiniz. Kabul etmek de etmemek de ona kalmış. Siz, size göre gerekeni yaptınız ve konu kapandı.

Diğer konu ise tamamen en başta yazdığım konu.

Bilişsel terapiyi deneyebilirsiniz.
Bilişsel davranışçı terapi (BDT), kişinin olumsuz ve işlevsel olmayan düşüncelerini yeniden şekillendirerek, yerine gerçekçi ve olumlu düşünce biçimleri koymayı hedefleyen, duygusal tepkilerini ve davranışlarını belirleyen düşünce yapısı, algısı ve olayları yorumlayış şeklini değiştirmeye odaklanan terapi yöntemidir.

Konuyla ilgili kitaplar da mevcut, araştırıp okuyabilirsiniz.

Son düzenleme:
Dikkat daginikligi teshisini ögretmenler degil de psikologlar ya da uzmanlar koymaz mi? Direkt var demek yerine dikkati cabuk dagiliyor deseniz nasil olurdu tepkisi acaba? Belki de ters bir insandir bilemeyecegim.

Diger öğretmen de iyi yapmış. Yaranmaya calişan sinif anneleri gibi yiyecek yollamişiniz😀 bir de ogrenciyle yapiyorsunuz hic hos degil

Her gün akşam eve dönüşte sürekli düşünüp üzülüyorum bir şeyleri takıyorum.Ornegin bir velime çocuğu hakkında dikkat dağınıklığı var dedim,ben öyle olduğunu düşünmuyorum dedi diye evde kendimi yedim dün.Cok mu abartıyorum çocuğu diye.

Bugün de oğlumun öğretmenine beslenme saatinde kendi ogrencimle börek gönderdim,benim oğluma vermiş sen ye demiş..Saatlerdir pişmanlık yaşıyorum,niye geri verdi beni yanlış mı anladı acaba diye ,öyle mi sandi böyle mi düşündü diye diye kendimi yedim.

Çok rahatsızım bu düşüncelerden,her şeyi evin kapısında bırakmak istiyorum ama bu yıl yapamıyorum bunu nedense.

Düşüncelerinizi takip etmeyi bırakın aklınıza bir fikir geldiğinde siz o an ne ile meşgulseniz onu yapmaya devam edin düşüncelerinizi susturamazsınız ancak geçip gitmesini seyretmek sizin elinizde daha da üzerinde durup aklınızda büyütmeyin ancak yok saymayın da onları seyredin ve siz o esnada inatla dizi seyretmeye devam edin meselaa bilmiyorum anlatabildim mi belki faydası olur

insanların hakkınızda ne düşündüğünü neden bu kadar önemsiyorsunuz?

aslında siz başkalarına ait sandığınız fakat aslında size ait olan düşüncelerin gerçekliğine inanıyorsunuz. David Burns İyi Hissetmek adlı psikoloji kitabını okumanızı tavsiye ederim. Yaşadığınız şeyin tam karşılığı kitapta detaylıca anlatılıyor. Başkaları adına düşünüp karara varmak, tiyatrolar yazmak gibi şeyler söylenebilir içinde bulunduğunuz durum için.

Siz veliye bir öğretmen olarak gözleminizi söylemişsiniz. Kabul etmek de etmemek de ona kalmış. Siz, size göre gerekeni yaptınız ve konu kapandı.

Bilişsel davranışçı terapi (BDT), kişinin olumsuz ve işlevsel olmayan düşüncelerini yeniden şekillendirerek, yerine gerçekçi ve olumlu düşünce biçimleri koymayı hedefleyen, duygusal tepkilerini ve davranışlarını belirleyen düşünce yapısı, algısı ve olayları yorumlayış şeklini değiştirmeye odaklanan terapi yöntemidir.

Dünyanın en iyi kitabı olabilir

Velinin sizden iyi bildiğine nerden kanaat getirdiniz de o kadar üzüldünüz?? Çocuğa bir parça börek verebilirdiniz ama herkes her an her şeyi düşünemeyebilir. Özgüven eksikliğiniz mi var?

Bir çocukla yemek göndermek bana çok ayıp geldi. O çocuğun canı çekmis olabilir. O çocuk kurye mı birine birşey götirüyor. Oglunuzun ögretmenine de roşvet gibi geldi belki. Samimiyetimiz olsa siz götirürdonoz yok demekki. Bana da rahatsız edici geldi. Diğer konuda da teşhis koyma hakkınız yok bu konuda uzman doktor musunuz? En fazla olumlamalı konuşup iyi bence ama öyle bir ihtimal olabilir belki diye bir uzmana götürmenizi tavsiye ediyorum vs denilebilir. Bunlar çok hassas konular. Sınıfta da çocuğa öyle bir durumu var gibi ek bir davranış sergiliyorsanız dikkat edin derim
Sallama kabının içi dışından görünmüyordu,poşet de vardı dışında.Cocuklar bir yere gönderilmeye bayılıyorlar.Cocukla ilgili bir olumsuzluk yok aslında ama yine de son zaten.Oglum sınıfın en iyisi,o yüzden rüşvet değil vefaydi ama öyle mi düşündü diye üzüldüm açıkçası..Aramız iyi ama çok tanıdığımı söyleyemeyeceğim.

Diğer çocuk hakkında annesine derse iki dk konsantre olamıyor, dışarıdan desteğe ihtiyacı olduğunu düşünüyorum dedim zaten ben de.Cocugun öğrenmesini engelliyor ama bu yılın velileri çocuğuna bir şey kondurmuyor

Dikkat daginikligi teshisini ögretmenler degil de psikologlar ya da uzmanlar koymaz mi? Direkt var demek yerine dikkati cabuk dagiliyor deseniz nasil olurdu tepkisi acaba? Belki de ters bir insandir bilemeyecegim.

Diger öğretmen de iyi yapmış. Yaranmaya calişan sinif anneleri gibi yiyecek yollamişiniz😀 bir de ogrenciyle yapiyorsunuz hic hos degil
İyi yapmış demeseydiniz daha yapıcı bor yorum olurdu

Düşüncelerinizi takip etmeyi bırakın aklınıza bir fikir geldiğinde siz o an ne ile meşgulseniz onu yapmaya devam edin düşüncelerinizi susturamazsınız ancak geçip gitmesini seyretmek sizin elinizde daha da üzerinde durup aklınızda büyütmeyin ancak yok saymayın da onları seyredin ve siz o esnada inatla dizi seyretmeye devam edin meselaa bilmiyorum anlatabildim mi belki faydası olur
Çok iyi anladım.O gün deli kimle ne oldu diye düşünmekten yorumlamaktan gerçekten bıktım,bunun normal olmadığını düşünüyorum.Yerine başka düşünceler koymayı deneyeceğim,başka işlere odaklanmaya çalışacağım dediğiniz gibi.

Velinin sizden iyi bildiğine nerden kanaat getirdiniz de o kadar üzüldünüz?? Çocuğa bir parça börek verebilirdiniz ama herkes her an her şeyi düşünemeyebilir. Özgüven eksikliğiniz mi var?
Veli benden çok biliyormuş gibi konuştuğu için.
Şimdi bir başka öğrencim var mesela.Cocuk sınıftaki yönergeleri takip etmiyo, kollarını bağlıyor misafir öğrenci gibi oturuyor.Yanins gidiyorum bir şey yazmamış,niye yazmadin diyorum,aaaa yazıyor muyduk diyor ya da kalemimi bulamadım ondan yazmadım diyor, kalemligini çıkarıyorum içinde üç tane kalem.Aaaa kalemligime bakmak hiç aklıma gelmemişti diyor.Annesine dedim çocuk komut bekliyor her adımda,kuralcı çocuk ondan diyor.Uzman yardımı deyince bir şeyler oluyor kendisine..sonra eve gidince haddini çok mu asiyorsun purple,kadınin hoşuna gitmiyor başkana diyorum.Oysaki öğretmeni olarak bunu paylaşmak yönlendirmek görevim.
Çocuğun elinden hijyenik bulmazsa diye düşündüm ama gönderdiğim de bir cocuktu,çok pişmanim zaten bu konuda,keşke geri alsam zamanı

Bazen bana da oluyor. Dıyorum kı kısacık ömür. Hıc bır seyı takmayan insanların daha mutlu ve daha harıka hayat yasadıgını defalarca gordum

Niye siz veya oğlunuz direkt gidip vermiyorsunuz, onun yerine öğrenciye kurye gibi git ver diyosunuz anlamadım bu kısmı
Çocuklarla birbirimize evrak vs yolluyoruz normalde de,ben götüreyim ben ben diye atiliyorlar ama başkasıyla göndermeye mi takıldı diyorsunuz?
Ben hayatta bir şeyi iade etmem,ondsn sanirin garip geldi

Bazen bana da oluyor. Dıyorum kı kısacık ömür. Hıc bır seyı takmayan insanların daha mutlu ve daha harıka hayat yasadıgını defalarca gordum
Cok doğru.Okulda oysaki çok pozitif,çok kafası rahat olarak bilirler, bayılıyorum rahatlığina der hatta bir arkadaş.Evdeki durumum bambaşka

Hafta sonu o kitaba bakacağım mutlaka,oneriniz ve tespitiniz için teşekkürler

insanların hakkınızda ne düşündüğünü neden bu kadar önemsiyorsunuz?
Aslında kilit soru bu..İnsanları da düşüncelerini de kendimden çok önemsiyorum.Cocukluktan gelen bir şey olabilir, başkasi ne der durumu

Cok doğru.Okulda oysaki çok pozitif,çok kafası rahat olarak bilirler, bayılıyorum rahatlığina der hatta bir arkadaş.Evdeki durumum bambaşka
Valla ben nazara da çok ınanıyorum. Dısarıya yansıtmıyoryz ama ıcımız yangın yerı

Back