Hiç genel aneztezi aldınız mı ?

lolo eşiniz hangi hastanede ameliyat oldu...gerçekten merak ettim...bende istanbulda çalışmayı düşünüyorum o açıdan sordum...ha bu arada eğer eşiniz sigara içiyorsa anestezi açısından problem oluyor...ama tabiki eşinizin ameliyat sırasında acı çekmesini acıklamıyor...

Lolo,çok çok geçmiş olsun..Korku filmi gibi gerçekten.Eşinin psikolojisi nasıl da bozulmuştur.(

Geçen gün gebelik topiğinde de buna benzer bir olay okumuştum:Sezeryan sırasında bir arkadaş ta ilk 10 dk.uyanıkmış,kestiklerini falan hissetmiş,sonradan uyutmuşlar..benneyaptımki
Yaa ben de 2 ay sonra sezeryana giricem..
Dayanamıyorum bu tür şeyleri okuyorum,sonra da çok etkileniyorum..:çok üzgünüm:

akciğerinde bilinen bir sorunu yoktu ameliyattan önce doktorun demesine göre çok sigara içen kişilerin bünyesi zor kabul edermiş anesteziyi sigara içtiği için ciğerleri kötüymüş doktorun demesi zaten eşimin ameliyat olmadan içtiği sigara son oldu daha içmiyo sigara yüzünden ben bu acıyı çektim diye
büyük bi araştırma hastanesi özelden yazabilirim ismini

cnm benim lütfen bu tür şeylerle moralini bozma...drlarınla iyi konuş iyi bilgi al...epidural anestezi sezeryan için cok iyi bir yontem hem dogum sonrası agrılarında da etkili oluyor..hiç endiselenme....bebeğini sağlıkla sıhhatle kucagına alırsın inşallah canım...:1hug:

Gecmiş olsun canım allah sifaalr evrısn kurtajda bnde geNEL anesteZıyle oldum ama bişi hıssetmedım

Canım çokk geçmiş olsun çok üzüldüm okurken cok kötü oldumm .Off Ben hiç aneztezi almadım ama 1 ay sonra flim çektirip almayı düşünüyordum ..Zaten üzerimde aneztezii korkusu vardı yazılanları okuyunca çok korktum.. senağlama
Benimde eltim bundan 2 yıl öncee Rahim ameliyatı olmuştu.İşte ben meraklı oldugumdan srmuştm ona yenge nasıl bayıldın falan ..Bana dedikii ben ameliyat başlarken herşeyi hissettim dedisenağlamagözlerim kapalıydıı ,drların seslerını duyuyordum dedii.Hafif acılar hissettim dedii.İçimden dedimki diyoo;Ben hep amelıyat bıtene kadar hissedicekmiyim bu acıyı dıye korkutum dedı ama 1 kac dk sürdü dedı uyumusum sonra bırsey hıssetmedım dedı.Beni herhalde tam uyumadan kesmeye başladılar dedi senağlamaKorkuyom yaa ne biçim aneztezi dr ları varr nasıl bir iştir buu.Ben evhamlıyım valla aneztezıcı ıle konusurum soru sorarım :1shok::1shok:

Sağol canım yaa,hem verdiğin bilgiler için,hem de içimi rahatlattığın için teşekkür ederim.a.s.
Ben ilk doğumumu sezeryanla ve genel anestesiyle yapmıştım.Ama daha koluma ilaç enjekte ettikleri anda bayıldım ben ve sıkıntısız atlattım çok şükür..
Ama işte bunları okuyunca ister istemez korkuyorum..
Dediğin gibi ben de hastanenin anestezi uzmanı hakkında bilgi edinmeden rahat edemiycem sanırım.
Bir de bana epiduralle sezeryan, soğuk geliyor nedense.
Genel anestezideki "uyu-uyan herşey bitsin" olayı daha kolayıma geliyor.
Sanki epiduralde o anı yaşarken strese girermişim,evhamlanırmışım gibi hissediyorum..
Tekrar sağol canım..:1hug:

canım bence tam tersi. epidural sezeryanda hiç bir acı hissetmiyorsun zaten seni konuşturup dikkatini dağıtıyorlar ve bebeğinin ilk ağlamasını sen duyuyorsun ilk sen görüyorsun tanışma anınızın resmini çekiyorlar. ben bu şekilde doğum yaptım. üstelik daha önce hiç araştırmadan genel anestezi diye gittim doktor epidural yapalım dedi. 10 kere doğum yapsam hepsini epidural isterdim.

Benimde eltim bundan 2 yıl öncee Rahim ameliyatı olmuştu.İşte ben meraklı oldugumdan srmuştm ona yenge nasıl bayıldın falan ..Bana dedikii ben ameliyat başlarken herşeyi hissettim dedisenağlamagözlerim kapalıydıı ,drların seslerını duyuyordum dedii.Hafif acılar hissettim dedii.İçimden dedimki diyoo;Ben hep amelıyat bıtene kadar hissedicekmiyim bu acıyı dıye korkutum dedı ama 1 kac dk sürdü dedı uyumusum sonra bırsey hıssetmedım dedı.Beni herhalde tam uyumadan kesmeye başladılar dedi senağlamaKorkuyom yaa ne biçim aneztezi dr ları varr nasıl bir iştir buu.Ben evhamlıyım valla aneztezıcı ıle konusurum soru sorarım :1shok::1shok:[/QUOTE]

anestezi tam etkisini göstermeden ameliyata başlayabildikleri gibi,ameliyat bitiminde dikiş esnasında erken anesteziden uyandırma sonucunda hasta acı hissedebiliyor...lolo ark eşinde de acaba böyle olduda eşi o acıyımı hissetti diye düşündüm sordum ancak eşi işlem devam ederken olduğuna eminmiş,hissetmiş...:bbo::çok üzgünüm:

bu yüzden aklınıza takılan her şeyi sorun,bilgi alın...dr unuzu arastırın(planlı girişimlerde)...size nasıl bir işlem uygulanacağını ögrenirseniz daha bilinçli,rahat olursunuz...asla evham yapmayın her şeyin olumlu gelişceğini düşünün...kötü ihtimalleri atın kafanızdan....dua edin...anestezi almaya başlarken okuduğunuz dualarda sizi rahatlatacak kafanızı dagıtacaktır....:Saruboceq:hihoyyyt

dr larınızdan gereken bilgiyi aldıktan sonra onlara güvenin...cunku güvendiğinizi gösterdiğinizde drlarınızda ona göre motive oluyorlar..ama siz tabikide gerektiğinde hakkınızı arayın:mymeka:sevgilera.s.

Son düzenleme:
3 kez genel anestezı ıle uyutuldum...

sezeryanım harıc hepsınde beynım uyanıktı duyuyordum... ama kesme işlemı olmadıgı icin acı hıssetmedım tabıki..

sanırım üç kere genel aneztesi aldım ama birşey olmuyor yani hayat devam yinde

korkulacak birşey yok

tüylerim diken diken oldu resmen okurken, çok geçmiş olsun! başta ben de acaba rüya mıydı (insana gerçek gibi geliyor) ya da sonra filmin etkisinde mi kalmıştır acaba diye düşnümüştüm ama mesajları okudukça ve konuyla ilgili arkadaşın açıklamalarıyla hem bilgilendim hem de iyice gerildim. aman allah göstermesin hiçbirimize, sigaradan uzak kalmak için bir neden daha çıktı diyeceğim ama sigara olduğunu sanmıyorum sebebin. anestezist hatası olasılığı daha yüksek gibi geliyor bana daklava:

bu arada ben de bir defa genel anestezi ile uyutuldum, 6 saatlik ciddi bir ameliyat geçirmiştim. ağzıma takılan şey ve 10 dan geriye doğru saydırılırken dr ların konuştuklarını duymuştum sadece ama 1 e kadar sayamamıştım sanırım.

ıkı kez genel anestezı aldım ama hıc buna benzer seyler yasamadım..
ıyı kı de yasamamısım..
cok gecmıs olsun:teselli:

kızlar korkmanıza gerek yok benimeşim hastaneye gittiğinde durumu çok acildi beklenecek saniyesi bile yoktu çok kan kaybetmişti bu yüzden anestezi yönünden hiç bir test yapılmadan ameliyata alındı doktorun hatasıda var tabi ama bu durum çoğunlukla acil durumlarda oluyo normalde anestezi almada size bi takım testler yapıyolar ciğerleriniz kontrol ediliyo farkındaysanız ameliyattan bir gün önce hastaneye çağırılıyosunuz gereken tüm testler yapılıyo ona göre ameliyata alınıyosunuz eşimle o ameliyattan sonra 13 gün hastanede yattık cerrahi servisi olduğu için hep ameliyat olacak hastalar vardı bir hafta bekleyen bile oldu sağlık sorunu olduğu için ameliyata karar vermek çokta basit bi işlem değil yani benim eşim acil olarak getirildiği için bu testler uygulanmadı ve sonuç bu oldu allahtan eşim çok güçlü biri de kolay atlata bildik ama ben onun hala içinde bu acıyı hissettiğini ama dışa vurmadığını biliyorum zaten yoğun bakımdan çıktığında gözlerinde acıdan başka bişey yoktu ameliyat olurken gözümden yaşlar geldi dedi ve yüzüne baktığımda göz yaşlarının izleri vardı eşimi o halde görmek o kadar acı vericiydiki her tarafında hortumlar ve acıdan ayıklar bi haldeydi uyuyamıyodu korkudan hep sıçrıyodu şu an bile aklıma gelince kendimi tutamıyorum gereksiz yere durup dururken eşimde bende hatta oğlumda çok acılar çektik bunada şükrediyorum çok acı çektik ama eşim kurtulduya başka ne isterim oğlumunda psikolojisi bozulmuştu yavaş yavaş her şey yoluna giriyo eşim allahıma şükürler olsunki yanımda başkada bişey istememsağlığına tamamen kavuşunca dünyalar benim olucak hayatımda ikinci kez yoğun bakım kapısının önünde bekledim eşim içinde oğlum içinde o kapıda bekledim orda aklıma gelen şey allahım sana şükürler olsun ama daha kimin için beklicem bu kapıda dedim
kızlar kusura bakmayın duygularım çok karışık olduğu için yazımda karışık oldu

evet acil olduğu için gerekli tetkikler yapılmadan hasta ameliyata alınıyor...eşinizden gözyaşları gelmesi hastanın acı hissettiğinin bir göstergesidir aslında...acil olduğu için koşuşturmada dikkat etmemiş olabilirler...bunu eşinizin anestezistleride biliyordur aslında ama dikkat önemli...
acil bir durumda hastaya hakim olmasıyla,bilgisiyle,insanlara verdiği değerle hayran olduğum anestezistlerde var...tam tersi olanda...ben daha öğrenciyim öğrenmem gereken çok şey var ve bu emekli olana kadar da devam edecektir...ancak asıl önemli olan empati yapabilmek hastaya değer vermek... hiçbir insanın kalbinden merhamet duygusunu eksik etmesin allahım...:Saruboceq:

lolo ark sizinde inşallah çektiğiniz sıkıntıların sonudur bu olay..:1hug:.siz dualarınızı eksik etmeyin...her acı bir sınavdır önemli olan her şekilde şükretmek...yerimsenibeninancınızı hiçbirzaman kaybetmeyin...her şey herkesin gönlünce olsun...a.s.:enbuyukkk:

umarım bir daha öyle zor saatler geçirmezsiniz hastane kapılarında... inanın eşiniz de sizin daha fazla üzülmemeniz için elinden geleni yapıyordur. kendi ameliyatımı ve yoğun bakımda kendime geldikten sonra ilk düşündüğüm şeyin annemin ne kadar üzüldüğü olduğunu hatırladım bu yazınızla senağlama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…