Hiç genel aneztezi aldınız mı ?

Lolo

eşim ve oğullarım
Kayıtlı Üye
31 Mart 2008
3.704
9
benim eşim çok ağır yani meme çizgisinden sağa mideye doğru ordan göbek deliğinin altını aşan bi şekilde ameliyat oldu genel anestezi verildi ameliyat sırasında beyni uyanmış ve bunu araştırdım gerçekten doğru beyni uyanmış şöyleki anestezi altındayken zaten duyarız ama acı hissetmeyiz eşim anestezi aldıktan sonra gözünün baktığı yeri görüyo ve doktorların dediklerini duyuyomuş buraya kadar normal ameliyatın ortasındayken birden beyni uyanmış ve acıyı hissetmeye başlamış evet inanması çok zor ama öyle acıyı hissediyo doktorların karnını açmalarını elleriyle damarlarını karıştırmalarını dikmelerini bu acıların hepsini hissetmiş fakat kıpırdayamamış ağzımda bişey vardı dilimle itmeye çalıştım itemedim parmağımı kıpırdatmaya çalıştım olmadı doktorlara durun canım yanıyo dicem diyemiyorum işkence gibiydi diyo ve ameliyattan yoğun bakıma alındı 6 saat sonra kendi isteğiyle yoğun bakımdan çıktı ve şok halindeydi sayıklıyodu devamlı bana işkence yaptılar beni canlı canlı kestiler diyodu anlıcanız bi vahşet yani anestezistin hatası

Allah Allah...:1shok:
Hemen şikayette bulunsaydınız...
Çok büyük hata diyecem ama acaba eşiniz rüya görmüş olmasın..
Derler ya narkoz sırasında hasta bazen öyle rüyalar görürmüş ki uyanık olduğunu o anda o kabusu yaşadığını sanırmış..Oysa ki herşey bir rüya çıkarmış sonunda.

aa çok kötü ya geçmiş olsunn bende 2 kez genel anestezi oldum ama çok şükür hiçbişey hissetmedimm derin bir uykudan uyanır gibiydimmm

hayır rüya olamaz yaşadım diyo ağzımda bişey vardı dilimle itmeye çalıştım olmadı diyo acı nasıldı çok canın yandımı dedim bana güldü acımı canlı canlı seni kessinler bakalım ne hissediyosun dedi

öncelikle büyük geçmiş olsun .çok üzüldüm.
Evet böyle birşey var ve buna anestezik farkındalık deniliyor.hatta bununla ilgili bir film de var ama henüz izlemedim.o filmin tanıtım yazısını okumuştum ve çok etkilenmiştim.filmin ismi anestezi.belki izlemek istersiniz.
Eşiniz bunu doktoruyla paylaşmış mı?doktorları ne söylüyor.bir de bu eşinizin ilk ameliyatı mı?
Tekrar geçmiş olsun.

Son düzenleme:
cok korkunc :1shok:bende boyle bi olayi,yabanci bi kanalda izlemistim,kadin anlatirken agliyodu,o ani tekrar yasiyo gibi titriyodu kadin..............
ama sunuda merak ederim,o aciyi cekerken,kisinin tekrar bayilmamasida ilginc........ne biliyim bu kadar aciya nasi dayanabilirki insan........gecmis olsun tekrardan..........a.s.

eşim acil olarak gittiği için hiç bit tetkik uygulamadan anestezi verdiler çünkü hayati tehlikesi vardı doktoruyla konuşmadık çünkü eşim o kadar çok etkilendiki bu olaydan bu konuyu konuşmak bile istemedi ayrıca o filmi izladim ben çok ilginç tavsiye ederim ama eşim filmdeki gibi ailesini falan görmemiş eşime dedimki filimden etkilenip sende beni düşündünmü hayatın gözlerinin önünden geçtimi dedim bana dediği laf ne hayatı ne seni ben acıdan başka bişey hissetmiyodumki o kadar büyük bi acıydıki başka bişey düşünmeme izin vermedi dedi

canım geçmiş olsun öncelikle.
ben de laale ablaya katılıyorum, eşiniz rüyada olabilir, aneztezinin etkisiyle de böyle canlıymış gibi inanabilir. ama sezeryan sırasında uyanan bir bayanın da yazısını okumuştum burada sanki, gerçek miydi bilmiyorum.
yalnız, eşinizin ameliyatı uzun süren bir ameliyat sanırım ve uyandığını farketmemeleri imkansız...o sezeryan örneğinde ameliyat olan kişi de sesini çıkaramamıştı ama anestezist farkedip yeniden uyuttu beni diye yazmıştı.
ben eşinizin rüya gördüğünü düşünüyorum, bilimde buna 'alfa uykusu' da deniyor, yani uyur-uyanık arası görülen rüyalar o kadar gerçekçi olur ki, fiziki koşulları bile hissedersiniz.

siz yine de bir araştırın tabi ve eğer dediğiniz gibiyse, mutlaka hastaneye dava açın!

Evet ama siz şikayette bulunmazsanız,başka hastalar üzerinde de hatalar yapabilirler..:çok üzgünüm:
Acaba eşiniz o filmden mi etkilenip aynı olayı yaşadığını sandı diye düşünmeden edemedim açıkçası şimdi de..

canım filmi daha sonra izledik merakımızdan iki buçuk saatlik bi ameliyattı ve acil bi durumdaydı yani hayati tehlikesi çok yüksekti anesteziyi verip hemen ameliyata almışlar hayal olabilecek bişey değil benim eşimde çok dayanıklıbir insan allahtan doktorlar bile eşinin yaşaması bi mucize diyolar o arada demekki anestezist tam ilgilenmedi

merhaba lolo öncelikle çok geçmiş olsun benim branşım anestezi...daha ögrenciyim ama anlattıklarınız kadarıyla eşinizde kas gevşemesi saglanmış ancak gerekli amnezi yani uyku hali oluşturulamamış...öncelikle anestezi verilcek bir hastaya başka indüksiyon ajanı olarak bizim barbiturat dediğimiz sedasyon hipnoz oluşturan ilaçlar verilir daha sonra kas gevşetici verilir ilaç etkisi başladıktan sonra hava yoluna yani nefes borusuna tüp gönderilir..çünkü kas gevşeticinin etkisi ile solunum reflexi durur kaslar gevşer ve tüp sayesinde solunum spontan devam ettirilir...
eşinizde kas gevşetici olduğu için reflexleri baskılandığı için hareket edememiş...ama eşinizde uyku halinin devamını sağlayamadıkları için eşiniz her şeyi duymuş olabilir...anestezide başta damardan bu ilaç yapılır daha sonra anestezi boyunca hastaya inhalasyon anesteziği dediğimiz makinadan hastaya hava yolu ile gönderilen ilaçlar ameliyat bitimine kadar devam eder...eşinizde bir sekilde bu anestezi idamesi saglanamamış olabilir...malesefki işini dikkatli yapmayan insanlar yüzünden bu tür durumlar yaşanabiliyor...ve hastalar açısından büyük psikolojik travmalara sebeb olabiliyor...

ben de sezeryan olmuştum.bir yakınım hemşireydi ve o da ameliyata girdi.ben de ameliyat sırasında kalkmaya çalışmışım.tekrar narkoz vermişler.ama hiçbirşey hatırlamıyorum.sadece çok erken uyandım.ameliyat masasında..müthiş bir acıyla.ama Allah tan tüm işlemler bitmişti.

anestezi aslında dışardan bakıldığı zaman aman işte iki ilacı veriyorsun hasta uyanıyor değil...cok zor zamanı ilacı iyi ayarlamak ve dikkatli olmak lazım...lolo ark eşinin büyük ihtimalle anestezi idamesi saglanamamış...anestezik gaz vaporizatorde bitmiş olabilir yada dönüşüm işleminde verilmesinde yardımcı olan yine bir gaz tutucu ilaç sadolaym bozulmuş olabilir...kas gevsemesi olduğu için hasta ameliyat sırasında solumadığından anestezist farkında olmamıştır...malesefki işini dogru düzgün yapmayan elinde kitap,dergi,sohbet makinayı monutoru gözlemlemeye gerek görmeyenler oluyor...olanda hastalara oluyor tabi...

doktor eşiminciğerlerinden dolayı anesteziyi kabul etmekte zorlandığını söyledi ekimin 15 inde old bu olay ve ciğerlerinde hala sorun var anesteziden kaynaklanmış olabiirmi bu sorun

açıklamanıza kendi adıma da tesekkur ederim, çok etkilendim gerçekten...çok ta kızdım....

Lolo'cum bence hastaneye dava açın hemen! Eşin de tez zamanda iyileşir umarım!

eşinizin herhangi bir akciğer rahatsızlığı var mı?kronik obstüriktif akciğer hastalığı-astım-bronşit ya da ameliyat olduğu sırada gribal bir durum var mıydı?gerçi acil vakalar dışında nezle grip olduğu zaman vaklar 1 -2 hafta ertelenir...anestezide akciğer çok önemlidir.ameliyat sırasında havalanması açısından...ancak yine ona uygun ilaçlarla basınclı soluma ile bu sorun halledilebiliyor...bu yüzden olduğunu sanmıyorum...havalanmayacak kadar kötüysede gerekli ilaç tedavisinden sonra ameliyata karar verilirdi...yaptığım stajlarda akciğerleri kötü bir çok hasta geldi...bence tamamen anestezistin dikkatsizliği...

açıklamanıza kendi adıma da tesekkur ederim, çok etkilendim gerçekten...çok ta kızdım....

Lolo'cum bence hastaneye dava açın hemen! Eşin de tez zamanda iyileşir umarım!

bende teşekkür ederim yardımcı olabildiysem ne mutlua.s.bencede bu işin arkasını bırakmayın cünki o çalışanlara günde en az 2-3 hasta gelir...ve bu travma aslında onemsenmeyecek basit bir şey değil özellikte cocuklarda cok daha büyük ilerde kişiliğini etkileyen problemlere sebeb olabiliyor...umarım cocuklarda bu gibi durumlara sebeb olmamışlardır...klava:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…