Allah Allah...:1shok:
Hemen şikayette bulunsaydınız...
Çok büyük hata diyecem ama acaba eşiniz rüya görmüş olmasın..
Derler ya narkoz sırasında hasta bazen öyle rüyalar görürmüş ki uyanık olduğunu o anda o kabusu yaşadığını sanırmış..Oysa ki herşey bir rüya çıkarmış sonunda.
eşim acil olarak gittiği için hiç bit tetkik uygulamadan anestezi verdiler çünkü hayati tehlikesi vardı doktoruyla konuşmadık çünkü eşim o kadar çok etkilendiki bu olaydan bu konuyu konuşmak bile istemedi ayrıca o filmi izladim ben çok ilginç tavsiye ederim ama eşim filmdeki gibi ailesini falan görmemiş eşime dedimki filimden etkilenip sende beni düşündünmü hayatın gözlerinin önünden geçtimi dedim bana dediği laf ne hayatı ne seni ben acıdan başka bişey hissetmiyodumki o kadar büyük bi acıydıki başka bişey düşünmeme izin vermedi dedi
merhaba lolo öncelikle çok geçmiş olsun benim branşım anestezi...daha ögrenciyim ama anlattıklarınız kadarıyla eşinizde kas gevşemesi saglanmış ancak gerekli amnezi yani uyku hali oluşturulamamış...öncelikle anestezi verilcek bir hastaya başka indüksiyon ajanı olarak bizim barbiturat dediğimiz sedasyon hipnoz oluşturan ilaçlar verilir daha sonra kas gevşetici verilir ilaç etkisi başladıktan sonra hava yoluna yani nefes borusuna tüp gönderilir..çünkü kas gevşeticinin etkisi ile solunum reflexi durur kaslar gevşer ve tüp sayesinde solunum spontan devam ettirilir...
eşinizde kas gevşetici olduğu için reflexleri baskılandığı için hareket edememiş...ama eşinizde uyku halinin devamını sağlayamadıkları için eşiniz her şeyi duymuş olabilir...anestezide başta damardan bu ilaç yapılır daha sonra anestezi boyunca hastaya inhalasyon anesteziği dediğimiz makinadan hastaya hava yolu ile gönderilen ilaçlar ameliyat bitimine kadar devam eder...eşinizde bir sekilde bu anestezi idamesi saglanamamış olabilir...malesefki işini dikkatli yapmayan insanlar yüzünden bu tür durumlar yaşanabiliyor...ve hastalar açısından büyük psikolojik travmalara sebeb olabiliyor...
açıklamanıza kendi adıma da tesekkur ederim, çok etkilendim gerçekten...çok ta kızdım....
Lolo'cum bence hastaneye dava açın hemen! Eşin de tez zamanda iyileşir umarım!