Hiç duydunuz mu böyle bişey?

Aseliko

Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2018
202
305
23
31
Arkadaşlar merhaba aslında dert değil sırf meraktan işgal edeceğim burayı kusura bakmayın :KK48:
Dün bi yakınımın kınası vardı. Kına yakılırken kayınvalide kınadan alıp üç kere gelinin ensesine yaktı. Biz ilk defa gördüğümüz için de sorduk niye böyle yaptın diye. Söylenmez dedi. Bi tarafın adeti falan mı var böyle bileniniz göreniniz var mı acaba? Kız tarafından kimse bilmiyor size bi sorayım dedim

İlk defa duydum, hem söylenmez ne demek ayol.. Büyü mü yaptılar kıza yoksaaa :D

gelin kocasına sormadımı hiç annen niye böyle yaptı diye. bende hiç duymadım ve merak ettim valla

Kayınvalide "bana karşı boynu hep bükük olsunnnnnnn" diyerek yakmış olmasın:KK53:
Kola ayağa bi nebze anlarım da ense nedir yav
Nasıl yıkadı sonra:deli:

Malatya’da da hiç görmedim böyle bir adet

Ben yaptırmazdım ki bide sebebini bilmeyecegim çok merak ettim Arkadaşınız sorsun öğrensin

Malatyayı bilmem ama iç anadolunun bi şehrinde duymuştum. Itaatkar olsun, boyun büksün gibi bi anlamı vardı galiba tam hatırlamıyorum çok zaman önceydi.

geline sorun. o biliyodur heralde. ben olsam izin vermezdim ya enseye kına ne demek?

Ense deyince konu için aklıma gelen bir hurafe var: Çocuk ensesinden öpülmez aksi olur.
Yaşlıların geyiği işte.
Herhalde o kınayı da böyle bir şey için yakmıştır kv, "Bana karşı aksi davranmasın gelin, terslenmesin sözümü dinlesin" diye.
Saçmalığa gel :KK70:

Back
X