Hanimlar selamlar.. Konuya soyle girmek gerek: Biliyorsunuz gunumuzde bircok yardimsever dernek ve kurulus var (guvenilir kurumlardan soz ediyorum elbette, mesela losev gibi).. Ben de bu derneklerden birine uyeyim.. Bir sey farkettim: Bu derneklere gercekten cok sevdigi icin canla basla uye olan insanlarin yaninda, bir de farkli cikar amaclariyla uye olanlar var.. Ornegin bu derneklere, sirf sevgili veya es bulmak amaciyla gelen kadinlar oldugunu dusunmeye basladim son zamanlarda. Mesela soyle: Bu dernekte bizzat tanidigim iki kadin uye vardi.. Bunlar baslarda geldiklerinde canla basla calisiyorlardi dernek icin.. Daha sonra dernekten birileriyle tanisip sevgili oldular ve olanlar oldu. Bu kadinlarin calismalari cok azaldi, artik eskisi gibi asla hevesli degiller calismalara gelmek icin.. Ha dersiniz ki zaman ayiramiyorlardir, oyle bir sey de soz konusu degil cunku iki kadin da eskisinden daha musaitler mesleklerinde.. Eskiden cok daha yogun kisilerdi ve canla basla dernege geliyorlardi.. Ben de bunu icimden dusundugumde aklima ihtimal olarak sirf birini bulmak amaciyla uye olduklari geldi.. Tabi ki kimsenin gunahini almak istemem ama aklima gelen aklimdan gecen dusunce bu yani.. Bu durum kimseyi ilgilendirmez tabi ki, ama icimden gecen, bence pek hos degil boyle bir sey diye dusunuyorum.. Mesela evet kismet, dernekten de biriyle tanisabilir insan, guzel de olur, evet ama sirf yani sadece boyle bir cikar ugruna yardim kurumlarini kullanmak bana hic hos gelmedi.. Yani mesela ben de cok etkinim diyemem, elimden geldigince yardim etmeye calisiyorum ama bu durum bambaska bir sey.. Yani maalesef guven sarsiyor bu tarz durumlar.. Merak ettim buna benzer seylere sahit olanlar yazabilir mi