• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hi Huzurevi ziyareti yaptnz m?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
öğretmen ona komposyon ödevi için oraya gidip onlardan bir yazı hazırlamasını istedi
ve çok duygu dolu yazı yazdı biz nerdeyse ağlayacak duruma geldik, bu yazıdan
en iyi notu aldı.
Halende o yazıyı saklıyor
flora07.gif

Alt komşumuzun çalıştığı camlıcada bir huzur evi var bir bayram oraya gitmiştik annem ve babamla. İlk defa yaşlıları ziyarete gideceğimizden ne götüreceğimizide bilemedik bir kutu lokum götürdük. Ben ellerini öpüp tam ikram edecektim salondaki yaşlılara ordaki görevli uyardıı " amann napıyorsunuz lokum yasakk hepsine ":kedi: ay bir utandımm iyilik yapalım derken şekerden (Allah korusun) komaya sokacaktık bilmedenmafoldumben . Amaa yanii hiç almamda demiyolarr nasılll hemen atıyolar ağızlarına lokumlarıı görevli görmese hiç birii yasak olduğunu söylemiyorr götürüyolar maşallahkaydirigubbakcemile3
Çok duygulanmıştım o gün elini öptüğüm bi kaç anneanne babaanneler dedeler benimde senin gibi torunum var diye ağladılarrr mafoldumben ama huzur evinin olduğu yer manzarasıyla olsun binanın iç yapısıyla olsun çok güzel biryerdi bayılmıştımmopuyorumnanaktan balkonundaaakii manzaraa insanaa gerçekten huzur veriyo istanbul ayaklarının altında resmenn. Normal günlerde gidemeseniz bile bayramlarda mutlaka gidip ziyaret etmenizi tavsiye ederim. İnsan hayatta hep genç kalmıcanı birgün onlar gibi yaşlanacağını birebir görüyor. Hayat onların yüzlerindeki çizgilerde, gözlerindeki hüzünde ve tatlı gülüşlerinde daha bir anlamlanıyoryerimseniben

iki gere gittim...birinde tanıdıklarımızla bi kaç parça giyecek alıp götürmüşdük....o kadar çok ihtiyacı olan varki....birindede üniversite hazırlık kursundan arkadaşlarla gittik kızlar pasta yapıp götürmüşdük erkeklerde içecek çiçek felan almışdı....beraber yemiş içimişdik oradakilerle....ama bunlar yıllar önceydi..bidaha gidemedim...aslında gitmek ne kadar iyi geliyor insana....oradaki yaşam çok farklı herkesin başka başka hikayesi var....ama çok acı günlerce kendime gelememişdim...hele yatalak yaşlılar var....onların hali içler acısı....Allah orada yaşayanlara sabır ve kuvvet versin...çok zor Allah düşürmesin kimseyi...mafoldumben

Alt komşumuzun çalıştığı camlıcada bir huzur evi var bir bayram oraya gitmiştik annem ve babamla. İlk defa yaşlıları ziyarete gideceğimizden ne götüreceğimizide bilemedik bir kutu lokum götürdük. Ben ellerini öpüp tam ikram edecektim salondaki yaşlılara ordaki görevli uyardıı " amann napıyorsunuz lokum yasakk hepsine ":kedi: ay bir utandımm iyilik yapalım derken şekerden (Allah korusun) komaya sokacaktık bilmedenmafoldumben . Amaa yanii hiç almamda demiyolarr nasılll hemen atıyolar ağızlarına lokumlarıı görevli görmese hiç birii yasak olduğunu söylemiyorr götürüyolar maşallahkaydirigubbakcemile3
Çok duygulanmıştım o gün elini öptüğüm bi kaç anneanne babaanneler dedeler benimde senin gibi torunum var diye ağladılarrr mafoldumben ama huzur evinin olduğu yer manzarasıyla olsun binanın iç yapısıyla olsun çok güzel biryerdi bayılmıştımmopuyorumnanaktan balkonundaaakii manzaraa insanaa gerçekten huzur veriyo istanbul ayaklarının altında resmenn. Normal günlerde gidemeseniz bile bayramlarda mutlaka gidip ziyaret etmenizi tavsiye ederim. İnsan hayatta hep genç kalmıcanı birgün onlar gibi yaşlanacağını birebir görüyor. Hayat onların yüzlerindeki çizgilerde, gözlerindeki hüzünde ve tatlı gülüşlerinde daha bir anlamlanıyoryerimseniben

evet haklıısn benim bulunduğum şehirdeki huzurevide tam yeşilliklerin içinde manzarası çok güzel gerçekden hzur veriyor insana ama oradakiler alışmışlardır bu duruma belki kimi artık bu güzellikleerin farkında bile değildir:gitme:

weight.png
gitmekte fayda var manevi olarak sanırım

bende lisedeyken her bayramda giderdik edebi metinler hocamız vardı bütün sınıfı götürürdü mafoldumben nasıl sevinirlerdi bizi görünce alışmışlardı her bayramın 2. günü giderdik bilirlerdi hazırlanıp sizi bekliyorlar derdi görevli 1 tanede yatalak teyze vardı kimsesi yokmafoldumben içimden ağlardım yanında doğru düzgün wc bile gidemezdi en son bayramda gittiğimizde hocamız direk o teyzenin odasına gitmiş baktık oda boş bayramdan 1 gun önce ölmüş nasıl ağlamıştık mafoldumbenbize sizden başka kimsem yok derdi etek bluz fln alırdık giderken sevinirdi cenazeyi bile görevliler götürmüş mafoldumbenmezarına gider sulardık lise bitti ondan sonra bikaç arkadaş daha gitmeye devam ettik ama sonra ünv fln derken herkes dağıldı mafoldumben bie amca vardı mühendismiş yurtdışında fln yaşamış görmediği yer kalmamış anlatırdı çocuklarım evlendiler rahatsız etmek istemediğim için burda kalıyorum derdi

evet bende bi defa gitmiştim...kayseride yaşıorum ben bu arada...
önce erkeklerin bölümüne gitmiştik arkadaşımla,sonrada bayanlar bölümüne....
o güzel pamuk yüreklerle konuşup gülüştüğmüzde oldu ağlaştıgımızda..
bizi evladı gibi sevenlerde oldu evladına dair kötü anıları hatırlattıgımzdan olsa gerek yüzümüze bakmayanda oldu..
olsun ama onlarla ağlamak onlarla gülmek paha biçilemez birşey..
dertlerine ortak olmak..
onlarla şarkı söylemek..
o pamuk ellerine kolonya döküp masaj yapmak ayrı bi zevkti..
hele ayrılırken gözlerinden '' gitme'' dercesine dökülen o anlamlı bakışlara bakmamak için arkana bakmadan çıkman gerekio..
yoksa ayrılman epeyce güçleşicektir...
farklı duygular bunlar yaaa....
yaşlılara olan hassasiyetimden olsa gerek çok zor toparlamıştım kendimi ordan ayrıldıktan sonra.....

Benim de gittiğim oldu arkadaşlarımla birkaç kere.. En son gidişimiz de etkilendiğimiz bir filmden dolayıydı... O kadar farklı bir ortam ki, kah güldük kah ağladık. Her yerde olduğu gibi orada da birbirinden farklı, çeşit çeşit büyüklerimiz var :) En etkilendiğim teyzeciğim ise girdiğimizde ilk ziyaret ettiğimiz odadakiydi.. 80li yaşlarda olduğunu tahmin ettiğimiz fakat 60 yaşında olduğunu söyleyen teyzemizle laf lafı açtı, çenemiz düştü.. türküler söyledik.. derken zar zor izin alıp, dönüşte tekrar uğramak şartıyla odadan ayrılabildik. Zira ziyaret etmemiz gereken daha çok oda vardı.. Tek tek hepsini ziyaret ettik ve artık son odaya girdik. Bir de ne görelim? 70li yaşlardaki teyzemiz maşallah mankenlere taş çıkaracak :) Odası cıvıl cıvıl, makyajı saçı tam.zemuszemus Pembeli kırmızılı birçok eşyalar.. televizyon..sigara.. :) Bir de azarlamaz mı bizi en son neden beni ziyaret ediyorsunuz diye :))kaydirigubbakcemile3 Şeker mi şeker o teyzemizin odasından çıktıktan sonra da ziyaretimizi sonlandırmak için söz verdiğimiz teyzeciğimizin odasına doğru ilerledik. Sözümüzü tutmazsak içimiz rahat etmez sonra :) Ama ne oldu? Teyze bizi hatırlamadı :D Biz şaşkınız tabii, kendimizi hatırlatmak için çabalıyoruz fakat nafile. Teyzemiz en baştan anlattıklarını anlatmaya başlamaya niyetli :) Çok isterdik hepsini tekrar dinlemeyi ama vaktimiz sona erdiği için mecburen oradan ayrılmak zorunda kaldık... En kısa zamanda tekrar gitmek istiyoruz :))

çocukken babam arada darülacezeyeye götürürdü bizi özellikle kurban bayramında giderdik
öyle mutlu olurlardı ki gidip odalarına girer sohbet ederdim dedelerle, saçlarını severdim pamuk ninelerin ağlarlardı mafoldumben
uzun zamandır gitmedim ama hatırlayınca bile gözlerim doluyor senağlama

Bİr kez gitmiştim bir arkadaşımla , daha sonra yine gitmek istedik ama kısmet olmadı.
Belki bahane ama koşuşturma , telaş bir türlü gidemedik.
Allah nasip ederse bir gün yine huzur evine ve çocuk esirgeme kurumuna gitmek istiyorum.

arkadaşlar mrb. ben de huzur evine ziyarete gitmek istiyorum fakat ziyaret saatleri nedir huzur evi nerdedir bilmiyorum. bu arada izmirdeyim. huzur evinin yanı sıra engelliler ya da başka bir kurum da olabilir. çocuk esirgeme kurumunun sitesine baktım ziyaretler bir süre askıya alınmış. nolur yardımcı olun bana :(

arkadaşlar mrb. ben de huzur evine ziyarete gitmek istiyorum fakat ziyaret saatleri nedir huzur evi nerdedir bilmiyorum. bu arada izmirdeyim. huzur evinin yanı sıra engelliler ya da başka bir kurum da olabilir. çocuk esirgeme kurumunun sitesine baktım ziyaretler bir süre askıya alınmış. nolur yardımcı olun bana :(

internetteki arama motorlarindanda bulabilirsin bulundugun
bölgede olan huzurevlerini listeler ona göre tel acar
ziyaret saatlerini ögrenebilirsin...
Allah c.c yardimcin olsun düsüncen cok güzel :)

çok teşekkürler zehranurcum güzel yorumun için. bu arada dediğini yaptım fakat shçekte yazmasına rağmen yanlış no çıktı biri. diğerini de açan olmadı bi kaç kere aradım. :( yarın tekrar ararım artık. bu arada gerek tel gerek adres biliyorsanız paylaşabilirseniz çok sevinirim arkadaşlar.

Geçen yıl, öğrencilerimizi (anaokulu), yaşlılara sevgi beslemeleri, onları anlamaları ve onlara destek olmaları adına huzurevine götürdük. Sadece çocuklar için değil, biz büyükler için de unutulmayacak bir tecrübe oldu bu. Ziyaretin ardından hiç bir şey hissetmeyen insanları hiç çekinmeden "taş kalpli" diye tanımlayabilirim.
Kendilerini ziyaret etmeye gelen kişiler olduğunu duyanlar odalarından çıktı hemen, bizleri tek tek odalarına davet ettiler. Elimizden geldiği kadarı ile ufak tefek hediyeler bıraktık, tek tek ellerini öptük, iyi dileklerini aldık.
Vaktiniz ve imkanınız varsa böyle bir organizasyon düzenlemenizi tavsiye ederim. Hayatın insanı nerelere sürükleyeceği konusunda kesin bir malumatımız yok ne de olsa...

çok istememe rağmen bi türlü kısmet olmadı.ama birkaç kez çocuk esirgemeye gittim.içeri girince çocukların birden ''abla beni sev abla beni sev'' diye üstünüze atlaması insanın içini parçalıyorsenağlama:1no2:

bız lısede okulla gıttık okadar sevındılerkı okadar ınsana muhtaÇlarkı anlatamam bır ses bır nefes onlar ıÇın herŞley kımseden bıŞı beklemıyolar beraber kıtap okuduk sohbet ettık onları dınledık Çok sevınmıŞlerdı

merhaba kızlar,
kayseride erkilet yolu üzerindeki huzurevini ziyeret ettim..
kız kardeşim, çalıştığım yüksekokuldaki öğrencileri idari amirimle birlikte ziyaret ettik..
erkekler girişteki lobide toplanmıştı, bayanlarıda odalarını tek tek dolaşıp ellerini öpüp sohbet ettik..
görevliler fazla içli dışlı olmayın ellerini öpmeyin gibilerden uyarılarda bulundular öğrenciler gözüme baktı abla ya neden böyle diyolar ne yapıcaz dediler...
şaşırdımmm..
öğrencilere içinizden geleni yapım sonuçta siz Allah için yapıyosunuz dedim.. uzaktan el sallamaya gelmedik sonuçta dedim...
çocuklar beni çok duygulandırdı.. ellerini saygı ve hürmetle öpüp büyüklerimizi onurlandırdılar..
hal hatır sorup gönüllerini aldılar.. çok güzeldi... çıkışta ayrılamadık ordan..

merhaba kızlar,
kayseride erkilet yolu üzerindeki huzurevini ziyeret ettim..
kız kardeşim, çalıştığım yüksekokuldaki öğrencileri idari amirimle birlikte ziyaret ettik..
erkekler girişteki lobide toplanmıştı, bayanlarıda odalarını tek tek dolaşıp ellerini öpüp sohbet ettik..
görevliler fazla içli dışlı olmayın ellerini öpmeyin gibilerden uyarılarda bulundular öğrenciler gözüme baktı abla ya neden böyle diyolar ne yapıcaz dediler...şaşırdımmm..
öğrencilere içinizden geleni yapım sonuçta siz Allah için yapıyosunuz dedim.. uzaktan el sallamaya gelmedik sonuçta dedim...
çocuklar beni çok duygulandırdı.. ellerini saygı ve hürmetle öpüp büyüklerimizi onurlandırdılar..
hal hatır sorup gönüllerini aldılar.. çok güzeldi... çıkışta ayrılamadık ordan..

Ay yüzlüm yaslilarin ellerini öpmekle cok iyi
yapmissiniz...
ne demek yasakmi var
keyfi hareket etmis görevliler...

Ben gidemem.Yüreğim kaldırmıyor böyle şeyleri.

Back
X