• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hi Huzurevi ziyareti yaptnz m?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU2

Ziyaretçi
Kızlar hiç huzurevinde yaşlıları ziyaret ettiniz mi?Açıksası benim hep lafta kaldı,istedim ama bir türlü yapamadım.
Gidenlerin izlenimlerini merak ediyorum,yaşlıların size davranışları nasıldı,siz neler hissettiniz,ziyaretlerinize devam ettiniz mi?

eski oturduğumuz yerde çıkıştaydı huzur evi gidememiştim
ama çocuk esirgeme ye hep giderdim 2 haftada fln bir..inanın sizin geldiğinizi gördüğünde sarılması her şeye yetiyor..
Böyle şeyleri aslında sık sık yapmalıyız.Bi gün bizde yaşlanacağız Allah kimsenin çocuklarını vefasız vermesin ama hayat bu belli olmaz.

ben gidemem ki senağlama
kıyamam yaşlılara..görmek istemem huzur evlerinde..
zaten yolda yürüdükleri zaman bile içim acıyor ..kimsesi var mıdır diye bakınıp duruyorum benneyaptımki

ben huzurevine deilde çocuk yuvasına gitmiştim 3 4 yaş grubu çocukların hepsi yanımıza geldiler.
3 kişi gitmiştik bireçok yiyecek almıştık çocukların sevecegi şeyler çikolata şeker bisküvi m.suyu felan. o kadar üzülmüştümki çocuklar yiyeceklerden çok sevgi ilgi beklediler bizden kucagımıza oturuyolar yanagını uzatıp öpmemizi isteyenler. şunu anladım ben ordaki çocukların sadece sevgiye ihtiyacı var YÜCE ALLAH ım bütün çocukları mutlu etsin ama onları daha bir mutlu etsin çünkü o suçsuz ve savunmasızlarki herkese tavsiye ederim yuva ziyaretini ordaki çocukların buna çok ihtiyacı var. ordaki bakıcılara sormuştuk neden böyleler diye kadıncaz dediki yalan yok biz elimizden geldiği kadar bakıyoruz ama hangi birine ayrı ayrı sevgi gösterebiliriz demişti.

evet gittim bu bayramdan gitmeyi yine düşünyorum çok tatlı ve dertli yaşlılarımız var orda gitmek lazım çoçuk gibiler ve sevgiye aclar allahıma şükürki annem yanımdaaaa

canım biz bi topluluk yani ankardaki kk tanışıp kaynaşan hanımlarla beraber gittik çok şekerler bi o kadarda hüzünlü hikeyeleri var onların ben arkadaşlarım gelenkadar iki saat ti onlarla gecirdim dertleştim ağlamaktan gözlerim şişti çok acıdımm bi annneler günüydü ziyaretimiz orda bi annemiz var çok tatlı ve şirin bi anne çok garibler ya bak şimdi üzüldümmmmm

Gittim lisede okulla gitmiştik gercekten insanın gözünün içine bakan insanlar var duygu seli olusuyor içinizde bir his kaplıyor ki içinizi tarif etmekle olmaz.En kısa zamanda tekrar geleceğim dedim ama günlük kosusturmadan fırsat bulamadım... Gitmek isteyenlere hiç olmazsa bir kez gidin ihmal etmeyin derim

Ben de Edirne'dekine tek başıma gitmiştim, önce bir süzüyorlar seni, çok kırgınlar, baştan soğuk duruyorlar biraz. Sen onlarla konuşmaya, hallerini hatırlarını sormaya başlayınca onlar da açılıyor, bütün hünerlerini göstermek istiyorlar, çok güzel saz çalan bir amcayla hep birlikte türküler söylemiştik biz. Bana en çok, sürekli çocuklarından ve torunlarından bahsetmek isteyen amcayla, çok özlediği abisini dilinden düşürmeyen hanım dokunmuştu.. Onları kendi aileleri bile o kadar az ziyaret ediyormuş ki.. Ve yine orda çalışan bir yetkili anlatmıştı, kurum tamamıyle doluymuş ve 2 yıl, 5 yıl sonra oraya yerleşmek için bekleyen yaşlılarımız varmış.. Bu şu demek, şimdi başvuruyorsun yerleşmek için, sana "biz seni iki yıl sonra kabul edebiliriz" diyorlar. Devlet kurumuydu benim ziyaret ettiğim ve çalışanlar da, kurumun yaşam şartları da çok iyiydi, her yer tertemiz ve düzenliydi. Onları en çok üzen sevdiklerinden ayrı nefes almak zorunda bırakılmak. Çoğunun hayattan hiç bir beklentisi yok, sessiz, kırılmış ve küskünler..

yakınlarda gidemedim...daha önce gidip ziyaret etmiştim..çok etkilenmiş ve ağlamıştım...kızım okul arkadaşlarıyla gidip,huzurevini ziyaret ediyor.giderken de meyve götürüyor...
bu bayram ailece huzur evine gidip ordaki büyüklerimizin ellerini öpmeyi planlıyorum...bence herkes gitmeli,unutulan değerlerimize sahip çıkmalıyız...

Hic gitmedim ama evlendikten sonra esim ile hem büyüklerimizi hemde kücüklerimizi ziyaret etmek isterim...! :1hug:

Hatta gecen gün geldi aklima, KK daki kadinlar ile bulusupta gidilir aslinda...:enbuyukkk: büyük kücük gönül almaca..! :asigim:

Ben yurtdisindayim ama TR de bulunan arkadaslar toplu halde gitmeyi bi düsünsünler..!

a.s.

ben tam 3kere bayramlarda gittim okadar güzel bir duyguki anlatamam insanın içi burkuluyo ama sanki babanne gb anneanne gb baba gb yaklaşıyo çogu size hemde gittigim öyle lüks yerlerden degildi çok harika insanlarla tanışma fırsatım ve onlardan hikayeler dinleme fırsatım olmuştu keşke bu bayramda eşimle gidebilsem aslında bu hoş fikir eşimle pğaylaşcam bunu

evet yaptım sonra 1 ay uyuyamadım hasta oldum o kadar çok üzüldüm ki ama insanların en azından hayatlarında 1 kere huzurevine yada çocuk yurtlarına gitmesi lazım.

2 yıl kadar önce..ziyaret olarak düşünürken sonradan gönüllü çalışmak aklıma gelmişti :1closedeyes:..gitmiştim de ama görevli bugün git yarın gel diyince o işin yarını olmadı maalesef benneyaptımki :mymeka:

Annem-ben ve 8 yaşındaki kızımla birlikte yıllar önce özel bir huzur evine gittim. Yaşlıların tamamına yakını yatalak durumdaydı. bazılarını yatağa bağlamışlardı. Yatalak olmayanlar ise ya tekerlekli sandalyede ya da destekle yürüyorlardı. Hiç biri kendini anlatacak durumda değildi. Bakıcılar tarafından besleniyorlardı. Uzun süre etkisinde kaldık. Hele kızım aylarca bana anne sakın anneannemi huzur evine yatırma-bende seni yatırmıycam diye sayıkladı. Şunu da açıklamadan geçmiyeyim. Yatağa bağlananlar için yanlış anlaşılma olmasın. Sürekli hareket edip düşme tehlikesi olanlarmış.
Rabbim akıl ve beden sağlığımızı yitirmeyecek yaşlılık nasip etsin hepimize.

bende edirnede öğrenci iken evim huzurevine 1-2 dk. mesafedeydi. bide yalnız yaşıyodum o sebeple huzurevi de yakın diye orda gönüllü olarak çalışmak istedim.. gittim konuşmaya ama ne yazık ki prosedürler değişmiş artık öyle ben burda çalışmak istiyorum deyipte çalışılmıyomuş sebebi ise yaşlıların özel hayatları ile (çocuk eş vs.) ilgili herhangi bir soru sorup psikolojilerini bozma ihtimali olabiliyomuş örneğin ben desem ayşe teyze senin oğlun gelmedi diye o ayşe teyzenin psikolojisi bozulmuş olcak gibi.. bide ben öğrenciydim o yüzden de istemediler o da hem onlar bana bağlanır hem ben onlara bağlanırım diye.. benim gidemediğim günler üzülebilirlermiş mesela niye gelmedi bizi sevmiyo mu diye mesela veya ben onlara bağlancağımdan okuldayken hep aklımda onlarda olur derslere kendimi veremem diye örneğin ogün biri hasta olucak ben bida okulda hep onu düşünürüm gibi.. ama olmadı tabi sonra benim çalışma işi isterdim ama.. çok içim gidiyodu onları görüyodum hep huzurevinin yakınında şok vardı oraya alışverişe giderlerdi o poşetleri iki büklüm taşımaya çalışırlardı:(((offf yaa

bende gittim.
üni .deydik 6-7 arkadaş gitik
meyve aldık kolanya falan alıp gittik.
çok hüüznlüleride vardı çok neşelileride
hatta biri bana niye cips getirmediniz dedi.
biri ankaradan gelmiş ti
diğerleride çevre köylerden ankaralı aman onlar köylü diye onları anlattı bize.

ama temiz bir yerdi.sıcak biryerdi
ona çok sevinmiştim ozaman.

umarım bütün huzur evleri öyle olur.

4-5 kere gittim huzurevine. yanlarına gidince nasıl mutlu oluyorlar anlatamam. resmen gözlerinin içi parlıyor. ellerini öpsen bile sanki bir kese altın vermiş gibi seviniyorlar. üniversitede okurken de çocuk esirgeme kurumuna gitmiştim,orası beni daha çok yaralamıştı.çocuklar bacaklarımıza kollarımıza sarılınca ağlamaktan helak olmuştum mafoldumben o kadar çok sevgiye muhtaçlar ki. o günden sonra da evlatlık alma düşüncem iyice depreşti.

Ortaokuldayken sınıfça ziyaret ederdik...Hala hatırlarım bir amcanın elini öpücektim izin vermedi,''Yaşlı mıyım ben!'' dedi. kaydirigubbakcemile

ben hiç gitmedim.. gitmeyi hep isterdim ama...

şimdi daha çok istiyorum. gidip görmeli o yaşlıları hal hatır sormalı.

sevgilimle gideceğimmm kesinlikle!!

Back
X