Evet arkadaslarrr başlıkta gene kelimesi dikkatinizi çektiyse söyleyeyim ben sigarayı 1850.ci kere olmasa bile 4.cu keredir bırakıyorum. İlki hamileligimi öğrendiğim zaman 3 sene sürdü sonra tekrar başladım, ikincisi 7 ay, üçüncüsü 4 ay ve su an 1 aydır içmiyorum.. yeniden baslamamak için dualariniza ihtiyacım var :18:
inşallah başlamassın. ancak ben bişi merak ettim 3 yıl içmedim yazmışsın sonra ne oldu da başladın.? ben de bıraktım hamileliğim için ve dönmeyi düşünmüyorum aramıyorum çünkü öyle bi ihtiyacım yok yani. seni tetikleyen ne oldu?
inşallah başlamassın. ancak ben bişi merak ettim 3 yıl içmedim yazmışsın sonra ne oldu da başladın.? ben de bıraktım hamileliğim için ve dönmeyi düşünmüyorum aramıyorum çünkü öyle bi ihtiyacım yok yani. seni tetikleyen ne oldu?
İnşallah başlamam teşekkür ederim beni o donem de tetikleyen yaşadığım tatsız bir olaydı.. Beynen nikotin ihtiyacı hissettim.. O an bulduğum ilk sigarayı yaktım.. İlk nefes beni cok zorladı ama gerisi kolay geldi. Sonrasında gene canım istemedi ama bir eğlence toplantı keyifli bir ortamda nasıl olsa canım istemiyor ben istediğim zaman keyfen iciyorum diye düşünüp bir tane bir tane daha diye ice ice paket almaya başladım yeniden
Sigarayı bırakmak gercekten cok zor..bunu uzmanlar da kabul ediyor zaten.. Mesela bütün uyuşturuculara karsı olan bağımlılığını yenebiliyormussun (eroin,alkol,hap vs) ama sigara için diyorlarki " 10 sene de geçse bir olay o içme istegini tetikliyor ve hiç bırakmamış gibi başlayabiliyorsun" tabii bunda senin is durumun, sosyal durumun, ekonomik durumun, çevrende içen insanların azlığı-çokluğu da etkenler icinde..