Gebeliğe Hazırlık Heyecandan bayılıcam artık :(

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Aleynanur41

Mila'm abla oluyor 💕
Kayıtlı Üye
10 Mart 2018
833
622
103
30
kızlar ben 3 ay evliyim şimdiye kadar hiç korunmadık
Normalde bazı konuya cevap yazmıştım ama genel olarak bütün yeni hamişlere sormak istiyorum belirtilerini
1 hafta önce miğde bulantısı migren ateş çok yaşadım anlayamadım devamlı uyku halindeydim zaten geçen ay martın 28 inde adet oldum biz çalışmalar yaptık filan derken nisan 25 inde adet olmam lazımdı olmadım eşim bekle diyip durdu test için tabi ben dayanamadım gittim test yaptım negatif çıktı dedim adet olucam herhalde bekledim şimdi ayın 28 i ama 2 gündür karnıma kramplar mı deseniz işte sancılarmı deseniz hep adet olucakmışım gibi ağrılar giriyor migdem çok bulanıyor bazen halsizliğimde cabası , lekelenme denen şey olmadı bende sadece sarı akıntı geldi başka da birşey olmadı pazartesi kan testi vericem ama aklımdan cıkmıyor sigara iciyordum sigarayı bıraktım eşim bile sen 2 canlısın diyor boş gebelikten filan korkuyorum herkes bana hamile muamelesi yapıyor annem babam filan ne yapıcam bilmiyorum İNŞALLAH hamileyimdir de ama olmazsam çok üzülürüm...

Son düzenleme:
Normalde bazı konuya cevap yazmıştım ama genel olarak bütün yeni hamişlere sormak istiyorum belirtilerini
1 hafta önce miğde bulantısı migren ateş çok yaşadım anlayamadım devamlı uyku halindeydim zaten geçen ay martın 28 inde adet oldum biz çalışmalar yaptık filan derken nisan 25 inde adet olmam lazımdı olmadım eşim bekle diyip durdu test için tabi ben dayanamadım gittim test yaptım negatif çıktı dedim adet olucam herhalde bekledim şimdi ayın 28 i ama 2 gündür karnıma kramplar mı deseniz işte sancılarmı deseniz hep adet olucakmışım gibi ağrılar giriyor migdem çok bulanıyor bazen halsizliğimde cabası , lekelenme denen şey olmadı bende sadece sarı akıntı geldi başka da birşey olmadı pazartesi kan testi vericem ama aklımdan cıkmıyor sigara iciyordum sigarayı bıraktım eşim bile sen 2 canlısın diyor boş gebelikten filan korkuyorum herkes bana hamile muamelesi yapıyor annem babam filan ne yapıcam bilmiyorum İNŞALLAH hamileyimdir de ama olmazsam çok üzülürüm...
Eşin niye 2 canlısın diyor onu anlamadım.
Yumurtlama gününü biliyor muydun?

Adet gününüz geçti mi benimde adet günümden bi kaç gün öncr adet sancılarım başlamıştı sanki adet olacakmışım gibi kasık ağrım falan oldu üzerinden 2 gün geçti test alıp yaptım çift çizgi çıktı sizinde öyle olabilir

Olmazsa da niye üzülüyorsunuz daha üç aylık evlisiniz. Etrafınızdaki insanlar sizi bu kadar şartlandırmasinlar bu vücudunuzun dengesini bozabilir. Psikoloji çok önemli kolay hamile kalabilmek için. En önemlisi kafanın rahat olması. Bende geç döllenme olmuştu zaten genelde 34-35 günde adet görürdüm. Bende de lekelenme falan olmadı ama bir kez kendimi bayilacak kadar çok halsiz hissetmistim ama adet olacağımı dusundugum için hamileliğe yormadim. Adet olmayınca kendimi biraz dinledim gördüğüm en önemli belirti goguslerimde damarlar belirginleşmisti. Ama onlar daha sonra yavaş yavaş geçti. Bu kadar stresle yapmayın. Bebek ne zaman isterse o zaman geliyor. Allah her şeyi en doğru zamanda nasip ediyor. Benim 17 ay sonra türlü uğraşlar sonucu hiç bir şey yapmadigim ay tuttu. :)

Less-is-More Less-is-More katılıyorum. Herkes gibi sende bebeğinin olmasını istiyorsun ama bu kadar stres yapma. Sende duymuşsundur hamile kalmaya kendini o kadar şartliyorlar ki hamile olmasa bile vücudu öyle sinyaller veriyor. Ayrıca bu forumda okuduğum yorumların çoğu uğraştık uğraştık olmadı artık canımıza tak etti ve kendi haline bıraktık dediğimiz zaman oldu şeklinde denk geldiysen. O yüzden sen uygun zamanları değerlendir eşinle ve sonrasında tevekkül edin. Eminim doğru zamanda güzel haberi alacaksınız :anneadayı:

Sttestende gecikmiş olabilir canm inşallah hamilesindir çok heyecan yapmayın sonra üzülmeyin..

Ayın 14 ü yumurtlama günümdü ama 7 sinde başladık biz
Bat 25'i değil o zaman 28'i. Test yaptığında yumurtlamanın 11nci günüymüş idrar testinde çıkmayabilir. Yumurtlamadan 10-15 gün sonrasında çıkmaya başlıyor zaten. Ben 11nci günde idrarda çoook silik bi çizgiyle öğrendim. Ama flash tutunca anca belli oluyordu düşün yani. Bence kan vermeden önce bi idrar testi yap. 15 gün olmuş. Olsa illa ki çıkar.

Bencede yarın kan testi vericem normalde çok karnım sökülücekmiş gibi ağrıyor ama olmuyorum işte gelmiyor

Bat 25'i değil o zaman 28'i. Test yaptığında yumurtlamanın 11nci günüymüş idrar testinde çıkmayabilir. Yumurtlamadan 10-15 gün sonrasında çıkmaya başlıyor zaten. Ben 11nci günde idrarda çoook silik bi çizgiyle öğrendim. Ama flash tutunca anca belli oluyordu düşün yani. Bence kan vermeden önce bi idrar testi yap. 15 gün olmuş. Olsa illa ki çıkar.
Geçen haftalarda yaptım işte silik çıktı yarın sağlık ocagına gitmeden yapıcam test tekrar

Ben hamile kalmadan once psikolojik olarak hamileligin cogu belirtisini yasadim ama hamile degildim kendinizi cok kaptirmayin sakin olmaya calismak lazim sonu husran oluyor. Allah’in izniyle olur daha çok yenisiniz hayirlisini versin insallah

Devam ederse hamile değilim yazıcaktım yanlış olmuş ya sabah sabah uyku hali yanlış yazmışım hep kusura bakmayın silik yazmışım da negatif çıktı kırmızı dün geldi devam etti zaten saglık ocagınada gitmeye gerek kalmadı ben sanırım fazla kaptırmışım kendimi üzülmedim ama olsun Allahtan ümid kesilmez birdahakine ders oldu işte bu kadar takmıcam kafaya :)

Ben hamile kalmadan once psikolojik olarak hamileligin cogu belirtisini yasadim ama hamile degildim kendinizi cok kaptirmayin sakin olmaya calismak lazim sonu husran oluyor. Allah’in izniyle olur daha çok yenisiniz hayirlisini versin insallah
Kesinlikle öyle bende bütün belirtilerini yaşadım günüm dahi geçti dedim zaten kesin hamileyim diye ama değilmişim olmadı neyse bakalım birdahaki sefere işte :)

Back