hesabi babamin ödemesi esimin yaninda

Brnestetik,

Esinle bir aile oldugunuzu anlamiyorsun gibi geliyor bana.
Esim odemedi degil biz odemedik diyebilmelisin.
Esimin durumu kotu ne demek? Kızın ve senin durumun iyi esininki mi kotu?
Siz bir butunsunuz. Var da yok da ortak. Size baska bir yerden gelir mi geliyor esin disinda? Geliyorsa o da ortak olmali... gelmiyorsa komple durumunuz kotu.

Aile olmayi anlamadigin icin olumsuz durumlarin faturasini esine kesiyorsun.
Esin hakli haksiz demiyorum. Senin bakisin bastan yanlis.

Babanıza bravo,, siz 3 gün mutlu olun,, parayı dert etmeden biraz eğlenin,, hem de eşinizi germeyin ki o da rahat etsin diye kalkmış gelmiş adam resmen. Biliyor huyunuzu demek ki.. Ki eşinize de bravo çünkü muhtemelen babanız söylemeyecekti o söylemese ama dürüst davranmış. Size ise diyecek laf bulamıyorum.. yorum yapasım geliyor bir yandan, bir yandan da başlasam on sayfa sürecek diye başlayamıyorum.. özetle Allah başınızdan bu iki adamı eksik etmesin,, bence özür dileyin ezik dediğiniz için... çünkü asgari ücretle kira ödeyerek ev geçindirmeye çalışan kocama nasıl destek olabilirim diye başlık açsanız çok daha mantıklı olurdu... bizde "eşimin durumu iyi değil" diye bi cümle kurmak bile çok ayıptır,, "durumumuz, paramız, evimiz, kiramız vs" diye kurarız cümlelerimizi... siz henüz evliliği gerçek anlamda yaşamaya başlayamamışsınız bence :KK43: ilk sayfalardaki yorumlara da ayrı şaştım,, adama denmedik laf bırakılmamış... e hani ama eşittik,, hadi biraz da kadın neden ödemiyor sorununu tartışalım madem?

evet geldim....yorumlara baktimda evde yan gelip yatan asgari ucretli kocasina tatil icin baski yapan bir kadin moduma sokmussunuz beni...simdi ben cocuktan dolayi calisamiyorum ailelerden bakicak biri yok suan kres falan arastiriyorum suan esimde zaten hep der biraz daha buyut evde dur acele etme diye ..demekki neymis sebeplerim varmis icerigi sizi ilgilendirmez...ikincisi otel parasini nasil karsiladimiz sizi hic ilgilendirmez esim yildonumu icin bana supriz yapmis yine icerigi sizii ilgilendirmez..asgari ucretliler de eglenebilir omrundeki bir kere de olsa tatile gidebilir..alin teriyle kazanilan biriken parasi vardir belki idrak ederseniz eger bunu...ucuncusu bugun esim 500 tl yi verdi elime babamin eri kalan paramizi verdigi tutari yani...git ver babana caktirmadan annene dedi cunku babam asla almazdi ...gittim.anneme dedim anne lobi de banaam.cok ustelemis esimde insanlarin yaninda ben oderim diye ustelememis ama paramiz hazirdi buyur babama soyleme kizmasin dedim bi sekilde kabul ettirdim....sonuc mutluyum icim daha bi rahat esimlede aramiz duzeldi...hadi bana eyvallah

Babanıza bravo,, siz 3 gün mutlu olun,, parayı dert etmeden biraz eğlenin,, hem de eşinizi germeyin ki o da rahat etsin diye kalkmış gelmiş adam resmen. Biliyor huyunuzu demek ki.. Ki eşinize de bravo çünkü muhtemelen babanız söylemeyecekti o söylemese ama dürüst davranmış. Size ise diyecek laf bulamıyorum.. yorum yapasım geliyor bir yandan, bir yandan da başlasam on sayfa sürecek diye başlayamıyorum.. özetle Allah başınızdan bu iki adamı eksik etmesin,, bence özür dileyin ezik dediğiniz için... çünkü asgari ücretle kira ödeyerek ev geçindirmeye çalışan kocama nasıl destek olabilirim diye başlık açsanız çok daha mantıklı olurdu... bizde "eşimin durumu iyi değil" diye bi cümle kurmak bile çok ayıptır,, "durumumuz, paramız, evimiz, kiramız vs" diye kurarız cümlelerimizi... siz henüz evliliği gerçek anlamda yaşamaya başlayamamışsınız bence :KK43: ilk sayfalardaki yorumlara da ayrı şaştım,, adama denmedik laf bırakılmamış... e hani ama eşittik,, hadi biraz da kadın neden ödemiyor sorununu tartışalım madem?
Ilk sayfalarda yorum yapan biri olarak cevaplamak istiyorum ,birincisi konu sahibini hakli bulmuyorum bu kadar sikinti cekiyorken bir de cocugum varken birikmisimi tatil icin harcamazdim ama yola cikilmis,babasi tatili karsilamis esinin yerinde olsam ufak tefek harcamalari adamin uzerine yikmaz en azindan leblebi parasini cikarir verirdim..esi en azindan bunlara dikkat etse konu sahibinin bu kadar rahatsiz olacagini sanmam.ben bi kadin olarak bundan rahatsiz olur asla altta kalmak istemezdim.bi erkegin elini cebine bi cay bi leblebi parasi icin bile atmamadi beni de cok rahatsiz ederdi..

Bazı aileler vardır borç gırtlaktadır, alacaklılar kapıdadır hatta icralıklardır, çocuklarının eğitimi için hiç masraf yapmazlar, sadece görüntüye çalışırlar, bir bakarsın yeni eşyalar almışlar sürekli geziyorlar, kadın şıkır şıkır yeni aldığı altınları gösteriyor. Görmüştüm ve tanımıştım çok şaşırmıştım vurdumduymazlıklarına. Öyle bir aile canlandı gözümde.

Asgari ucr
Hislerime tercüman olmuşsunuz. Zira yazıp yazıp sildim

evet geldim....yorumlara baktimda evde yan gelip yatan asgari ucretli kocasina tatil icin baski yapan bir kadin moduma sokmussunuz beni...simdi ben cocuktan dolayi calisamiyorum ailelerden bakicak biri yok suan kres falan arastiriyorum suan esimde zaten hep der biraz daha buyut evde dur acele etme diye ..demekki neymis sebeplerim varmis icerigi sizi ilgilendirmez...ikincisi otel parasini nasil karsiladimiz sizi hic ilgilendirmez esim yildonumu icin bana supriz yapmis yine icerigi sizii ilgilendirmez..asgari ucretliler de eglenebilir omrundeki bir kere de olsa tatile gidebilir..alin teriyle kazanilan biriken parasi vardir belki idrak ederseniz eger bunu...ucuncusu bugun esim 500 tl yi verdi elime babamin eri kalan paramizi verdigi tutari yani...git ver babana caktirmadan annene dedi cunku babam asla almazdi ...gittim.anneme dedim anne lobi de banaam.cok ustelemis esimde insanlarin yaninda ben oderim diye ustelememis ama paramiz hazirdi buyur babama soyleme kizmasin dedim bi sekilde kabul ettirdim....sonuc mutluyum icim daha bi rahat esimlede aramiz duzeldi...hadi bana eyvallah
Bizi ilgilendirmiyorsa niye buraya konu acip yorum istiyorsun?
Inan senin sorunun da bizi ilgilendirmiyor leblebiyi kim almis,ezik kimmis,kim kime hesap kitlemis amann bizene hadi sana da eyvallah

Başka konuyu falan bilmem ama dibine kadar haksızsin
Asgari ücretle çalışan adam otur oturduğun yerde bu kadar borcun içinde ne tatili derse ne yapacaktin
Adam çok sabirliymis maşallah
Git bir ay çalış asgari ücretle de oyle kolay para harcanabiliyormuymus gör
Yemin ederim ben ev hanımı es istemem paranın havadan geldiğini sanıyorlar diyen akrabama hak verdim ilk kez

Ah canim benim durumun ayni annem.. esinde babam.. ayni haraketler.. bide benim babam zengin bizde anneannemi tatile goturduk aslinda o bizi goturdu.. allah sabir versin

Ne mutlu sana.göremediğin öyle güzellik var ki.ailen sana ne kadar duskun ki seni üzmemek için zor durumda kalma diye neler yapıyor baban.boşver sen kim ödemiş falan sen onların kıymetini bil.

Cocugunu devletin yuzme kursuna bile maddiyati bahane ederek, borc girtlakta diye goturmeyen kadin kalkmis asgari ucretli kocam niye babami bodruma goturup masrafini cekmedi diye konu aciyor.

La havle... ne gunlere kaldik...

Ben şok. Çocukta mi var. Adamı tebrik etmek lazım.

Annen de o parayı aldı yani. Çok yanlis buldum.

Demek ki eşin bir ton alışveriş yapmasına imkan veren bir maaş alıyor,ya da açıkça sorayim asgarinucretle tek maaş mı geçiniyorsunuz?

Adam asgari maaşla kirada oturuyor alışveriş bağımlısı da bir karisi var
Sadece eşim çalişiyor istanbulda kirada oturuyoruz. Ama market alisverisi ile batacakta degiliz. Konuyu acan arkadasin alisveris bagimlisi oldugunu dusunmedim acikcasi eger oyle ise esinede hak veririm. Ama bir kilo leblebi bile almiyorsa rahat gibi geldi bana. Ayrica eşi kendine maddi durumuna guvenmiyorsa en basta tatile cikamayiz butcemiz kisitli deseydi. Biz butcemize bakip memlekete bile gitmiyoruz

Demek ki neymiş ,, konu açıp sonra da detayları sizi ilgilendirmez derseniz insanların yorumlarının verdiğiniz detaylarlarla sınırlı olacağını kabul edecekmişsiniz... demek ki neymiş, her halikarda haksızmışsınız eşinize hakaretler edip ezik, beleşçi yaftası vururken. Aaa bi de şu var, eşimin durumu iyi olduğu halde bebek bakıp çalışamadığım süreçte bazı özel isteklerimi karşılamak için ne yaptım biliyo musunuz? İnternetten satış, networking vs... demek ki neymiş? Yan gelip yatmak da hakkınız tabi ama mazeret değilmiş :KK66: hadi sana eyvallah ;)

acik yazacam ne olur kizma bana . sizin esiniz bulmus bir enayi tatilini bedavaya getirmis ..... ezik . deseydin butun ailemin gozunde eziksin bir tek benim degil diye .aksamlari gelirken geldi yine ezik diye seni konusacaz artik deseydin ..

Tabi canım, bütün bunları söylesin, sonra o adamla aynı yatağa girsin, onun getirdiği ekmeği yesin.

Asgari ucr

Hislerime tercüman olmuşsunuz. Zira yazıp yazıp sildim
Valla ben de daha uzun yazmıştım ama kırıcı olmasın diye büyük kısmını sildim :) ama son yazdığından sonra pek de kırılacak bir yapısı olmadığına kanaat getirdim zaten :) bir de bazı başlıkların "hadi biraz haklısın desinler de vicdanımı rahatlatayım" düşüncesiyle açıldığı o kadar net hissediliyor ki... ve devamında da anlıyorsun zaten verdiği cevaplardan,, gerçek derdi fikir sormak olsa öfkelenmeyecek,,, oysa haksızsın diyen bi kişi bile olduğunda hemen agresifleşiliyor :) çünkü asıl mesele evliliği için yapıcı bi fikir almak değil,, asıl mesele egosunu tatmin etmek... o yüzden aslında yazıyoruz dayanamayıp ama bazen gerçekten de boşuna yazıyoruz :)))

Sen tüt altın bozdur kendine kıyafet al sonra da kocamin birikimi bidi bidi rjrjhtdfgd kız sen daha düne kadar altın bozduruyordun :)
Daha düne kadar bikinili kadınlar yok mayolu kadınlar diye din iman ahlak kasiyordun ne işin vardı bodrum'da senin ?
Asgari ücretli kocayla burun estetiği yaptırıp altın bozdurarak çocuğunun ve eşinin rizkini car cur edip adamın üç kuruş maaşı ile bir de ailesini çağırarak lutufta bulunmuş gibi hesap kitap yapan kadını çeken o kocaya buradan kocaman bir alkış !!
Dusmanimin başına vermesin Allah, çekilecek dert değil ayol
Ayrıca bizene madem niye konu açıyorsun yahu şaka misin ? :p

Ilk sayfalarda yorum yapan biri olarak cevaplamak istiyorum ,birincisi konu sahibini hakli bulmuyorum bu kadar sikinti cekiyorken bir de cocugum varken birikmisimi tatil icin harcamazdim ama yola cikilmis,babasi tatili karsilamis esinin yerinde olsam ufak tefek harcamalari adamin uzerine yikmaz en azindan leblebi parasini cikarir verirdim..esi en azindan bunlara dikkat etse konu sahibinin bu kadar rahatsiz olacagini sanmam.ben bi kadin olarak bundan rahatsiz olur asla altta kalmak istemezdim.bi erkegin elini cebine bi cay bi leblebi parasi icin bile atmamadi beni de cok rahatsiz ederdi..
Hanımefendi daha önceki konularında "borç gırtlakta, ama kıyafet alma hastalığım var, en son yüzüğümü bozdurdum kıyafet aldım,, çocuğum 3,5 yaşında ama paramız yok anaokuluna gönderemiyorum (yüzüğü bozdurup defter kalem alaydın devletinkine yazdırmaya yeterdi),, kendim de ölü gibi yatıyorum oynayamıyorum, çocuk oyunlarını sevmiyorum o da ağlıyo (bodrumda tatile enerji var, zavallı kıza gelince yok)" gibi dertleriyle alakalı fikirlerini sormuştu da oradan yola çıkarak adamın cebinde leblebi parası bile olmama ihtimalini de düşünüyor insan haliyle ,, (bazen kağıt anlamında para olur cebimizde ama real anlamda yoktur ya hani) ... baba da ısrarcı olunca biraz nefes almış demek ki adam... sonra da bakmış dırdır vırvır bitmicek getirmiş vermiş bi şekilde zaten... muhtemelen ocak ayında geçirdiği burun estetiğinin masrafı için de çok uyudurma bişeyler yazacaktır sorsak, ama iyice agresifleşip hıncını çıkarmak adına eşinin saçını başını yolmaması için sormayalım bence...

Son düzenleme:
Bundan sonra hiçbir konun da bizi ilgilendirmiyor anlaştık mı?

Bunca lafı edende az gurur varsa bir daha konu açıp fikir sormaz zaten ha sorarsan ekran fotosuyla paylaşırım yeni konunda

Bir de bu moda oldu sizi ilgilendirmez madem ilgilendirmez kamuya açma o zaman

Back
X