hesabi babamin ödemesi esimin yaninda

Ben sana hak verdim, tamam her şeyi eşin ödeyemez belki ama her şeyi babanıza ödetmesi yanlış olmuş. Bir şey alırken babama sen dur eşim ödeyecek diye babama ödetmezdim ben de.

Kıyafet alma tutkusu olup çocuğu anaokuluna sırf bu yüzden yazdiramadiginizi okudum. Eğer bu doğru ise siz bayagi bayagi haksizsiniz. O çocuğunuzun sizin kiyafetinizden daha önemli olduğunu düşünüyorum. Keşke ayağınızı yorganiniza göre uzatsaniz da eşinizin de birikimi çok olsa ve hesabı o ödese. Bence büyük ihtimal gelecekte para sıkıntısı yasayaçağı iç gudusu ile gelen teklife hayir demiştir eşiniz de. Çok ağır laflar soylemissiniz eşinize.

Eşimin maaşı yaklaşık 5000 dir ama 3 yıl oldu evleneli tatile ne zaman gideriz belli değil. Borçların bitmesine az kaldı ama hala da gitmeyi istemem neden biliyor musun? Bebeğim daha çok mutlu olsun diye, benim oyunlarım onun için yeterli olmuyor diye ben bebeğimi krese yazdirdim. Kendi ihtiyaçlarımı krese verdiğim süre boyunca erteleme kararı aldim. Borclar bitince de ev almak için birikim yaptiracagim ve yine tatili erteleyecegim. Çünkü ilerde kira ücretini bebeğimin eğitim ücreti icin harcamayı düşünüyorum. Bence siz de artık bu konuda hatalı olduğunuzu düşünüp o yavru için tatil işini , kiyafet, estetik işini bir tarafa bırakın artık. Anne olarak elinizden geleni yapiyorsunuzdur sorgulamam yanlış ama daha iyisini yapın yavrunuz için. Çocuğunuz şu an anaokuluna gitmiş olsa onun için daha iyi olacaktır. Ben olsam tatile gitme parasıni 1 ay da olsa krese verir yavrumu krese de yazdirirdim yani.
Üstelik parasal açıdan her şey yolunda iken ben ilerde başımıza ne gelecek bilmedigim için çok ilgi isteyen kızım beni çok aşırı yordugü halde uykudan fedakarlik yapıp ders çalışıyorum ki atanayim diye. Parasal açıdan sıkıntıniz varsa evde yapılacak işler var onlardan yapın ama şu yavruyu anaokuluna yazdırın. Ya da kendi kıyafetlerinizi kendiniz alın ki eşinize parasal açıdan laf atarken siz sonuna kadar haklı olun.

Son düzenleme:
Çok sinir bozucu bir durum. Haklı buldum sizi. Eşinize saydıklarınız az bile. Belki utanır biraz olsun.

Konu sahibi senin acilen tibbi destege ihtiyacin var zira beyne giden idrak yollarin kapanmis ciddi anlamda.
Sen zannettin ki insanlar eski konularini hatirlamayacak hep sana hak verecek. O sizi ilgilendirmez bu sizi ilgilendirmez. Kocamla suan aram cok iyi vs vs vs...
Allahim kocana sabırlar versin sana biraz akil mumkunse.
Sen buraya bir daha konu acma istersen biraz da olsa yuzun varsa.

benim babam ve kayinpederim de ayni babaniz gibidir. es kaza ondan once hesap odesek bisey yapsak surat asar laf soylerler.
bu yil tatilimizi babam oduyor mesela. beraber tatile gidelim dedik. hangi oteli istiyorsunuz dedi. soyledik. soylemez olaydik rezervasyonu yaptirmis hemen ama kendileri gelmiyor. kayinpederimde simdi bulgaristana gidicez hayatta bize bisey odetmeyecek yine. kizima biseyler aliyoruz resmen esimle kavga ediyor odemeyeceksin diye.
inlari mantigi su biz emekliyiz isimizi gucumuzu hallettik maasimiz bize yetiyor da artiyor. siz paranizi kenara koyun diyorlar.
yani sizinkilerde boyleyse esiniz odediginde laf bile yiyebilir.

Canimmm benimm esiminde madii durumu pek elverisli degil bi yere gidince babam veriri ama esim buna ragmen bile israr eder baba birak öderim diye. Eger israr etmiyorsa haklisiniz

Babanızın maddi durumu iyiyse ve onlar bu durumdan rahatsız değilse; çokta kafaya takmayın. Herşeyin bir sırası var, vakti gelince daha rahata ulaşınca sizde onlara fazlasıyla karşılığını verirsiniz hem. Önemli olan iyi niyetin olması. Keşke eşinize ezik vs demeseydiniz, gurur kırıcı ve zedeleyici bir söz. Hiç ama hiç hoş olmamış. En son boşanmada bile söylenecek laf değil bu.
Bizde de aynı durumlar var birebir. Tatili ödediği gibi bazen bir su şişesi dahi aldırtmıyor bize, hep kendisi ödüyor. Tatil dışında da böyle. Ben çok rahatsız olmuyorum açıkçası ve hiç kavgasını da yapmadık eşimle bunun. Sadece bazen üzülüp yadırgıyoruz. Paramız olsa zaten sonuna kadar harcardık anneme babama ama kiradayız ve maaşımız yetmiyor. Herkes de biliyor bunu. Önemli olan iyi niyet yani.
Ama eşinizin var olupta bilerek harcamadığını yani açıkçası alışkanlık haline getirip yiyiciliğe başladığını düşünüyorsanız ve hissediyorsanız; acil önlem almanız, bu durumu konuşmanız gerekiyor.

baba bu anneye babaya karsı ezınılmez bence babam yemekte hesap odese sahsen ezılmem ama esının yaptıgıda hos degıl belescılık yapmıs en azından arada bır elını cebıne o atsaydı bır yandan esıne hakverıyorum asgarı ucret ve kıra cok bunaltıcı olmalı ınsan ay sonunu nasıl getırırım dıye dusunmekten uyuyamaz madem annenlerı tatıle gturmeyı cok ıstıyrdun asgarı ucretle calısan adama yuklenmeseydın sende bır ıse gırıp destek olsaydın bırıkmıs paraya guvenme hazıra dag olsa dayanmaz hesplar hıc kagıt ustundekı gıbı kalmıyor ınsanın kenarda parası olmalı kı acıkta kalmasın ev gecndırmek gercekten zor ıs bıraz anlayıs, bıraz fıkır akısverısı...

Hanımefendi daha önceki konularında "borç gırtlakta, ama kıyafet alma hastalığım var, en son yüzüğümü bozdurdum kıyafet aldım,, çocuğum 3,5 yaşında ama paramız yok anaokuluna gönderemiyorum (yüzüğü bozdurup defter kalem alaydın devletinkine yazdırmaya yeterdi),, kendim de ölü gibi yatıyorum oynayamıyorum, çocuk oyunlarını sevmiyorum o da ağlıyo (bodrumda tatile enerji var, zavallı kıza gelince yok)" gibi dertleriyle alakalı fikirlerini sormuştu da oradan yola çıkarak adamın cebinde leblebi parası bile olmama ihtimalini de düşünüyor insan haliyle ,, (bazen kağıt anlamında para olur cebimizde ama real anlamda yoktur ya hani) ... baba da ısrarcı olunca biraz nefes almış demek ki adam... sonra da bakmış dırdır vırvır bitmicek getirmiş vermiş bi şekilde zaten... muhtemelen ocak ayında geçirdiği burun estetiğinin masrafı için de çok uyudurma bişeyler yazacaktır sorsak, ama iyice agresifleşip hıncını çıkarmak adına eşinin saçını başını yolmaması için sormayalım bence...
Hem çocuğuyla oynamıyor hem krese vermıyor ona ayıracak but.esi yok ama estetik olabiliyor. Bana göre estetik lüks. Her şey tam olur ancak öyle. Kalkıp da asgari ücretle çalışan adama estetik masrafı yükleyemem. Esime kızıp gidip paranın son kuruşuna kadar alışveriş yapıyorum demiş. Bu ne bencillik senin etin ne budun ne evin yok birikmisin yok elindeki yuzugu bozdurup cula caputa savurmak bencillikten baska hicbir sey degil. Asgarl ucretle yasamiyorum ama konu sahibi benden kat kat luks yasiyor. Adamin da aykarca calisip biriktirdigi parayi gonul rizasiyla tatilde harcamak istemedigine eminim. Sadece karisina yetemedigini dusunup gonlunu yapmaya calisiyor. Bu yuzden kp gonullu olunca reddetmemis. Bunu bastan dusunup bu adama luks masraf cikarmamali zaten.

Sen tüt altın bozdur kendine kıyafet al sonra da kocamin birikimi bidi bidi rjrjhtdfgd kız sen daha düne kadar altın bozduruyordun :)
Daha düne kadar bikinili kadınlar yok mayolu kadınlar diye din iman ahlak kasiyordun ne işin vardı bodrum'da senin ?
Asgari ücretli kocayla burun estetiği yaptırıp altın bozdurarak çocuğunun ve eşinin rizkini car cur edip adamın üç kuruş maaşı ile bir de ailesini çağırarak lutufta bulunmuş gibi hesap kitap yapan kadını çeken o kocaya buradan kocaman bir alkış !!
Dusmanimin başına vermesin Allah, çekilecek dert değil ayol
Ayrıca bizene madem niye konu açıyorsun yahu şaka misin ? :p

+10000000

Bu da yeni moda oldu herkese söylemediğin laf kalmasın, kendinle çelişen yığınla hareket yap sonra yüzüne vurulunca "Sizi ilgilendirmez taaağamm mıaaa" O zaman burada konu açmayacaksın, kime sorarsan sor. Ayıp gerçekten ya. Eski iğrenç söylemlerini de hatırlıyorum, benim gibi hatırlayan başkaları da olduğuna sevindim.

Özür dilerim, şimdi eski konularınıza göz attım da..
Malesef psikolojiniz hiç iyi değil.. Bırakın tatili cartı curtu da, siz bir psikolojik yardım alın..
Ayrıca;

eşinizin de insan olduğunu unutmayın ve adamı ezmekten vazgeçin artık !

Ne var bunda? Asgari ucretle kirada gecinebiliyor olmaniz ve hatta birikmisinizin olmasi bile mucize gibi bisey.
Babanizin yerinde olsam durumum musaitse bende ayni seyi yapardim. Ha esin cok abartip hicbisey odemiyorsa kalk sende calis bir zahmet cebinde paran olsun, esine ezik diyorsun ama kendi basina kasaya gidebilecek 2 kurus paran yok cebinde. Öde diye yalvarmak zorunda kalmazsin bari.

Şayet ailenizi eşiniz davet edip tüm masrafları ailenize yıksaydı haklısınız ama davet edilmediği halde sizinle beraber gelmek isteyen aileniz. Aileniz de asgari ücretle geçindiğinizi bilerek gelmiş ve masrafları üstlenmişler.

Aileniz her ne kadar düşünceli davranıp masrafları üstlenmiş olsalar da sizinle beraber tatil programına dahil olmaları baştan yanlış olmuş, eşinizi de zor duruma sokmuş. Sonuçta asgari ücretle geçinen, kirada oturan bir ailesiniz; bu şartlarda eşiniz, dört kişinin tatil masrafını nasıl karşılaşın? Karşılayamaz. E elini cebine hiç atmasa bu sefer de gururu rencide olur. Ki ailenizin yanında eşinize söylediklerinizle adamın gururunu ezip geçmişsiniz zaten, çok rencide etmişsiniz.
Her türlü zor duruma düşen eşiniz olmuş. Keşke aile biz de gelelim demeselermiş de siz de kendi imkanlarınıza göre tatilinizi yapsaydınız.

Esin sabirli adammis sen altin bozdur kiyafet al,cocugun rizkini car cur et okula bile yollama.bodrum da tatil bir ezik olan o.esin sabirliymis esas ezik sensin neye yararsin dememis.
Parayida annenize goturmussunuz ama acidiklari damatlarinin durumunu sizin musrifliginizi bilerek kabul etmis ...
Hadi eyvallah allah akil fikir versin

Konu sahibi bir arkadaşın konusunu baltalayıp bikini giyenlere mide bulandırıcı demişti. Bikiniyi ben de estetik bulmuyorum ama siz resmen olaya estetikten değil dinden girip Allah hidayet versinle çıkmıştınız. Hem bikiniden bu kadar tiksinip, hem de Bodrum'a tatile gitmek neyin kafası anlamadım.

Back
X