attaQ bacım harika bir tarif emeğine sağlık. nasılsın nezamandır iki lafın belini kıramadık.
AttaQue selam bu hazır profiterol tarifinin tadı nasıl güzelmi? herşeyi hazırmı çıkıyor? hamurları pişmiş bir haldemi ? yoksa senmi pişirdin?
cvp verirsen sevinirim.
Profiterolumu yapmis bulunuyorum tek kelimeyle mukemmel olmus hem tat hem goruntu
Yalniz hamuru da dahil hicbirsey hazir degil kendim yaptim denemek isteyenler icin tarifi:
Hamuru icin:
125 gr. margarin
biraz tuz
1 sb. su
1 sb. un
2 yumurta
Kremasi icin:
1 lt. sut
6 yemek kasigi un (siz dengeleyin artik ben 6.5 filan yaptim)
10 yemek kasigi seker
vanilya
Cikolata sos:
Dr.oetker yada ulkerin hazir cikolata sosu
2.5 su bardagi sut
Hamurun hazirlanisi:
margarini eritin, suyu ve tuzu ekleyin cok sicak olmadan 1 sb unu da ekleyin cirpma teli ile hizlica karistirin ki topaklanmasin, hamur kendini toparlayinca ocaktan alin sogumaya birakin soguduk sonra 2 yumurta kilin sayet hamurun cok sivi hale gelirse biraz un ekleyebilirsiniz... yagli kayit serdiginiz tepsiye
tatli kasiklari ile top haline getirdiginiz hamurlari sira sira koyun cok yakin koymayin hamurlar kabariyor...
180 derece firinda alt ust kizarana kadar pisirin...
Kremasini hazirlayin... vanilyayi ocaktan alinca ekleyinki kokusu kesilmesin..
Cikolata sosunu da yapin pisen hamurlar soguyunca arasini bicakla hafif kesin soguyan kremadan arasina koyun sicak cikolata sosuyla servis yapin...
Afiyet olsun...cokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook
Iste buda benim yaptigim profiterolum kusura bakmayin tabagin goruntu biraz bozuk resmi cekene kadar sabredemediler ;p
çok güzel görünüyor tşk cnm cokacimcoook
enfesssssssssssssssss:)ellerine sglık cnm..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?