Herşeyin sebebi sensin anne

Annemi suçlayarak hayat geçirmiyorum. İlk defa burada bu kadar açık bir şekilde derdimi açtım. Yazımda bulduğunuz tek bir hakareti, incitici sözü bulup bana yazar mısınız? Sadece onun yaptıklarının kısacık bir özeti bunlar. Şimdiye kadar içimde tuta tuta taş kesildim kesilicem. Biraz anlatmaya, dertleşmeye ihtiyacım olamaz mı? Şu okuyup rahatsız olduğunız şeyleri ben bizzat yaşadım. Ama annem yaşatırken tereddüt bile etmedi. Herşeye rağmen onu çok sevdiğimi defalarca belirttim.

Evet ben de anne oldum. Ama annemden gördüğüm sevgisizliği çocuğuma yansıttığımı farkeder farketmez kendimi silkeledim. Ona bir kez bağırdıysam on kez öptüm özür diledim, kendimi frenledim. Nasıl olsa çok çektim çocuğuma da çektireyim bu benim hakkım demedim allah muhafa etsin bu hastalıklı düşünceden. Annemse 40 küsür yaşına rağmen tek bir gün pişmanlık duymadı, kendine çeki düzen vermedi. İnşallah sevgisizliği bu kadar savunmanızın altında benzer bir olay yatmıyordur.

Son düzenleme:
Esrin mine , belki dışarıdan söylemesi kolay diyeceksin; ama deme. Çok acı çekmişsin, kalbinin atmasına vesile olan kadın, kalbini parçalamış, yaşadıkların çok ağır; bunları kabul ediyorum. Ama böyle yapma, hayatının geri kalanını kendini zindan etme. Bırak kimse sevmesin seni, annen bile ! Sen kendini sev, kendinden vazgeçme. Sen olmasan bu hayatta ne annen, ne çocukların, ne eşin, ne yaşadıkların hangisinin anlamı kalacak? Sen bu haldeyken biliyorlar mı senin ne kadar acı çektiğini, önemsiyorlar mı? Ruhunu da beynini de çok yaralamış annen, yazdıklarından hareketle anksiyete bozukluğu oluşmuş sende, önce oradan başla işe. Bir psikiyatristten randevu al, dertlerini anlat, ilâç tedavisine başlayacaklardır . Önce ruhunu ve beynini arındır bu kâbuslardan, sonra at sırtındaki yükleri. Kendin için yaşa, kimsenin seni incitmesine izin verme...

Gecmisi arkanda birakmalisin esine bebegine saril sana yeni yaralar acmasina izin verme ve annen gibi bi anne olmamaya sòz ver kendine

Ben sabah kavga sesleriyle uyanip gece yine bagris cigrislarla uykuya daldim hep.cocukluguma dair hatirladiklarim hep kavga gurultu siddet. Hicbir zaman anne baba olduklarini hatirlamadilar hep birbirlerine hayati zehir etmekle ugrastilar. Annemin psikolojik sorunlari vardi senelerce tedavi gordu kac defa kendini oldurmeye calisti onun kendini asmaya calismasini bile gordum.kavgalari biter babam evden cikar gider annem sinir krizleri gecirir sonra da kendini bilmez bizi tanimaz gecenin bir yarisi kardesimle beni evden atardi. O cocuk aklimla komsularimizdan utanirdim birilerinden yardim istemeye cekinirdim babam donene kadar kapinin onunde gece ayazinda uyur kalirdik belki de bu yuzden kendimizi bildik bileli hep hastayiz. huzursuzluk fakirlik baski benim cocuklugum bunlar... annem temizlik yemek falan pek bilmez bag bahce isleri ona daha kolay gelirdi hala da oyledir evi pislik goturse umursamaz. ablam evlenip de gidince daha ikinci sinifta evin camasiribulasigi yemegi hepsi birden ustume kaldi. aklim biraz erip de yapmak istemeyince cok da dayak yerdim bir kez olsun sacim taranmadi.11 yasinda adet oldum iki ay dover diye soyleyemedim. Gerci ogrenmese daha iyiydi ne yapicami anlatacagina acelen neydi canin koca mi cekti kimseler duymasin rezil olursun dedi.sanki bu benim elimdeymis onleyebilirmisim gibi...cok agrima gitti genc kizligimdan utandim. Hep boyle bir yuvam olmasindan korktum bebegime boyle bir anne baba olmaktan. simdi evliyim bir kizim var elimden geleni yapmaya calisiyorum ama iyi bir anne olamayacagimi dusunuyorum hep icimde muthis bir ofke ve bosluk var. Biraz vakit gecireyim kizimla oyunlar oynayayim desem bunaliyorum cok cabuk sinirleniyorum aglamasina tahammul edemiyorum cogu zaman.ciglik atip kacip gitmek gecior icimden bazen. Ben sanirim en korktugum kisiye anneme donusmeye basladim...

Bu konuyu düşünmeye cesaret ettmişliğim çok azdır. Ama olay bununla bitmiyor ki. Bu öyle bir virüs ki kendisi olmasa bile etkisi hep benimle.
Psikolojik olarak iyi olmadığımı adım gibi biliyorum. Ama ilaçtan da kprkuyorum. İlk etapta psikolğa başvurucam inşallah. Umarım dediğin gibi hayatı kendim için yaşamayı, kendimi sevmeyi başarırım. Çok teşekkürler yorumun için..

Sen iyi bir annesin canım madem annen anlatsan dinlemiyecek kapasitede ozaman sana tavsiyem takma seni üzülmesine izin verme sen kalp kapılarını kapat takii iyi niyetli olduğunu bildiğin güne kadar yoksa o kalp bu kadar kırgınlıklara çok dayanamaz Allah yar ve yardımcın olsun canım amin

içimi acıttın ben böyle etkilendiysem sen neler yaşadın arkadaşım !!!!
yavruna sıkı sıkı sarıl ,sarmala sen merhametli ol annen gibi olma olamazsın da öyle hissettim....
sevgiyle kal hep mutlu ol inşallah.....

Asil annen gibi olmamak icin azmet, annem cok iyidir, cok severim ama annemin hatası ne oldu bizi büyütürken biliyor musun? Annem dis fırçalamayı bize öğretmedi, el yıkama alışkanlığı edindirmedi, her gün duş alma alışkanlığı edindirmedi, baya baya büyüyene kadar insanlara ne kadar Rezil olduk bilemiyorum. Kendisi de dağınık ti bende cok tembel büyüdüm. Bakim nedir hic bilmezdim, bir hafta banyo yapmasak niye yapmıyorsunuz demezdi. Bu gün aklımdan bu düşünceler geçti ve sinirlendim ama annemi seviyorum iyi biri. Ne zaman evden taşındım sonra si beden temizliğine dikkat eden bakımlı bir bayan oldum. Simdi de yaptığı yanlısı görüyor birşey diyemiyor. Cunku düşüncelerimi göstererek gözüne soktum. Ve ben aynısını insallah çocuğuma yapmayacağım. Toplumda dışlanan bir birey yetiştirmek istemiyorum.

Canım sen artık kendi bebeğinle bir ailesin. Eskiden başına gelenleri unutmalısın. Gerekirse anneni de.
Hayatı kendi kurallarına göre yaşamalı ve mutlu olmanın yolunu bulup hiç vazgeçmemelisin.

Canım benim.. benzer seyleri yaşadım ben de. seni o kadar iyi anlıyorum ki.. O günlerin etkisi halen geçmedi. Ben de annemi çok seviyorum. Ama içimde bi yerde geçmeyen bir kırgınlık hep var

Çok üzüldüm yaşadıklarına, şok oldum annenin dediklerine...

Toplum öğretisi ve gelenekselleşmiş çocuk yetiştirme tutkusu bizi bu hale getiren.. Hepimizin ebeveynlerinin içinde yeşeren canavarlar bizi yutuyor.Ruhlarımız örseleniyor.. Kimi bu savaştan galip çıkıyor, teyet geçiyor! Kimileri mağlup! Çok isterseniz tünelin sonundaki ışığı görebilirsiniz. İçinizdeki çocuğu; kendi yavrunuzla birlikte büyütmeniz temennisiyle!

nasıl ya.
Yüzünü mü çevirip gitti??

Çok çok fazlasıyla anladım seni.. Hemen hemen aynı şeyler anne ile ilgili. Bu yüzden ben de senin gibi ufacık bir sevgi görsem gerçek sanıyorum sonra sudan çıkmış balık oluyorum. Utanmasam sevgi dilenicem insanlardan. Çok zor. O kadar yok ki annem... Bu yüzden kimseye de güvenemiyorum. Annem bana kucak açmazken insanlardan ne bekleyebilirim ki?

Annene inat sen evladını elinden geldiğince en güzel şekilde yetiştirmeye bakgeçmişe bi sünger çek, annen ve yaptıkları her aklına geldiğinde yavrunu bağrına bas, yanlışın ne olduğunu biliyorsun dolayısıyla doğruyu bulmak senin için daha kolay

İçimi sızlattın çok üzgünüm sana ne diyebilirim ki desem ne değişir ki bende yaşadım yaşadıklarını.
Önümüze bakmaktan başka çare yok evladın için güçlü ol canım her şeyin farkındasın çok iyi bir anne olacaksın bu yüzden. sen evladına annenin sana yaşattıklarını yaşatmayacaksın bak yaptığın en kıymetli şey bu, aynı senin gibi sende hepimiz gibi çok değerlisin annen fark edememiş bu onun sorunu sen kendine inan yeter.

Ailemizi seçemiyoruz kaderimizde yazılanı yaşıyoruz,satsan satılmaz atsan atılmaz çünkü onlar bizim ailemiz iyi veya kötü. Benim de annemle bazı sorunlarım vardı,zamanla aşıldı üstüne sünger çekildi ama hala kalbimin belki de en küçük köşesinde o kırgınlıklar duruyor yapılacak bişey yok onlarla yaşamayı öğrendim. Yapman gereken en önemli şey güçlü kalmak,eğer güçlü kalmazsan daha da yıpranırsın yapma bunu kendine,sana verebileceğim tek tavsiye bu çünkü özellikle anne konuları çok hassastır maalesef insan bazı şeyleri konduramıyor,kalbini temiz tut Allah yardımcın olacaktır.

Acaba annende annesnden öyle mi görmüs? Benim annem doya doya öpmez hatta huylanarak öper sayramda seyranda oda annesiz büyümüs onun etkisi çok

benim ananem de sevgisini göstermeyen mutsuz bir kadınmış annemle ben de öyleyim, teyzeme bakıyorum annesinin hatalarını nefretle anıyor çocuklarına sevgisini gösterebiliyor benim annemse annesini iyilikle anıyor yanlış birşey olduğunu düşünmüyor ve hatasını düzeltmeyi denemiyor sadece bizi okutması ve annesi gibi gerici olmaması iyiydi yani annemin de sevgisizlik dışında düzelttiği birşey varmış ama o sevgisizliği de hayatımı mahvetmeye yetti mutsuz bir çocukluk geçirdim mutsuz bir yetişkin oldum, hatta olamadım fiziksel sosyal gelişimim de çok geri kaldı. bence bir anne çocuğunu öpmeli ona sarılmalı konuşmalı gülümsemeli benim annem bunları yapmadı sadece önüme yemek koyup haftada bir banyo yaptırıp temizlikle falan uğraştı. bütün bunlar bana çok garip geliyor yani sevmeyeceksen aile olmanın anlamı ne, bu kadınlar istemeden, toplum baskısıyla mı evlenip çocuk doğuruyor hiçbir önemi ilgisi yokmuş gibi davranabiliyor zorunlu bir işiymişim gibi sanki yetimhanedeki bir bakıcıymış gibi. belki de yanlış şartlarda yanlış ortamda doğup büyüdüm. aklıma geldikçe bizi terk etseydi nasıl olurdu yine böyle ezik sefil biri olur muydum diye düşünüyorum, çocukken ben sizi terk etmedim çekip gitmedim diye bize laf sayardı ama şimdi o kadar da kötü bir fikirmiş gibi gelmiyor. çevremdeki çocuklardan farklı olduğumu hep hissettim onların aileleri gibi değildik, kıyafetleri davranışları vs. onlar gibi değildim aralarına giremezdim bilmiyorum belki de annem bir melektir sorun da bendedir belki başka bir bebeği aynı şartlarda büyütse o bebek dahi olurdu ama ben böyle biriyimdir. yine de içten içe onu da kendimi de suçlamaktan vazgeçemiyorum şimdi bana en güzel en pahalı en emek verilmiş şeyleri de alıp getirse içimde hep bi burukluk var içimden artık hiçbir şeye ihtiyacım yok anne diyorum. işimi hiç sevmiyorum, gelecek endişesinden bana hiç uygun olmayan bu bölümü yazmaya mecbur hissettim çalışmaya da mecburum, çok uzun yıllardır öleyim diye dua ediyorum inançlı biriyim öyle yaşayıp gidiyorum tabi ki benden çok daha kötü durumda olanlar var biliyorum halime şükrediyorum ama mutlu olamıyorum yine de çok şükür halime

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…