- 15 Aralık 2015
- 1.823
- 4.606
- 133
- Konu Sahibi Esrin mine
-
O kadar güzel anlatmışsın ki, bu satırları ancak annesi yaşadığı halde öksüz bırakılan biri yazabilir. Sol yanımız hep acısa da inşallah dediğin gibi kendi küçük dünyamızda küçük mutluluklara sarılma gücü bulabiliriz arkadaşım.Yaşamayan anlayamaz var olan annenin yokluğunu... İnsanı en çok sevmesi gereken kişi annedir ya hani, onun şefkati üzerinden eksik olunca zanneder ki kendisi sevilmeye layık biri değil. Zanneder ki suç kendinde, karakterinde. Ömür boyu eksik yaşar, insanların kendisine duyduğu sevgiyi hep sorgular, en ufak ilgiye çözülüverir... En büyük zaafı sevilmektir çünkü. Annesinden göremediği sevgiyi ömür boyu başka şeylerle telafi etmeye çalışır...
Gecenin bu saatinde gözlerim dolu dolu okuduysam bir yerde acılarımız kesişmiş demektir arkadaşım. Çok iyi anlıyorum seni.
Umarım kendi kurduğun ailenle çok mutlu olursun ömrünün sonuna kadar.
Aynen öyle, sevgi nesilden nesile aktarılan bir miras olmalı. Biz o mirasa nail olamadık. İnşallah çocuklarımız nail olur. Güzel yorumun için çok teşekkürler..çok üzügünümöz vatanın, çocukluğun ne yazıkki annelliği bilmeyen birinin elinde heba olmuş. annenin yetiştirilmesi de muhtemelen anneannenden kaynaklanıyor. ezilmiş ezmeyi öğrenmiş.ve sanırım ilk çocuksun bu sebeplede bildiği ezilmişliği kendinden güçsüz gördüğü sana empoze etti. çok üzgünüm. bunların farkında olan biri iyi bir anne olur. sen iyi bir annesin. kaybolan çocukluğuna ilk gençlik yıllarına birşey yapamayız fakat geleceğini ve çocuğunu kurtarabilirsin. sıfır beklentiyle yaşa. kimseden birşey bekleme. ben uzundur beklentisiz yaşıyorum, inanır mısın, mutluyum. bende seninkine benzer bir çocukluk yaşadım. anneni sev ama hayatının içine alma. mümkünse azami görüş uzak kal. güzel bebeğinin mutluluklarını çoğalt. anne mutluysa çocuklarda mutlu olur. unutma sen sana yardım edebilirsin ve bir tek sen seni terk edemezsin. sev kendini hemde çok sev. annelerimizi seçemiyoruz ama onlarla yaşamamayı seçebiliriz. yeterince üzülmüşsün. ne olur artık pişman olma. hayat senin ve aldığın nefesi bir daha alma şansın yok.
O kadar güzel anlatmışsın ki, bu satırları ancak annesi yaşadığı halde öksüz bırakılan biri yazabilir. Sol yanımız hep acısa da inşallah dediğin gibi kendi küçük dünyamızda küçük mutluluklara sarılma gücü bulabiliriz arkadaşım.
yazdıklarını üçüncü kez okuyorum her seferinde başka bir şey kalbimi yaktı. acını anlıyorum ve böylesi içten inanılmaz akıcı anlatman beni çok etkiledi. acının güzeliği olmaz nasıl söyleyeceğimide bilemiyorum senin kadar yetenekli değilim. kalemin çok güzel. her yazarın harcı değil bir acıyı yüreğe işler yazmak sende yazma,yorumlama kabiliyeti var, farkında mısın? konuyu saptırmak istemeden kısa keseceğim; hayatında güzel şeyler olabilir yeteneğini geliştirmeni öneririm. sevgiler.Aynen öyle, sevgi nesilden nesile aktarılan bir miras olmalı. Biz o mirasa nail olamadık. İnşallah çocuklarımız nail olur. Güzel yorumun için çok teşekkürler..
Ah keşke bebeğimi kucağıma almadan önce cesaret edip kaderimle yüzleşseydim de bu kadar hata yapmasaydım. Bundan sonrası için didiniyorum. İnşallah hatalarımı telafi ederim.İnsanı ömrü boyunca yaralayan bir şey annesinin sevgisini esirgemesi. Ben bunu hayatta payıma düşen sınavlardan biri olarak kabul ettim ve "neden" diye sorgulamayı bıraktım... Bir gün çocuklarım olduğunda onlara annemin bana veremediği sevgiyi vereceğim, en büyük hayalim bu. Dilerim sen de evlatlarının sana duyduğu sevgiyle iyileşirsin... Kendi mutluluğum kadar istedim mutlu olmanı inan ki.
Çok teşekkür ederim canım. Acı da olsa yüreğine dokunabildiğim için mutlu oldum.yazdıklarını üçüncü kez okuyorum her seferinde başka bir şey kalbimi yaktı. acını anlıyorum ve böylesi içten inanılmaz akıcı anlatman beni çok etkiledi. acının güzeliği olmaz nasıl söyleyeceğimide bilemiyorum senin kadar yetenekli değilim. kalemin çok güzel. her yazarın harcı değil bir acıyı yüreğe işler yazmak sende yazma,yorumlama kabiliyeti var, farkında mısın? konuyu saptırmak istemeden kısa keseceğim; hayatında güzel şeyler olabilir yeteneğini geliştirmeni öneririm. sevgiler.
sevindim. nefes aldığımız sürece hiçbirşey için geç değil,di mi :) mutluluğun daim olsun yüzün gülsün.Çok teşekkür ederim canım. Acı da olsa yüreğine dokunabildiğim için mutlu oldum.
Okuluma zamanında devam edebilseydim çok daha güzel şeyler başarabileceğimi içim yana yana bilsem de, eşimin desteğiyle bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Bu kadarı bile o kadar mutluluk veriyor ki bana
Ah keşke bebeğimi kucağıma almadan önce cesaret edip kaderimle yüzleşseydim de bu kadar hata yapmasaydım. Bundan sonrası için didiniyorum. İnşallah hatalarımı telafi ederim.
Mutlu bir yuva kurup o yuvaya bir melek getirdiğin zaman olur da benim gibi annenden ufacık da olsa bir parça görürsen kendinde hemen silkelen. Benim gibi hataya düşme. Allah sana da bana da tüm kader ortaklarımıza da yaşayamadığı çocukluğunu yaşatabileceği mutlu yuvalar evlatlar versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?