Bir cok hastanede sezeryan daha ucuz normal dogum daha pahali:) para icin olsa normal dogumu tavsiye ederler:)
Kabaca kendi hastanemden ornek vereyim.
3500 tl normal dogum 4000 tl sezeryan
Normal dogumda hastanede yatis 1 gece
Sezeryanda hastanede yatis 2 gece
Hastanenin gecelik ucreti 1000 tl
Bu durumda: yatis ucretlerini dusersek:) 2 bin sezeryan 2500 normal dogum fiyati oluyor:)
acikcasi ben sezeryana yapilan yonlendirmelerin sebebini sadece sey olarak dusunuyorum, gunumuzde hamile kalmak ta, saglikla gebeligi tamamlamak ta cok zorlasti, genel olarak tedavisiz hamile kalabilen cok az ornek var, kayipsiz gebeligi sonuna kadar yuruten de, bu acidan bakinca, genelleme yapacak olursak kiymetli gebelik denen olgu on planda. Eskiden catir catir 5-10 cocuk yapiyormus insanlar, simdi en cok 1-2 tane onlari da bir cogu cok zor elde ediyor..
Durum boyle olunca normal dogum her ne kadar hem anne hem bebek icin saglikli olsa da, hayati risklerini yok sayamayiz. Acikcasi ilk bebegini kaybetmis ikinci gebeliginde de her an ya tekrar kalbi durursa diye 9 ay stres yasamis bir anne olarak, doktorumun normal doguma yonlendirmesinden inanilmaz korktum. Cunku sezeryanda tum sorumluluk doktora aitken, normal dogumu anne kendi yapiyor, bilincsiz oluyor, bebegin basina bi cok sey gelebilir, kordon dolanabilir oksijensiz kalabilir omuzu takilabilir vakum gerekebilir kanala sikisabilir vs vs... bu ihtimalleri dusununce bu asla bebegimi bu risklere atmak istemem acikcasi.
Doktorlarda bu riskleri goze almamak icin, anne ya da bebek kayiplarini ya da dogum kusurlarini en aza indirmek icin sezeryana yonlendiriyorlar.Bebegi riske atmaktansa annenin bir sure ameliyat acisiyla bogusmasini yegliyorlar, ki ben buna karsi degilim...
Evladin iyi olsun, herseye raziyim kafasi...