Herşey "Normal" iken neden sezeryan???

şu 3. aya bir geleyim bende önem vericem . ilk zamanlarda benim başlarda kahverengi lekelenme kanamam olmuştu.
O zaman dikkat et. Sonra riskli haftalar geçince bolbol yürü. Koşar adımlarla değil ama, eşini de tak koluna. Ohh mis

Avrupadayım ya :KK43: ama muayene olmaya gelebilirim teşekkür ederim
Gülşen Hanımı iyiki tanımışım. Bir arkadaşımın tavsiyesiyle gittim. Önceki doktorum rahim kanseri olabileceğimi ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Gülşen hanım muayene etti ve hiç bişeyimin olmadığını söyledi. Arkadasımın da doğumunu yaptırdı. Onunki normal oldu ama çok rahat bir doğum olmuş. Gece 12de gitmişler sabah öğrendik ki Doğum gerçekleşmiş. Evim uzaktı ama değerdi..

Avrupadayım ya :KK43: ama muayene olmaya gelebilirim teşekkür ederim
Gülşen Hanımı iyiki tanımışım. Bir arkadaşımın tavsiyesiyle gittim. Önceki doktorum rahim kanseri olabileceğimi ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Gülşen hanım muayene etti ve hiç bişeyimin olmadığını söyledi. Arkadasımın da doğumunu yaptırdı. Onunki normal oldu ama çok rahat bir doğum olmuş. Gece 12de gitmişler sabah öğrendik ki Doğum gerçekleşmiş. Evim uzaktı ama değerdi..

ben tüp bebekle hamile birisi olarak.ne yapacağım konusunda hiç bir fikrim yok.bazı sezeryan olanlar çevremde normal doğuracakları.bak alttan kesiyorlar dikselerde iç kısımı dikmiyorlar yok dikse de eskisi gibi cinsellik olmuyor diye korkutuyorlar.zamanında kesilmeden yada kesilerek bir sürü çocuk doğuranlarda insan değilmiydi.eğer kesilip dikiminde sıkıntı varsa insanlar eskisi kadar görevlerini önemsenmediği için olabilir artık adam gibi doktor bulmakta zorlanıyor insanlar.o yüzden normal olsa dahi özele yönelebiliyor bazı insanlar.fukara Allaha emanet zaten.
Bence bunun fukaralık zenginlik ile alakası pek yok. Tamamen her insan kısmetini yaşıyor. Allaha Şükür maddi durumum kötü değil ilk doğumu özelde yaptım. Normal doğum olmasına rağmen sezaryenliden daha fazla yırtığım ve dikişim oldu. Arkadaşlarım üç gün içinde ayağa kalkarken ben günlerce yataktan kalkamadim. Demem o ki yaşanacağı varsa yaşanıyor ister fukara ol devlete git ister ozele

Hamileligimin basindan beri 2 ayri dr a gidiyrum. Biri devlet biri ozel. 2side normal dogumcu. Bende normal dusundum hep ama panik atak hastasi oldugum icin ve guatr im oldugu icin ailem nefes problemimi de bildigi icin normalden korktular. Normal dogumda nefes cok onemliymis. Devlet hastanesinde kursa gittim sorunumu anlattim yapcak bisey yok nefes alman lazim yoksa bebege oksijen gitmez dediler. Ayni zmnda kendimi iliskide falan surekli kasan biriyim. Vajinismus baslangiciymis. Bundanda bahsettim normal dogum sirasinda kasilirsam eger bebegin omzu vs kirilabilirmis. Devletteki dr istersen ozelde yaparsin dogumu biz uyustrma fln yapmiyoruz anestezi ekibi eksik dedi beni iyice korkuttular. Ozeldeki dr uma anlattim bunlari. Hersey normal ama eger boyle sorunlarin varsa sezeryan yaparim dedi. Spinal yapiyolarmis. Ondada paniklerim dedim sakinlestirici veririz kriz aninda dedi bi nebze rahatladim. Bu yuzden sezeryan istiyorum ben. Tabi istemekle bitmiyo ara ara agrim oluyo eger normal dogum baslarsa mecburen normal dogurcam. O an neler yasarim bilmiyorum. Allah im hayrli olani nasip etsin diyorum. Ufacik bi heycan sinirlenme uzuntu bana kriz gecirtiyo nefes alamiyorum gozlerimden yaslar akiyo salyalarim akiyo usuyorum titriyorum kendimi saga sola yere atiyorum rahatlayana kadar. Tek korkum nefes darligi. Dogumun hic bi turlusunden korkmuyorum cunku aciya dayanikli biriyim. Beni korkutan sadece NEFES...

Ben de sezeryandan çok korkuyordum çok şükür normal doğum yaptım ancak normal doğumda da bebeği oksijensiz kalıp tamamen sağlıklıyken engelli olan tanıdıklarım var yani sezeryan sandığınız kadar tü kaka değil. Doktor risk görüyorsa illa normal doğum diye diretmemek lazım. Önemli olan senin ve bebeğin sağlığı. Gerisi ayrıntı sadece.

Bir cok hastanede sezeryan daha ucuz normal dogum daha pahali:) para icin olsa normal dogumu tavsiye ederler:)

Kabaca kendi hastanemden ornek vereyim.
3500 tl normal dogum 4000 tl sezeryan
Normal dogumda hastanede yatis 1 gece
Sezeryanda hastanede yatis 2 gece
Hastanenin gecelik ucreti 1000 tl
Bu durumda: yatis ucretlerini dusersek:) 2 bin sezeryan 2500 normal dogum fiyati oluyor:)

acikcasi ben sezeryana yapilan yonlendirmelerin sebebini sadece sey olarak dusunuyorum, gunumuzde hamile kalmak ta, saglikla gebeligi tamamlamak ta cok zorlasti, genel olarak tedavisiz hamile kalabilen cok az ornek var, kayipsiz gebeligi sonuna kadar yuruten de, bu acidan bakinca, genelleme yapacak olursak kiymetli gebelik denen olgu on planda. Eskiden catir catir 5-10 cocuk yapiyormus insanlar, simdi en cok 1-2 tane onlari da bir cogu cok zor elde ediyor..

Durum boyle olunca normal dogum her ne kadar hem anne hem bebek icin saglikli olsa da, hayati risklerini yok sayamayiz. Acikcasi ilk bebegini kaybetmis ikinci gebeliginde de her an ya tekrar kalbi durursa diye 9 ay stres yasamis bir anne olarak, doktorumun normal doguma yonlendirmesinden inanilmaz korktum. Cunku sezeryanda tum sorumluluk doktora aitken, normal dogumu anne kendi yapiyor, bilincsiz oluyor, bebegin basina bi cok sey gelebilir, kordon dolanabilir oksijensiz kalabilir omuzu takilabilir vakum gerekebilir kanala sikisabilir vs vs... bu ihtimalleri dusununce bu asla bebegimi bu risklere atmak istemem acikcasi.

Doktorlarda bu riskleri goze almamak icin, anne ya da bebek kayiplarini ya da dogum kusurlarini en aza indirmek icin sezeryana yonlendiriyorlar.Bebegi riske atmaktansa annenin bir sure ameliyat acisiyla bogusmasini yegliyorlar, ki ben buna karsi degilim...

Evladin iyi olsun, herseye raziyim kafasi...
canım merhaba.
ben normal doğum istiyorum ama sen böyle dezavantajlarını yazınca korktum bebeğim için.. sen sezeryan mı olacaksın?

Ben de sezeryandan çok korkuyordum çok şükür normal doğum yaptım ancak normal doğumda da bebeği oksijensiz kalıp tamamen sağlıklıyken engelli olan tanıdıklarım var yani sezeryan sandığınız kadar tü kaka değil. Doktor risk görüyorsa illa normal doğum diye diretmemek lazım. Önemli olan senin ve bebeğin sağlığı. Gerisi ayrıntı sadece.
senin yazın da normalden korkuttu beni... :(

canım merhaba.
ben normal doğum istiyorum ama sen böyle dezavantajlarını yazınca korktum bebeğim için.. sen sezeryan mı olacaksın?
Benim bebegim ters zaten normal dogum hic degerlendirmedik o yuzden ama zaten dogum pozisyonunu almis olsaydi ve normal dogum onerseydi ( ki doktorum donerse normal dogum deneriz diyordu) ben kendim kabul etmeyi dusunmuyordum. İlk bebegimin kalbi durmustu, sonrasinda cok buyuk depresyon yasadim destek aldim, mucize eseri tekrar hamile kaldim ve hareketlerini hissedene kadar cildirdim resmen ya kalbi yine durursa diye, 9 ayimin tamamini onu kaybetme korkusunu her saniye yasayarak gecirdim. O yuzden acikcasi sezeryanin bana verecegi sikintilari asla ama asla dusunmuyorum. Normal dogum herzaman daha tehlikeli geliyor bana. Hic bir risk olmasa beklerken bebegin kakasini yapmasi ve yemesi riski soz konusu, en ufak bir risk bile almak istemedigim icin sezeryani tercih ederdim sartlarim normal doguma uygun olsa bile...

Bu tabiki cok kisisel bir tercih, herkes diledigi secimi yapmakta ozgur, ama ben normal dogumdan asla agri sanci vs olarak korkmadim tek korkum bebegime birsey olabilecegiyle ilgiliydi.

Sali gunu sezeryana giriyorum kismetse.39+1 olucak haftamiz, insallah saglikla sihatle dunyaya gelir bebegim. Baska hicbirseyin onemi yok...

senin yazın da normalden korkuttu beni... :KK43:
Doktoruna güven. Ben normal istiyordum doktorum özel durumumdan dolayı sezeryan yapalım dedi. Zaten oğlum da 3730 gram doğdu. Normal diye tuttursam bayağı zorlanırdım. Spinal olsun o zaman dedim. Bu sefer de anestezi uzmanı yine özel durumum nedeniyle genel anestezi yapacağım dedi. İyi ki de itiraz etmedim. Oğlumla beraber odaya girdik onun sesiyle uyandım. Ameliyathanede gözlerimi açtım. Saatlerce uyumadım öyle. 3. Gün de ayaktaydım

Benim bebegim ters zaten normal dogum hic degerlendirmedik o yuzden ama zaten dogum pozisyonunu almis olsaydi ve normal dogum onerseydi ( ki doktorum donerse normal dogum deneriz diyordu) ben kendim kabul etmeyi dusunmuyordum. İlk bebegimin kalbi durmustu, sonrasinda cok buyuk depresyon yasadim destek aldim, mucize eseri tekrar hamile kaldim ve hareketlerini hissedene kadar cildirdim resmen ya kalbi yine durursa diye, 9 ayimin tamamini onu kaybetme korkusunu her saniye yasayarak gecirdim. O yuzden acikcasi sezeryanin bana verecegi sikintilari asla ama asla dusunmuyorum. Normal dogum herzaman daha tehlikeli geliyor bana. Hic bir risk olmasa beklerken bebegin kakasini yapmasi ve yemesi riski soz konusu, en ufak bir risk bile almak istemedigim icin sezeryani tercih ederdim sartlarim normal doguma uygun olsa bile...

Bu tabiki cok kisisel bir tercih, herkes diledigi secimi yapmakta ozgur, ama ben normal dogumdan asla agri sanci vs olarak korkmadim tek korkum bebegime birsey olabilecegiyle ilgiliydi.

Sali gunu sezeryana giriyorum kismetse.39+1 olucak haftamiz, insallah saglikla sihatle dunyaya gelir bebegim. Baska hicbirseyin onemi yok...
anladım canım. İnşallah sağlıkla kucağına alırsın bebeğini. allah yardımcınız olsun

Normalde bende normal doğum diye düşünüyordum daha hamile kalmadan.. ama sonra araştırdım baya,çoğu kadın genişlemeden dolayı rahatsız :eek: ve ben de bundan kesin rahatsız olurum diye düşünüyorum. Eminim eşim de rahatsız olur :eek: bende artık sezeryana takmış durumdayım o_O

Doktoruna güven. Ben normal istiyordum doktorum özel durumumdan dolayı sezeryan yapalım dedi. Zaten oğlum da 3730 gram doğdu. Normal diye tuttursam bayağı zorlanırdım. Spinal olsun o zaman dedim. Bu sefer de anestezi uzmanı yine özel durumum nedeniyle genel anestezi yapacağım dedi. İyi ki de itiraz etmedim. Oğlumla beraber odaya girdik onun sesiyle uyandım. Ameliyathanede gözlerimi açtım. Saatlerce uyumadım öyle. 3. Gün de ayaktaydım
doktora normal istiyorum deyince tamam dedi. haftaya çatı muayenesi olacam. herşey yolunda giderse normal olacak. tabi ara ara sezeryan düşünmüyor değilim hala...
dikişlerinde problem olmadı yani? yada gaz sancısı?
allah evladını sana bağışlasın canım.

Normalde bende normal doğum diye düşünüyordum daha hamile kalmadan.. ama sonra araştırdım baya,çoğu kadın genişlemeden dolayı rahatsız :eek: ve ben de bundan kesin rahatsız olurum diye düşünüyorum. Eminim eşim de rahatsız olur :eek: bende artık sezeryana takmış durumdayım o_O
ben doğurdum doğuracam hala kararsızım :mad:

doktora normal istiyorum deyince tamam dedi. haftaya çatı muayenesi olacam. herşey yolunda giderse normal olacak. tabi ara ara sezeryan düşünmüyor değilim hala...
dikişlerinde problem olmadı yani? yada gaz sancısı?
allah evladını sana bağışlasın canım.
Amin çok şükür hiçbir sıkıntı yaşamadım. Ne dikiş ağrısı ne bel sırt ağrısı. Misafirlere hizmet bile ettim :)) gaz sancısı vs olmadı. Sadece minicik bir çizgi var o da oğlumun bana hatırası :KK68: Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Amin çok şükür hiçbir sıkıntı yaşamadım. Ne dikiş ağrısı ne bel sırt ağrısı. Misafirlere hizmet bile ettim :)) gaz sancısı vs olmadı. Sadece minicik bir çizgi var o da oğlumun bana hatırası :KK68: Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
çok şanslısın ya ne güzel:)
aminn çok teşekkür ederim:)

Back
X