Herpes mi ? Nedir bu ! Beraber bulalım.

lizzgrant

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2021
13
12
24
Herkese merhabalar.
2023 Ocak ayından beri bazı şeyler yaşıyorum. Hem size içimi dökmek, hem de ne olduğunu bulmak istedim. Çünkü internette resimlere bakınca sizin de kafanız karışıyor.

Kücük sivilceler, kağıt kesiği gibi kesikler, kızarıklıklar ve bazen yaralar. O günlere kadar hiç detaylı incelememiştim ( bu arada dikkatinizi çekerim akıntı demedim çünkü akıntım yoktu)
İlk baktığımda pişik oldum sandım, daha rahat kıyafetler giymeye başladım, tuvaletleri bile yanımda dezenfektan ile giriyor cok dikkatli kullanıyordum. İşe yarar sandım ama yaramadı. O zamanlarda işten kalıcı ayrılıp evde kaldığımda da bunun devam ettiğini fark etmiştim. Evde kaldığım sürede bir azalma oldu evet, ama 3-4 haftada bir tekrarlıyordu. İnternetten araştırma yaptım. Behçet, Hsv,Hpv,Hiv, Genital Siğil, Trikomonare, Gonore, Sedef,Candida, Follukulit ve binlercesi

Haziran sonu doktora gittim ve direk smear testi aldık. Sonucum temiz çıktı.Doktor bir krem ve bir ilaç verdi, ilacı kullanmadım ama krem az rahatlattı.

Taaki bugüne kadar. 5 Eylül Salı. Lezyonlar yine başladı. En yakın Herpes geliyordu aklıma. Antalya da önerilen bir başka özel doktora gittim. Benden şu testleri yaptırmamı istedi.

IgM- IgG
Vdrl
Ana
Hla B 51
Hsv tip 1 ve 2

Arkadaslar testlere bir dünya para verdim. Doktorum izine girdi şansıma ayrıca. 15 Eylül gibi sonuçlarım gelir gelmez buraya edit yapacağım.

Sonuçları alır almaz burda edit yapacağım, ve şimdiden kullandığım ve yaptığım şeyleri işe yararsa paylaşacağım.

Bu zamana kadar bu konuda konusmak isteyen var ise, ulasabilirsiniz. Görüsmek üzere !

Edit: sonuçlarım geldi ve cok mesaj geldiği için düzenleme yapıyorum. tüm sonuçlarım negatif çıktı. bu olanların hepsinin doktorun da dediği ile beraber traş bıçağı kullanma olduğunun sonucuna vardık. artık traş bıçak kullanmıyorum kimyasal hiçbir şey kullanmıyorum.

Son düzenleme:
Ben de aynı şeyi yaşadım, önce mantar sonra pişik sandım herpes çıktı. Ama test vermedim doktor görünce hemen herpes demişti

Ben de aynı şeyi yaşadım, önce mantar sonra pişik sandım herpes çıktı. Ama test vermedim doktor görünce hemen herpes demişti
Bende de herpes olabilir ama net birşey diyemem dedi ve ben garanti olmasını istediğim için test oluyorum Bu testlerde bağışıklık da dahil..

Nasıl kurtuldunuz peki? Ne sürdünüz veya içtğniz?

merhaba o köydeki yağ vs nerden bulabilir?

merhaba öncelikle geçmiş olsun. yakın bir tarihte yazdığınız için merak ediyorum. nasıl başa çıkmaya çalıştınız herpesle? banada herpes tanısı kondu ve çok zor geçiriyorum. idrar yapmakta inanılmaz zorluk yaşıyorum. çok acılı oluyor. ağrı kesici iğne ve antibiyotik vuruluyorum 2 gündür. valtrex verildi bana 1000 mg ve bactroban krem kullaniyorum. asiviral merhemde var. ama sanki geçmiyor ve 4 gündür hala yanma yaşıyorum. acısını geçtim artık ama idrar yapamıyorum çok yanıyor. tahmini ne zaman hafifler bu semptomlar bilmiyorum. hiçbir şey yapamaz oldum. yürüyemiyorum oturamıyorum bile. bunu yaşayan diğer arkadaşlara sesleniyorum. var mıdır daha başka çozümler sizler neler yapıyorsunuz?

Benim 15 günde tamamen geçmişti, 15 günün 10 gününde dediğiniz gibiydim ama eşimin boxerlarını giydim çünkü giydiğim şeyler bile canımı acıtıyordu.

Benim 15 günde tamamen geçmişti, 15 günün 10 gününde dediğiniz gibiydim ama eşimin boxerlarını giydim çünkü giydiğim şeyler bile canımı acıtıyordu.
cevap için çok teşekkürler. hayattan soğudum resmen. idrar yaparken çok yanma yaşıyorum. bu problem sizde de var mıydı? bir de sizde bu ilaçları mı kullanmıştınız?

cevap için çok teşekkürler. hayattan soğudum resmen. idrar yaparken çok yanma yaşıyorum. bu problem sizde de var mıydı? bir de sizde bu ilaçları mı kullanmıştınız?
Evet idrar yaparken ağladığımı bile hatırlıyorum işin kötüsü bende anüs bölgesinde daha yoğundu, sadece idrar değildi canımı yakan yani midenizi bulandırmayacaksam :))

Benim ilaçlar şunlardı, vajinit de vardı cleocin'in nedeni o. Ama en çok yarayan asiviral tablet&krem oldu tabii

Merhaba ben de 10 gün önce lezyon vardı.Dün sabaha doğru sol genital dudakta sinirsel bi ağrı oldu.ağrı kesiciyle hafifledi ama çiş yaparken sol dudak çevresine inanılmaz ağrı giriyor.Çiş yaptıktan sonra da ağrı devam ediyor.Sizinki de mi böyle ağrı?benim ağrı olmadan sivilce gibi iç dudakta çıkar.Ben uçlu olunca sıkıyorum daha hızlı iyileşir diye hata aslında biliyorum ama uçlu olunca çok acıyor.Hep de sol iç dudakta çıkıyor sol dış dudak kısmının ağrıması çiş yaparken de aynı zamanda ona bağlı olabilir mi acaba?

merhaba. şoyle yaklasık 15 gun olacak benim bu herpesle ugrasali. ilk defa oldu bende. ben supruntu testi yaptirmistim herpes 1 cikti bendeki. yani agiz cevresinde gorulen ucugun genitale bulasmasindan olan herpes cesidiymis. ama sonucta ayni ozelliklere sahip ve tekrarlayan bir ozellige sahipmis. ucuk ciktigini hissettiginde doktor hemen 500mg bi antibiyotik kullanmami soyledi. valtrex adi. ayrica cis yaparken yanma sorunu da bu ucuk sinir uclarini tuttugundan dolayi agri yaparmis zaten. bende de 5 gun cisimi yapamadim resmen agladim acidan. cunku cok yaniyordu. cisim bittikten sonra 2 3 dk daha aciyor sonra geciyordu acisi. gercekten allah kimseye yasatmasin diyorum. siz de insallah acisiz bi sekilde atlatirsiniz. bence ucuk cikan yerlere asiviral merhem surun bence o aciyi alacaktir birazda olsa.

merhaba. şoyle yaklasık 15 gun olacak benim bu herpesle ugrasali. ilk defa oldu bende. ben supruntu testi yaptirmistim herpes 1 cikti bendeki. yani agiz cevresinde gorulen ucugun genitale bulasmasindan olan herpes cesidiymis. ama sonucta ayni ozelliklere sahip ve tekrarlayan bir ozellige sahipmis. ucuk ciktigini hissettiginde doktor hemen 500mg bi antibiyotik kullanmami soyledi. valtrex adi. ayrica cis yaparken yanma sorunu da bu ucuk sinir uclarini tuttugundan dolayi agri yaparmis zaten. bende de 5 gun cisimi yapamadim resmen agladim acidan. cunku cok yaniyordu. cisim bittikten sonra 2 3 dk daha aciyor sonra geciyordu acisi. gercekten allah kimseye yasatmasin diyorum. siz de insallah acisiz bi sekilde atlatirsiniz. bence ucuk cikan yerlere asiviral merhem surun bence o aciyi alacaktir birazda olsa.

Teşekkür ederim cevabınız için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…