• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hermia da Kilo Verecek...

Hermia

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2008
141
2
96
İzmir
Bugün diyetim de 9. günüm. Pek tasvip edilmeyen bir diyet yapıyorum. Sağlıklı olduğunu kimse söyleyemez ki zaten bunu biliyorum. Bugün BMI min 27 olduğunu öğrendim. 64 kiloya düşmeden "normal" saymıyor beni otoriteler. Bel kalça oranıma baktım ve sonuç hayal kırıklığıydı. Ben de "armut" tipliymişim ki bu hep yüzleşmeye korktuğum şeydi.

Peki "sağlıksız" rejimim nasıl? Sabah 1 dilim ekmekle bir çatal peynir yanına çay içiyorum. Canım peynir istemezse 3 adet zeytin yiyorum. Öğlen bir elma yiyorum ve ya bir çorba kaşığı salata. Eğer her ikisi de yoksa tabldotta çıkan yemekten sadece 1 çorba kaşığı dolusu koyuyorum tabağıma ve onu yiyorum. Her öğlen 12 de yarım saat yürüyorum. Akşam 5te iş çıkışı yarım saat daha yürüyorum. Saat 6 da evde oluyorum. Ve akşam yemeği olarak bir tabak sebze yemeği yiyorum. Tabi evdeki yemeğe göre değişiyor tabağım. 6 dan sonra katı hiç bir şey yemiyorum. Hafta içi yürüyüşler haricinde spor yapma fırsatım olmuyor. Ben de hafta sonu acısını çıkarıyorum ve günde en az 3 saat bisiklete biniyorum.

Kısacası vücudumun tüm enerjisi ile direniyorum. Bu hale nasıl mı geldim ? Kilolarımla zaten hiç barışık değildim. Bir akrabam, bir akraba ziyaretinde onca kişi içinde "ne kadar kilolu ve ne kadar çirkin olduğumu" söyledi bana. O yaşadığım rezilliği ve utancı hayatım boyunca unutmayacağım. Ama unutmayacağım bir şey daha var ki, sonu ne olursa olsun ben bu kilolardan kurtulacağım.

kolay gelsin canım ama hakikaten ağır bir diyet uyguluyorsun, kendine dikkat et, kilo vericem diye sağlığından olma..9 günde iyi kilo vermişsin, başarılar

Bencede çok katıı diyet şeklin
dedigin gibi saglıklı olmadıgını düşünüyosunn
ilk zamnşlarr büyük bir hevesle bşlarsınn ama bu çok uzun sürmezz
daha sonraa normal yeme düzzenine dönünce tekrar alabilirsin
bence saglıklı beslenerek ve sporla rahatlıkla kilo verirsinn

kolay gelsinn sanaa

Teşekkürler :) Bu arada çayı şekerli içiyordum. Şimdi tatlandırcı kullanmaya karar verdim :P ilk tatlandırıcılı çayımı yudumluyorum :)

öncelkle akrabann çok çk ayıp etmş.. ne yazıkki var böyle denszler. ayrıca avatar resmnde gördüğm kadarıyla gayet hoş bi yüzün var. o fazlalıkları verdikten sonra fıstkk gbi olucaksın, o zaman görsn bkalım akraban:)
rejimn de evet pk sağlıklı sayılmaz, bırakınca daha fazla alablrsn dkkt etmlsn . hem madem bu kadar az yiyerk dayanabliosun araya az az ara öğünler katsan daha sağlıklı bi hale getirebilrsn, kalorisi az ve yeterli mktarda olursa hm fzla kilo olark dönmez hm de metabolizman hzlanmş olur.
günde üç bardak yaprak halinde yeşil çay içmeni kesinlkle önerirm bn çk etksini gördüm.
Başarılar dliyorm umarm istedğn kiloya ulaşırsn :)

hermia akrabanın yaptığını akrepler birbirine yapmıyo derler, doğrudur, ben pkolu olmadan 55 kilolarda bi fıstıkken , 3 yılda 15 kiloya yakın alınca en ağır en rencide edici lafları bi akrabamdan duymuştum, hem de kalabalığın içinde, alaylı bi şekilde! hormon bozukluğundan aldığımı da kabullenmiyor bahane gibi görüyodu, geçen sene yine bi kabul gününde aynı tarzda söyleyince dedim ki: beni anlamıyosun galiba ....teyze! ne diyeyim dilerim olmaz ama hormonal problem yaşarsan o zaman hak verirsin!, .... teyze menapoza girdi ve benim 3 yılda aldığım kiloyu 3 ayda aldı? hermiacım diyetinin kusurunu sen de biliyosun ,ahkam kesecek değilim, keseni de sevmem, ama ara öğün yapsan, 6-7 fındık, bi porsiyon brokoli, 1 adet haşlanmış yumurta, haşlanmış yağsız makarna(85 kalori), yağı süzülmüş dardenel ton,kepekli ekmekten sandeviç...........bi sürü alternatif var,,kolay gelsin!

Evet düzene sokma zamanım geldi bugün okulda kendimiçok yorgun hissettim. Yarından itibaren daha sağlıklı hale getireceğim :) ama iyi haber şekeri bıraktım :) tatlandırıcı kullanıyorum artık

bir öneride bulunayım böyle hiç bişey almıyormuşsun 5gün5kilo diyeti yapsan daha iyi değilmi ben iki günde bir yerimden 3 iki yerimde 2şey cm inceldim hemde kusuna kadar yiyorsun bir lokma değil tek kusuru gün gün tek besin türü olması ilk patates sadece yağsız ve tussuz herşey sonra sebze günü sınırsız sebze sonra et günü balık tavuk et kıyma yağsız tuzsuz tabi sınırsız sonra meyve oda aynı kusana kadar son olarak yumurta süt ve yoğurt günü ki mesela yumurta yemem ben kesinlikle sarmısaklı yoğurt ve bol sütle geçireceğim o günü ama hiç açlık yok 5kilo ve hatta 6 kilo verenler var buna biraz devam ettiğinde istediğin sonucu elde ediyorsun hafta sonu serbest istediğin kadar ama biraz geri alım var sonra devam ettinmi daha fazlası gidiyor yani haftada 3-4 garanti veriyor yapanlar bi sor oradaki arkadaşlara

bu arada kendim duymuş gibi üzüldüm dicektiim duyuyorum zaten defalarca göstercem onlara bu diyet sonucu incecik olayım da görsünle benim 30 kilo vermem lazım bu diyetle başarcam

Back
X