Herkez yok, herkes var..

cigdem_k

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2009
1.233
8
0
Ordu
Arkadaşlar eminim herkes biliyordur doğrusunu ama son zamanlarda sanırım dikkat etmiyoruz...Türkçede "herkez" diye bir kelime yok "herkes" dir doğrusu...o kadar çok rastlamaya başladım ki her konuda her başlıkta...hepimiz bir çok imla, yazım yanlışı yapyoruz...konuşma dilinin hakim olduğu bu gibi karşılıklı konuşmalar şeklindeki forumlarda ister istemez kimi kelimeleri konuştuğumuz gibi yazıyoruz....ama herkes konuşurken de herkestir yazarken de....

"herkez" yoktur.."herkes" vardır....benim çok dikkatimi çekti bir hatırlatayım istedim...lüüütfen daha dikkatli olalım...

konuları okurken çok fena söyleyesim geliyor ama konunun içine öyle alakasız pat diye girmek yakışık almayacağı için genel sesleneyim istedim...oh be rahatladım

"beni dinlediğiniz için teşekkür ederim...."

Son düzenleme:
aydinlatigin icin tsk ederim,bende yazini okumadan evvel herkez diye bi yorum yaptim farkinda olmadan takilmisim

aydinlatigin icin tsk ederim,bende yazini okumadan evvel herkez diye bi yorum yaptim farkinda olmadan takilmisim

:))

gerçekten bazen konu aralarında uyarmamak için zor tutuyorum kendimi ama o da hiç hoş olmaz konunun en alengirli yerinde hiç alakasız pat diye atla....

neyse birde "beyendim, beyenmedim" var onu da belirtmeden geçemeyeceğim..."beğendim-beğenmedim"

küçük şeyler ama dikkat etmezsek zamanla yerleşecek...

ilgi gösterip dikkate aldığın için teşekkür ederim...

Son düzenleme:
Türkçe'ye özen göstermeye çalışıyorum
ama bazen farkında olmadan kelime hataları da yapabiliyorum
ee hatasız kul olmaz:))

patatez, patetez, domatez ve domatis de yok arkadaşlar lütfen dikkat edelim, az önce pazara çıktım da çok dikkatimi çekti, yıllardır kullanılır yanlış şekilde ama hiç bu kadar rahatsız etmemişti beni.
patates ve domates =)))
bu konu çok ilgi görmemiş ama çok gerekli bence
konu sahibinin ellerine sağlık

154 kişi okumuş....

en az 154 kişi daha hatırladı ya da öğrendi :))) "1" "0" dan büyüktür şimdilik tesellim bu

aslında bir yolunu bulup konuyu aktif tutmak istiyorum belki 154 kişi daha okur...

neyse şimdi hiç yoktan bir kaç kişi daha okuyup hatırlayacak :)))

ben lisedeyken kompozisyon dersinde hocam notumu kırmıs.yanına çağırdı..kompozisyonun çok güzel ama herkez yazdıgın için notunu kırdım öğren istedim dedi..oymus bir öğrendim tam öğrendim

ben lisedeyken kompozisyon dersinde hocam notumu kırmıs.yanına çağırdı..kompozisyonun çok güzel ama herkez yazdıgın için notunu kırdım öğren istedim dedi..oymus bir öğrendim tam öğrendim

en kalıcı öğrenme yollarından bir tanesi "yanlış yapmak" :))) asla da unutmazsınız...

163 olmuş 9 kişi daha okumuş..bu arada konuyu aktif tutmanın yolunu buldum okuyanları sayacağım

yardımcı olmak isteyen olursa başım gözüm üstüneeee.......

bu herkez benim takıntım oldu en sonunda yakında da şu ya da nın bitişik yazılması olacak bilgilendirme için teşekkürler,benim gibi sinir olanlara deva olur belki

205 kişiye ulaşmışız.....

bu arada "fıstıkçı şahap" ın da ruhunu şad etmek isterim...unuttuk bu yüce şahsiteyi...

gittim yerine gitdim demeye başladık..... yaptım dememiz gerekirken yapdım diyoruz artık....

fıstıkçı şahap sanırım öldü okullarda da bahsedilmiyor galiba kendisinden.....unuttuk sert sessizlerin benzeşmesi kuralını (((

FELAN diye bir kelime yok :) bende şu FELAN kelimesine sinir oluyorum ve çok fazla kullanan var

FELAN diye bir kelime yok :) bende şu FELAN kelimesine sinir oluyorum ve çok fazla kullanan var

ne kadar çok şey var değil mi ???

aklına gelen hepsini yazsa ya tek tek okuyanlar da yeniden hatırlasa....

236 olmuş bu arada daha hızlı artıyor...

Son düzenleme:
bende herkez diyenlere sinir olurum hep düzeltesim gelir

evet benim de gözüme çok takılıyor bu herkeZler..teşekkürler

konuyu görünce çok sevindim ben de eklemek istiyorum "yanlız" değil "yalnız" yalnız kelimesi yalından gelir,"beyenmek" değil "beğenmek" bir de bağlaç olan "-de,-ki" ayrı yazılır

güzel bilgilendirici topik olmuş ellerinize sağlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…