Herkesin merak ettiği cilt sırlarım okumalısınızzzzzzz!!!!!!

evet arkadaşlar cildim için uyguladığım tüm ürünleri ve doğal maskeleri sizinle paylaşmak istiyorum ama bi cilt bakımı uzmanı olarak lütfen cilt tipine dikkat kesinlikle kuru ve hassas ciltler için uygun
DEĞİLDİR

• [*]günlük bakım gerçekten çok önemli öncelikle bunu belirtmeliyim ben günlük temizleyici olarak cilt tipim karma olduğundan loreal detoks etkili temizleyici yada (arada değiştirerek kullanmak gerçekten etkili oluyor) nivea hidro ıq moleküllü temizleyici kullanıyorum
    [*];bunun ardından tonik olarak olay (gentle cleanser serfisinden 23 yaşında olduğum için) tonik kullanıyorum .şimdi toniğin püf noktası olan kullanımından bahsedeyim ; eğer gözenekleriniz gerçekten açıksa yada ilkkez tonik kullanmaya başlıyorsanız göz çevresi hariç (lütfen göz çevresine göz kremi dışında hiç bir ürün kullanmayın) pamuğa yeteri kadar döküp tampon yaparak yani bastırıp çekerek tüm cildinize uygulayın.eğer gözenek probleminiz yoksa sadece sürmeniz pamuk yardımıyla yeterli olacaktır.
    [*]ben açıkçası bu toniği gündüzleri yapıyorum sadece.geceleriyse saf gül suyu (bunu gerçekten bir kozmetikçi olarak tek geçerim) kullanıyorum.
    [*]nemlendirici olaraksa (karma ciltlerin en büyük sorunu budur ) ;niveanın pure&natural serisinin normal/karma ciltler için olanına bayılıyorum (belirtmeliyimki çok zor nemlendirici beğenirim ve hemen hemen kozmetik firmasında çalıştığım için hepsini kullandım) geceleriyse olay complete serisinden kullanıyorum gece kremini (size %90 garanti veririm bayılacaksınız)
    [*]ve işte asıl önemli olanlar peeling ve maske! peelingten başlamak istiyorum ; arkadaşlar bilmeyen yada hiç peeling yapmamış arkadaşlarıma özetle anlatayım ürününüz yada doğal karışımınız ne olursa olsun peelingi siyah nokta ve gözenek temizliği için yapıyoruz.bu uygulamayı haftada en fazla 3 kez yapmalısınız yoğun bi uygulama olduğundan geri kalan günlerde cildiniz dinlenmeli.banyodan çıkmaya yakın (bu sırada cildiniz yumuşuyor gözeneklerinizde açılıyor tabi) peelingi cildinize dairesel hareketlerle uygulayın(unutmadan söyleyeyim banyoda dahil cildinizi temizlerken ne sıcak nede soğuk su kullanın lütfen ILIK SU kullanın bu çok etkili sadece ara sırea soğuk suyu kırışıklıklar için tavsiye ediyorum)
    [*]kendi uyguladığım peeling ürünlerini söylemeliyim
    [*]niveanın yine hidro IQ peelingi ve lorealin bu yeni bi ürün reklamları daha çıkmadı dışı sarı (kabında özel pedide var ) ürününü kullanıyorum.tabi bu ikisini bi hafta birini bi hafta birini olmak üzere yine değişerek kullanıyorum.haftada 2 gün peeling yapıyorum bunların yanısıra doğal peelingim kesinlikle ve kesinlikleeeeee KAHVE TELVESİ !ben kahveyi selülit yaptığına inandığım için içmiyorum kayınvalideme (bu tabirden nefret ettiğim için anne diyeceğim) yani anneme içirip telvesini ben alıyorum :) hem onun gönlünü hoş tutuyorum hem cildimi! telve soğuduktan sonra yine dairesel hareketlerle cildime uyguluyorum bekleme süreniz çok önemli değil beklerseniz maske olur beklemezseniz peeling :)
    [*]ARKADAŞLAR BİRÇOK MÜŞTERİM PEELİNG YAPTIM AMA HİİİÇ FAYDASINI GÖRMEDİM DİYEREK GELİYOR VE BUNUN TEK SEBEBİ YANLIŞ UYGULAMA! 1.ADIM BANYODAN ÇIKARKEN 2.ADIM ILIK SU 3.ADIM İSE SİYAH NOKTA BANTLARI BANT OLMADAN DÜRÜST OLAYIM LANCOME YADA CLİNİQUE PEELİNGTE KULLANSANIZ HİÇBİR İŞE YARAMAZ.BANTLARIN UYGULANMASI PEELİNGİN HEMEN ARDINDAN OLMALIDIR VE MARKASINA GÖRE PAKETLERİN ARKASINDA KULLANIMI YAZAR 4.VE ASLINDA EN ÖNEMLİSİ AÇILAN GÖZENEKLERİNİZİ TEKRAR SIKILAŞTIRMAK İÇİN BANDIN ARDINDAN TAMPONLA TONİK UYGULAYIN. TÜM BUNLARI YAPARSANIZ GERÇEKTEN FAYDASINI GÖRÜYORSUNUZ
    [*]VE MASKELER MASKEYİ BEN İLK BİR AY HAFTADA BİR İKİNCİ AY 2 HAFTADA BİR OLMAK ÜZERE AY AY DEĞİŞMELİ YAPARAK CİLDİMİN HASSASLAŞMASINI ÖNLÜYORUM VE MASKELERİM;
    [*]kızlar sizlere çok çok çok dürüst olucam 6 firmadan (sebamed,nivea,diadermine,loreal,olay ve roc)ürün eğitimi ve cilt bakım sertifikası almış biri olarak niveanın iki kullanımlık maskelerini kullanıyorum sadece bunun dışında gerçekten hepsi aynı !
    öncelikle yaptığım maskelerden en etkilisini belirteyim BEYAZ KİL(beyaz kili krem kıvamında su ile karıştırıp yüzünüze sürün ama bunu lütfen ayda sadece 1 kez yapın cildinizin neminide emiyor ardından kesinlikle nemlendiricinizi kullanın.ILIK SUYLA 20 DAKİKA bekletip durulayın) ben aktardan paketi 1 liraya alıyorum ve 3 ay gitti bana eşimle beraber kullanıyoruz:KK53:
    ikinci maskem (eşim buna çok söyleniyor :KK1:) oğluşumun pişik kremi ve göz kararı limon suyu ben marka olarak chiccodan etkilisini görmedim sebamed biraz hafif kalıyor .bu maske lekeleri açıp cildi beyazlatıyor.
    ve üçüncü maskemse bira mayası (bildiğiniz kuru maya ),süt,oksiyen suyu,iki damla gliserin ve limon suyu bunları göz kararı yapıyorum krem kıvamında ve cildimi gerçekten mükemmel yaptığına inanıyorum.

şimdi diyeceksinizki arkadaşım sen nerden cilt uzmanısın bilindik bi kozmetik firmasında 2 yıl çalışmış ve yukarıdada belirttiğim gibi 6 önemli firmadan hem cilt bakımı hem ürün eğitimi aynı zamanda makyaj uzmanlığı eğitimi aldımhem çalıştım hem okudum hem oğluşumu büyüttüm.lütfen yazdıklarımı tam anlamıyla okuyun ve sorunuz olursa ister burdan ister özelden cevaplarım.

VE SON OLARAK TÜM BUNLARIN DAHA ETKİLİ OLMASINI İSTİYORSANIZ İHTİYACINIZ OLAN İKİ ŞEY; SİGARASIZ VE NİKOTEİN İÇEREN TÜM ÜRÜNLERDEN UZAK BİR YAŞAM VE SABIR !:KK16::KK16::KK16:

merhaba ben 40 yaşındayım göz altlarımda morluk ve torbalanmalar var etkili ve ekonomik tavsiyelerinizi bekliyorum cildim çok hassas dr tavsiyesiyle dermoskin 50 faktör kullanıyorum :KK39:

ilk olarak tebrik ederim çok güzel yazmışsınn :)) benim yüzümde lekeler var :KK43:( ne önerirsin acaba?
ha birde izninle bir şey demek istiyorum. sivilce çıktığı zaman patlatmak zarar verir ve hücreleri öldürür. +leke bırakır. ama görünümde pek hoş olmadığı için genelde patlatırız :)) geçen gün bir program da bi bayan arkadaş bir şey önerdi. bende denedim gerçekten de sivilce gitti, kuruttu. sarımsağı tırnaklarınla ikiye bölün. ve suyunu iyice çıkarıp sivilcenin üstüne sürün. biraz acır evet ama bi süre sonra sivilcenin gittiğini göreceksinizzz. :))
lekeler için şuan favorim ve düzenli kullanımda %100 sonuç verir diyeceğim tek ürün lancome dreamtone şuanda ondan ötesi yok açıkçası la praire falan var ama gereksiz fiyat farkı var arada.
merhaba ben 40 yaşındayım göz altlarımda morluk ve torbalanmalar var etkili ve ekonomik tavsiyelerinizi bekliyorum cildim çok hassas dr tavsiyesiyle dermoskin 50 faktör kullanıyorum :KK39:
bu morluklar genetik mi?

Merhaba,forumda yeniyim arkadaşlar konu dikkatimi çekti benim de tuhaf bir cildim var karma sınıfına giriyor herhalde.
Öncelikle bir kaç ürün kullandım Garnier'in ürünleriydi genelde onlar suratımda daha çok sivilce ve siyah nokta oluşumuna yol açtı.Çekirdek cips de dokunuyordu onları da yemeyi bıraktım.
Daha sonra sivilce sabunu aldım bu epey etkili oldu sivilceleri kurutup iz oluşumunu engelliyor.
Pek takip etmiyorum nerede iz olmuş ne olmuş diye ama şöyle bir baktığımda da yok değil.
Dışarıdan bir ürün almak istemiyorum muhakkak söylediğim gibi sivilce çıkarıyor doğal olarak önerebileceğiniz bir nasıl desem kür var mıdır uyguladığınız memnun kaldığınız özellikle siyah noktalar için ? Kahve telvesini deneyeceğim bu arada. Ve bir de sabun kullandığım için hem kuruyor hem yağlı kalıyor bu bana çok tuhaf gelen cildim için nemlendirici vazifesi görecek bir uygulama da tabi varsa bana da iletiniz :) Çok araştırdım ettim ama herkeste aynı sonuç vermez herşey diye kullanmaya çekindim madem konumuz karma ve normal cilt yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar :)

merhaba jigglypuff
ben senden fondoten ve kapatıcı önerisi isteyeceğim.
ben beyaz tenliyim yani öyle hayalet beyazı değil ama beyazım.
t bölgem ve çene kısmım yağlı yanaklarım kuru karma ciltliyim.
sarı alttonluyum.
malesef alnımda ve çenemde muhakkak kadrolu 4-5 sivilcem bulunur.
hafiften yanaklarımda çillerimde var.
senden isteğim günlük kullanıma uygun kapatıcılığı gayet iyi böyle aydınlık bir ifade veren bir fondoten ve kapatıcı önerisi.
göz altlarım çok sıkıntılı değil ama sivilceler için iyi bir kapatıcı lazım.

Her yazılan yapılan da her kişide aymı etkiyi göstermiyor maalesef. clinique ürünlerini aldım tonik temizleme jeli nemlendirici ve göz kremi epeyde para verdim lakin sivilce yaptı. daha önce olay kullanmıştım gayet memnun kalmıştım. çok para verip alıyorsun ama sonuç hüsran olabiliyor.

benim cildim yağlı
pişik kremli maskeyi nasıl yapacağız anlamadım limonla karıstırıp sürecekmiyiz bekliycezmi
:26:

Ben bunu baya bi kullandım gerçekten de işe yarıyor ama benim cildim aşırı yağlı olduğu için cildi kuru tutma süresi yarım saat 40 dk kadar oluyo :KK70: yarım limonla bebek pudrasını karıştırıp maske kıvamına gelince yüzüme uyguluyorum kuruyana kadar bekliyorum o da çok iyi geliyor :)

herkese merhabalar hoşgeldiniz. geciken tüm cevaplarım için affedin :KK43: yurtdışı ve şehir dışı eğitimlerim olduğundan cevap veremedim :KK43:
Merhaba,forumda yeniyim arkadaşlar konu dikkatimi çekti benim de tuhaf bir cildim var karma sınıfına giriyor herhalde.
Öncelikle bir kaç ürün kullandım Garnier'in ürünleriydi genelde onlar suratımda daha çok sivilce ve siyah nokta oluşumuna yol açtı.Çekirdek cips de dokunuyordu onları da yemeyi bıraktım.
Daha sonra sivilce sabunu aldım bu epey etkili oldu sivilceleri kurutup iz oluşumunu engelliyor.
Pek takip etmiyorum nerede iz olmuş ne olmuş diye ama şöyle bir baktığımda da yok değil.
Dışarıdan bir ürün almak istemiyorum muhakkak söylediğim gibi sivilce çıkarıyor doğal olarak önerebileceğiniz bir nasıl desem kür var mıdır uyguladığınız memnun kaldığınız özellikle siyah noktalar için ? Kahve telvesini deneyeceğim bu arada. Ve bir de sabun kullandığım için hem kuruyor hem yağlı kalıyor bu bana çok tuhaf gelen cildim için nemlendirici vazifesi görecek bir uygulama da tabi varsa bana da iletiniz :) Çok araştırdım ettim ama herkeste aynı sonuç vermez herşey diye kullanmaya çekindim madem konumuz karma ve normal cilt yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar :)
merhaba mypen...
akne problemin için çok geçmiş olsun öncelikle.
benim şu aşamada nacizane ilk önerim sabunlardan kaçın... :KK45:neden derseniz ciltteki ph değerini desteklemediği için leke oluşumuna fazlasıyla yer verirsiniz ve sağlıksız bir tedavi olur.( 1haftada 7 kilo diyetleri gibi düşünün..)
doğal tek nemlendirici sudur bol bol su içiniz ama lekeler için limon,talk pudra ve gliserini karıştırıp uygulayabilirsiniz.gliserin çok çok az miktarda olacak ama.bu kürü haftada iki kez yapın fakat akne tedavisi için dışardan bi ürün şarttır kim ne derse desin .lütfen şunu unutmayın akne tedavisi zordur doğru ürün çok önemlidir .cildinizde hassasiyet başladığı taktirde bunu rutine sokmak çok zor olacaktır .ve tamamen sabır tedavisidir unutmayın.. çok geçmiş olsun tekrar..

merhaba jigglypuff
ben senden fondoten ve kapatıcı önerisi isteyeceğim.
ben beyaz tenliyim yani öyle hayalet beyazı değil ama beyazım.
t bölgem ve çene kısmım yağlı yanaklarım kuru karma ciltliyim.
sarı alttonluyum.
malesef alnımda ve çenemde muhakkak kadrolu 4-5 sivilcem bulunur.
hafiften yanaklarımda çillerimde var.
senden isteğim günlük kullanıma uygun kapatıcılığı gayet iyi böyle aydınlık bir ifade veren bir fondoten ve kapatıcı önerisi.
göz altlarım çok sıkıntılı değil ama sivilceler için iyi bir kapatıcı lazım.
clinique antiblemish fondoten yahut estee lauder double wear dünyanın en yoğun kapatıcısıdır ve tamamen oil free dir.

Her yazılan yapılan da her kişide aymı etkiyi göstermiyor maalesef. clinique ürünlerini aldım tonik temizleme jeli nemlendirici ve göz kremi epeyde para verdim lakin sivilce yaptı. daha önce olay kullanmıştım gayet memnun kalmıştım. çok para verip alıyorsun ama sonuç hüsran olabiliyor.

bence tamamen yanlış yönlendirme kurbanısınız çok üzgünüm..tam olarak endişeleriniz ve aldığını ürünler nelerdi açıkça yazarsanız yardımcı olabilirim.

Ben bunu baya bi kullandım gerçekten de işe yarıyor ama benim cildim aşırı yağlı olduğu için cildi kuru tutma süresi yarım saat 40 dk kadar oluyo :KK70: yarım limonla bebek pudrasını karıştırıp maske kıvamına gelince yüzüme uyguluyorum kuruyana kadar bekliyorum o da çok iyi geliyor :)

ne mutlu size! ama lütfen ardından nemlendiricinizi ihmal etmeyin bu çok önemli..
ya bu blog çooooook güzelmş yeni gördümmmm:KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:
herzaman bekleriz beğenmenize sevindim ve hoşgeldinizz...

peki ozon yağı için ne diyrsunuz:KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1:
uzak durunuz ısrarla söylüyorum ozonun cilde nüfus etmesi profosyonellik ister ne söylenirse size söylensin yapmayın ...tek önerim bu açıkçası.
:KK45:

Son düzenleme:
arkadaşlar buarada lütfen bana cildinizde yaşadığınız herşeyi en ayrıntılı şekilde anlatınız .yanlış yönlendirme olsun hiç istemem birde bütçenizle ilgili ufak nüanslara ihtiyacım varr ne önereceğimi bilemiyorum. her pahalı mükemmeldir demiyorum ama bazı ürünler sonuna kadar o parayı hakediyor..

arkadaşlar buarada lütfen bana cildinizde yaşadığınız herşeyi en ayrıntılı şekilde anlatınız .yanlış yönlendirme olsun hiç istemem birde bütçenizle ilgili ufak nüanslara ihtiyacım varr ne önereceğimi bilemiyorum. her pahalı mükemmeldir demiyorum ama bazı ürünler sonuna kadar o parayı hakediyor..

Mrb bende herballife cilt bakım ürünlerini kullanmak istyorum 26 yaşındayım cildim karma siyah nokta sıkıntım var önerirmisin?

canım verdiğin bilgiler süper.tşkler. ben de bu ara gaza geldim.haftada 2 peeling günlük tonik uyguluyorum.son zamanlarda farkettimki burnumda çok siyah nokta var ve içinde kıllar (artık siyah noktanın dışımı bilmiyorum ama bana kıl gibi gelio) war.bant lardan korkmaya başladım çünkü kıllarıda çekio.bi bilgin önerin warmıdır? bu arada peelingi ve toniğii rossmandan aldım.kendine ait bi markası güzelde kokuo hozşuma gttti ama önerilere açığım.tşkler.:KK16:

Mrb bende herballife cilt bakım ürünlerini kullanmak istyorum 26 yaşındayım cildim karma siyah nokta sıkıntım var önerirmisin?

Herballife serisinin açıkçası siyah nokta yahut akne tedavisisinde çok başarılı olduğunu düşünmüyorum . Dürüst olmak gerekirse bu türk tedavilere bitkisellik çok etkili olmuyor

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

canım verdiğin bilgiler süper.tşkler. ben de bu ara gaza geldim.haftada 2 peeling günlük tonik uyguluyorum.son zamanlarda farkettimki burnumda çok siyah nokta var ve içinde kıllar (artık siyah noktanın dışımı bilmiyorum ama bana kıl gibi gelio) war.bant lardan korkmaya başladım çünkü kıllarıda çekio.bi bilgin önerin warmıdır? bu arada peelingi ve toniğii rossmandan aldım.kendine ait bi markası güzelde kokuo hozşuma gttti ama önerilere açığım.tşkler.:KK16:
Tebrik ederim siziiiii ... Bi sonraki alışverişinizde temizleme köpüğü ve nemlendiricinizide sepetinize atın lütfen .. Bantlar kısa sürede ciddi bir tedavi ve kıllar varsa aslında üzgünüm ama başka bir tedavi yok.. :KK43: ne önerirsem size yalan söylerim inanın banttan başka bir çözüm maskeler örneğin uzun süreli ve sabır isteyen bir tedavidir eğerki ben bu konuda itinalıyım derseniz kil maskenizi almayı unutmayın :) iyi günlerde kullanın...

Tebrik ederim siziiiii ... Bi sonraki alışverişinizde temizleme köpüğü ve nemlendiricinizide sepetinize atın lütfen .. Bantlar kısa sürede ciddi bir tedavi ve kıllar varsa aslında üzgünüm ama başka bir tedavi yok.. :KK43: ne önerirsem size yalan söylerim inanın banttan başka bir çözüm maskeler örneğin uzun süreli ve sabır isteyen bir tedavidir eğerki ben bu konuda itinalıyım derseniz kil maskenizi almayı unutmayın :) iyi günlerde kullanın...

tşkler cevabın için kil maskesini istiorum aktardan temin edebilirm demi? bide bu köpük nasıl bişi hiç bilmiyorum inan.marka ve ne zaman hangi uygulamadan sonra kullanıcam açıklarsan çok sevinicemmm.:KK70::38

tşkler cevabın için kil maskesini istiorum aktardan temin edebilirm demi? bide bu köpük nasıl bişi hiç bilmiyorum inan.marka ve ne zaman hangi uygulamadan sonra kullanıcam açıklarsan çok sevinicemmm.:KK70::38

Aktardan beyaz kil alabilirsiniz suyla karıştırıp uygulamalısın ama ardından mutlaka yoğun bir nemlendirici kullanmalısınız..cilt tipinize uygun olarak niveanın granüllü temizleyicisini alıp kullanabilirsiniz .yüzünüzü sabun gibi onunla yıkamalısınız ılık suyla..

Aktardan beyaz kil alabilirsiniz suyla karıştırıp uygulamalısın ama ardından mutlaka yoğun bir nemlendirici kullanmalısınız..cilt tipinize uygun olarak niveanın granüllü temizleyicisini alıp kullanabilirsiniz .yüzünüzü sabun gibi onunla yıkamalısınız ılık suyla..

tşk ettim cnm.hemn ilgilenicem.

öncelikle verdiğin bilgiler için teşekkürler

profesyonel bir test yaptırmadım ama internetteki soru cevap tarzı şeylerden de cilt tipimi bulamadım. bu konuda yardın eden olursa sevinirim.

- çenemde, burnumda ve yanaklarda (özellikle kulağa doğru) siyah noktalar var. çene ve yanaktakiler sonradan oluştu. alın bölgesi gayet iyi, hiç sorun yaşamadım.
- cildimin hiçbir yerinde yağlanma yok.
- yanakların göz altlarındaki kısmında gözenekler genişlemeye başladı.
- yüzümü sabunladığımda yanaklarım kızarıyor. bazen durup dururken de yanakların üst kısmında aşırı kızarma, sertleşme oluyor.
- son sıralar yanak bölgesi çok pürüzlü. ve siyah noktalar çok sıkıntı veriyor. çene ve burundakiler kolay temizleniyor ama bunlara etki eden bir çözüm bulamadım.
- bazı temizleyici ve tonikler yanakların üst kısmını ve burun çevresini yakıyor.
- göz altlarım kendimi bildim bileli koyu halkalı.

bunlara göre kuru, yağlı, karma, normal, hassas kategorilerinden birine sokamıyorum cilt tipimi. bir de cildime pek özen göstermiyorum. yaşım 25, şimdiye kadar pek sorun yaşamasam da artık problemler oluşmaya başladı. merak ettiğim şey, ne zaman gaza gelip düzenli cilt bakımı yapsam, bıraktığım anda birkaç sivilce çıkıyor (normalde olmamasına rağmen) bu yanlış ürün seçiminden mi, yoksa bu tür bakımlar bir tür bağımlılık mı yapıyor ciltte?

bir diğer sorum da buhar banyosu konusu. buhar banyosunu evde nasıl uygulayabiliriz ve önerir misin? saydığın maddelere göre peeling sonrası, maske öncesi gibi bişey mesela?

bütçem epey kısıtlı, bir de hayvanlar üzerinde deney yapan markaları kullanmadığım için seçeneklerim sınırlı. daha çok evdeki malzemelerle yapabileceğimiz şeyler varsa paylaşır mısın?

bir hafta sonra doğumgünüm ve o zamana kadar mümkün oldukça iyileştirmek istiyorum cildimi. bir sürü soru sordum ama kusura bakma artık =)

X