- 20 Temmuz 2011
- 763
- 20
- Konu Sahibi jigglyypuff
evet arkadaşlar cildim için uyguladığım tüm ürünleri ve doğal maskeleri sizinle paylaşmak istiyorum ama bi cilt bakımı uzmanı olarak lütfen cilt tipine dikkat kesinlikle kuru ve hassas ciltler için uygun
DEĞİLDİR
[*]günlük bakım gerçekten çok önemli öncelikle bunu belirtmeliyim ben günlük temizleyici olarak cilt tipim karma olduğundan loreal detoks etkili temizleyici yada (arada değiştirerek kullanmak gerçekten etkili oluyor) nivea hidro ıq moleküllü temizleyici kullanıyorum
[*];bunun ardından tonik olarak olay (gentle cleanser serfisinden 23 yaşında olduğum için) tonik kullanıyorum .şimdi toniğin püf noktası olan kullanımından bahsedeyim ; eğer gözenekleriniz gerçekten açıksa yada ilkkez tonik kullanmaya başlıyorsanız göz çevresi hariç (lütfen göz çevresine göz kremi dışında hiç bir ürün kullanmayın) pamuğa yeteri kadar döküp tampon yaparak yani bastırıp çekerek tüm cildinize uygulayın.eğer gözenek probleminiz yoksa sadece sürmeniz pamuk yardımıyla yeterli olacaktır.
[*]ben açıkçası bu toniği gündüzleri yapıyorum sadece.geceleriyse saf gül suyu (bunu gerçekten bir kozmetikçi olarak tek geçerim) kullanıyorum.
[*]nemlendirici olaraksa (karma ciltlerin en büyük sorunu budur ) ;niveanın pure&natural serisinin normal/karma ciltler için olanına bayılıyorum (belirtmeliyimki çok zor nemlendirici beğenirim ve hemen hemen kozmetik firmasında çalıştığım için hepsini kullandım) geceleriyse olay complete serisinden kullanıyorum gece kremini (size %90 garanti veririm bayılacaksınız)
[*]ve işte asıl önemli olanlar peeling ve maske! peelingten başlamak istiyorum ; arkadaşlar bilmeyen yada hiç peeling yapmamış arkadaşlarıma özetle anlatayım ürününüz yada doğal karışımınız ne olursa olsun peelingi siyah nokta ve gözenek temizliği için yapıyoruz.bu uygulamayı haftada en fazla 3 kez yapmalısınız yoğun bi uygulama olduğundan geri kalan günlerde cildiniz dinlenmeli.banyodan çıkmaya yakın (bu sırada cildiniz yumuşuyor gözeneklerinizde açılıyor tabi) peelingi cildinize dairesel hareketlerle uygulayın(unutmadan söyleyeyim banyoda dahil cildinizi temizlerken ne sıcak nede soğuk su kullanın lütfen ILIK SU kullanın bu çok etkili sadece ara sırea soğuk suyu kırışıklıklar için tavsiye ediyorum)
[*]kendi uyguladığım peeling ürünlerini söylemeliyim
[*]niveanın yine hidro IQ peelingi ve lorealin bu yeni bi ürün reklamları daha çıkmadı dışı sarı (kabında özel pedide var ) ürününü kullanıyorum.tabi bu ikisini bi hafta birini bi hafta birini olmak üzere yine değişerek kullanıyorum.haftada 2 gün peeling yapıyorum bunların yanısıra doğal peelingim kesinlikle ve kesinlikleeeeee KAHVE TELVESİ !ben kahveyi selülit yaptığına inandığım için içmiyorum kayınvalideme (bu tabirden nefret ettiğim için anne diyeceğim) yani anneme içirip telvesini ben alıyorum :) hem onun gönlünü hoş tutuyorum hem cildimi! telve soğuduktan sonra yine dairesel hareketlerle cildime uyguluyorum bekleme süreniz çok önemli değil beklerseniz maske olur beklemezseniz peeling :)
[*]ARKADAŞLAR BİRÇOK MÜŞTERİM PEELİNG YAPTIM AMA HİİİÇ FAYDASINI GÖRMEDİM DİYEREK GELİYOR VE BUNUN TEK SEBEBİ YANLIŞ UYGULAMA! 1.ADIM BANYODAN ÇIKARKEN 2.ADIM ILIK SU 3.ADIM İSE SİYAH NOKTA BANTLARI BANT OLMADAN DÜRÜST OLAYIM LANCOME YADA CLİNİQUE PEELİNGTE KULLANSANIZ HİÇBİR İŞE YARAMAZ.BANTLARIN UYGULANMASI PEELİNGİN HEMEN ARDINDAN OLMALIDIR VE MARKASINA GÖRE PAKETLERİN ARKASINDA KULLANIMI YAZAR 4.VE ASLINDA EN ÖNEMLİSİ AÇILAN GÖZENEKLERİNİZİ TEKRAR SIKILAŞTIRMAK İÇİN BANDIN ARDINDAN TAMPONLA TONİK UYGULAYIN. TÜM BUNLARI YAPARSANIZ GERÇEKTEN FAYDASINI GÖRÜYORSUNUZ
[*]VE MASKELER MASKEYİ BEN İLK BİR AY HAFTADA BİR İKİNCİ AY 2 HAFTADA BİR OLMAK ÜZERE AY AY DEĞİŞMELİ YAPARAK CİLDİMİN HASSASLAŞMASINI ÖNLÜYORUM VE MASKELERİM;
[*]kızlar sizlere çok çok çok dürüst olucam 6 firmadan (sebamed,nivea,diadermine,loreal,olay ve roc)ürün eğitimi ve cilt bakım sertifikası almış biri olarak niveanın iki kullanımlık maskelerini kullanıyorum sadece bunun dışında gerçekten hepsi aynı !
öncelikle yaptığım maskelerden en etkilisini belirteyim BEYAZ KİL(beyaz kili krem kıvamında su ile karıştırıp yüzünüze sürün ama bunu lütfen ayda sadece 1 kez yapın cildinizin neminide emiyor ardından kesinlikle nemlendiricinizi kullanın.ILIK SUYLA 20 DAKİKA bekletip durulayın) ben aktardan paketi 1 liraya alıyorum ve 3 ay gitti bana eşimle beraber kullanıyoruz
ikinci maskem (eşim buna çok söyleniyor ) oğluşumun pişik kremi ve göz kararı limon suyu ben marka olarak chiccodan etkilisini görmedim sebamed biraz hafif kalıyor .bu maske lekeleri açıp cildi beyazlatıyor.
ve üçüncü maskemse bira mayası (bildiğiniz kuru maya ),süt,oksiyen suyu,iki damla gliserin ve limon suyu bunları göz kararı yapıyorum krem kıvamında ve cildimi gerçekten mükemmel yaptığına inanıyorum.
VE SON OLARAK TÜM BUNLARIN DAHA ETKİLİ OLMASINI İSTİYORSANIZ İHTİYACINIZ OLAN İKİ ŞEY; SİGARASIZ VE NİKOTEİN İÇEREN TÜM ÜRÜNLERDEN UZAK BİR YAŞAM VE SABIR !
Son düzenleme: