• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkesin hayatına kimse karışamaz

Şiddete karşıyım ama elti tam sopalıkmış yani. Kendini bilmez, hadsiz. Kardeşin de onlar yüzünden sizi karşısına alabilecek kadar nankör. Al birini,vur ötekine. Çok istiyor, çeksin madem

bunlar bizim eve gelseler ne anneannem, ne annem hatta evi yeri ayrı olan babam, hiçbiri böyle tipleri eve sokmaz. yaka paça aşağı atarlar valla. benim evime de kimse haremlik selamlık muhabbeti yaparak gelemez, gitsin sokakta yapsın haremini selamını. kardeşiniz de ne hali varsa görsün, gitmeyin bir daha. kimin s.. meraklısı olduğu belli bence.

Peki bunlarin namahrem erkekleri hic disari cikmiyorlar miymis hic acik kadin gormuyorlar miymis dini inaclarina saygi duyarim ama baskasina karisma haklari yok hele kardesinin dedigi cok ayip o mu meraklisi acaba o adam icin karakterinden ailesinden odun veriyor anlar canin evlenince merak etme ama cok gec olur:110:

Hayırlı günler kızlar
Derdim ailem , uzatmadan konuya girmek istiyorum.
Geçtiğimiz cumartesi günü kızkardeşimi istemeye geldi görüştüğü insan .
Kardeşimlede bir sözünden dolayı bi kaç gün önce aram açılmıştı. Ağır bir söz kullandı bana bende artık seninle görüşmek istemiyorum dedim .
Annem , o bu şu derken eşimle bizi zorlaya zorlaya o akşam davet ettıler .
Mahçup olmasınlar kimse yok yanlarında dedik , gittik.
Bin pişman oldum kızlar gittiğime , gideceğime .
Damadın abisinin karısı , kardeşimin eltı adayı dediklerine göre cemeatcilerdenmiş .
Din içerıklı konular yasak konu bu yuzden hassaslasıyor ve ona gore yorumlar yapıp kımsenın ceza almasını ıstemıyorum sakın yanlıs anlamayın .
Konuya donecek olursam o gece daha gelmeden telefon acıp sakın erkeklerle tokalasma ve gozgoze gelmeyın dıye telefon açtı bu elti .
Saçma buldum çünkü ben bana el uzatmayan kımseyle zaten tokalaşmam .
Geldıler , ayrı odada oturmak ıstedıler
Erkek kadın ayrıldı . Bız kadınlar banyo kadar odada sıkıstık kaldık.
Kahveler yapılıyor , kız kardesım yardım istedı mutfaga gıdıcem herkesın ıcınde eltı olacak munasebetsız tutup bana " sen gitme başkası gıtsın saçın başın açık " dedi.
Anlamadım pardon ! Dedim .
Duydun işte neden ikiletiyorsun dedi bana dönüp.
Bende onu dınlemedım ve kalktım mutfaga gectım.
Pesımden gelıp " canım yanlıs anlama namahrem erkeklerımız orda bızım " dedı .
Bende " bende sahıpsız degılım benımde erkegım orda " dedım .
Kız istendı edıldı bu kadınla gorumce olacak ınsan gıttı erkeklerın odasında vıdeo resım cektıler.
Bu ne lahana bu ne perhız sımdı ?
Ordada benım esım ve babam var ?
Sustum olay cıkmasın dıye bana soyledıkkerınden dolayı , alttan almaya calıstıkca uzerıme gelındı
Resım cekılecek kucucuk odada cektırebıldık
Aılemle fotografa bıle gıremedım ve bnm aılemde buna göz yumdu.
Gıttıkten sonra acıldı konu , babam bunun daha dugunu , nişanı var bu nasıl iş dedi.
Ertesı sabah annemle konusurken kardesım odadan cıkıp " herkes sız gıbı s... Meraklısı degıl saygılı olun !" dıye bagırdı cagırdı.
Kalktım ve anneme " benı artık cagırma , senın hatrına geldım bunları işitmeye degıl " dedım .
O gunden berı be annemle ne de kız kardesımle konusmuyorum.
Kız kardesım edep haya terbıyeden yoksun
Kımse ona bununla evlenme denk degılsınız demedı
Ama sankı bız kız alıyormusuz gıbı ortam yaratıp herseyı ıstedıklerı gıbı duzenledıler
Herkesın ınancına ve geleneklerıne saygım sonsuz ama kımse sırf acıgım dıye bana bu sekılde muamele edemez
Kız kardesımde açık , hatta baya bir açık
Sımdı bana bunu yapan yarın sana neler yapmaz
Ben konustum kapanmıcam dıyor ama hersey dereyi gecene kadar o kadar belli ki
Mutlu olacaksa onun hatçyatı onada karısmam ama bana karısılması ..
Cumartesı söz takılacak kac gundur moralim sıfır gezıyorum
Annem beni gördüğünde bırakın yuzume bakmayı selam bıle vermedı , el gibi geçip gıttı yanımdan.
Esımde bu zamana kadar hıc aıle meselelerıne gırmemeye calıstım ama senı uzuyorlar gıdıp o sozlerı ve davranışları yutacaksan bır daha gelme dedı
Bende kırıldım çok ve bırdaha yuzlerını bıle gormek ıstemıyorun
Ne kadar sacma sapan bisey ya sanki acik kadinlar dinsiz. Böyle kendini dindar sanan beyinsizlerden nefret ediyorum . Ben de kapaliyim muslumanim elhamdulillah ama kimseyi acik diye eleştrmeye haddim yok. Ayrica kiz kardeşnin coook cekecegi var birak dokunma kahveni al ve izle

Benim bu konuda anlamadığım yerler var,açıklama yaptıysan diğer sayfalara bakmadan yorumumu yapıyorum

Kardeşin onlara göre açıksa ,neden böyle bir kızı tercih ediyorlar ,madem mutaassıp bir aile ilk tercihleri kapalı biri olmaliydi
Kardeşin bu ailenin içinde yapabileceğini hangi kafayla düşündü ,evinde mutsuz olup bir an önce kurtulmak için alınan yanlış bir karar olabilir mi?
Elti denen size müdahale ederken anneniz ya da diğer aile büyüklerinden biri neden araya girmedi
Kardeşinle küs olabilirsin ama yine kardeştir sen muhatap olmuyorsan da ailen bu işi bozsun en hayırlısı bu olur

Konu sahibi bu arada kardesinin kv adayi yok mu da elti adayı bu kadar herseye burnunu sokuyor

Ben böyle hayatları görüp duyduğumda aklıma hep Hakan Gunday'in Az kitabi gelir. Ailenin durumu da iyiymiş ya doğrudan çağrışım yapti.
Is güç sekilcilik, iş güç gösteriş yeminle.

Offff çok sinir oldum yaaaaa. O eltiyi orada bozsaydınız keşke hatta daha ileri gidip ağzının orta yerine çaksaydınız tadınan yenmezdi. Böyle hadsizlere sinir oluyorum. O kardeşinizin dediği lafı az çok tahmin ettim ama kesinlikle gerçek olduğunu düşünemiyorum. O laftan sonra en iyisini yapmışsınız. Benim anlamadığım anneniz nasıl tepki göstermedi o lafa. Valla kardeştir, candır deyip taviz vermeyin. O lafı ona yutturmadan da kesinlikle görüşmeyin.

Senin yerinde olsam daha da bu mevzuya yorum yapmam,
Davet edilirsem nişana düğüne giderim,
Dünür aileden kimseyle muhattap olmam, kendi ailemden kim iyi güler yüzlü davranırsa aynen karşılık veririm. Kardeşime gelince özür dilemedikçe konuşmam.

Benim bu konuda anlamadığım yerler var,açıklama yaptıysan diğer sayfalara bakmadan yorumumu yapıyorum

Kardeşin onlara göre açıksa ,neden böyle bir kızı tercih ediyorlar ,madem mutaassıp bir aile ilk tercihleri kapalı biri olmaliydi
Kardeşin bu ailenin içinde yapabileceğini hangi kafayla düşündü ,evinde mutsuz olup bir an önce kurtulmak için alınan yanlış bir karar olabilir mi?
Elti denen size müdahale ederken anneniz ya da diğer aile büyüklerinden biri neden araya girmedi
Kardeşinle küs olabilirsin ama yine kardeştir sen muhatap olmuyorsan da ailen bu işi bozsun en hayırlısı bu olur
Damat olacak kişi onu oyle kabul ettı vaktınde
Yanı tanıdıgındada acıktı .
ama gelın cok baskın ben bunu gordum .
Bılmıyorum sevıyorum herseye katlanırım kafasında kımseyıde konusturmuyor , hakaretler kavgacılık vs vs .
Annemlerde sesı cıkartmayıp mıllet gıttıkten snra konustular
Yersızdı bana gore
Orada acılacaktı o çeneler
Annem zaten kız kardesomın kuklası
Ne dıyım kı
Nerden tutsam elımde kalıyor
Ama sanmıyorum kı o cocuk onu açık gezdırecek
Ayoya dayı dıyor ıste
Göz boyama

Bılmıyorum sevıyorum herseye katlanırım kafasında kımseyıde konusturmuyor ,
Bılmıyorum sevıyorum herseye katlanırım kafasında kımseyıde konusturmuyor , hakaretler kavgacılık vs vs .
Annemlerde sesı cıkartmayıp mıllet gıttıkten snra konustular
Yersızdı bana gore
Orada acılacaktı o çeneler
Annem zaten kız kardesomın kuklası
Ne dıyım kı
Nerden tutsam elımde kalıyor
Ama sanmıyorum kı o cocuk onu açık gezdırecek
Ayoya dayı dıyor ıste
Göz boyama

Ah be okusa buradaki konuları keşke,adam kabul ettim dese de evlenince baskılar gelecek,o elti tek başına yeter,sevgi bir yere kadar öyle herseyine filan razı gelinmiyor işte valla üzüldüm ya göz göre göre geliyorum diyor ama anlayana

Ah be okusa buradaki konuları keşke,adam kabul ettim dese de evlenince baskılar gelecek,o elti tek başına yeter,sevgi bir yere kadar öyle herseyine filan razı gelinmiyor işte valla üzüldüm ya göz göre göre geliyorum diyor ama anlayana
Bnm anlatmaya calıstıgım kadar anne baba anlatmadı bunu buna
Ama işte evden bır kere cıktım mı evlenıp el sayıyorlar insanı söz hakkın olmuyor
Nasıl bılirlerse öyle yapsınlar.
Bızde sevıyoruz kocalarımızı ama sorunları goz ardı etmek ahmaklık olur

Canim benim hiç kafana takma kardeşin o aileyle nasıl gecinecek bence şimdi o düşünsün siz uzerinize duseni fazlasıyla yapmışsınız bundan sonra ne dargın ne de sargin

Bnm anlatmaya calıstıgım kadar anne baba anlatmadı bunu buna
Ama işte evden bır kere cıktım mı evlenıp el sayıyorlar insanı söz hakkın olmuyor
Nasıl bılirlerse öyle yapsınlar.
Bızde sevıyoruz kocalarımızı ama sorunları goz ardı etmek ahmaklık olur

Aynen eşimi çok seviyorum bir evladımız var ama yinede herseyine katlanirim diyemiyorum

Acımasızca yorum yapıcam şimdi. Amaaan boşver sen kardeşinin eltisini daha nerde görcen. Ayrıca kardeşin başını öyle berbat yaktı ki uzaktan gül sadece ne hali varsa görsün

Vicdan yapıp gidersen, diğer aileyle, kardeşin ve annenle muhatap olursan çok yara alırsın. Böyle bir hata yapma. Bırak uçurumdan atlamak isteyeni zorla tutamazsın. Ailen ona çanak tutuyorsa yarın birgün kızlarının yaşadıkları olaylar karşısında güçlü durmayı bilecekler. Herkesin kendi sorunu. Kız kardeşin böyle bir ortamda yaşamak istiyorsa yaşasın.

Vicdan yapıp gidersen, diğer aileyle, kardeşin ve annenle muhatap olursan çok yara alırsın. Böyle bir hata yapma. Bırak uçurumdan atlamak isteyeni zorla tutamazsın. Ailen ona çanak tutuyorsa yarın birgün kızlarının yaşadıkları olaylar karşısında güçlü durmayı bilecekler. Herkesin kendi sorunu. Kız kardeşin böyle bir ortamda yaşamak istiyorsa yaşasın.
Vıjdan yapmıyorum
Üzgünüm cunku ben karsı tarafı gectım aılemden bu muameleyı haketmedım
Ne zaman annem bana başını cevırecek kadar dusman oldu ?

Vıjdan yapmıyorum
Üzgünüm cunku ben karsı tarafı gectım aılemden bu muameleyı haketmedım
Ne zaman annem bana başını cevırecek kadar dusman oldu ?
Hep derim, anne baba bile olsa bir yere kadar diye. Akıllarından ne geçiyordur kimbilir.. Salt gerçeği öğrenmen zor. Bahaneler üreteceklerdir sorduğunda. Bazen sadece kabullenip devam etmek işe yarıyor, sorgulama çözüm sunmuyor çünkü. Şuan bunları düşünüyorsun ya, ilerde olacakları izlerken ak koyun kara koyun ortaya çıkacak ve sorularının cevabını o zaman alacaksın.

Back