• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Herkesin çektiği siyah saç sorununu çekiyorum.

nisanyagmuru

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2012
5
0
36
İstanbul
Merhaba. Saçımı ağustos ayının sonlarına doğru ilk kez siyaha boyadım ve o günden beri boyamıyorum. Saçım 4 parmak kadar akmış bulunuyor. Bu arada doğal saç rengim küllü kahve olduğundan, boya aktığı için çok abes duruyor. Bu durumdan kurtulmak istiyorum. Sitede okumadığım siyah saç sorunu kalmadı diyebilirim. Beyaz sabun olayını denedim ve saçlarımı daha da yıprattı kuruttu. Şuan çalı süpürgesi gibiler diyebilirim. Kuaföre gidecek vaktim yok, güvenecek halim yok. Benim sorum ise 6aydır boyamıyorum (ve sadece bir kere boyadım) oryalle açtırdığım çok fazla yanma olur mu veya bir umut da olsa kahverengi tutar mı ?

Stresten karışık yazdığımın farkındayım. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Merhaba canım bende seninle aynı dertten müzdariptim.Uzun zamandır saçını siyaha boyayan ben bir anda sarışın olmak istedim.:1: ve herzaman gittiğim kuaföre giderek böyle böyle dedim. Oda saçını bir kerede açarsak tamamen yanar mahfederiz dedi. Aşama aşama açacağız saçını sen bana bırak gerisine karışma dedi.Bende ona bıraktım ve saçımı oreal ile bir damla bile zarar vermeden açtı :52: şuan saç rengim karamel harika oldu.İki hafta sonra gidip tekrar açtıracağım. Canım kısaca iyi bir kuaför bulman gerekiyor. Ayrıca kuaföre giderseniz saçımı yakmadan yavaş yavaş açmanızı istiyorum diye belirtin. Ay bu arada bir daha siyahmı aman aman ben almayayım :37:

Merhaba canım bende seninle aynı dertten müzdariptim.Uzun zamandır saçını siyaha boyayan ben bir anda sarışın olmak istedim.:1: ve herzaman gittiğim kuaföre giderek böyle böyle dedim. Oda saçını bir kerede açarsak tamamen yanar mahfederiz dedi. Aşama aşama açacağız saçını sen bana bırak gerisine karışma dedi.Bende ona bıraktım ve saçımı oreal ile bir damla bile zarar vermeden açtı :52: şuan saç rengim karamel harika oldu.İki hafta sonra gidip tekrar açtıracağım. Canım kısaca iyi bir kuaför bulman gerekiyor. Ayrıca kuaföre giderseniz saçımı yakmadan yavaş yavaş açmanızı istiyorum diye belirtin. Ay bu arada bir daha siyahmı aman aman ben almayayım :37:

Şanslıymışsın vallahi demeden geçemeyeceğim :) Açıkcası bulunduğum ilçede güvenebileceğim bir kuaför yok, ya paraya kıyıp gerçekden bir profesyonel eline emanet edeceğim kendimi, ya da Balıkesirde güvendiğim bir kuaför var ona gideceğim(ki ona da anca bu yaz tatilinde gidebilirim). O zamana kadar bekleyemem çünkü mezuniyet baloma alacalı bulacalı çalı süpürgesi saçlarla gitmek istemiyorum :( Sırf bu yüzden çıldırabilirim. Nerden aklıma geldiyse şu siyah saç işi, bana bu akılı veren kuzenime de lanetler okuyorum her aynaya baktığımda :( Cevabın için teşekkürler bu arada canım :)

Merhaba
Saçlarımı uzun süredir siyaha boyadığım ve daha önce de farklı renkler uyguladığım için açıcıya cesaret edemedim şimdiye kadar
O yüzden siyah saçlarımın rengini doğal yöntemlerle soldurmuştum
Bahsettiğiniz beyaz sabunu ben de uyguladım kuruluğun en aza inmesi için sabundan sonra şampuan ve bol saç kremi uyguladım
Saçı kurutan bir işlem fakat siyah saçı oryalle açmak kadar yıpratıcı bir işlem değil kesinlikle
Beyaz sabun bile saçlarınızı çok fazla yıpratmışsa kolay yıpranan bir saç tipiniz var demektir oryal çok daha riskli olabilir
Solmuş siyah saç üzerine kendi tonunuza yakın bir tona boyarsanız fazla akmış olan yerler daha iyi tutar,bazı yerler daha koyu kalır alacalı bir renk olabilir saçlarınız

Merhaba
Saçlarımı uzun süredir siyaha boyadığım ve daha önce de farklı renkler uyguladığım için açıcıya cesaret edemedim şimdiye kadar
O yüzden siyah saçlarımın rengini doğal yöntemlerle soldurmuştum
Bahsettiğiniz beyaz sabunu ben de uyguladım kuruluğun en aza inmesi için sabundan sonra şampuan ve bol saç kremi uyguladım
Saçı kurutan bir işlem fakat siyah saçı oryalle açmak kadar yıpratıcı bir işlem değil kesinlikle
Beyaz sabun bile saçlarınızı çok fazla yıpratmışsa kolay yıpranan bir saç tipiniz var demektir oryal çok daha riskli olabilir
Solmuş siyah saç üzerine kendi tonunuza yakın bir tona boyarsanız fazla akmış olan yerler daha iyi tutar,bazı yerler daha koyu kalır alacalı bir renk olabilir saçlarınız

Sabundan sonra ben de şampuanlar kremler vs uyguladım ama yine de yıprattı daha da kuruttu. Evet, ben de kanaat getirdim ki gerçekden çok çabuk yıpranan bir saç tipim var. Oryalle açmakdan bu yüzden korkuyorum, üstüne boya zaten tutmayacak sadece akan yerler tutacak... En az 2 yıl sonra falan herhalde akar bu boya tamamen saçtan :( Ben o kadar bekleyemem ki.. Cevabın için teşekkürler :)

Son düzenleme:
ben 6 ay önce boyamıştım ve hala akmamıştı bugun açtım boyadım ama yinede memnun değilim iki renk oldu kafam offf neyse en azından siyahtan kurtuldum

Beyaz sabun saçları mahvediyor resmen ya da saç artık o kimyasal dolu şampuanlara alıştığından olabilir tabi orası ayrı ama boyayı gerçekten akıtıyor.Ben sadece 1 kere denedim kalın telli ve gür saçlarımı açamadım o kadar da saç kremi sürdüğüm halde çok sertleştirmişti... Şimdi işini iyi bilmeyen kuaför benim önceden başıma geldiği gibi en yüksek volümü dayar saçlarına hiç uğraşmak istemez ve öyle açar tabi saçtan eser kalmaz böylelikle :) iyi bir kuaför bulmak lazım ben ilk defa açtırdığım ve saçlarım güçlü olduğu için yanmamıştı ama cidden çok tehlikeli bir işlem oriel. Aslında evde kendinde yapabilirsin ama önce ki konularda yazdığım gibi ben asla cesaret edemezdim heralde boyamak tamam da evde saçı bilmeden açmak çok kötü sonuçlar doğurabilir. Sana önerim kendi saçlarına hiç açıcı değdirtmeden sadece boyalı yerlerini kademe kademe açtır ya da iyice araştır ve evde kendin yap bu uygulamayı üzerine küllü kumral boyarsın ya da istediğin herhangi bir rengi tamamdır işte :)

Beyaz sabun saçları mahvediyor resmen ya da saç artık o kimyasal dolu şampuanlara alıştığından olabilir tabi orası ayrı ama boyayı gerçekten akıtıyor.Ben sadece 1 kere denedim kalın telli ve gür saçlarımı açamadım o kadar da saç kremi sürdüğüm halde çok sertleştirmişti... Şimdi işini iyi bilmeyen kuaför benim önceden başıma geldiği gibi en yüksek volümü dayar saçlarına hiç uğraşmak istemez ve öyle açar tabi saçtan eser kalmaz böylelikle :) iyi bir kuaför bulmak lazım ben ilk defa açtırdığım ve saçlarım güçlü olduğu için yanmamıştı ama cidden çok tehlikeli bir işlem oriel. Aslında evde kendinde yapabilirsin ama önce ki konularda yazdığım gibi ben asla cesaret edemezdim heralde boyamak tamam da evde saçı bilmeden açmak çok kötü sonuçlar doğurabilir. Sana önerim kendi saçlarına hiç açıcı değdirtmeden sadece boyalı yerlerini kademe kademe açtır ya da iyice araştır ve evde kendin yap bu uygulamayı üzerine küllü kumral boyarsın ya da istediğin herhangi bir rengi tamamdır işte :)

Benim saçlarım çok güçsüz hemen yanarlar.Güvenebilecek bir kuaför yok cevremde.Ya da kestiricem uzaya uzaya çıkıcak boya ama yine de alacalı bir saç...Evde kendim yapamam,riske atamam.
Cevabın için teşekkürler :)

Back