• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkese bir umut olması için yazıyorum - varikosel - Tup bebek ve hamilelik

melto_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2025
16
18
3
Merhabalar,
Çok uzun zamandır bu forumda çoğu başlığı takip ediyorum ve kendi hikayemi umut olsun diye yazıyorum.
Çünkü mucizeler gerçekten beklenmedik anlarda oluyor ve her şey zamanını bekliyor .

2 sene önce çocuk istemeye başladık ve bir süre eşimle denedikten sonra doktora gitmeye karar verdik. Benim hiçbir problemim yoktu ancak eşimde varikosel vardı. Varikosel olmasına rağmen sperm sayilari iyiydi fakat gittiğimiz doktor mutlaka ameliyat olması gerektiğini söyledi ..
daha sonra nasıl ameliyatı hızlı bir şekilde olalım diye düşünüyorduk çünkü iyileşme süreci için 6 ay dediler en az. Ameliyat için harekete geçtiğimizde eşimin anestezi almak için uygun olmadıgini, kaninin çok yoğun olduğunu, mutlaka önce bir hematologa gitmesi gerektiğini söylediler . Süreç uzadıkça uzamıştı ve bir süre bu konu üstünde durmadık. 1 sene daha geçti , eşimin kan degerleri duzeldi gibi oldu, ama ikimizin de yaşı ileri olduğu için daha fazla beklemeden tüp bebek yapalım dedik. Çünkü zaten beklemiştik, maddi olarak kendimizi ayarladık ve eşim açıkçası ameliyat olmak pek istemiyordu çünkü fiziksel olarak onu rahatsız eden hiçbir şey yoktu.

Uzunca süre doktor araştırmaları yaptım, varikosel varken de tüp bebek yapabiliriz dedikleri için mutluydum. Benim sonuçlarım iyi gibiydi ama o dönem yoğun bir sigara içiyordum içim bir yandan çok tedirgindi.. her şey psikolojikmiş.

Herneyse istanbul dışında oturuyoruz ve bizim burada hastaneler çok iyi olmadığı için İstanbul’da Şişli memorialde semra Hanim ve ipek hanımla randevulaştık. Sağolsun çok iyi insanlar 1 ay sonra randevuya gidecek ve tedaviye başlayacaktım. Ama uzun bir süreç olacaktı çünkü yumurta toplandıktan sonra bir süre vücudum dinlenmeliydi. Bu sırada kalacak yerimiz olmadığı için hastane yakinlarinda bir otel yuttuk , otobüs biletlerini aldık ve bekledik.

Reglin ilk günü görüşmeye gitmem gerekiyordu ama ne hikmetse regl olmamistim, kesin tedavi için heyecanlandım , o yüzden regl olamıyorum sandım. Doktorla uzun bi sohbetimiz oldu ve bazı kan testleri istedi. Reglimin gecikip gecikmediğini sordu heyecanlandım herhalde dedim, o da bana bu testleri yaptır, regl olunca bizi ara gel başlayalım dedi..

Kan testlerimi yaptırdım her şey güzeldi ama prolactin çok yüksek gozukuyordu, merak ettim araştırdım normal değil gibi geldi. . O sırada reglim 3 gündür gecikmişti ve Allah Allah dedim. Öylesine denemek için bir çubuk test aldım, ve evet çift cizgi cikti !!!!!

İnanamadım.. sonucta 2-2.5 senedir deniyorduk .. tüp bebek için gelmiştik.. beklemiyordum.. kesin bir hata var dedim ertesi günü sabahtan kan testi yaptırdım ve hcg beta değerim 500 çıktı !!! İnanamadım hamileydim !!!
Hemen doktoru aradım bilgilendirdim ve ipek hanım zaten kontrolde bir kese gördüğünü ama beni heyecanlandırmamak için bir şey söylemediğini , kan testimi beklediğini söyledi !!!

Ne olur ne olma diye 2 gün sonra tekrar aynı testi tekrarladım , değerlerim tam olmasi gerektiği gibiydi !!! Hem de hiç uğraşmadan , nasıl olsa Tup bebeğe gideceğim diye hiçbir şeye dikkat etmediğim bir ayda hamile kalmistim ve testlere göre her şey çok normaldi !!

Suan 7 haftalık hamileyim yarın gidip bebeğimin kalp atışlarını duyacağım.
Aklıma hiçbiri olumsuzluk getirmiyorum !!! Mucizelere ve her şeyin bir zamanı olduğuna inaniyorum !! O kadar uğraşmanın ardından artık tamamen saldığım , nasıl olsa tüp bebek deneyeceğim dediğim anda hamile kaldım ! Bunu söyleseler inanmazdım !

Allah isteyen herkese nasip etsin ,
Ben çok çok girip kendim için bir çok kişinin yorumunu okudum , biliyorum bu da birilerine umut olur ! Lütfen olsun! Umudunuzu asla yitirmeyin !!

Öncelikle hayırlı olsun Rabbim sağlıcakla kucağınıza almayı da nasip etsin🤲🏻 ben de cuma günü kan testi vereceğim tüp bebek sonucumuz için dua eder dua beklerim 🤲🏻💖

Back