öncelikle erkek olsun taştan olsun diye sacma sapan adamlari bastaci eden büyük bir kitle var. onlari saymadan gecmek istemem.
bir de bambaska bir kitle var;
o da kendisinden coook daha iyisini isteyen- bekleyen bir kitle. benim de böyle cok arkadasim var. sanki siradan gecip onu cok da mutlu edemeyen ömrü bir anda mucizeyle inanilmaz yakışıklı, tatli dilli, zengin, düşünceli bir adami çıkartıp verecekmis gibi bulduğunu begenmeyenler :)
sebebine gelince bence bizim insanımız kendinden haberdar degil - cocukluktan gelen özguvensizligin vermis oldugu içi bos (ve kirilgan) bir ego var ve kendi en iyi degilken en iyisini istiyor - beklentilerini cok yüksek tutuyor.
misal kendi asgari ucretin iki katini aliyor, babasi yirmi senedir ayni arabayi kullaniyor - alt orta ekonomide kit kanaat geciniyor. ama istiyor ki evlenecegi adamin ailesi (birkacyuz bin tutacak) düğünü kolaylikla yapsin, (birkacyuz bin tutacak) altinlari alsin, sevgiliyken hep tarz yerlere gidelim aç gibi yiyeyim ama asla hesap odemeyeyim, avm gezelim , ben alisveris yapayim o ödesin:)
haliyle kendine denk gelirde biriyle tanistirmak istesen orali olmuyor. e ailesinin herseyin en iyisini yapabilecegi kisinin de alicisi cok - onu secmiyor.
ya da kendi tipi 6/10 - kendi gibi averajda bir adam gösteriyorlar "ben buna mi kaldim" :)
ya da tek yaptigi trip atmakken adamdan kendine aşiri ilgi göstermesini, tüm nazini cekmesini bekliyor.
nedense ulkecek cok gereksiz bir "her seyin en iyisine layigim" egosu var. ama nedense bunu hayata yansıtmıyoruz. basit bir ego olarak kaliyor.
benim cok sevdigim bir kuzenim var. kirklarin ortasında bekar, aski arıyor. geleneksel tiplerdeki erkekleri hic sevmiyor. ne kadar tanistirsa da cevresi tiyatro sergi seyahat aliskanligi olmayan memur muhendisleri falan hep reddetti - hatta dalgalarini gecti. sevdigi insanlar daha bir aktivist - tutkusu olan insanlar falan. ama şöyle bir sey var kuzenimin babasi imam, kendi kapali ve dini hassasiyetlerine cok bagli, ne kadar cevresine belli etmekten utansa da hep mevcut hükumete oy veren birisi. entel dantel aktivist erkeklerden böyle birisini es olarak secmek istemesi ihtimali piyangoyla esdeger.
gibi gibi gibi...
benim görüşüm bu.
daha önce bir kere "cok yalnizim" diye dolanip duran, sirf yalnizliktan kurtulmak icin kurs kurs dolasip birileriyle tanismaya calisan boylu poslu - iyi bir isi deniz gören evi olan arkadasimi zengin koca arayan arkadaşımla tanistirmak istedim. o kadar yalnizliktan kurs kurs gezen adam gayet güzel renkli gözlü, akça pakça kizin tipini beğenmedi.
mesela :)
böyle yani bence, bu yüzden herkes yalnizken hala herkes yalniz.
en iyisi akisina birakmak - karsina cikmasini beklemek. çünkü bu sekilde olunca zaten gönlün kayniyor fazla seçici olamiyorsun:)