Herkes psikoloğa gitmeli mi?

bibi95

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2024
490
921
29
Yakın bir arkadaşım var ve kendisi uzun zamandır ortaokul-liseden beri psikologa gidiyormuş, konuşuyorduk aa sen hiç gitmeden mi dedi bana. Yoo gitmedim dedim. Herkes psikologa gitmek zorundamı? yada bu 15 sene mi sürmeli? (29 yaşındayız) son zamanalarda bu psikolog işi, kendini tanıma olayı bir noktada da moda oldu diye düşünüyorum. tabiki belli blokajı, travması vs olan gitmeli bunu zaten tartışmam. yok gidip travması çözdüren, yok kendini bulan, yok regresyon, yok hipnoz. bana bir noktada fazla deşinmek gibi geliyor. en mükemmel halimize ulaşmaya bu kadar da gerek var mı mesela? ihtiyac hissetedim ki gitmedim mesela. anaormal mi bu?

Her şeyin fazlası zarar. Sizde gerek görseydiniz giderdiniz. Gerek görsem giderdim diye cevap verebilirsiniz.

İhtiyaç hissetmemen çok güzel ,zorunluluk değil ama maddi imkanı olan gitmeli. İlla travmatik bir olay yaşamamıza gerek yok ki. Bazen yaşadığın bir olayı tatafsizca dinleyecek birini istiyor insan karşısında.

bilmediğim için soruyorum. gidip ofiste yaşadıklarımı mı anlatıcam mesela? kız kardeşim gidiyordu bi ara 1 sene, psikolog tamam, yeter artık, dedi bıraktırdı. muhabbete gidilecek biryer mi ? 15 sene nasıl gidilir gercekten aklım almıyor.

Her şeyin fazlası zarar. Sizde gerek görseydiniz giderdiniz. Gerek görsem giderdim diye cevap verebilirsiniz.
ben de acıkcası böyle düşünüyorum. bazı şeyleri, kendini bu kadar deşmenin, her hareketinden anlam cıkarmanın anlamı yok. zaten artık kendisi psikolog olmuş. konuşurken sürekli hakkında çıkarımlar yapıyor insanların.

Belli olmuyor ki bazen sorularla seni anlatmaya teşvik ediyor, bazen rahatça ağlıyorsun tek kelime konusmuyorsun ama karşımdaki beni anladı rahatlığı geliyor. Agladigin şeyi kucumsemiyor... Sana saçma ve tuhaf gelebilir Allah yolunu düşürmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…