Herkes korona oldu galiba :(

Siz de mi şu an atlatiyorsunuz? Çok geçmiş olsun...Önce negatif çıkıp aslında pozitif olma durumu olabilir mi?
Olur.. benim bir akrabam negatif çktı ciğernde leke olmazna rağmen.. aynı gün doktor 2. Testi aldı o pozitif çktı canm.. Ama ilk testte tek belirti halszlikti 2. Testi alrken öksürmeye başlamştı..

Merhaba. Sizi okadar iyi anlıyorumki.. mesela buray gitmeyelim..,.. diyince benimlede dalga geçiyorlar abartma diye.. bu insanlara laf anlatamıyosun malesef. Sen yinede tedbiri elden bırakma bundan sonrada.. bağışıklığının güçlenmesi için bol vitamin depolayın ailece.. Allah şifa versin bütün hastalara

Türk insanı da bir ilginç gerçekten.
Geçen ay işyerindeki ablaya bir şeyler oldu. Sanırım tansiyonu indi mi çıktı mı neyse...kadında bir halsizlik, bir ağrı, hastalık belirtisi oluştu. Yüz kişi tuttu kadini odaya getirdi, biri dudagiyla ateş ölçüyor,biri tansiyon aleti getiriyor...kadınla yakın temas kurdu herkes.
Yani korona belirtileri de göstersen kimsenin aklına gelmez virüs olabileceğin, etrafına toplanıp dudagiyla ateş ölçer millet.
O bilinc gelişmedi maalesef.
Size de umarım bulaşmaz. Ama olaya 'vardir bir hayir' gözüyle bakın lütfen. Eskiden bu katı kuralları uygulamakta zorlaniyordunuz,insanların kırıcı tavirlari- herkesin gereksiz bulmasi- sizin sınırlarınızı ihlal etmek istemesi falan. Böyle şeylerle uğraşırdinız. Ama artık herkesi sizden uzak tutacak bir bahaneniz olacak,yakininizdaki korona olan insanlar...
Size de bence gecmemistir yA,benim kuzenim aynı evde kaldığı ana babasına bulastirmadi mesela. Ki öyle çok dikkat eden insanlar da değiller. İnşallah size de geçmemiştir. Bol bol dua edip içinizi ferahlatin

Hakikaten öyle ya. Eltim başka şehire taşınacak ailesinden uzak olacak diye bütün aile ona üzülüp hasta olduklarını iddia ettiler ya. Kaynima sen götürüyorsun bu kızı herkes hasta oldu üzüntüsünden dendi. İnanın bir tek ben dedim ki uzuntude böyle tüm aile de ateş olmaz, korona olabilir... Babalarını zar zor eşim ikna edip götürdü hastaneye. Kimse de kalmamıştı burada zaten... Akraba da olunca eşim götürdü iste.. o kadar inanmislar ki ayrılık acısı olduğuna. Düşündükçe cildirasim geliyor. Cahil insanlarda değiller insan nasıl böyle düşünür. Ateşli biri varken evden nasıl çıkarlar. Hele de benim gibi bu olaya deli manyak olan birine nasıl gelirler. Aklım almıyor inşallah çabuk atlatılır...

Madem eşiniz ailesi hiç dikkat etmeyen insanlar, çocuğunuz neden haftalardır babannesinde? Umarım önemli bir rahatsizliğiniz yoktur.

Bizim için en en büyük öncelik babam. O da benim yaşadığım şehir de... Çocuğu gönderme sebebim onların evi bahçeli. Burada aylardır evde tek başına mahvoldu çocuk. Acıdım tabiki de. Ayrıca kayınvalidem benim üzerine titredigim herşeye benden çok kıymet veren harika bir insan. Gider gitmez çocuğa hemen maske bile almış. O yizde. Yollllafim

Nasil gelirlerden ziyade nasil kabul ettiniz. Burada onlar cahil evet. Sorumsuz evet. Ama siz de gelmeyin demeyerek cocugunuzu gondererek ve hatta onlarla gelmelerine musade ederek ayni sekilde suclusunuz. Hayir diyememek bizim toplumumuzun bir sorunu. Isteyen küssün isteyen dalga geçsin umrunuzda bile olmamali.

Gecen bende buraya konu actim bunla ilgili bir akrabamiz korona oldu butun aileye yayildi ve malesef bundan haberimiz yokken bir araya gelip saatlerce oturdum coronalilarla bikac gun sonra ogrenince teste gittim hamileyim bu arada belirtim yok diye yapmadilar doktir 1 haftaya belirti cikarsa gel dedi bügun 6.gunum sukur belirtim yok icini rahat tut ins.bulasmamistir .

Canım eltin yanında oksurup hapsurduysa olma ihtimali yüksek fakat bu sarılmaya opusmeyle gecmiyo benim eşimde pozitif kaç kez öpüştük bilmeden ben 7 gün sonra test yaptırdım negatif çıktım çok korkma hemen geçen bişey değil

Umarım çocuğunuza geçmemiştir ona da bı test yaptirin

Özelde yaptırın orda yapıyorlar belirti olmadan.. benim bir akrabam yaptrmştı..

Benim 2 tanışım var kanda negatif, ciğerde pozitif, birinin boğaz ve burun sürüntüsa pozitif geldi diğeri sonucu bekliyor..negatif yanlma durumu oluyor sanırım

Geçmiş olsun insallah elitinizin babasi iyileşir. Sizde de olmaz. Dikkat edin.

Ah ya çok üzüldüm. Biz ailecek Corona geçirdik. Benim rahmetli annem kanserdi hastanede refakatçi kalan kardeşim hastalığı kaptı. Bize de bulaştırdi. Bizde uzun süreli yakin temas halinde olanlar bir birine bulastirdi. Ama kısa süreli temas ettiğimiz kimseye bulasmadı. Cenazemiz oldugu icin ne kadar dikkat de etsek ipin ucu kaçtı. Bir sürü insanla ağlastik sarıldık.. Hasta olduğumuzu da bilmiyorduk. Güya bize hastamız kanser olduğu icin hastanede çok dikkat edildiği söylenmişti vs. Çok şükür atlattık geçti gitti. Herkes ayakta geçirdi. Çoğumuzda hiç belirti yoktu. Sadece testin negatif çıkması negatif olduğunuz anlamına gelmez onu söyleyeyim. Testlerde çok hata oluyor. Belirtisiz geçiren gençlerde özellikle. Benim eşimde negatif çıktı. 1 hafta sonra testi tekrarladı belirtisi vardı çünkü pozitif olduğu ortaya çıktı. Kardeşlerim ve eslerinde tomografi pozitif suruntu negatif çıktı. Kiminde de tam tersi suruntu testi pozitif. Tomografi negatif gibi.. bence bulasmadı. Ama siz tabii ki evinixden cikmayin. Belirti hissederseniz. Bu bel ağrısı baş ağrısı halsizlik de olsa testi tekrarlatin. Bizde gençlerde sadece baş ağrısı hafif boğaz acısı şeklinde seyretti. Ben içlerinde en ağır geçirendim benimde hatırladığım belimin kopacak gibi ağrıması..

Testinizi 1 hafta sonra falan mutlaka tekrarlayın. Ablamın iş yerinde baya kişide çıktı. Yakınlarında 6 gün sonra 14 gün sonra pozitif çıkanlar falan oldu.

Şimdilik negatif zaten çok şükür. Haftaya tekrar test yaptırmayı düşünüyoruz... Size de çok geçmiş olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…