Bu dikkat etmiş haliniz mi? Tüm aile kabile gibi bir araya gelmişssiniz aylarca.
Olur.. benim bir akrabam negatif çktı ciğernde leke olmazna rağmen.. aynı gün doktor 2. Testi aldı o pozitif çktı canm.. Ama ilk testte tek belirti halszlikti 2. Testi alrken öksürmeye başlamştı..Siz de mi şu an atlatiyorsunuz? Çok geçmiş olsun...Önce negatif çıkıp aslında pozitif olma durumu olabilir mi?
Evet var. Siz de karantinada kalacaksınız. Geçmiş olsun.Siz de mi şu an atlatiyorsunuz? Çok geçmiş olsun...Önce negatif çıkıp aslında pozitif olma durumu olabilir mi?
Merhaba. Sizi okadar iyi anlıyorumki.. mesela buray gitmeyelim..,.. diyince benimlede dalga geçiyorlar abartma diye.. bu insanlara laf anlatamıyosun malesef. Sen yinede tedbiri elden bırakma bundan sonrada.. bağışıklığının güçlenmesi için bol vitamin depolayın ailece.. Allah şifa versin bütün hastalaraMerhaba hanımlar..
Bu korona çıktı çıkalı biz inanılmaz bir titizlik gösteriyoruz çünkü benim babam ağır kronik hasta. Allah korusun bulassa atlatamaz, mümkün değil. Bı idrar enfeksiyonunda bile hastanelik oluyor, oyle anlatayım...
Hayatımız boyunca da babam hasta diye birimiz biraz nezle, grip olsa babama gitmez, mecbur kalınırsa kesinlikle maske kullanılır. Yani bu bizde yıllardır var...
Korona çıkınca da asla birbirimize gitmedik, sadece bir iki kez açık alanlarda görüştük..
İki ay kadar önce kayınvalidem, gorumcelerim bize geldiler üç hafta kaldılar. Buradaki eltim de sürekli gelip gitti. Ben aynı evde kaldiklarimla artık dikkat edemedim ev içinde ama asla annemlere de gitmedim. Dışarıdan ziyarete gelen hiç kimseyle de opusmedim sarilmadim maskesiz dolasmadim ve sırf bu yuzden de eltim ve ailesi de espiri konusu yaptı beni. Sen zaten hep maskelisin, bir sen takıyorsun falan filan.. Onlarında babası kronik hasta, dedim siz de çok dikkat edin, kimseyle gorusmeyin maskesiz, ise de göndermeyin dedim. Millet bana güldü geçti. (Eltimin ailesi aynı zamanda eşimin akrabası)
Gecen haftasonu eltim ve kaynım bize geldi yemek yedik karşılıklı ve gittiler, sonraki gün yine başka bir sebepten geldiler eltim sarıldı ben uzak durdum asla da sarilmam biliyor herkes ya kaç kez de yok sarilmayalim demisimdir. Bu bir an boşluğuma geldi (Ay düşündükçe sinirlerim bozuluyor) sonra otururken dedi ki babamin da ateşi var, çok hasta. Beyninden vurulmusa döndüm temastan çok kacindim. (Hala akıllarına Corona gelmemiş ama onların, bir durum vardı ona üzüldü diye oldu diyorlardi.) Sonraki günde annemlere gitmek zorunda kaldım ( annemin bir sebepten aşırı ısrarı dolayısıyla)
Bu hafta eltimler bayram için kayinvalidemlere gittiler (kv, kp, iki görümcem, eşleri ve benim çocuğum da bir kaç haftadır oradaydı) ben bayrama zaten babamla olmak istediğim için gitmeyecektim.
Eltimler gittikten sonra babasının hastalığı ağırlaştı. Akraba da oldukları için iki gece üst üste eşim hastaneye götürdü ve artık dün sabah, adama korona pozitif denildi. ( Eşim çok şükür hep maskeliymis. Çünkü benim bu durumda cildiracagimi bilir) bütün ailesi de bir şekilde ateş filan hep geçirmiş. Eltim de dahil...
Aradık, dedik gelsinler. Benim çocuğu da onlar getirmesin dedim ama eşime dinletemedim. Biz eşimle test yaptırdık negatif şükür. Kaynım negatif, eltim pozitif.
Şimdi çok tedirginim annemlere bulaştırmis olmaktan çok korkuyorum. Bir de beş hafta kadarlık hamileyim. Sinirlerim bozuldu tüm gün basım ağrıdı gece de hiç uyuyamadımbayramin tadını alamıyorum hiç ramazanda ev içinde yine neseliydik şimdi o neşem de az.
Ne düşüneyim, ne yapayım bilmiyorum. Var mı yaşayan. Bizim temas yeni diye negatif olabilir mi? Aileme geçmiş mıdır? Eltimin babası da hastane de inşallah iyi olur o da çok hasta. Eltimin pozitif olduğunu bir kaç saat önce öğrendik. Çok canım sıkıldı... Çok .... Bütün rüyalarımda bana niye sarıldın diyordumbiri bana abartiyorsun filan desin ya...
NOT: biz her ihtimale karşı 15 gün asla evden çıkmayacagiz. Kayinvalidemler ve gorumcelerim de...
Türk insanı da bir ilginç gerçekten.
Geçen ay işyerindeki ablaya bir şeyler oldu. Sanırım tansiyonu indi mi çıktı mı neyse...kadında bir halsizlik, bir ağrı, hastalık belirtisi oluştu. Yüz kişi tuttu kadini odaya getirdi, biri dudagiyla ateş ölçüyor,biri tansiyon aleti getiriyor...kadınla yakın temas kurdu herkes.
Yani korona belirtileri de göstersen kimsenin aklına gelmez virüs olabileceğin, etrafına toplanıp dudagiyla ateş ölçer millet.
O bilinc gelişmedi maalesef.
Size de umarım bulaşmaz. Ama olaya 'vardir bir hayir' gözüyle bakın lütfen. Eskiden bu katı kuralları uygulamakta zorlaniyordunuz,insanların kırıcı tavirlari- herkesin gereksiz bulmasi- sizin sınırlarınızı ihlal etmek istemesi falan. Böyle şeylerle uğraşırdinız. Ama artık herkesi sizden uzak tutacak bir bahaneniz olacak,yakininizdaki korona olan insanlar...
Size de bence gecmemistir yA,benim kuzenim aynı evde kaldığı ana babasına bulastirmadi mesela. Ki öyle çok dikkat eden insanlar da değiller. İnşallah size de geçmemiştir. Bol bol dua edip içinizi ferahlatin
Madem eşiniz ailesi hiç dikkat etmeyen insanlar, çocuğunuz neden haftalardır babannesinde? Umarım önemli bir rahatsizliğiniz yoktur.
Hakikaten öyle ya. Eltim başka şehire taşınacak ailesinden uzak olacak diye bütün aile ona üzülüp hasta olduklarını iddia ettiler ya. Kaynima sen götürüyorsun bu kızı herkes hasta oldu üzüntüsünden dendi. İnanın bir tek ben dedim ki uzuntude böyle tüm aile de ateş olmaz, korona olabilir... Babalarını zar zor eşim ikna edip götürdü hastaneye. Kimse de kalmamıştı burada zaten... Akraba da olunca eşim götürdü iste.. o kadar inanmislar ki ayrılık acısı olduğuna. Düşündükçe cildirasim geliyor. Cahil insanlarda değiller insan nasıl böyle düşünür. Ateşli biri varken evden nasıl çıkarlar. Hele de benim gibi bu olaya deli manyak olan birine nasıl gelirler. Aklım almıyorinşallah çabuk atlatılır...
Canım eltin yanında oksurup hapsurduysa olma ihtimali yüksek fakat bu sarılmaya opusmeyle gecmiyo benim eşimde pozitif kaç kez öpüştük bilmeden ben 7 gün sonra test yaptırdım negatif çıktım çok korkma hemen geçen bişey değilMerhaba hanımlar..
Bu korona çıktı çıkalı biz inanılmaz bir titizlik gösteriyoruz çünkü benim babam ağır kronik hasta. Allah korusun bulassa atlatamaz, mümkün değil. Bı idrar enfeksiyonunda bile hastanelik oluyor, oyle anlatayım...
Hayatımız boyunca da babam hasta diye birimiz biraz nezle, grip olsa babama gitmez, mecbur kalınırsa kesinlikle maske kullanılır. Yani bu bizde yıllardır var...
Korona çıkınca da asla birbirimize gitmedik, sadece bir iki kez açık alanlarda görüştük..
İki ay kadar önce kayınvalidem, gorumcelerim bize geldiler üç hafta kaldılar. Buradaki eltim de sürekli gelip gitti. Ben aynı evde kaldiklarimla artık dikkat edemedim ev içinde ama asla annemlere de gitmedim. Dışarıdan ziyarete gelen hiç kimseyle de opusmedim sarilmadim maskesiz dolasmadim ve sırf bu yuzden de eltim ve ailesi de espiri konusu yaptı beni. Sen zaten hep maskelisin, bir sen takıyorsun falan filan.. Onlarında babası kronik hasta, dedim siz de çok dikkat edin, kimseyle gorusmeyin maskesiz, ise de göndermeyin dedim. Millet bana güldü geçti. (Eltimin ailesi aynı zamanda eşimin akrabası)
Gecen haftasonu eltim ve kaynım bize geldi yemek yedik karşılıklı ve gittiler, sonraki gün yine başka bir sebepten geldiler eltim sarıldı ben uzak durdum asla da sarilmam biliyor herkes ya kaç kez de yok sarilmayalim demisimdir. Bu bir an boşluğuma geldi (Ay düşündükçe sinirlerim bozuluyor) sonra otururken dedi ki babamin da ateşi var, çok hasta. Beyninden vurulmusa döndüm temastan çok kacindim. (Hala akıllarına Corona gelmemiş ama onların, bir durum vardı ona üzüldü diye oldu diyorlardi.) Sonraki günde annemlere gitmek zorunda kaldım ( annemin bir sebepten aşırı ısrarı dolayısıyla)
Bu hafta eltimler bayram için kayinvalidemlere gittiler (kv, kp, iki görümcem, eşleri ve benim çocuğum da bir kaç haftadır oradaydı) ben bayrama zaten babamla olmak istediğim için gitmeyecektim.
Eltimler gittikten sonra babasının hastalığı ağırlaştı. Akraba da oldukları için iki gece üst üste eşim hastaneye götürdü ve artık dün sabah, adama korona pozitif denildi. ( Eşim çok şükür hep maskeliymis. Çünkü benim bu durumda cildiracagimi bilir) bütün ailesi de bir şekilde ateş filan hep geçirmiş. Eltim de dahil...
Aradık, dedik gelsinler. Benim çocuğu da onlar getirmesin dedim ama eşime dinletemedim. Biz eşimle test yaptırdık negatif şükür. Kaynım negatif, eltim pozitif.
Şimdi çok tedirginim annemlere bulaştırmis olmaktan çok korkuyorum. Bir de beş hafta kadarlık hamileyim. Sinirlerim bozuldu tüm gün basım ağrıdı gece de hiç uyuyamadımbayramin tadını alamıyorum hiç ramazanda ev içinde yine neseliydik şimdi o neşem de az.
Ne düşüneyim, ne yapayım bilmiyorum. Var mı yaşayan. Bizim temas yeni diye negatif olabilir mi? Aileme geçmiş mıdır? Eltimin babası da hastane de inşallah iyi olur o da çok hasta. Eltimin pozitif olduğunu bir kaç saat önce öğrendik. Çok canım sıkıldı... Çok .... Bütün rüyalarımda bana niye sarıldın diyordumbiri bana abartiyorsun filan desin ya...
NOT: biz her ihtimale karşı 15 gün asla evden çıkmayacagiz. Kayinvalidemler ve gorumcelerim de...
Umarım çocuğunuza geçmemiştir ona da bı test yaptirinSuruntuden bakıldı bizim. Ama tabi eltimle aynı arabayla çocuğum geldi. 3 saatlik yol. Öncesinde de iki gün aynı evdelerdi çoluk çocuk... O yüzden çocuğumu da aldım 15 gün çıkmam evden diyorumsonrasında ne olur bilemiyorum...
Özelde yaptırın orda yapıyorlar belirti olmadan.. benim bir akrabam yaptrmştı..Gecen bende buraya konu actim bunla ilgili bir akrabamiz korona oldu butun aileye yayildi ve malesef bundan haberimiz yokken bir araya gelip saatlerce oturdum coronalilarlabikac gun sonra ogrenince teste gittim hamileyim bu arada belirtim yok diye yapmadilar doktir 1 haftaya belirti cikarsa gel dedi bügun 6.gunum sukur belirtim yok icini rahat tut ins.bulasmamistir .
Benim 2 tanışım var kanda negatif, ciğerde pozitif, birinin boğaz ve burun sürüntüsa pozitif geldi diğeri sonucu bekliyor..Canım eltin yanında oksurup hapsurduysa olma ihtimali yüksek fakat bu sarılmaya opusmeyle gecmiyo benim eşimde pozitif kaç kez öpüştük bilmeden ben 7 gün sonra test yaptırdım negatif çıktım çok korkma hemen geçen bişey değil
Geçmiş olsun insallah elitinizin babasi iyileşir. Sizde de olmaz. Dikkat edin.Hakikaten öyle ya. Eltim başka şehire taşınacak ailesinden uzak olacak diye bütün aile ona üzülüp hasta olduklarını iddia ettiler ya. Kaynima sen götürüyorsun bu kızı herkes hasta oldu üzüntüsünden dendi. İnanın bir tek ben dedim ki uzuntude böyle tüm aile de ateş olmaz, korona olabilir... Babalarını zar zor eşim ikna edip götürdü hastaneye. Kimse de kalmamıştı burada zaten... Akraba da olunca eşim götürdü iste.. o kadar inanmislar ki ayrılık acısı olduğuna. Düşündükçe cildirasim geliyor. Cahil insanlarda değiller insan nasıl böyle düşünür. Ateşli biri varken evden nasıl çıkarlar. Hele de benim gibi bu olaya deli manyak olan birine nasıl gelirler. Aklım almıyorinşallah çabuk atlatılır...
Ah ya çok üzüldüm. Biz ailecek Corona geçirdik. Benim rahmetli annem kanserdi hastanede refakatçi kalan kardeşim hastalığı kaptı. Bize de bulaştırdi. Bizde uzun süreli yakin temas halinde olanlar bir birine bulastirdi. Ama kısa süreli temas ettiğimiz kimseye bulasmadı. Cenazemiz oldugu icin ne kadar dikkat de etsek ipin ucu kaçtı. Bir sürü insanla ağlastik sarıldık.. Hasta olduğumuzu da bilmiyorduk. Güya bize hastamız kanser olduğu icin hastanede çok dikkat edildiği söylenmişti vs. Çok şükür atlattık geçti gitti. Herkes ayakta geçirdi. Çoğumuzda hiç belirti yoktu. Sadece testin negatif çıkması negatif olduğunuz anlamına gelmez onu söyleyeyim. Testlerde çok hata oluyor. Belirtisiz geçiren gençlerde özellikle. Benim eşimde negatif çıktı. 1 hafta sonra testi tekrarladı belirtisi vardı çünkü pozitif olduğu ortaya çıktı. Kardeşlerim ve eslerinde tomografi pozitif suruntu negatif çıktı. Kiminde de tam tersi suruntu testi pozitif. Tomografi negatif gibi.. bence bulasmadı. Ama siz tabii ki evinixden cikmayin. Belirti hissederseniz. Bu bel ağrısı baş ağrısı halsizlik de olsa testi tekrarlatin. Bizde gençlerde sadece baş ağrısı hafif boğaz acısı şeklinde seyretti. Ben içlerinde en ağır geçirendim benimde hatırladığım belimin kopacak gibi ağrıması..Merhaba hanımlar..
Canım eltin yanında oksurup hapsurduysa olma ihtimali yüksek fakat bu sarılmaya opusmeyle gecmiyo benim eşimde pozitif kaç kez öpüştük bilmeden ben 7 gün sonra test yaptırdım negatif çıktım çok korkma hemen geçen bişey değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?