• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkes kalbinin ekmeğini mi yiyor

Nitrit

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2021
2.914
6.376
108
Slm kızlar gerçekten artık çok bunaldım özellikle bu son dönemde,iyiye ve iyiliğe olan inancımı kaybettim gerçekten herkes kalbinin ekmeğini mi yiyor 2 çocuğum var birini sabah servise diğerini anneme bırakıyorum otobüslerle,işte işimi hakkıyla yapmaya çalışıyorum asla kaytarmam övmek için söylemiyorum kendi yapım bu,Kocamla deseniz annesiz büyümüş ne olacak gelinliğimi ben alayım aman düzgün işi olmasın değer versin yeter bi yuvası olsun azıcık aşım kaygısız başım yeter ki mutlu olalım diye evlendim ama yok o da kötü çıktı,Ailemden kimin derdi varsa ilk ben koşarım kendimden çok onları düşünürüm kendime bi şey almam ilk onlara alırım,evli kardeşler yeğenlerim için de geçerli kendileri söylerler çok vefalı olduğumu..geçen sene telefonum çalındı bu sene dolandırıldım eminim ki bu haram yiyenler benden başkalarından çaldıklarını çatur çutur yiyorlardır ve asla boğazlarına dizilmiyordur işleri falan rast gidiyordur,neden böyle neyi yanlış yapıyorum çok doldum artık,Kalbimin ekmeğini mi yiyorum kötü kalpliyim de farkında mı değilim yoksa herkes kalbinin ekmeğini yer uydurma bi söz mü

Kalbinin ekmegini filan bilmiyorum da kendinize değer vermiyorken başkalarindan değer goremezsiniz.

Niye kendinize bir sey almayip ilk baskalarina aliyorsunuz ki mesela? Siz insan degil misiniz? Sizin de bir tane hayatiniz yok mu? Bu kişilerin hepsi size mi muhtaç anlamadim yani bu hareketlerinizi, çok gereksiz.

Duzgun işi olmasin deger versin kismina diyecek şey zaten bulamiyorum yani.

valla benim düşüncem şu:

şayet inançlı biriyseniz (ben öyleyim) bir "öte dünya" mefhumu olan bir dine mensupsanız şayet, bu dünya yapıp ettiklerinizin hesabını diğer tarafta vermeye inanıyor olmanız lazım. herşey bu tarafta çözülseydi eden bulsaydı, yapan çekseydi o zaman diğer tarafın esprisi ne ki? çok dindar takılan teyzelerde filan da ben görüyorum bunu "yuva yıkanın yuvası olmaz" filan. yooo, gayet olur, ne alaka?

yok inançlı olmasam da rasyonel olarak düşününce
zaten kimsenin haram diye boğazına dizileceğini filan düşünmem açıkçası
kim daha cinse, açıkgözse beceriyorsa alır götürür. çatır çatır da yer.

Kalbinin ekmegini filan bilmiyorum da kendinize değer vermiyorken başkalarindan değer goremezsiniz.

Niye kendinize bir sey almayip ilk baskalarina aliyorsunuz ki mesela? Siz insan degil misiniz? Sizin de bir tane hayatiniz yok mu? Bu kişilerin hepsi size mi muhtaç anlamadim yani bu hareketlerinizi, çok gereksiz.

Duzgun işi olmasin deger versin kismina diyecek şey zaten bulamiyorum yani.
ya mesela abim zor bi döneminde maddi destek istedi kardeşim ile benden abimin iyi niyetinden şüphem yok gerçekten ihtiyacı vardı kardeşim ben veremem dedi onun vermesi ile en azından paylaşmış olacağımız mevlayı ben nakit avans falan çekip tamamını kendim verdim işleri görürsün üzülmesin diye kardeşim direk bende yok diyebildi ama ben kendi payıma düşeni vereyim diğerini artık başkalarından bulun bile diyemedim üzülmesinler diye tamamını versim bu bi örnek en basitinden bilmiyorum saf mıyım salak mıyım

Bazen fazla iyi niyet insana hüsran getirir.
Neden herkese ve her şeye yetişme ihtiyacı duyuyorsunuz ki.
Onlar siz olmadan da su gibi akar yolunu bulur.
Çekirdek ailenize, işinize odaklanın. Kendinizi bir tüketici olarak sağlama alarak alışveriş yapın.

Online alışverişte kandırılma ihtimaliniz yüksekse online yapmayın, ben her şeyi mağazadan bizzat görerek, dokunarak almaya çalışırım, parasını öder ödemez de paket yaptırır kolumun altına koyarım(beyaz eşyalarda dahi depodan çıkarken başında beklerim, işçiler düşürür diye ki koca teknoloji devi ekranı kırık plazma yollamıştı bir kere, onlara yedirdim o kırık ekranı.

Biraz haklarınızı bilmek, kendinizi bilinçlendirmek(tüketici hakları, çocuk hakları, medeni kanun, eşin sorumluluğa tabi olduğu noktalar ve nasıl dile getirmeniz gerektiği,vb) size iyi gelecektir. Boş bulduğunuz her vakitte internette bloglar, makaleler okuyun, Youtube'da mentorları dinleyin. 6 ay içerisinde gözle görünür bir fark yaşayacaksınız.

Çocuklarınızı da bu bilinçle yetiştirin, "kalbinin ekmeği"dir, "kader"dir vb geçin bunları, teoride romantik söylemler fakat pratikte hiçbir geçerliliği yok. Siz bir tüketici hakem heyetine "kalbimin ekmeği tazedir, bu neden benim başıma geliyor" diyebilir misiniz? Gerçek hayatta kullanabileceğiniz bilgileri edinmeye, kendinizi her konuda daha da eğitmeye çalışın.

Bazen fazla iyi niyet insana hüsran getirir.
Neden herkese ve her şeye yetişme ihtiyacı duyuyorsunuz ki.
Onlar siz olmadan da su gibi akar yolunu bulur.
Çekirdek ailenize, işinize odaklanın. Kendinizi bir tüketici olarak sağlama alarak alışveriş yapın.

Online alışverişte kandırılma ihtimaliniz yüksekse online yapmayın, ben her şeyi mağazadan bizzat görerek, dokunarak almaya çalışırım, parasını öder ödemez de paket yaptırır kolumun altına koyarım(beyaz eşyalarda dahi depodan çıkarken başında beklerim, işçiler düşürür diye ki koca teknoloji devi ekranı kırık plazma yollamıştı bir kere, onlara yedirdim o kırık ekranı.

Biraz haklarınızı bilmek, kendinizi bilinçlendirmek(tüketici hakları, çocuk hakları, medeni kanun, eşin sorumluluğa tabi olduğu noktalar ve nasıl dile getirmeniz gerektiği,vb) size iyi gelecektir. Boş bulduğunuz her vakitte internette bloglar, makaleler okuyun, Youtube'da mentorları dinleyin. 6 ay içerisinde gözle görünür bir fark yaşayacaksınız.

Çocuklarınızı da bu bilinçle yetiştirin, "kalbinin ekmeği"dir, "kader"dir vb geçin bunları, teoride romantik söylemler fakat pratikte hiçbir geçerliliği yok. Siz bir tüketici hakem heyetine "kalbimin ekmeği tazedir, bu neden benim başıma geliyor" diyebilir misiniz? Gerçek hayatta kullanabileceğiniz bilgileri edinmeye, kendinizi her konuda daha da eğitmeye çalışın.
uygulayacağım teşekkürler

ya mesela abim zor bi döneminde maddi destek istedi kardeşim ile benden abimin iyi niyetinden şüphem yok gerçekten ihtiyacı vardı kardeşim ben veremem dedi onun vermesi ile en azından paylaşmış olacağımız mevlayı ben nakit avans falan çekip tamamını kendim verdim işleri görürsün üzülmesin diye kardeşim direk bende yok diyebildi ama ben kendi payıma düşeni vereyim diğerini artık başkalarından bulun bile diyemedim üzülmesinler diye tamamını versim bu bi örnek en basitinden bilmiyorum saf mıyım salak mıyım
Sizde "Hayır Diyememe" sendromu var sanırım.

"Neden Hayır Diyemiyoruz? Bazen değer verdiğimiz kişilere hayır diyerek onların duygularını incitmek, rencide etmek ya da onları reddetmiş gibi olmak istemeyiz. Bazen karşı taraf bencil olduğumuzu düşünmesin diye hayır diyemeyiz. Bazen hayır diyecek kadar kendimize güvenmediğimiz için hayır demek zorunda kalırız."

Ben buna pek inanmıyorum, uzaktan tanıdık var eşinden boşandıktan sonra yemediği halt kalmadı evli erkeklerle kac yuva yikti ama şimdi yurt dışında zengin birisiyle evlendi Türkiyeden evler aldı muhteşem bi hayat sürüyor kocası el üstünde tutuyor ağzının içine bakıyor falan. Hani karma?
Onu bunu bilmem yapan yaptığıyla kalıyor, inşallah diğer dünyada alırız mükafatını ne diyim

eger inancınız varsa.... Müminin hâli ne hoştur! Her hâli kendisi için hayırlıdır ve bu durum yalnız mümine mahsustur. Başına güzel bir iş geldiğinde şükreder; bu onun için hayır olur.
Başına bir sıkıntı geldiğinde ise sabreder;
bu da onun için hayır olur.”
(Müslim, Zühd, 64)

Ayy bu miy miy haller beni inanılmaz sıktı gerçekten. Kalbin ekmeği falan yok, karşılığında bir şey bekliyorsanız yapmayın. Başınıza kötü bir şey gelmesin istiyorsanız olabildiğince dikkatli olun, başkasına yardim edip karşılığını alamıyorsanız etmeyin. İyi insan olsun gerisi önemli değil diye işsiz güçsüz çulsuz beceriksiz insanlarla evlenmeyin. Bu nedir ya aaa

Slm kızlar gerçekten artık çok bunaldım özellikle bu son dönemde,iyiye ve iyiliğe olan inancımı kaybettim gerçekten herkes kalbinin ekmeğini mi yiyor 2 çocuğum var birini sabah servise diğerini anneme bırakıyorum otobüslerle,işte işimi hakkıyla yapmaya çalışıyorum asla kaytarmam övmek için söylemiyorum kendi yapım bu,Kocamla deseniz annesiz büyümüş ne olacak gelinliğimi ben alayım aman düzgün işi olmasın değer versin yeter bi yuvası olsun azıcık aşım kaygısız başım yeter ki mutlu olalım diye evlendim ama yok o da kötü çıktı,Ailemden kimin derdi varsa ilk ben koşarım kendimden çok onları düşünürüm kendime bi şey almam ilk onlara alırım,evli kardeşler yeğenlerim için de geçerli kendileri söylerler çok vefalı olduğumu..geçen sene telefonum çalındı bu sene dolandırıldım eminim ki bu haram yiyenler benden başkalarından çaldıklarını çatur çutur yiyorlardır ve asla boğazlarına dizilmiyordur işleri falan rast gidiyordur,neden böyle neyi yanlış yapıyorum çok doldum artık,Kalbimin ekmeğini mi yiyorum kötü kalpliyim de farkında mı değilim yoksa herkes kalbinin ekmeğini yer uydurma bi söz mü
Açıkçası benim gönlümü kıran kim olduysa bir şekilde kulağıma geliyor yaşadığı şeyler. Cidden bazıları hak ettiğini yaşıyor. Ben ilahi adalete inanırım.
Sizin durumunuza gelince siz bu hayatta kendiniz için hiçbir şey yapmamışsınız. Kendi değerinizi kendiniz düşürmüşsünüz. Düzgün işi olmayan biriyle niye evlenirsiniz acıyıp? İşte zamanında gereksiz merhamet gösterdiğiniz kişiler şimdi size acımaz. Hayat böyledir. Ben de bunu geç tecrübe ettim maalesef. Hayat sizin, gidişatı değiştirmek de elinizde. Gerekene gereken değeri vermekle başlayabilirsiniz.

Fazla fedakar davranıyor olabilirsiniz.

Ben de hep kendimden önce başkalarını düşündüm hayatımda. Ama öncelik kendimizin olmalı. Bugün denk geldim bu yazıya. Çok doğru açıkcası kendine değer vermeyeni hayat da harcıyor.
3CA05BDF-B528-4510-BE6B-6A2502D42F79.jpeg

Back