Herkes evlendi ben kaldım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

deliler9898

Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2022
90
-20
6
39
Selam ben buraya yeni üye oldum. Bugün cehennem gibi bir gündü. 37 yaşındayım. 19 yaşımdan bu yana kimle evlenmek istediysem olmadı. Allah kimseyi nasp etmedi. Ama etrafta boşanmış kadınlar ikinci üçüncü evliliklerini yaptilar. Benim olmuyor. Toplumda beceriksiz statüsünde biriyim. Bugün de benden küçük ve boşanmış çocuklu bir kadın hiç evlenmemiş bir erkek tarafından beğenilmiş ve evleniyorlar. Ama ben onca duaya esmaya rağmen nerede döküntüler kötü insanlar var onları buldum daha doğrusu allah onları karsima çıkardı. Ne önerirsiniz?samimînir kalple sadece kismetimdeki kişiyi istedim. Kimseye kotuluk yapmadım. Bahsettiğim kadına oturduğu yerden kısmeti geldi. Ben de oturduğum yerdenbulayim dedigimde bana bir sürü laf söylüyor insanlar. Artik her seyden nefreteder duruma geldim. Sabırve şükür laflarından da bıktım. Allah beni sevindirmiyor milletin agzina sakız ediyor. Bir kutu hap içip olmeyi düşünüyorum. Beni herkese rezil ediyor birini bulamamış ayarlayamamış insan pozisyonundayım. Ne önerirsiniz bana çok zor durumdayım ve şuan bile ağlıyorum

Herşeyin bi zamanı var demekki.Sırf herkesin var benim yok diye olmadık birine takılıp sonunda daha çok üzülmek var. Kurslara falan gitseniz ya da biraz daha sosyalleşseniz belki biriyle tanışırsınız.

Zorla yapılan evliliklerde ben henüz mutlu olanı görmedim. Ayrıca boşanıp üçüncü evliliği yapan kadınlara bile bekarı bakıyor diyorsunuz fakat kalbi kırık bir şekilde sevdiğin eşinden boşanmayı mı tercih ederdiniz peki? Ben 25 yaşındayım hiç sevgilim bile olmadı ( bu konu açılınca her yerde yaza yaza tüm üye öğrendi artık ) ve hep şunu söylerim mutsuz bir evlilik gerçekleştirip banna saygısı olmayan biriyle evleneceğime ömür boyu bekar kalmayı tercih ederim. Ve çok kaderci bir insan değilim normalde kendi kaderimi kendim yaratırım düşüncesindeyim fakat evlilikte gerçekten nasip bu işler. Yani senin için daha zamanı değil demek ki bilemezsin ki geç evlendiğin kişinin seni ne kadar mutlu edeceğini. Düşündükçe gelmez zaten boşver kariyerine odaklan :)

Kısmet bu işler adi üstünde evlenmis kişilerin evlenmeyenlerle olması, oturduğu yerden gelmesi de nasip.

Çalışıyorsanız etrafa söyleyin ayıbı yok ya da sosyallesin daha çok. Gönlünüze göre olsun inşallah

Hayatınızda biri yok diye canınıza kıymaya değer mi? Çok istiyorsunuz nasip olmuyor ve şu an bahsettiğiniz kişininde evleneceğini duyduğunuz için bu duruma daha çok içerlenmiş olabilirsiniz. Ama bu işler nasip kısmet. En doğru zamanda hiç ummadığınız anda gerçekleşir kim bilir? Sadece belli bir yaştan sonra bulmak zorlaşıyor. Bekar olması kriteriniz vs varsa bu durum eş seçeneklerini düşürür. Başkalarının ne düşündüğünü önemsemeyin. Siz her şeyden kıymetlisiniz ve sizden bir tane var.
Her şey gönlünüzce olsun sevgiler.

Siz belki davranış biçiminizi değiştirmelisiz, biraz daha sosyal olun, gezin tozun. Kendinize bakın bakım yaptırın. Kendi birikiminin yapın. Ayrıca 3. Kez evlilik yaptı dediğiniz kadın 2 kez çok zorlu ve yıkıcı boşanma sürecinden geçip, kendini bırakmayıp tekrar gönlünü birilerine açacak kadar güçlü bir kadın. Sizin zaten başlangıç dusunceniz hata , aman biriyle evleneyim , bir erkek beni alsın. Zaten siz erkeklere böyle yaklasiyorsaniz hemen kaçarlar.

Belki bu kadar istemek yerine, hayırlısını istemekte önemli...

Önerim öncelikle ölmemeniz, ölürseniz evlenemezsiniz... Çevreye, insanlara, evliliğe bu kadar takılmayın. Evlilik bir başarı değil, kendi haline bırakın, nasiptir bu işler ( 36 da evlendim bu arada)

Geç evlilik ne erken evlilik ne. Kime göre erken kime göre geç. 33 yaşındayım 31 yaşında evlendim. Aynı yaşta olduğum ve 20 yaşında evlenen arkadaşımla aramda hiç fark görmüyorum. Bu arkadaşım bana üstelik sen artık otuz yaşına geldin evlenemsende olur demişti. Otuz yaşında evlilik olmazsa otuz yaşına basar basmaz kocanı boşa o zaman lafı içimde kaldı sadece.
Sizin konunuz da da şunu söylemek istiyorum sadece toplum baskısı altındasınız. Şu an başka bir ülkede iyi bri işi olan evliliğin önemsenmediği bir toplumda olsanız bu konuyu aklınıza bile getirmezdiniz. Çevre ne düşünür diyerek hayatınıza yön veriyorsunuz. Bu çevrenizdeki insanları dinleyip onların sözlerine göre hareket etmeye devam ederseniz zararlı siz çıkarsınız. Zaten o çevreden size koca moca adayıda çıkmaz çünkü hepsi aynı mantıkta insanlar. Bence ilk başta o negatif çevreden kurtulun sonra gerisi gelir. İş eğitim vs ne olursa uzaklaşın yeni insanlar tanıyın yeni yerlere girin. Gem ufkunu açılır gem ruhunuz ferahlar.

Sizinle alakası olan bir durum değil. Tek alakalı olabilecek durum, daha önce sizi beğenen kişileri sürekli reddetmeniz ya da çevrenizin tanıştırmak istediği kişileri tanımadan sadece fiziksel özelliklerinden dolayı reddetmiş olmanız olabilir. Bu aşamada çevrenizdekiler de elini eteğini çekebiliyor. Talipleriniz diyeyim artık onlara şans verdiniz mi?
İş yerimde çok güzel kızlar ve çok yakışıklı erkekler var. Kızlar beyaz atlı prensini bekledikleri bir rüya kurmuş, erkekler de top model evliya arama derdinde. Bu arkadaşlarım da 30 lu yaşlarında. Dini hassasiyetleri var. Beğendikleri kişiler hakkında kısa sürede -belki fotoğrafından belki ses tonundan kıyafetinden- yargıya varıp eleyip yollarına devam ediyorlar. Hatta oda arkadaşım da 36 yaşında o da zaman zaman hayatında birini istiyor zaman zaman ise aman boşver diyor. Flört etmek beğenilmek herkesin ihtiyacı. Bunlardan kaçmayın.

Yaşadığınız şehir, çalışma hayatınızın olup olmaması önemli etkenler. Küçük bir yerleşim yerinde iseniz seçenekleriniz belli oluyor. Çalışma hayatınız yoksa sosyalleşme ve yeni insanlarla tanışma ihtimalimiz de daralıyor. Denediniz mi bilmiyorum ama tanıştığınız ya da tanıştırıldığınız insanlara biraz daha fazla vakit ayırabilirsiniz.

Kendinize değer verdiğinizde, bunu yansıttığınızda, bir işi daha güzel yapmak için emek verdiğinizde hem meşgul oluyorsunuz hem de emin olun fark ediliyorsunuz.

Hepinize cok teşekkür ederim gecenin bu saatinde beni dinleyip yorum yaptınız. Benim derdim allah herkese nasip ediyor bana etmiyor. Bir ılçede memurum. Güzel bir isim var. Bana senin yerinde olmak isteyen kac kisi var biliyor musun diyorlar. Evlenmek derdinde biri degilim etraftaki herkes beni aman o kimseyi istemiyor olarakbiliyor ama herkesin olup da benim olmaması beni cok üzüyor. Bu konuyu düşünmeyi bırakmıştım ama bugün cok üzüldüm. Herkes mutlu olsun ama allah benim için de bir şey yapabilirdi diyedüşünüyorum. Bu aksam aglamak için odama gecmeyi bekledim. Anneme ve babama bir sey soylemedim. Rol yaptım güldüm. Toplumdaki laf şu olacak yarin ve diger günlerde: bak o ikinciye gidiyor cocuguyla sen hâlâ otur.
Ben bu insanlara ne dicem. Kimseyi asla kınamıyorum küçümsemiyorum ama bosanmis çocuklu kadına bir daha kismet verilebiliyorsa bana da verilebilirdi. Nerde hata yapıyorum anlamadım. Şu kisi olsun diye direttim olmadı. Hayırlısı kimse o olsun dedim korkunc tipler geldi..4 sene kimseyle konusmadim gecensene netten biriyle tanıştım. 1.5 saatlik yerden bemi görmeye gelemedi. O kadın oturduğu yerden buldu bi aksam düğüne gitmekle ama ben kendimi yırtıyorum. Bu arada ck da dua okurum. Fetih suresi taha süresi esmalar ya cami ya vedud

Herkesin bir zamanı var derler... Bakışaçınızı değiştirmek size iyi gelebilir...inanın evli olanların da hepsi çok mutlu değil...kocişleri olduğu için nasipli mi görüyorsunuz belki şiddet gören yada mutsuz huzursuz olan bir sürü insan var belli etmeyen sadece eşleri olduğu için şanslılar mi yada asıl nasipsizler mi... neye göre kime göre nasipliler... Bende bekarım sizi çok iyi anlıyorum ama ben evlenemediğime üzülmüyorum çünkü hep odun insanlar değer bilmeyenler girdi hayatıma bugün onlardan biriyle evlenmiş olsaydım kesin çok mutsuz olacaktım. Ve kendimi çok nasipli hissediyorum korunduğumu hissediyorum. Olanda da olmayanda da bir hayır vardır deyip geçiyorum...

Bana göre evli olan herkes memnun. Suands bile ağlayarak yazıyorum. Bugune kadar karsima cikan tiplerden biriyle evlensem boşanırdım bunu biliyorum ama bak onlaro allah sana nasip etmedi demeleri ya da böyle düşünmek kaçmaktan baska bir şey değil. Allah hic mi görmüyor beni benim o insanlardan ne eksiğim var. Mutlu olmaya benim de hakkım yok mu?is yerinde yillarcw iskence cekip huzuru kendim inşa etmişken şimdi bak o buldu sen kaldın laflarını dinlicem. Allah veriyor belami ha bire

Kötü insanları Allah göndermiyor, kalbiniz o kadar negatif yüklü ki o insanları siz çekiyorsunuz.

19 yaşından beri evlenmek istiyormuşsunuz. Bir duyguya çok yapışınca olmaz zaten. Serbest bırakın kendinizi. Çocuklu kadın bekar adamı bulunca bayağı tetiklenmişsiniz. Yazık gerçekten. Olsa da olur olmasa da olur enerjisine geçebilseniz, istediğiniz hemen olur. Eğitiminizi bilmiyorum ama şu enerjiyi eğitime harcasaydınız Prof. Olurdunuz bin kişi de peşinizden koşardı.

Öncelikle şu boşanmış çocuklu kadın lafını ağzınızdan bi çekin. Ne olmus boşanıp da çocuklu olunca. Evlenmeye hakkı yok mu? Ayıp mı? Kadın değil mi nedir yani?

Bunlar esmalarla olacak işler değil, tevekkül edeceksiniz. Siz istemiyormuşsunuz ya -ki buna inanmıyorum- benim istemediğim bir durum için kimseye açıklama yapmak gibi bir zorunluluğum olmaz mesela.
Yiyorum içiyorum paramı kazanıyorum keyfime bakıyorum der geçerim, kim ne derse desin.
Ama siz nerdeyse nefretle konuşuyorsunuz bahsettiğiniz kadınları anlatırken bile o hissi alıyorum
Bence biraz uzak durun bu işlerden ve biraz sakinleşin.

Kimi dürüstce sevdiysem istediysem dürüst olduysam kötülük gördüm. Aslında derdim evlenmek değil ama allah herkese veriyor bemi ayırmasın bana da versin istiyorum.biraz da beni sevsin. Evet bekar adamla 2 ayda evleniyor diye tetiklenme oldu yani o tercih ediliyor ben edilmiyorum. O birini bulma derdindeydi buldu. Ben birini bulma derdinde oldugum zaman itici oluyorum nedense. Netten görüştüğüm kisiye görüşmeyi keselim dedim. Düşünce yapını değiştir dedi bu gece. Kendinden uzaklastiriyorsun insanları dedi. Ben de daha da itici konuştum. Milletr nasil bir iki ayda nasip oluyor nasıl beceriyorlar başarıyorlar aklım almıyor. Yarın lafların içinde olcam. Elalemin çocuğuna bekar adam babalık yapacak.ben bekar halimle kimseyle olamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…