Herkes babanın ismini koy diyor lütfen yardım?

Ya kendiniz ne istiyorsanız onu koyun sizin çocuğunuz sonuçta kimseyi dinlemeyin kalp kırmadan da bunu söyleyin istemiyorum bırakın da ben koyayım diye. Babanıza da uzun ömürler diliyorum ama bir şey bile olsa kendi adıyla anılsın yaşansın yani, bebeğin isminin olmasına gerek yok.

Mahmut kötü ve demode bir isim değil peygamber efendimizin isimlerinden biri,Mahmut'un yanına bir isim daha koyabilirsiniz hem babanız memnun olur hem söz istediğinizi söyleyersiniz,ben öyle yaptım eşim babamın ismini koymak istedi çok sever kendisini,Mehmet ismi,hem adını koydum mutlu oldu,hem de yanına ikinci bir isim daha koydum
Peygamberi adıni sağa dola koyarak yazarak çizerek değil izinden giderek yaşatın

Böyle ahmetlere mehmetlere Mahmutlara ne gerek var dini bütün mu olunuyor o isimler koyulunca

Ya kendiniz ne istiyorsanız onu koyun sizin çocuğunuz sonuçta kimseyi dinlemeyin kalp kırmadan da bunu söyleyin istemiyorum bırakın da ben koyayım diye. Babanıza da uzun ömürler diliyorum ama bir şey bile olsa kendi adıyla anılsın yaşansın yani, bebeğin isminin olmasına gerek yok.
Evet aynen öyle ama maalesef sizin benim gibi düşünmüyorlar.Aslında kötü olan birşey yokmuş tek çocuk olduğum için koymak istersem koyabilirmişim babamın ismini 😂 normalde erkek tarafının ismi koyulurmuşta onlar bana jest yapmışlar 😂😂

Babanız hayatta o ne diyor? Bide bizim toplumda genelde erkek babasının dıdısının adı konur ya sizde nasıl böyle bir durum oluştu çok merak ettim 🙈 ama ben olsam koymazdım. Gerçekten kulak tırmalıyor Ayaz Mahmut 🙄

Merhaba bir oğlum olacak ve çocuğumun ismini Ayaz koymak istiyorum fakat herkes tek çocuk olduğum için eşim tarafıda dahil biz razıyız babanın da ismini koy diyorlar.Bu konuda herkes baya ısrarcı.Fakat babamın ismi çok demode ve ağır geliyor bana.Babamın ismi mahmut.Eğer koyarsamda ayaz mahmut olacak.Ama içime hiç sinmiyor çünkü ben ayaz koysam bile herkes mahmut diyecek.Koymazsam herkes ileride pişman olursun diyor.Bu toplum baskısından çok sıkıldım.
Canım benim babamda vefat ettiği için koy diyorlardi .kayinpedere de ayıp olmasın diye onu da koyduk.isimler çok abest olmadi ama gerek de yoktu bence🤷 bence istediğini koy.

Yani koymazsam yarın bir gün babama birşey olduğunda pişman olurmuşum neden koymadım diye.Vicdan meselesi yaptırıyorlar kısacası
Smdi koydugun isim babana bisi olunca babani geri mi getircek? Ne sacma dusunceleri var. Bu dede nene isimlerini koyanlari hic anlayamiyorum. Ben kendi ailemin de esimin ailesinin de ismini koymadim koymam. Olen yerine yerlessin gider mezarinda okuruz adini benim cocugumda ne isi var

Babanız hayatta o ne diyor? Bide bizim toplumda genelde erkek babasının dıdısının adı konur ya sizde nasıl böyle bir durum oluştu çok merak ettim 🙈 ama ben olsam koymazdım. Gerçekten kulak te
Evet normalde öyleymiş fakat Ben tek çocuğum o yüzden jest yapmışlar 😂 Babamın gönlü illaki vardır ama koymasınlar önemli değil öyle şeyler diyor

Merhaba bir oğlum olacak ve çocuğumun ismini Ayaz koymak istiyorum fakat herkes tek çocuk olduğum için eşim tarafıda dahil biz razıyız babanın da ismini koy diyorlar.Bu konuda herkes baya ısrarcı.Fakat babamın ismi çok demode ve ağır geliyor bana.Babamın ismi mahmut.Eğer koyarsamda ayaz mahmut olacak.Ama içime hiç sinmiyor çünkü ben ayaz koysam bile herkes mahmut diyecek.Koymazsam herkes ileride pişman olursun diyor.Bu toplum baskısından çok sıkıldım.
Ben olsam koymam gerçekten de demode bir isimmiş. O çocuğu 9 ay karnında taşıyan sizsiniz karışmalarına izin vermeyin
Ayrıca Ayazlar çok çok tatlı oluyor 🥰

Ben olsam koymam gerçekten de demode bir isimmiş. O çocuğu 9 ay karnında taşıyan sizsiniz karışmalarına izin vermeyin
Ayrıca Ayazlar çok çok tatlı oluyor 🥰
İsim hakkı annenindir diye düşünüyorum bende.Babanın bile fikri alınabilir sadece diye düşünüyorum.Çünkü 9 ay her türlü olayını biz yaşıyoruz ama anlayabilene.

Smdi koydugun isim babana bisi olunca babani geri mi getircek? Ne sacma dusunceleri var. Bu dede nene isimlerini koyanlari hic anlayamiyorum. Ben kendi ailemin de esimin ailesinin de ismini koymadim koymam. Olen yerine yerlessin gider mezarinda okuruz adini benim cocugumda ne isi var
Keşke herkes bizim gibi düşünse.Ne yazıkki düşünülmüyor.

Evet normalde öyleymiş fakat Ben tek çocuğum o yüzden jest yapmışlar 😂 Babamın gönlü illaki vardır ama koymasınlar önemli değil öyle şeyler diyor
Çok jest yapmak isteyen masrafların bir ucundan tutuversin herşey çok pahalı 🙄babada çok gönüllü değilmiş ne demeye karıştırıyorlarsa ortalığı 🤦‍♀️ soran olursa ayaz deyin sizin yanınızda illa gıcıklık olsun diye ayaz Mahmut diyen olacak cevap verdikçe azar onlar duymayın etmeyin

Cok basit aslında, istemiyorum. Bitti.
Babamin ismi güzel, kendisi vefat etti, abim ve yengem çocuğuna onun adiyla birlikte baska bir isim koydu, ikisini de soyluyorlar, gayet guzel ancak guzel veya değil kendi tercihleriydi, kimse onlara koyun demedi, ben babama aşık biri olmama rağmen kesinlikle babamin ismini koymayi düşünmedim. Biri koy deseydi agzinin payini verirdim. Kimseye soz düşmez. Cocugum 2 isimli, basa sona hangisini koyacagima yorum yapacak oldular, ben boyle düşündüm, biz boyle istiyoruz, yok oyle istemiyorum deyip susturdum. Baska bir secenek daha vardi, ondansa bu ismi tercih ettiler ama biz onlara gore karar vermedik. Yani diyeceğim şu ki, çocuğunun ismine ancak esin ve sen karar verebilirsiniz, baskasi degil.

Evet aynen öyle ama maalesef sizin benim gibi düşünmüyorlar.Aslında kötü olan birşey yokmuş tek çocuk olduğum için koymak istersem koyabilirmişim babamın ismini 😂 normalde erkek tarafının ismi koyulurmuşta onlar bana jest yapmışlar 😂😂
Erkek tarafi size lütüfta bulundu kendilerince. Ikinci bebekte bizim adimizi koy diye baski yapmak icin bahane cikti ayrica. bugun sana babanin adini koy diyen kayin ailesi yarin kendi adini da ister.
Biz 4 kardesiz iki kiz iki erkek.
Kizlarin ismi anneanne babaanne, erkeklerin ismi de dedemin isimleri.
Komik olan yanina isim de koymamislar.
Ben bu konuyu hep gündeme getirip sacmaligindan bahsettigimden bana hic anne baba ismiyle gelmediler.
Bir ara görümcem babamin adi diye mizmizlandi onu da eşim sen koydun ya bize gerek yok deyip susturdu.
Eltime de anne adi diye baski yapmislar o da annemle senin adini koyacagim eşt olsun demiş sonra da annem ismini vermiyor razi degil o yüzden senin de adini koyamam demis kaynanaya.
Siz cocugunuzu dusunun ne istiyorsaniz o ismi kullanin.
Kuzenim mahkeme karariyla adini degistirdi babaannesinin ismiydi.
Ben bunlari cok gereksiz ve sacma buluyorum.
Sirf birileri mutlu olacak diye niye benim cocuguma ömür boyu sevmedigi benimsemedigi bir isimle seslensinler.
Herkesin adi kendine özel bence.
Anne babalar cocuklari iyiyse torunlari saglikli dogmus saglikla buyuyorsa mutlu olsunlar isimleri kondu diye degil.
Ismi konmadi diye küsenler biliyorum ya bu ne sacmalik saglikla dogdu diye sevineceklerine küsüyorlar aliniyorlar falan.
Kendi ismi kondu diye o toruna ayricalikli davrananlar var , ne yani isimle mi toruna deger sevgi biçiliyor.

İki isim olayını saçma buluyorum.
İsim önemli ağırlığını ya taşıyo yada taşıyamıyo kişi hassas konu bence.
Tek isim ve içinize sinen isimi tercih edin sizde ısrarcı olun

Çok jest yapmak isteyen masrafların bir ucundan tutuversin herşey çok pahalı 🙄babada çok gönüllü değilmiş ne demeye karıştırıyorlarsa ortalığı 🤦‍♀️ soran olursa ayaz deyin sizin yanınızda illa gıcıklık olsun diye ayaz Mahmut diyen olacak cevap verdikçe azar onlar duymayın etmeyin
Ya psikolojik baski yapiyorlar.
Simdi tepki verse ismini degil babasini begenmiyor derler 😊

X