Evet aynen öyle ama maalesef sizin benim gibi düşünmüyorlar.Aslında kötü olan birşey yokmuş tek çocuk olduğum için koymak istersem koyabilirmişim babamın ismini
normalde erkek tarafının ismi koyulurmuşta onlar bana jest yapmışlar
Erkek tarafi size lütüfta bulundu kendilerince. Ikinci bebekte bizim adimizi koy diye baski yapmak icin bahane cikti ayrica. bugun sana babanin adini koy diyen kayin ailesi yarin kendi adini da ister.
Biz 4 kardesiz iki kiz iki erkek.
Kizlarin ismi anneanne babaanne, erkeklerin ismi de dedemin isimleri.
Komik olan yanina isim de koymamislar.
Ben bu konuyu hep gündeme getirip sacmaligindan bahsettigimden bana hic anne baba ismiyle gelmediler.
Bir ara görümcem babamin adi diye mizmizlandi onu da eşim sen koydun ya bize gerek yok deyip susturdu.
Eltime de anne adi diye baski yapmislar o da annemle senin adini koyacagim eşt olsun demiş sonra da annem ismini vermiyor razi degil o yüzden senin de adini koyamam demis kaynanaya.
Siz cocugunuzu dusunun ne istiyorsaniz o ismi kullanin.
Kuzenim mahkeme karariyla adini degistirdi babaannesinin ismiydi.
Ben bunlari cok gereksiz ve sacma buluyorum.
Sirf birileri mutlu olacak diye niye benim cocuguma ömür boyu sevmedigi benimsemedigi bir isimle seslensinler.
Herkesin adi kendine özel bence.
Anne babalar cocuklari iyiyse torunlari saglikli dogmus saglikla buyuyorsa mutlu olsunlar isimleri kondu diye degil.
Ismi konmadi diye küsenler biliyorum ya bu ne sacmalik saglikla dogdu diye sevineceklerine küsüyorlar aliniyorlar falan.
Kendi ismi kondu diye o toruna ayricalikli davrananlar var , ne yani isimle mi toruna deger sevgi biçiliyor.