Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Hergün ölüyorum ve bunun bir çaresi yok kel kalcam

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Al benden de o kadar. Aynı durumdayız. Gerçi ben şuan 30 yaşımdayım ama farketmez 10 yıldır kel kalmayayım diye her günümü uğraşmakla gecirdim. Şuanki hayatımda da yaşıtlarım daha ciddi, hayati meseleler düşünürken benim tüm aklım fikrim ENERJİM tepemdeki açıklığı nasıl kapatayım ay ne süreyim şu şampuan iyi ves. ile düşünmekle geçiyor.
Gerçekten ölmek istiyorum. Buna yaşamak denmez. Bu arada bekarım (dahada kötüsü, boşandım diye artı bir sorun yaşıyorum ilişki meselesinde) ve nasıl evleneceğim nasıl olacak diye düşünüyorum, bir yere varamıyorum.

Siz nasılsınız? Bir çare bulabildinizmi? Benim aklımda birşey var ama deneyip sonra yazacağım.

buna yaşamak denmez lafında çok haklısınız. ben 15 senedir içime kapandım resmen, kendime güvenim kalmadı.
hiç bir erkeği yanıma yaklaştırmıyorum bu kel halimi görüp beni terkeder diye. kellik derdi ile uğraşıyordum üstüne bir de evde kaldım:KK43:

buna yaşamak denmez lafında çok haklısınız. ben 15 senedir içime kapandım resmen, kendime güvenim kalmadı.
hiç bir erkeği yanıma yaklaştırmıyorum bu kel halimi görüp beni terkeder diye. kellik derdi ile uğraşıyordum üstüne bir de evde kaldım:KK43:
Haydaa çok iyi anlıyorum... bende hiçbir erkeği yaklaştıramıyorum, çünkü öncelikle kendimi bir kadın gibi hissedemiyorum. Flört bile edemiyorum. Hayatta bir kadına verilecek en büyük ceza bu kellik. Memem küçük, popom küçük diyorlar ya, saçsızlık kadar kötüsü yok.

Benim bu aralar daha da agresifleşti ve artık birşey denemekten de korkuyorum. Çünkü denemeler sırasında kaybedecek saçım da kalmadı.

Ama yine de sarımsak süreceğim. Ondan zarar gelmedi henüz.

Haydaa çok iyi anlıyorum... bende hiçbir erkeği yaklaştıramıyorum, çünkü öncelikle kendimi bir kadın gibi hissedemiyorum. Flört bile edemiyorum. Hayatta bir kadına verilecek en büyük ceza bu kellik. Memem küçük, popom küçük diyorlar ya, saçsızlık kadar kötüsü yok.

Benim bu aralar daha da agresifleşti ve artık birşey denemekten de korkuyorum. Çünkü denemeler sırasında kaybedecek saçım da kalmadı.

Ama yine de sarımsak süreceğim. Ondan zarar gelmedi henüz.
En kötüsü benim umudumu yitirmiş olmam. Böyle maskeleri denemeleri yapınca benimki daha beter dökülmeye başlıyor. Dokunmaya korkar oldum artık. Bizim sorunumuz bu durumu kabullenememek bu yüzden insanlardan kaçma eğilimi. Karşı cinsi geçtim kendi kız arkadaşlarıma bile kelliğimi göstermekten çekiniyorum. Kimsenin bilmemesi gereken bir sır gibi.:KK43:

En kötüsü benim umudumu yitirmiş olmam. Böyle maskeleri denemeleri yapınca benimki daha beter dökülmeye başlıyor. Dokunmaya korkar oldum artık. Bizim sorunumuz bu durumu kabullenememek bu yüzden insanlardan kaçma eğilimi. Karşı cinsi geçtim kendi kız arkadaşlarıma bile kelliğimi göstermekten çekiniyorum. Kimsenin bilmemesi gereken bir sır gibi.:KK43:
Ah canım çok iyi anlıyorum seni :KK43: :KK43: :KK43:

Ben son çare, B planı gibi protez saç kullanımını düşünüyorum. Yani insan içine çıkacak halim kalmasa artık onu yaptıracağım. Sen de bak internette, yaptırıyorsun 3-5 ay kafan rahat geziyorsun. Nasıl insanlar protez diş taktırıyorlarsa biz de öyle protez saçla gezelim. Mesela kaynak yaptırıp uzatıyorlar ya, onlarda da sahte ama utanmıyorlar mesela. Biz neden protez saçtan utanalım ki. Bu kadar denemişiz, elimizden gelen herşeyi yapmışız, olmamış...

Bir de, ben bugünden kafein durulaması yapacağım saçıma. Daha doğrusu, banyodan sonra 1 saat saçımda tutub sonra durulayacağım. Kafeinin DHT blokladığını, çok iyi geldiğini söylüyorlar. Alpecin diye şampuan var, o da çok etkili diyorlar. Sen de dene, belki faydası olacaktır.

Ah canım çok iyi anlıyorum seni :KK43: :KK43: :KK43:

Ben son çare, B planı gibi protez saç kullanımını düşünüyorum. Yani insan içine çıkacak halim kalmasa artık onu yaptıracağım. Sen de bak internette, yaptırıyorsun 3-5 ay kafan rahat geziyorsun. Nasıl insanlar protez diş taktırıyorlarsa biz de öyle protez saçla gezelim. Mesela kaynak yaptırıp uzatıyorlar ya, onlarda da sahte ama utanmıyorlar mesela. Biz neden protez saçtan utanalım ki. Bu kadar denemişiz, elimizden gelen herşeyi yapmışız, olmamış...

Bir de, ben bugünden kafein durulaması yapacağım saçıma. Daha doğrusu, banyodan sonra 1 saat saçımda tutub sonra durulayacağım. Kafeinin DHT blokladığını, çok iyi geldiğini söylüyorlar. Alpecin diye şampuan var, o da çok etkili diyorlar. Sen de dene, belki faydası olacaktır.

teşekkürler kafein durulaması hiç duymamıştım memnun kalırsan ben de deneyeyim bir o kaldı zaten denenmedik :)
ben zaten tül tepelik kullanıyorum 10 senedir, o insan içine çıkamama eşiğini coktan geçtim. Ama böyle de saç derisi hava alamadığı için daha cok kelleşiyor tepeler. sen eğer idare edebilir durumdaysan protezi düşünme bir süre daha. ya da cıtcıtlı yaptır eve gelince cıkar hemen:KK43: başkaları bunları kozmetik amaçlarla yaparken ve daha da güzel görünmek uğruna ben mecburiyetten yapıyorum o olmadan dışarı çıkamam kendimi çığlak hissederim :KK43:

teşekkürler kafein durulaması hiç duymamıştım memnun kalırsan ben de deneyeyim bir o kaldı zaten denenmedik :)
ben zaten tül tepelik kullanıyorum 10 senedir, o insan içine çıkamama eşiğini coktan geçtim. Ama böyle de saç derisi hava alamadığı için daha cok kelleşiyor tepeler. sen eğer idare edebilir durumdaysan protezi düşünme bir süre daha. ya da cıtcıtlı yaptır eve gelince cıkar hemen:KK43: başkaları bunları kozmetik amaçlarla yaparken ve daha da güzel görünmek uğruna ben mecburiyetten yapıyorum o olmadan dışarı çıkamam kendimi çığlak hissederim :KK43:
Anladım... zaten bu ek saçların doğal saçlara zarar verdiğini biliyordum da, çaresiz kalınca yapacak birşey yok. Bende elimdeki son şansları kullanıyorum şuan. Kafein dht önlüyor, o yüzden bir deneyeceğim. Zaten mutfakta denenmedik birşey kalmadı, dediğin gibi :))

Mrb tül tepelikten memnun musunuz yaşadığım yer çok rüzgarlı kayar mı tepemde çok saç yok zaten

Az önce birinde gördüm instagramda yabancılar var ben de yeni baktım evet aşmış değiller bu durumu ama tepelik veya perukla daha özgüvenli olduklarını yazıyorlar.ben çok iyiydim idare ediyor ne yapim diyordum sonra be oldu bilmiyorum 4 aydır falan aşırı döküldü o zamana kadar sadece önüm de dibim görünürdu ne iyiymiş dedim.ellerime akıyor saç azdı zaten bilmiyorum minoksille geri çıkar mı şuan kullanıyorum. İşe başlayacağım ne yapacam bilmiyorum şimdilik bandana falan la kapatmaya çalışacam sonra peruk falan düşünecem.

Ya kızlar bı kendinize gelin, yok ölmek istiyorum, yok buna yaşamak denmez ne biçim laflar Allah aşkına. Saciniz dökülebilir ki benimde minnacık saçım kaldı genelde de bağlıyorum belli olmasın diye. Ama hiç aklımdan ölmek vs gecmedi. Allah'a şükür sagligimiz yerinde. Saçlarla uğraşmak yerine bir kafanızı kaldirip etrafa bakın 20 yasinda gencecik insanlar bacaklarını kaybediyor ! Kemoterapi almak , yaşamak için saçlarını kazitiyorlar ! Söylediklerime isterseniz kızın.. Alahin gücüne gider şu sozleriniz yapmayın.

Saç Sorunlarına Veda Etmeye Hazır Olun!

Son düzenleyen: Moderatör:
X