Örgü Her Zevke Hitap Edecek Bebek Örgüleri ( Resimleri ve Tarifleriyle ) Paylaşalım mı ?

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,

sifaa

Mucize Prenseslerim
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2009
11.309
137
413
Arkadaşlar başlık alıntı modeller ama, hangi sitenin alıntısı ?
Başkalarının emeklerine saygı duyulması adına yaptığımız alıntı modellerinin altına sitenin linkini koymamız,hem yönetimi zora sokmamak, hem de emeğe saygı duymak adı altında daha hoş olacaktır.
Bundan sonraki modellerinizin altına link koymanız gerekmektedir.Ayrıca lütfen teşekkür etmek ve tasdik etmek adına BEĞEN butonunu kullanınız.Aksi halde mesajlarınızın silinmesi yanında, teşekkür ettiğiniz kişi bu mesajı göremeyecektir


teşekkür etmek ve eline sağlık yerine lütfen BEĞEN butonu kullanınız , keyifli paylaşımlar

 

Malzemeler : ip: Bravo Buse , Şiş: 4 no şiş
Başlamadan önce arttırmaları 1 ilmeğin içinden örerek yapıcaz. Bunun için Knitting Increases | KnittingHelp.com KFB yazan videoyu izleyebilirsiniz.



Tabanı:
Şişe 27 ilmek at.
1. ve tek sıralar: düz ör.
2.sıra: 1 düz-1art.-10 düz- 1 art.-1düz-1art.-10 düz -1 art.-1düz
4.sıra: “ “ 12 düz “ “ ” 12 düz “ ”
6.sıra: “ “ 14 düz “ “ “ 14 düz “ ”
8.sıra: “ “ 16 düz “ “ “ 16 düz “ ”
10.sıra: “ “ 18 düz “ “ “ 18 düz “ ”
(toplam=47 ilmek)

11- 19 sıralar: düz örülecek



Burun:
1.sıra: 28 düz ör 1 ilmeği boş al, 1 düz ör, boş aldığın ilmeği üzerinden geçir, diğer ilmekleri örmeden geri dön.
2.sıra: 1 boş ilmek, 9 ters, 2 ters ilmeği beraber ör, geri dön.
Bu şekilde ortadaki 10 ilmeğin her iki yanından şişimizde 33 ilmek kalana dek kesme yapın. Kesmeler bitince 1 sıra ters, 1 sıra düz örün ve ajurlu örneğe geçin.



Ajurlu Örnek:
1.sıra: 2 düz- (2 ilmek beraber düz – 1 dola – 1 düz- 1 dola – 2 ilmek beraber sola) sıra sonuna dek parantez içini tekrarla.. 2 düz
2.sıra: ters
3.sıra: 1 düz (2 ilmek beraber düz- 1 dola-3 düz-1 dola- 2 ilmek beraber sola ) sıra sonuna dek parantez içini tekrarla … 1 düz
4. sıra ters
Bu 4 sırayı 5 kez tekrarlayın. İlmekleri gevşek bir şekilde kesin.

Not: Bu ajurlu örneğin aslı böyle. Yalnız bu patikte ilmek sayısına göre baştaki ve sondaki düzler denk gelmiyor ben şöyle yaptım sayılarını:
1.sırada: başta 3, sonda 4 düz ilmek
3.sırada: başta 2, sonda 3 düz ilmek




Kaynak: sevkut dan alıntıdır
 
Son düzenleme:



Tulumun Açıklaması:Öncelikle tulumumuz iki bacaktan oluşuyor ben burada tek bacak sayısını anlatacağım, ancak sayılarda herhangi bir yanlışlığa meydan vermemek için ben iki bacağını da aynı şişte başlayarak ördüm.Bacağımıza 36 ilmek ile başlayıp ben 10 sıra lastik ördüm ama burası size kalmış bir ayrıntı.

1.Sıra: İlk ilmeği boş alıp, dibine batarak bir tane arttırıyoruz. 17 ilmek düz örüp, yine dibine batarak bir arttır, 2 düz ör, dibine batarak 1 arttır, 17 ilmek ör, 1 arttır, 1 düz ör.
Şimdi ortadan arttırdığımız yerlere bir belirteç koyup, her düz sırada yukarıdaki gibi arttırılmak şartı ile 5 defa bunu tekrarlayın. (Not: Eğer ipiniz çok ince ise bu yeterli yüksekliği sağlamayacağı için bu şekilde uzatılabilir). Yeterli yüksekliğe eriştikten sonra, bacakların iç tarafından yani ağ kısımlarından her iki taraftan da 5-6 ilmek attırılır. Bu işlem tamamlandıktan sonra iki bacak birbiri ile eklenir. (Not: Ben kolumun üzerinde ördüğüm için misinalı ile örmekte zorlanıyorum, dolayısıyla benimkinin arkası dikişli, önü düz oldu. Eğer misinalı ile örülecekse dikişsiz ve tüm olarak çıkacaktır ki, bu daha da güzel bir görüntü sağlar). Birleşme işlemi tamamlandıktan sonra, yine yanlardan arttırdığımız, yani daha önce işaretle ayırarak arttırdığımız yerlerden 3 sırada 1 olmak üzere 3 defa arttırarak, yüksekliğin 15-16 cm olmasını sağlıyoruz. Bundan sonra ise, dümdüz devam edilecek. İlk başladığımız lastikten itibaren 30-32 cm olana kadar.(Yaklaşık 50-52 sıraya denk geliyor.)
Daha sonraki sıralarda ise, Her 3 sırada bir, (yine yanlardan arttırma yaptığımız gibi, bir eksilt 2 ör, bir eksilt biçiminde) 3 defa eksiltilecek. Sonra, sayıları eşitleyip koltuk altları için her iki taraftan da 4 ilmeği kapat. Bundan sonrası için sadece ön tarafı örerek devam edeceğiz. Bunu yaparken de, her düz örmelerde koltuk altlarında 3 defa 1 ilmek kesilecek. Bu işlemi tamamladıktan sonra ise kalan ilmek sayımızın ortasından 10 ilmeği bir defada kapatın.
Ve yakanın kesimi her iki taraftan da olmak üzere 3-2-1 olacak.
Askılar için sanırım 10 yada 12 ilmek kalacak ve askılar için yeterli uzunluk sağlandığında ilik açılarak kapatılacak. Arka kısmını da aynı şekilde ördükten sonra tulumumuzun gövde kısmı tamamen bitmiş olacak.
Daha sonra ağ kısmından ilmek toplayarak lastik örülecek yalnız ön taraftaki lastiğimize ilik yerleri açacağız. Daha sonra ayrı parça halince ceplerimizi yapıp, kenarlarını tığlayıp tulumuza monte edeceğiz. Bu arada kol ve yaka ağızlarını da tığlamayı unutmayalım. Umarım yeterince açıklayacı olmuşumdur.

Kaynak: cananca dan Alıntı
 
Son düzenleme:


Yapılışı : ilk önce çorap şişleri ile bebeğin ayağına göre ilmek yapıyoruz örneğin 40 tane ilmek yapıyoruz
bunu ters yada yüz şeklinde yaklaşık 10-15 sıra yine bebeğin ayağına göre normal örüyoruz.
şimdi bu kadar ördükten sonra örgünün tam ortasından 40 ilmek yapmışsak 10-14 kadar parmakların üstü için yeri başka 2 şişe alıyoruz ortadan ama
sonra bunları 15 sıra kadar örüyoruz ortadan aldıklarımızı yandakileri örmeyeceğiz…
yeterli olduğunu düşündüğümüzde diğer şişlerdeki yerleri de istediğimiz boya gelene kadar örüyoruz burası patiğin boğaz kısmı oluyor
işte patik bitti artık nasıl süslemek istiyorsanız süsleyebilirsiniz
mesela bazı arkadaşlar patik bittikten sonra iğne ile parmak üstüne şekiller yapıyorlar en üsttekinde olduğu gibi

Kaynak: Oya Örgü den Alıntı
 
Son düzenleme:


Arka: Sarı ile 86 ilmek başlanır ve örgü ters-düz olarak devam edilir , 7 sıra sonra batiğe geçilir , her iki yandan 4 sırada 1 ' er ilmek keserek devam edilir. Örgü boyu 26 cm. olunca sarıyla 7 sıra örüp tekrar batik ile devam edilir , örgü boyu 31 cm olunca her iki yandan kol evi için 3' er , 2 ' şer ilmek kesilir örgü boyu 45 cm olunca ilmek kapatılır.

Kol: Sarı ile 50 ilmek başlanır ve örgü ters-düz olarak devam edilir ,7 sıra sonra batiğe geçilir örgü boyu 19 cm olunca her iki yandan önce 3 ' er sonra 2 ' şer ve 8 cm olana kadar 1 ' er ilmek kesilir , ön düğme kenarlarına ilmek takıp 7 sıra verilen örgü raporu uygulanır , tek kenara 8 ' er cm aralıklarla düğme iliği yapılmalıdır , omuzlar dikilir , yakaya sarı ile ilmek takıp örgüye düz örgü devam edilir 8 sıra sonra kesilir .

Şapka : Sarı ile 95 ilmek başlanır , 7 sıra sonra batik renge geçilir , 4 cm sonra örgünün ters yüzü ön yüz gibi örerek devam edilir katlama için , örgü boyu 19 cm olunca ilmekler kapatılır.

Kaynak: Örgü Moda Evim den Alıntı
 
Son düzenleme:


Yapılışı: 37 İlmek başlanır ve 1 sıra haroşa örülür.
2.Sıra: 1 Ör, 1 arttır, 17 ör, 1 arttır, 1 ör, 1 arttır, 17 ör, 1 arttır, 1 ör.
3.Sıra : Haroşa
4.Sıra:2 Ör, 1 arttır, 17 ör, 1 arttır, 3 ör,1 arttır, 17 ör, 1 arttır,2 ör.
5.Sıra: Haroşa
6.sıra: 3 Ör, 1 arttır, 17 ör, 1 arttır, 5 ör, 1 arttır, 17 ör, 1 arttır, 3 ör.
7.Sıra: Haroşa
8.Sıra: 4 Ör, 1 arttır, 17 ör, 1 arttır, 7 ör, 1 arttır, 17 ör, 1 arttır, 4 ör.
9-19 ncu sıralar haroşa ör.
20 Sıra: 18 Ör, 4 kere 2 ilmek beraber ör, 1 ör, 4 kere 2 ilmek birlikte ör.
21 Sıra: Haroşa
22 Sıra: 10 ilmek ördükten sonra ortadaki 21 ilmeği kapat ve 12 ilmek ör.

Bundan sonrası karşıdaki 12 ilmeği 1 sıra haroşa ördükten sonra 12 ilmek atarak patiğin bandını oluştur. Sonra karşıyı eşit şekilde ör ve bitirip taban kısmını dik. Üzerine ister çiçek yapabilir, isterseniz kenarlarını tığ işi yapabilirsiniz. Yanlara da bir adet düğme dikiyoruz. Kolay gelsin.

Kaynak: cananca dan alıntı
 
Son düzenleme:


Bu kırmızı patikleri 3.5 numara şiş ile Nako Vizon ip kullanarak pirinç örgüyle ördüm…Yeni doğacak kız bebekler için çok güzel ama daha büyük örmek için şemadan bakıp ilmek arttırabilirsiniz..

Yapılışını ise şöyle anlatayım:

Pirinç örgünün yapılışı:

• 1 ilmek yüz,1 ilmek ters sıra sonuna kadar aynı şekilde örülür.
• Arka sıradan örerken düzün üstü ters,tersin üstü yüz örülür.Pirinç örgüsü aynen bu şekilde devam eder.

Patiğin örülüşü:

•20 ilmekle başlanıp pirinç örneği kurulur.
• 4. sıradan sonra 5.sırada patiğin tek tarafından artırmaya başlanır.23 ilmek olana kadar er sırada tek taraftan 1 ilmek artırılır.
• 23 ilmek olunca 4 sıra artırmadan örülür, böylece burun kısmı ortaya çıkıcaktır.
• Daha sonra yine eksiltmeye başlanır.20 ilmek olana kadar eksiltilir.
• Yine 4 sıra örülür 20 ilmek 23 ilmek yapılır.
• Düz olan (artırılmamış taraf) topuk kısmından 11 ilmek eksiltilir.
• Diğer 12 ilmek hiç artırmadan 4 sıra örülür.
• Tekrar eksiltilen 11 ilmek artırılarak 23 ilmeğe çıkarılır .( artırma ve eksilmelerin yapıldığı tarafta, her ön sırada 1 ilmek)
• Yine 20 ilmek kalana kadar eksiltmeye devam edilerek 4 sıra örülüp bitirilir.
• Bittikten sonra üst bantı 4 ilmek lastiğin ağız kısmından çıkarak 17 sıra üst bant örülüp bitirilir.
• Arkadan 7 ilmek çıkarılarak arka taraf örülmeye başlanır ve 8 sıra ördükten sonra bitirilir
• Patiğin yanlarından birleştirilerek şekil verilir…

Kaynak: Oya Örgü den Alıntı
 
Son düzenleme:


Örgü açıklaması 6 aylık bebekler içindir:

33 ilmek atılarak sağ koldan başlanır ( etek ve yaka kenarının düzgünlüğü açısından lastik örgüye 3 düz ilmek ile başlanmalıdır. )
10 cm. örüldükten sonra kol arttırmaları başlar , her 4 cm. de bir her 2 yandan 1 er ilmek arttırılır ( 5 defa ) kol boyu 18 cm. olduğunda her 2 yana ( ön ve arka için )35 ′ er ilmek atılarak devam edilir. ( toplam 113 ilmek ) 8 cm. ( 20 sıra ) örüldükten sonra yaka için ortadaki 7 ilmek kesilerek örgü 53 ′ er ilmeklik 2 parçaya ayrılır.

10 cm. ( 22 sıra ) daha örüldükten sonra sağdaki parça bir defada kesilerek bitirilir.

Soldaki parça ise ; yardımcı bir şişe alınarak bekletilir.
Üst üste binen 2. ön parça için ayrıca 53 ilmek atılır ve yine 3 düz ile başlanarak 10 cm. ( 22 sıra ) örülür.

Sonra bu 2. parçanın soluna 7 ilmek atılır ve yardımcı şişte bekleyen 53 ilmek te ilave edilerek tekrar 113 ilmek elde edilir.
Tek parça halinde 8 cm. daha ördükten sonra her 2 yandaki 35 ' er ilmek bir defada kesilerek bitirilir.

Ve kalan 43 ilmek ile sol kol örülmeye başlanır.
Her 4 cm. de bir her 2 yandan 1 ' er ilmek eksiltilir. ( 5 defa )
Kol boyu 18 cm. olduğunda kalan 33 ilmek bir defada kesilerek bitirilir.

Kaynak: laachar dan Alıntı
 
Son düzenleme:
Anlatımlı Ajurlu Örgü Bebek Yeleği Modeli

Malzemeler:
şiş: 3.5 numara ( bir yaşına kadar giyilebilir. )

Yapılışı :84 ilmek başlanır. 3 sıra haroşa örülür. 3 sıra haroşadan sonra düğme ve ilik için 8 ilmek haroşa örün,8 ilmek düz örün,1 ilmek şişinize atın 2 ilmek haroşa (ters) örün 1 ilmek atın,
omuz (kol) icin : 8 ilmek düz örün,bir ilmek atın 2 ilmek haroşa örün 1 ilmek atın.15 ilmek arka parça için düz örün,1 atın 2 ilmek haroşa örüp bir atın,8 ilmek ikinci omuz için düz örün 1 atın 2 ilmek haroşa örün ,1 atın,8 ilmek düz örüp 8 ilmek haroşa örerek 1. sırayı tamamlayın. arkası devamlı ters örülecek.

bu işlemi 2 sırada bir artırmak üzere ( yeleğin yüzünde artırmalar olacak ) kolların yanındaki delikler 15 tane olmak üzere tekrarlayıp robayı bitirin.( isterseniz benim yaptığım gibi evde kalan yünlerinizi değerlendirebilirsiniz aralardaki 3 sıra haroşaları değişik renklerde yapabilirsiniz. )

Örneğe geçtiğinizde 8 ilmek haroşa örün,( düğme yada ilik için ) 2 sıra örneği kurmadan düz gidip gelin şişinize ve örneğinize göre bu sırada bedeni arttırabilirsiniz, ve de kolları ayırmalısınız.

Not:
Eğer ceket yaparsanız koltukların altından 4 bir taraftan 4 bir taraftan kolların ilmeğini artırın.

Önlerin hemen 8 sıra haroşasından sonra yarım örnek koydum 1 haroşa ör,2 ilmek haroşa alarak kes, diğer 2 ilmeği de haroşa olarak kes,1 at 1 düz ör,1 at 1 düz ör,1 at 1 düz ör ,1 at ;1 ilmek haroşa ör,2 ilmek keserek haroşa ör,2 ilmek keserek haroşa ör,2 ilmek keserek haroşa ör,2 ilmek keserek haroşa ör.( 5 ilmek haroşa olacak ) sadece haroşanın 1 tanesi kesilmeden örülecek.

Böylelikle 4 ilmek artırılıp 4 ilmek kesilmiş olacak. örneğin devamı yine 1 atıp 1 düz örgü,1 atıp 1 düz ,1 atıp 1 düz, 1 atıp 1 haroşa ,2 ilmek kesilerek haroşa, 2 ilmek kesilerek haroşa ,2 ilmek kesilerek haroşa,2 ilmek kesilerek haroşa örülüyor.Diğer yana da yarım örnek gelecek şekilde hesaplayarak bitiriyorsunuz.

Etek Ucu ve Kolların Farbası: Etekte 8 ilmek haroşadan sonra 1 atın 4 ters örün , 1 atın 4 ters örün…............ Şişin sonuna kadar.arkadan gelirken yüzü yüz tersi ters örün attığınız ilmekler arkada ters olacak.

3. Sıra: 8 ilmek örün 1 atın 1 düz örün 4 ilmek ters örün 1 at 1 düz ör 4 ters……..

5. Sıra: 8 ilmek örün 1 atın 2 düz örün 4 ilmek ters örün ,1 atın 2 ilmek düz 4 ilmek ters örün…….

7. Sıra: 8 ilmek örün 3 düz örün 4 ilmek ters örün

Kaynak: laachar dan alıntı
 
Son düzenleme:



Yapılışı : üstten 60 ilmekle başladım.3 sıra ördüm sonra kenarları eşit bırakıp ( 23 ilmek), ortadan kestim ( 14 ilmek), sonraki sırada kestiğim ilmekleri tekrar attım ( 14 ilmek).

yine 3 sıra ördüm.23 ilmek örüp 1 ilmeği aldım renkli ipten bir ilmeğe 5 ilmek çıkardım sonra 1 ilmek krem ördüm aralarında. 7 kere tekrarlıyorum ön tarafı düz arkası haroşa oluyor ip hep arkaya gelecek. 8 sıra örüp alttan yine ortada 8 ilmek kalacak şekilde bir ordan bir diğer taraftan toplayarak bitiriyorum…

Kaynak: laachar dan alıntı
 
Son düzenleme:


Bu yeleğin sayılarını soran arkadaşlarım için nasıl yaptığımı yazıyorum. Yelek 2-3 yaş çocuk için uygun ölçülerde oldu.( Ben Bravo antibakteriyel iple 5 no şişle ördüm, yalnız benim elim sıkıdır siz kendinize göre şiş numarasını ayarlayabilirsiniz. )

Arka:
74 ilmekle başladım, 10 sıra 2 ters-2düz lastik ördüm. Lastikten sonra örneğe geçtim.
Lastik bitiminden sonra 22 cm olunca kol kesimini yaptım. Kol kesimi için her ön sırada, iki kenardanda önce 3, sonra 2, sonra 1 ilmek kestim. Başlangıçtan itibaren 36 cm olunca arka yaka kesimini yaptım. Omuzlar için 16′şar ilmek ayırıp ortadaki ilmekleri kestim ver her iki omuzu ayrı ayrı örüp tamamladım.

Omuz kesimi için; Omuz kesiminde ilmekleri tek seferde örüp kesmiyorum. yaka tarafına gelecek kısmın daha yüksek olması için şöyle yapıyorum; Kol kenarına gelen kısımda 5 ilmek kalana dek ör, o ilmekleri örmeden geri dön başa kadar ör, Tekrar 5 ilmek kalana dek ör örmeden geri dön, kalan 6 ilmeği ör. En son bütün ilmekleri şişte beklet. (Döne döne ördüğümüz için kol kısmı alçak, yaka kısmı yüksek oluyor)

Burada bir bilgi daha vereyim. Ben omuzlar için ayırdığım ilmekleri kapatmadan şişte bekletiyorum. En son hepsi bitince ön ve arka omuzu birleştirerek 3.bir şiş yardımı ile örerek kesiyorum. Böylece omuzlarda dikiş gerekmiyor daha düzgün duruyor omuzlar. Yalnız bu işlemi yaparken ön ve arka parçanın ön kısımlarının içte kalmasına dikkat edin. (Aşağıdaki resimdeki teknik)



Önler:

36 ilmekle başladım, 10 sıra lastik ördüm.
Lastik bitiminden 22 cm. sonra kol kesimini yaptım. (3,2,1)
Kol kesimi başlangıcından 8 cm sonra yaka kesimini yaptım.
Yaka kesimi için; diğer kenardan her ön sırada 5-3-2-2-1-1 ilmek kestim.
Omuzlarda kalan 16 ilmeği de arkada uyguladığım şekilde örerek tamamladım.

Omuzları birleştirdikten sonra kol kenarlarından ilmek çıkararak 8 sıra lastik ördüm.
Sonra önlerin yan kenarlarından ilmek çıkararak düğme bantları için 8 sıra lastik ördüm. Sağ tarafa eşit aralıklarla 6 tane düğme iliği açtım.
En sonda yaka etrafından ilmek çıkararak yaka lastiğini ördüm.

Örnek Şeması :




Kaynak: sevkut dan alıntı
 
Son düzenleme:


Beden: 5-6 Yaş Grubu

Arka:beyaz ip ile şişe 46 ilmek atarak 4 sıra haroşa örün 5.sıradan itibaren pembe ip ile ”4 sıra düz örgü örün 5.ve 6.sırada bütün ilmekleri ters örün” sonraki sıralar tırnak içine alınan bölümü tekrarlayarak örgüye devam edin örgü düzeni örgü sonuna kadar devam edecek

örgü boyu haroşa örgüden itibaren 25 cm. 40 sıra olduğu zaman koltuk altı için her iki kenardan her 2.sırada sırası ile 2-1-1 ve 1 ilmek keserek örgüye devam edin

örgü boyu koltuk altından itibaren 15 cm. 24 sıra olduğunda arka yaka için örgü ortasından 10 ilmeği 1 kerede kesin

sağ tarafı beklemeye alın

sol taraf arka yaka için sonraki 2. sırada 1 kere 4 ilmek keserek 2 sıra örün kalan 9 ilmeği omuz için bir kerede kesin

aynı işlemleri ters olarak uygulayarak beklemede olan sağ tarafı örün

sol ön:beyaz ip ile şişe 24 ilmek atarak 4 sıra haroşa örün 5. sıradan itibaren pembe ip ile arkada uygulanan örgü düzeninde 40 sıra örün

örgü düzeni örgü sonuna kadar devam edecek

41. sıradan itibaren sol kenardan koltuk kesimini arkada olduğu gibi aynen uygulayarak örgüye devam edin

örgü boyu koltuktan itibaren 12 cm. 20 sıra olduğunda ön yaka için ön ortasından her 2. sırada sırası ile 4-2-2 ve 1 ilmek keserek örün

kalan 9 ilmeği omuz için bir kerede kesin

sağ ön:sol önde uygulanan işlemleri ters uygulayarak örün

kol: ikiside aynı şekilde örülecek beyaz ip ile şişe 24 ilmek atarak 4 sıra haroşa örün 5. sıradan itibaren pembe ip ile arkada uygulanan örgü düzeninde ve kol seklini verebilmek için 2 kenardan her 8. sırada 5 kere 1 ilmek arttırarak 46 sıra örün örgü düzeni örgü sonuna kadar devam edecek

47.sıradan itbaren kol yuvarlağı için 2 kenardan her 2. sırada sırası ile 8 kere 1ve 2 kere 2 ilmek keserek örün kalan 6 ilmeği bir defada kesin

bitirme:
omuzları birleştirin yan dikiş ve kol alt dikişlerini birleştirin kolları yerine takın

örgü tığı ve beyaz ip ile ön ortası düğme briti ve yaka kenarına yetecek uzunlukta zincir kordon örün

kordonu sol ön etek ucundan başlayarak ön orta örgü kenarınave ön arka yaka kenarına gizli dikiş ile tutturun

devamında sağ ön orta örgü kenarına kordonu tuttururken yaka ucundan etek ucundaki haroşa örgüye kadar eşit aralıklarla 10 adet düğme briti oluşturun


resimlere tıklayarak büyük hallerini görebilirsiniz

Kaynak: taytay dan Alıntı
 
Son düzenleme:



Malzemeler: malzeme olarak renkli iplikler, 4 numaralı şiş, iğne ve düğme.

Yapılışı: Önünü ve arkasını 34 ilmek 1 çift , 1 çift ters lastik örüyoruz. Lastik sonrası 15 sıra düz örgü yapıyoruz ve yaka kruvaze olacak şekilde her gidişte bir ilmek eksiltilir. 20 cm aynı şekilde örüldükten sonra koltuk altı kesilir. 6 sıra daha eksiltmeden örülerek, koltuk 9 cm olduğunda örgümüzü kesiyoruz. Arka 46 ilmek ile başlayıp, 20 cm örülerek koltuk kesilir. bu şekilde yelek tamamlanmış oluyor.

Kaynak: elisi-tarifleri dan alıntı
 
Son düzenleme:


Yeleği örmeye resimden anlaşılacağı gibi önce arka kısımdaki haroşo örülerek başlanıyor,sonra haroşanın yan kısmından ilmek alınarak resimdeki gibi örülmeye devam ediliyor ve boyun kısmından ilmek kesilip omuzlar haroşa olarak örülmeye devam ediliyor.Ön kısımda ise yaka için yeniden şişe ortadan ilmek ilave edilip iki parça birleştirilerek yine örmeye devam ediliyor.Resimler net ve anlaşılır şekilde ,sanırım modeli örmek isteyenler için yeterli olacaktır.
Ben üstündeki işlerin bir kısmını şişle bir kısmını iğne ile yaptım.Degişik resimler de koyabilirsiniz.

Kaynak: orgucan dan alıntı
 
Son düzenleme:


Malzemeler: kartopu turuncu, şiş 3.5 numara.( babet tipleri hoş görünüyor ancak kullanımları oldukça sınırlı ve kolayca ayaktan çıkabiliyor. bebek patiği örerken bunu akıldan çıkarmamak lazım. )

Yapılışı:
20 ilmekle başlayın.
1.pirinç örgü
2.pirinç örgü
3.pirinç örgü
4.pirinç örgü
5.1 ilmek artır ve pirinç örgüye devam
6.pirinç örgü
7.1 ilmek artır ve pirinç örgüye devam
8.pirinç örgü
9.1 ilmek artır ve pirinç örgüye devam: toplam 23 ilmek oldu. patik burnu için.
10.pirinç örgü
11.pirinç örgü
12.pirinç örgü
13.pirinç örgü
14.pirinç örgü
15.1 ilmek eksilt ve pininç örgüye devam
16.pirinç örgü
17.1 ilmek eksilt ve pininç örgüye devam
18.pirinç örgü
19.1 ilmek eksilt ve pininç örgüye devam : toplam yine 20 ilmek kaldı.
20.pirinç örgü
21.pirinç örgü
22.pirinç örgü
23.pirinç örgü
24.pirinç örgü
25.1 ilmek artır ve pirinç örgüye devam
26.pirinç örgü
27.1 ilmek artır ve pirinç örgüye devam
28.pirinç örgü
29.1 ilmek artır ve pirinç örgüye devam : 23 ilmek oldu.
30.pirinç örgü
31.pirinç örgü
32.11 ilmek kes, kalanları pirinç ör.: patiğin öndeki açıklığı için.
33.pirinç örgü
34.pirinç örgü
35.pirinç örgü
36.pirinç örgü
37.pirinç örgü ,11 ilmek artır. (10 ilmek artırdım, aradan ip fazla geliyor. kalan iple birtane daha üst sırada artırdım, sıkı olsun diye )
38.11 ilmeği düz örgü, kalan pirinçörgü
39.1 ilmek eksilt ve pininç örgüye devam
40.pirinç örgü
41.1 ilmek eksilt ve pininç örgüye devam
42.pirinç örgü
43.1 ilmek eksilt ve pininç örgüye devam
44.pirinç örgü
45.pirinç örgü
46.pirinç örgü
47.pirinç örgü
keserek bitirin.ikiye katlayarak dikin.
arka için : 8 ilmek yandan çıkarıp 10 sıra pirinç ördüm. kesip diktim.
bağ için : 4 ilmek çıkarıp 16 sıra pirinç ördüm ve bir delik yapıp 3 sıra daha ördüm ve kestim.
krem kartopu ipten sayıları değiştirip ördüm.
Krem : 24 ilmekle başladım.
1.pirinç örgü
2.pirinç örgü
3.pirinç örgü
4.pirinç örgü
5.1 ilmek artır ve pirinç örgüye devam
6.pirinç örgü
7.1 ilmek artır ve pirinç örgüye devam
8.pirinç örgü
9.1 ilmek artır ve pirinç örgüye devam
10.pirinç örgü
11.pirinç örgü
12.pirinç örgü
13.pirinç örgü
14.pirinç örgü
15.1 ilmek eksilt ve pininç örgüye devam
16.pirinç örgü
17.1 ilmek eksilt ve pininç örgüye devam
18.pirinç örgü
19.1 ilmek eksilt ve pininç örgüye devam
20.pirinç örgü
21.pirinç örgü
22.pirinç örgü
23.pirinç örgü
24.pirinç örgü
25.pirinç örgü
26.pirinç örgü
27.pirinç örgü
28.pirinç örgü
29.1 ilmek artır ve pirinç örgüye devam
30.pirinç örgü
31.1 ilmek artır ve pirinç örgüye devam
32.pirinç örgü
33.1 ilmek artır ve pirinç örgüye devam
34.13 ilmek eksilt ve pirinç örgüye devam et.
35.pirinç örgü
36.pirinç örgü
37.pirinç örgü
38.pirinç örgü
39.pirinç örgü ve eksiltilen 13 ilmeği artır. (12ilmek olarak yap. üst katta 13 yap , gevşek olmasın
40.pirinç örgü
41.1 ilmek eksilt ve pininç örgüye devam
42.pirinç örgü
43.1 ilmek eksilt ve pininç örgüye devam
44.pirinç örgü
45.1 ilmek eksilt ve pininç örgüye devam
46.pirinç örgü
47.pirinç örgü
48.pirinç örgü
49.pirinç örgü
50.kesilecek
Arka için: kenarları diktikten sonra 10 ilmek çıkar ve pirinç ör. 9 sıra 10. sırada kes ve dik.
Bağ için: 4 ilmek çıkar pirinç olarak 18 sıra ör 19. sırada düğme için boşluk yap.2 sıra daha ör. bitir.

Kaynak: Ayşegül Tecer dan alıntıdır
 
Son düzenleme:


Malzemeler:3 Numara Şiş , 1 Adet Nako İp , Renkli Boncuklar

Yapılışı: 25 ilmekten başlanıyor 2 cm lastiği örülüyor sonra ilk sırası ters ikinci sırada 1 ters , 1 düz bu şekilde 15 cm. örülecek
kol yerine gelince birer birer kesilecek yaka yeri kol yerinden 3 cm. sonra konulup bitirilecek
diğer tarafı da aynı olacak..
arkası da aynı şekilde örülecek .
Sonra istediğiniz boncuklarla üzerini süsleyip bebeğinize gönül rahatlığıyla giydirebilirsiniz…

Kaynak: laachar dan alıntı
 
Son düzenleme:
Malzemeler: Bravo nun bebek yünü ve 3 no.lu şişle yapıyorum.

Yapılışı: Öncelikle şişe 100 ilmek atıyoruz. 4 sıra haroşa yapıyoruz. Ben çoğunlukla yaka kısmını oyarak yapıyorum. herkes istediği gibi yapabilir. şöyle ki; arka tarafta model kurmaya başlıyorum.

1. sıra 8 ilmek haroşa 11 ilmek ters , 1 arttır, 1 düz , 4 ilmek ters,1 ilmek düz,1 arttır, 6 ilmek ters, 1 arttır, 1 düz, 4 ters, 1 düz, 1 arttır, 26 ters, 1 arttır, 1 düz, 4 ters, 1 düz, 1 arttır, 6 ters, 1 arttır, 1 düz, 4 ters, 1 düz, 1 arttır, 3 ilmek ters diğer ilmekleri şişte bırakıp ön tarafa geçiyoruz.

2. sıra 3 ilmek düz ( baştaki ilmegi boş alıyoruz.), arttırdığımızı düz, 1 ters,4 düz, 1 ters, arttırdığımız düz, 26 düz, arttırdığımız düz, 1 ters, 4 düz, 1 ters, arttırdığımız düz, 6 düz, artırdığımız düz, 1 ters, 4 düz, 1 ters, arttırdığımız düz 3 ilmek düz işleyip arka tarafa dönüyoruz.

3.sıra 3 ilmek ters (ilk ilmek boşta),1 arttır, 1 ters, 1 düz, 4 ilmekle saç örgüsü yapıyoruz (öndeki ilmeklerle arkadaki ilmekleri yer değiştirip örüyoruz.) 1 düz, 1 ters, 1 arttır, 6 ters, 1 arttır, 1 ters, 1 düz, 4 ilmek saç örgüsü, 1 düz, 1 ters 1 arttır, 26 ilmek ters, 1 arttır, 1 ters, 1 düz, 4 ilmek saç örgüsü, 1 düz, 1 ters, 1 arttır, 6 ters, 1 arttır, 1 ters, 1 düz, 1 arttır, 6 ters, diğer ilmekleri şişte bırakıp ön tarafa geçiyoruz.

4. sıra 6 ilmek düz (ilk ilmek boşta), arttırdığımız düz, 1 düz, 1 ters, 4 düz, 1 ters, 1 düz arttırdığımız düz, 6 düz, arttırdığımız düz, 1 düz, 1 ters, 4 düz, 1 ters, 1 düz arttırdığımız düz, 26 düz, arttırdığımız düz, 1 düz, 1 ters, 4 düz,1 ters, 1 düz, arttırdığımız düz, 6 düz, arttırdığımız düz, 1 düz, 1 ters, 4 düz, 1 ters, 1 düz, arttırdığımız düz, 6 ilmek düz örüp arka tarafa geçiyoruz.

5. sıra 6 ilmek ters (ilk ilmek boşta), 1 arttır, 2 ters, 1 düz, 4 ters, 1 düz, 2 ters, 1 arttır, 6 ters, 1 arttır, 2 ters, 1 düz, 4 ters, 1 düz, 2 ters, 1 arttır, 26 ters, 1 arttır, 2 ters, 1 düz, 4 ters, 1 düz, 2 ters, 1 arttır, 6 ters, 1 arttır, 2 ters, 1 düz, 4 ters, 1 düz, 2 ters, 1 arttır, 8 ters, diğer ilmekleri şişte bırakıp ön tarafa geçiyoruz.

6. sıra 8 ilmek düz (ilk ilmek boş), arttırdığımız düz, 2 düz, 1 ters, 4 düz, 1 ters, 2 düz, arttırdığımız düz, 6 düz, arttırdığımız düz, 2 düz, 1 ters, 4 düz, 1 ters, 2 düz, arttırdığımız düz, 26 düz, arttırdığımız düz, 2 düz, 1 ters, 4 düz, 1 ters, 2 düz, 1 arttırdığımız düz, 6 düz, arttırdığımız düz, 2 düz, 1 ters, 4 düz, 1 ters, 2 düz, arttırdığımız düz, 8 düz örüp arka tarafa geçiyoruz.

7. sıra 8 ilmek ters(ilk ilmek boş), 1 arttır, 3 ters, 1 düz, 4 ters, 1 düz, 3 ters, 1 arttır, 6 ters, 1 arttır, 3 ters, 1 düz, 4 ters, 1 düz, 3 ters, 1 arttır, 26 ters, 1 arttır, 3 ters, 1 düz, 4 ters, 1 düz., 3 ters, 1 arttır, 6 ters, 1 arttır, 3 ters, 1 düz, 4 ters, 1 düz, 3 ters, 1 arttır, 10 ters,

diğer ilmekleri şişte bırakıp ön tarafa geçiyoruz,

8. sıra 10 ilmek düz (ilk ilmek boş), arttırdığımız düz, 3 düz, 1 ters, 4 düz, 1 ters, 3 düz, arttırdığımız düz, 6 düz, arttırdığımız düz, 3 düz, 1 ters, 4 düz, 1 ters, 3 düz, arttırdığımız düz, 26 ilmek düz, arttırdığımız düz, 3 düz, 1 ters, 4 düz, 1 ters, 3 düz, arttırdığımız düz, 6 düz, arttırdığımız düz, 3 düz, 1 ters, 4 düz, 1 ters, 3 düz, arttırdığımız düz, 10 düz örüp arka tarafa geçiyoruz.

9.sıra 10 ilmek ters(ilk ilmek boş), 1 arttır, 4 ters, 1 düz, 4 ilmekle saç örgüsü, 1 düz, 4 ters, 1 arttır, 6 ters, 1 arttır, 4 ters, 1 düz, 4 ilmekle saç örgüsü, 1 düz, 4 ters, 1 arttır, 26 ters, 1 arttır, 4 ters, 1 düz, 4 ilmekle saç örgüsü, 1 düz, 4 ters, 1 arttır, 6 ters, 1 arttır, 4 ters, 1 düz, 4 ilmekle saç örgüsü, 1 düz, 4 ters, 1 arttır, 11 ilmek ters, 4 ilmek haroşa işleyip ön tarafa geç ilik evi için.

10. sıra 4 ilmek haroşa ör, 11 ilmek düz, arttırdığımız düz, 4 düz, 1 ters, 4 düz, 1 ters, 4 düz, arttırdığımız düz, 6 düz, arttırdığımız düz, 4 düz, 1 ters, 4 düz, 1 ters, 4 düz, attırdığımız düz, 26 düz,arttırdığımız düz, 4 düz, 1 ters, 4 düz, 1 ters, 4 düz, arttırdığımız düz, 6 düz, arttırdığımız düz, 4 düz, 1 ters, 4 düz, 1 ters, 4 düz, arttırdığımız düz, 11 ilmek düz, 8 ilmek haroşa örüyoruz.

yaka oyması bu kadar artık normal olarak örülecek.

11. sıra 8 haroşa, 16 ilmek ters, 1 arttır, 1 düz, 4 ters, 1 düz, 1 arttır, 16 ters, 1 arttır, 1 düz, 4 ters, 1 düz,1 arttır,36 ters, 1 arttır, 1 düz, 4 ters, 1 düz, 1 arttır, 16 ters, 1 arttır, 1 düz, 4 ters, 1 düz, 1 arttır, 16 ters,4 haroşa 1 arttır, 4 haroşa, ön tarafa geçince 4 haroşayı ör arttırmaya kadar olanı geri dön tekrarör ön tarafta 4. haroşayla arttırdığın ipi birlikte ör.(kes). kestikten sonra normal olarak örmeye devam et (ilik evi için).



12 sırada olduğu gibi örülüyor. ben aralarda 2 sıra haroşa yapıyorum. güzel görünüyor.



üçgen gibi olan 5 li arttırmalar 6 defa yapılana kadar örgü devam edilecek.



Arttırmalar bittikten sonra önce kolu örüyoruz. ön için 52 ilmeği ayrı bir ipe takıp kolu işliyoruz. arka tarafa gelince 92 ilmeği ipe takıyoruz. kol için 72 ilmeği ipe takıyoruz. geri kalan 52 ilmek ön için ipe takılıyor.



İpe takarken saç örgülerinin yarısı bir tarafa yarısı diğer tarafa gelecek. yani eğer önü takıyorsak, 2 örgü ön tarafta 2 örgü kol tarafında kalacak.



model şöyle olacak:

1.sıra 2 ters 1 arttır 1kes 6 ters, 10 düz

2.sıra düzler düz, tersler ters

3. sıra 3 ters 1 arttır 1 kes 5 ters, 2 düz 1 ilmekten 5 ilmek çıkar 4 düz 1 ilmekten 5 ilmek çıkar 2 düz

4.sıra düzler düz, tersler ters

5. sıra 4 ters 1 arttır 1 kes 4 ters, 18 düz

6. sıra düzler düz, tersler ters

7. sıra 5 ters 1 arttır 1 kes 3 ters, 2 düz 5 ilmeği topla 4 düz 5 ilmeği topla 2 düz

8. sıra düzler düz tersler ters

9. sıra 6 ters 1 arttır 1 kes 2 ters, 5 düz 1 ilmekten 5 ilmek çıkar 4 düz

10. sıra düzler düz, tersler ters

11. sıra 7 ters 1 arttır 1 kes 1 ters, 14 düz

12. sıra düzler düz, tersler ters

13. sıra 8 ters 1 arttır 1 kes, 5 düz 5 ilmeği topla 4 düz

düzler düz, tersler ters.

2. modeller nohutun üstüne kesme kesmenin üstüne nohut yapılıyor.kolların lastiğini 1 ör 1 kes yapıyorum. daralması için. etek ucunu 11 ilmek ör 1 kes yaptım.



Kaynak: benimorgulerim dan alıntı
 
Son düzenleme:
Yün örgü bebek süpriz hırkası ve yapımı. Örgüye başlamak için ilk önce şişimize ilmek atacağız. Ancak bu ilmekleri hesap ederken çocuğunuzun yakasından itibaren önce etek ucuna kadar, daha sonra önlerden diğer ön ucuna kadar arkada dahil ve yine önün diğer yanını yakaya kadar tümüyle hesap ederek ilmekleri atacağız. Tek parça halinde örülen hırkanın ön köşelere gelen yerlerini hesap ederek bu köşelerde 3 ilmek bir araya almak suretiyle eksiltmeler yapacağız.

Yapılışı: 5 nolu şişlerle Haroşo örgü



Örgü bebek hırkası ve yapılışı

Yün örgü tekniği ile örülmüş bebek hırkası ve yapımı



Bu örgü bebek ve çocuk hırkasının yapımı için lütfen resimlere tıklayarak detayını görünüz.



El örgüsü yün Hırkayı örerken dikkat etmemiz gereken bir noktada 7 sıra bu şekilde yapılan eksiltmeleri 8. sıra haroşoda ön köşeye geldiğimizde 2 ilmeği bir yere alıp geri döneceğiz. Böylece hırka boyunu uzatmamız mümkün olacak. Yani bu etek kısmını direkt lastik kabul edeceğimiz şeride dayatacağız. Eğer ki sürekli eksiltme yapılırsa oldukça kısa bir ceket elde ederiz.





Unutmadan örgüye ilk başlamada 7 sıra (14 sıra olur aslında) haroşo örerken düğme deliği açmayı unutmayın. Nasıl yapılacak derseniz. 2 ilmek gevşekçe bir araya alıp bir ilmek dolayın.

Örgüde kol kesimine gelince, eksiltmeleri bırakıp düz örün daha sonra üztten dikersiniz.

Yaka kesmesi değilde omuza gelecek sırada 5 ilmek arttırarak yaka oyuntusunuda örmüş oluyoruz.

Kaynak: knıttıng dan alıntı
 
Son düzenleme:


Allaaddinin sihirli lambasına benzettiğim bu harika patiğin işte
Yapılışı:
1. Sıra 8 ilmek başlanıyor. 1 ilmek haraşo ör 1 üzerine dola,6 tane haraşo ör,1 dola,1 haraşo ör.
Arka tarafı düz , ön tarafta yine resimde gördüğünüz gibi 21 sıra artırarak örülüyor .
22. sırada iki taraftan 4'er ilmek kesiniz, kestikten sonra ön taraftan kordon geçirmek icin delik yapınız , 4 arası tam geliyor
2 sıra düz ördükten sonra, 4 sıra haraşo örüp ilmekleri kesip bitirelim .
ön tarafina küçük bir ponpon yapalım , kenar dikişini dikdikten sonra kordonu geçirip ponponu takınız

Kaynak: yaseminlerim dan alıntı
 
Son düzenleme:


patiği 52 ilmek başlıyoruz 26 ilmek haroşa örüyoruz 2 tel artırıyoruz 26 tel daha örüyoruz arkada haroşa örülüyor önlerden 26 ilmekten sonra hep 1 tel artırılıyor ve 26 tel kala 1 tel artırılıyor bu artırmalar 10 tel olana kadar devam ediyoruz toplam 14 sıra haroşa oluyor sonra kırmızıya . geçiyoruz resimde olduğu gibi



8 sıra 1 ters 1 düz örüyoruz sonra ortada 12 ilmek düz örerek klasik patikte yapılan kırma şeklini uyguluyoruz 2 taraftanda 8 tel kırılmış oluyor



sonra 10 sıra mavi örüyoruz kenarlarında tel alarak 3 sıra ters örerek patiği bitiriyoruz




haroşa toplam 14 sıra örülüyor bu artırılanlarda haroşa örülcek
8 sıra 1 ters 1 düz kırmızıyla örülecek
klasik patikteki kırmada şimdi kırmızıyı 8 sıra ördük tamam
9.sıra 25 ilmek 1ters 1 düz ördük sonra 11 ilmek düz örüyoruz 12 ile 13.ilmeği beraber örüyoruz . arkaya geçiyoruz 11 ilmek ters 12 ile 13. ilmek beraber ters örüyoruz öne geçiyoruz11 ilmek düzyine 12 ile 13. ilmeği beraber örüyoruz böylece yanlarda 8 8 yani toplam 16 tel kırılmış oluyor işte geçtik maviye ördüğümüz 12 düz yer varya onun üzerine 12 tel olarak devam ediyoruz 10 sıra örüyoruz





Kaynak : HobiSevdaMisali dan alıntı
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…