• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

her zaman yapici olmak zorunda miyim?

Ne kadar az beklenti o kadar çok mutluluk getiriyor. Siz sosyal medyada yayınlanan mesajlara fotoğraflara aldanmayın, ‘bak kocam bana bunu aldı sizde görün’ ‘beni çok seviyor herkes duysun’ mantığı bu, aşırıya kaçanların ki de sahte ve samimiyetsiz buluyorum ben.
Eşinizin ilgisinin ilişkinizin heyacanının azalmış olması da evlilik süresince yaşanan doğal şeyler. İnsanlar kırk yıl aynı heyecanla bir yastağa baş koyamazlar. Bu yüzden küsüp trip atmak yada konuşmak yerine siz eyleme geçin. Romantik yemekler, kısa tatiller, sürpriz hediyeler onu da harekete geçirebilir.

sosyal medya sadece bir ornekti aslinda. oradaki ask sozcuklerinin yuzde 90i gosteris ama yuzde 10u gercek en azindan. :)
mesela gecenlerde bir arkadasimin esi aradi, bu aralar x biraz zor zAmanlardan geciyor ona moral verecek bir etkinlik planliyorum dedi. basit seyler dusunmus cocuk arkadaslarla yemek kucuk bir hediye vs. masallah dedim hosuma gitti, kendisi bi seyleri fark etmis, esimi nasil mutlu edebilirim diye sormus kendine bi seyler yapıyor. esimden bekledigim biraz ince dusunce aslinda. ben istemeden bi seyleri yapmasi. dedigim gibi bazen kendimi ilgi dileniyor giibi hissediyorum. dun mesela ben bozulunca rezervasyon yapmak icin bir yeri aramis ramazanda doluymus filan falan onlari anlatiyor bana. cabaliyorum gibi. ama gitsek nolcaj biliyorum. cocuk o kadar cabalamis dicem, guleryuzli olucam normal muhabbet edip aksam evimize donucez. özel bir vakit geçirme değil tamamen yapmış olmak icin yapılmış bir sey.

Benim esim galiba biraz duz adam sami. İliskinin baslarinda ikimiz de cok asiktik o canim dese ben eriyordum zaten. ara sira romantik jestler yapmasini isterdim, basarisiz surpriz girisimleri, kotu hediye secimleri, pek iyi olmayan mektup denemeleri oldu. hepsi benim icin cok degerli. caba var en azindan. ama artik yetmiyor mu diyeyim ne diyeyim.

sevgi mi azaldi, hayat mi monotonlasti bilmiyorum. ama o kucuk bi seyle mutlu olan kiz gitti instagramda sevdiceklerine methiyeler duzenlere ozenen bir ergen geldi.

yas da 28 bu arada, ergen degilim ama simariklik yapiyorum sanirim.

bir dongude ilerliyoruz, hayat cok normal akarken ben “noluyoruz” diyorum, ilgi dileniyorum, belki kucuk bir hediye belki bir etkinlik yapiyoruz, ben tatmin oluyorum, sevgi baris kardeslik mesajlari. sonra yine ayni seyler sil bastan.

belki bastan alistirdim bu rahatlığa. kucuk şeylerle mutlu oldum. ben de herkes gibi tuttursaydim, trip atsaydim daha mi kiymetli olurdum? ama sonucta ondan olmadigi biri gibi olmasini bekleyemezdim/bekleyemem.

bana kiymet vermiyor diyemem, veriyor ama kolaya rahata cok çabuk alisiyor. ben arada ariza yaptıkça mudahale ediyor, oyle gul gibi gecinip gidiyoruz...

dun yine bana oyle haller geldi yuruyuse ciktim tek basima rahatlarim diye. kös kös gittim kös kös döndüm. gelince niye kizdin bana diye sordu. hep ayni seyler, dongu filan dedim. ben seninle ilgileniyorum dedi uyuduk. nereye yuruyuse gittin diye bile sormadi.
boyle oldugunda genelde ben “gel bak konusalim bir daha boyle olmasin kotu olmaya dayanamiyorum” derim konusur hallederiz ama artik bikmisim galiba. hic konusasim yok. sami’ye sorsaniz zaten bana sarilip uyudugu muddetce sorun yok, konusmasak daha iyi. ne yapican, bu sikintili histen nasil kurtulucam sizden tavsiye istiyorum.

biraz gurur, biraz bikmislik tukenmislik biraz inancini yitirmislikten dolayi konusasim yok. hadi yuvamizi kurtaralim sen sakrak oturalim enerjim yok. ama konusmadikca buyuyor mevzu gerginlik suruyor.

gundelik muhabbetimi ettigim muddetce esim icin zaten hic sorun yok..

Bu aralar bu minvalde çok konu açılıyor...Aslında benim içimi soğutuyor bu konular çünkü ben de aynı sizin gibi düşünüyorum hatta eşimden boşanma planları falan yapıyordum bu yüzden :) Evlilik bir süre sonra monotonlaşıyor, ama ben mesela eşimle tatile çıkmak istiyorum onu tatile alıştırmak, çünkü beraber gezince başta istemiyor ama sonra enerjisi yükseliyor.

Birçok erkek emin olun eşinden bekliyor, ayarlamaları falan siz yapın ya da tura çıkın vaktiniz varsa. Biz çok yoğun çalışıyoruz çok nadir gidebiliyoruz ama sizin vaktiniz varsa deneyin derim. Bir de bence kilit nokta eşini hayatının merkezine koymamak galiba...Siz eşinizden ayrı bir bireysiniz, sosyal hayatınız arkadaş çevreniz hobileriniz vs derken eşinizle geçirdiğiniz zaman azalır ve kıymete binersiniz :)Biz kadınların hatası bu bence eşi hayatın merkezine koymak ve karşılığında beklediğini alamamak .

Komik olan zaten bu tabi ki farkında alan razı veren razı , bence işine bile geliyor sanki töbe :KK70:

Böyle çok çift var ki, büyük ihtimalle cinsel hayatları yok, erkek başkalarıyla cinsellik yaşıyor, kadın da oh be rahatım diyordur, tatile de gidiyorum ekmek elden su gölden diyordur :) Adam da meslek ya çevresinde tanınmış biriyse toplumdaki statüsünü korumak adına evliliğini sürdürüyordur. Al gülüm ver gülüm:)

Böyle çok çift var ki, büyük ihtimalle cinsel hayatları yok, erkek başkalarıyla cinsellik yaşıyor, kadın da oh be rahatım diyordur, tatile de gidiyorum ekmek elden su gölden diyordur :) Adam da meslek ya çevresinde tanınmış biriyse toplumdaki statüsünü korumak adına evliliğini sürdürüyordur. Al gülüm ver gülüm:)
Her şey tamam da dünyanın en ideal çifti adeta aşk böcüğü gibi dolanmalar çok çirkin bence... :kusmuk:

Bu aralar bu minvalde çok konu açılıyor...Aslında benim içimi soğutuyor bu konular çünkü ben de aynı sizin gibi düşünüyorum hatta eşimden boşanma planları falan yapıyordum bu yüzden :) Evlilik bir süre sonra monotonlaşıyor, ama ben mesela eşimle tatile çıkmak istiyorum onu tatile alıştırmak, çünkü beraber gezince başta istemiyor ama sonra enerjisi yükseliyor.

Birçok erkek emin olun eşinden bekliyor, ayarlamaları falan siz yapın ya da tura çıkın vaktiniz varsa. Biz çok yoğun çalışıyoruz çok nadir gidebiliyoruz ama sizin vaktiniz varsa deneyin derim. Bir de bence kilit nokta eşini hayatının merkezine koymamak galiba...Siz eşinizden ayrı bir bireysiniz, sosyal hayatınız arkadaş çevreniz hobileriniz vs derken eşinizle geçirdiğiniz zaman azalır ve kıymete binersiniz :)Biz kadınların hatası bu bence eşi hayatın merkezine koymak ve karşılığında beklediğini alamamak .
cok cok cok haklisiniz. biz de cok yogunuz ama ben hep kendi yogunluklarimi esime gore ayarlarim. kiz arkadaslarimla plan yapmak icin onun erkek arkadaslariyla plan yapmasını saglarim vs vs. esim benden daha yogun olacak onumuzdeki sene ve bu beni korkutuyor.

degil haklisiniz. ben konuskanim ben anlatirsam ilgilenir meselelerimle. anlatmazsam kendi sessiz dunyalarimiza doneriz. ayni evde 2 kisi olarak yasariz. ben saglarsam benimle ilgilenir ozetle. zaten beni yoran ve hayal kirikligina ugratan da bu.

Maalesef çoğu ilişki evlilik evresinde alışılmışlık oluverebiliyor. Siz eşiniz ile birşeyler yapmayı teklif edin. Tabiiki bu avm’lere gidip para harcamak değil. Bir orman havası alın kahvaltınızı yanınıza alıp bir mesire alanında piknik yapın birşeyler paylaşın o olduğu için onunla olduğunuz için mutlu olduğunuzu bilsin. Bir kaç saat telefondan uzaklaşıp birbirinizle ilgilenin.
Sosyal medyada olup bitenlere inanmayın. Kaç tane fenomen arkadaşım var inanın eşleriyle özel münasebetleri bile yok ama instagramda boy boy resimler sofralar hazırlayıp eşimden sürpriz vs demeler kendine hediye alıp eşim aldı diye paylaşanlarla dolu. Orası yalan bir dünya herkes istediği bir maskeyi takmış takılıyor işte.
Küçük şeylerden mutlu olmaya bakın. Belliki eşinizi seviyorsunuz. İnsanları gözümüzde büyütüyoruz beklemediğimiz gibi biri çıkınca istemiyoruz. Halbuki yükseklere hiç koymasak bir gülücük bile mutlu olmamıza yetecek.
İnşaallah çok mutlu olursunuz. Sevgiler ❤️

Sosyal medyadakilerin hayatı güzel olsaydı orada yaşamazlardı emin olun. Insan mutluyken durun fotoğraf çekeyim der mi? Hem de her gün? Yalan onlar inanmayın bizzat şahidim.
İmrenebiliriz ama genel olarak ben size hak verdim. Benim erkek arkadaşım da hediye almayı sürpriz yapmayı bilmiyordu 14 şubat bile kutlamadan geçti. Ben kendim ona jestler hediyeler yaparak gösterdim. Çesit çesit fazlaca hediyeler aldım, böyle olur mesajı verdim. Karşılığında o da çabalayacaktır eminim. Benim için çabası önemli zaten.
Siz de eşinize hediye alın. O romantik değilse siz romantik olun. Deneyin buraya yazın

Back
X