• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her tercih bir vazgeçişmiş, o benden vaz mı geçti?

greeneyes7887

" Tamer Kayra"
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2011
627
0
66
Ankara
1 sene 7 aylık evliyim ve kısaca yaşadıklarımı yazacağım. Eşimle evlendik gurbete gittik ilk 20 gün boyunca akşam 9.30 da eve geliyordu yemek yiyodu ben masayı toplayana kadar uyuya kalıyodu işi yoğundu ve eve uzaktı. Sonra buna gece vardiyesi düzenlediler 15 gün gece 15 gün gündüz çalışıyodu hiç tatil yoktu. Gecedeyken gôzüme uyku girmiyodu yeni evliym gurbetteym ve daha çok gencim neyse sabah 8 e doğru eve gelir yatardı taa 4 e kadr bişiler yer 5 te çıkardı. Yani onu hiç göremiyodum. Cinsellik sıfır zaten. 2 ay oldu ağır depresyon geçirdim. O bana yetişene kadar ev sahibim doktoru eve getrp baktrmştı bile. Neyse bu tam 6 ay böyle sürdü bu işten ayrıldı. Başka bir sehre gtti bnde memlekete gttim. Tam 4 ay ayrı kaldk. Snra taşındk. 3 ay oturmuştuk ki tekrar işten ayrldı başka şehre gittik 2 ay içnde işleri yoluna koyup taşınırz dedi tam 6 ay oldu. Bu 6 ay içinde 2 kere gördm onu bayrmlarda geldi. Ramazn bayramında geldğnde hamile kaldım istıyordk zaten. Şuan 4 aylık hamileym ama hep yalnızm. Ve daha da napcagmz belli değl. Her gün kavga ediorz telde beni anlamıor beni bekleyeceksin diyor ama ben bıktım en hassas dönemdeym ama nazımı çekeck kocam yok çok stresliym bebeğime zarar gelck diye korkuyorm. Bi de ondan çok soğudum. Daha ne kadar katlanırım bilmiorm hoş katlanmasamda napabilrm ki karnımda çocuğumla.

o para için işi için bizi çok rahat bırakabiliyor. Hiç mi düşünmez ben napiorm bu kadına böle die,bana eziyet etmk içn mi evlendi. Kendisi hç mi özlemiyor beni evini özleyen bırakır mı karısını aylarca derdi ne anlamıyorm vaz mı geçti bızdn ben daha napmalıym bilmiorm

bu kadar ayrı kalmışsınız ve belirli bir düzeniniz yok hamile kalmak şu an için yanlış olmuş bence başından beri sorun yaşamışsınız keşke gebeliği erteleseydiniz daha sonra düşünseydiniz

canım allah yardımcın olsun esınle konusup anlaın ole ayrı gayrı olmaz bırada olmalısınız hamılesın en cok onun yanında olması gereken bı zaman ALLAH HAYIRLISIYLA BEBEGINI KUCAGINA ALMAYI NASIP EYLESIN ESINDEN SOGUMADIN BENCE SEVIYOSUNDUR ARANIZDA MESAFELER VAR VE SENI YANLIZ BIRAKTI DIYE OLE SANIYOSUNDUR SINIRDEN UMARIM EN KISA ZAMANDA HERSEY DUZELIR

Bir erkek evi gecindiremiyorsa ozaman kendini ezik gibi hissedebilir, belkide esin bir türlü bir iste dikis tutturamadigi icin gergindir, belkide oda senden ayri kalmak istemiyordur. Sen hamilelikten dolayi belliki cok duygusal olmakla birlikte cokta gerginsin, ilgiye ihtiyacin var, fakat diger yandan esinde senden uzakta kaldigi icin gergin olabilir, bir türlü bir düzen kuramadigi icin herseyin ard ardina geldigini düsünüyor olabilir. ikinizde bu kadar seyin üzerine gerginlikten dolayi hep tartistiginiz icin ve ne sen nede o hic birinizde alttan almadiginiz icin hersey cigrindan cikmis olabilir. Evlilik birazda sabir isi, seviyorsan sabretmekte gerekir bazi durumlarda. Elbetteki en iyisi bir arada olup bu gebelik dönemini birlikte gecirmenizdir, fakat sartlar öyle olusmamissa bunda yapacak pekte bir sey yok sabretmek disinda. Seviyorsan sabret derim, hem kendin icin hemde cocugun icin böylesi daha iyi olur. Ayrica birazda esinin yerine koymaya calis kendini, defalarca kez is degistirmis, bir türlü bir iste dikis tutturamamis, düzen kuramamis birde bebek sahibi olacaksiniz bu kadar olumsuzluklarin üzerine, e o cocugun masraflari vs vs esininde cok stresli oldugunu anlayisla karsilamali.. Dilerim bir an önce herseyi yoluna koyar ve mutlulugu birlikte sonsuza dek paylasmak üzere yakalarsiniz:34: Allah yar ve yardimciniz olsun..

Son düzenleme:
Kusura bakmayın ama sormadan edemeyeceğim. Madem yaşantınızı bir düzene sokamadınız henüz, niçin hamile kaldınız? Size, o yavruya yazık değil mi... Ortada bir yuva yok, anne baba ayrı... Bu çocuk nasıl doğacak nasıl yetişecek hiç mi düşünmediniz?

eee sizin doğum zamanınız yaklaşınca ve bebek doğunca ne olacak sizmi koşucaksınız bebek gece ateşlenir,hastalanır bezi biter maması biter bu nasıl iş yaa

1 sene 7 aylık evliyim ve kısaca yaşadıklarımı yazacağım. Eşimle evlendik gurbete gittik ilk 20 gün boyunca akşam 9.30 da eve geliyordu yemek yiyodu ben masayı toplayana kadar uyuya kalıyodu işi yoğundu ve eve uzaktı. Sonra buna gece vardiyesi düzenlediler 15 gün gece 15 gün gündüz çalışıyodu hiç tatil yoktu. Gecedeyken gôzüme uyku girmiyodu yeni evliym gurbetteym ve daha çok gencim neyse sabah 8 e doğru eve gelir yatardı taa 4 e kadr bişiler yer 5 te çıkardı. Yani onu hiç göremiyodum. Cinsellik sıfır zaten. 2 ay oldu ağır depresyon geçirdim. O bana yetişene kadar ev sahibim doktoru eve getrp baktrmştı bile. Neyse bu tam 6 ay böyle sürdü bu işten ayrıldı. Başka bir sehre gtti bnde memlekete gttim. Tam 4 ay ayrı kaldk. Snra taşındk. 3 ay oturmuştuk ki tekrar işten ayrldı başka şehre gittik 2 ay içnde işleri yoluna koyup taşınırz dedi tam 6 ay oldu. Bu 6 ay içinde 2 kere gördm onu bayrmlarda geldi. Ramazn bayramında geldğnde hamile kaldım istıyordk zaten. Şuan 4 aylık hamileym ama hep yalnızm. Ve daha da napcagmz belli değl. Her gün kavga ediorz telde beni anlamıor beni bekleyeceksin diyor ama ben bıktım en hassas dönemdeym ama nazımı çekeck kocam yok çok stresliym bebeğime zarar gelck diye korkuyorm. Bi de ondan çok soğudum. Daha ne kadar katlanırım bilmiorm hoş katlanmasamda napabilrm ki karnımda çocuğumla.

Gerçekten çok cesursunuz ...

şimdiye kadar hiç kimsenin sorununa böyle bir cevap yazmadım ama inanın dayanamıyorum okuduklarıma. sözüm sadece size değil evliliği hayatlarının en önemli olmazsa olmazı olarak gören tüm genç kızlara; evet her genç kız evlenmek ister, her kadın anne olmak ister bir evi bir yuvası olsun ister ama körü körüne evlenmek körü körüne hamile kalmak neyin nesidir aklım almıyor.

siz bu adamı tanımıyor muydunuz? oraya giderken sizi nelerin beklediğini konuşmamış mıydınız? hayalleriniz düşünceleriniz neydi? bir evlenelim de gerisi gelir mi dediniz?

hayır ben şunu merak ediyorum galiba biz anormaliz ki 27 yaşındayım 3 senedir kadrolu öğretmenim, sevgilim 5 yıldır iyi bir şirkette çalışıyor ama biz ancak bu kış nişanımızı yapıp yaza evlenebiliyoruz, demek ki bizde bir sorun var. çünkü biz hep düşündük, nerde yaşarız dedik, nasıl geçiniriz dedik, para biriktirelim dedik, hayatımızı yoluna koymayı bekledik.

bence soruları ve sorunları sadece eşinizde değil kendinizde de biraz arayın. ben karnınızdaki çocuğa acıdım açıkçası. babasını kim bilir ne zaman ve kaç kere görecek bir sene içerisinde. hayatımızı doğru planlayamazsak problemlerimiz hiç bitmez aksine katlanır bunu unutmayalım.

Göçebe gibi yaşıyorsunuz.

Uyum sorunu yaşamıyor musunuz?

Eşinizi 2 kere gördüm diyorsunuz.

Çocuk herkes ister.Ama ona iyi şartlar sunmak şartıyla.

Siz sadece çocuk yapmak için yapıyorsunuz.Ona ne sağlayacaksınız?

Eğitim hayatı sorun olacak.Eğer hala düzenli bir işi olmazsa nasıl yetişkin bir birey olacak.

Ben sizlere değil de, seçim hakkı olmayan o çocuğa acıyorum.

Göçebe gibi yaşıyorsunuz.

Uyum sorunu yaşamıyor musunuz?

Eşinizi 2 kere gördüm diyorsunuz.

Çocuk herkes ister.Ama ona iyi şartlar sunmak şartıyla.

Siz sadece çocuk yapmak için yapıyorsunuz.Ona ne sağlayacaksınız?

Eğitim hayatı sorun olacak.Eğer hala düzenli bir işi olmazsa nasıl yetişkin bir birey olacak.

Ben sizlere değil de, seçim hakkı olmayan o çocuğa acıyorum.

elbette uyum sorunu yaşıyorum,ben bu çocuğu çılgınlar gibi istedim ve şuan o benimle olmasaydı asla katlanamazdım bu ayrılığa,eşimle birbirimizi çok seviyoruz maddi sorunumuzda yok ama özel sektörde çalıştığı için hesapta olmayan işler çıkabiliyor.mesela bu kez 20 günlük bi iş için gitmişti geri gelcekti ama olmadı bitmedi ya istifa edcek ya da kalcak eşim inşaat mühendisi şuan kış ve sektör kapalı istifa ederse iş bulamayabilir herşeyn farkındaym ama zor gelior işte.

şimdiye kadar hiç kimsenin sorununa böyle bir cevap yazmadım ama inanın dayanamıyorum okuduklarıma. sözüm sadece size değil evliliği hayatlarının en önemli olmazsa olmazı olarak gören tüm genç kızlara; evet her genç kız evlenmek ister, her kadın anne olmak ister bir evi bir yuvası olsun ister ama körü körüne evlenmek körü körüne hamile kalmak neyin nesidir aklım almıyor.

siz bu adamı tanımıyor muydunuz? oraya giderken sizi nelerin beklediğini konuşmamış mıydınız? hayalleriniz düşünceleriniz neydi? bir evlenelim de gerisi gelir mi dediniz?

hayır ben şunu merak ediyorum galiba biz anormaliz ki 27 yaşındayım 3 senedir kadrolu öğretmenim, sevgilim 5 yıldır iyi bir şirkette çalışıyor ama biz ancak bu kış nişanımızı yapıp yaza evlenebiliyoruz, demek ki bizde bir sorun var. çünkü biz hep düşündük, nerde yaşarız dedik, nasıl geçiniriz dedik, para biriktirelim dedik, hayatımızı yoluna koymayı bekledik.

bence soruları ve sorunları sadece eşinizde değil kendinizde de biraz arayın. ben karnınızdaki çocuğa acıdım açıkçası. babasını kim bilir ne zaman ve kaç kere görecek bir sene içerisinde. hayatımızı doğru planlayamazsak problemlerimiz hiç bitmez aksine katlanır bunu unutmayalım.

biz düşünmedik mi bende eşimde mühendisiz,ama hayat karşına ummadığın sorunlar çıkarabiliyor.ben bi süre çalışmadım çünkü yeni mezun olmuştum ve öncelikle evime ve gittiğim memlekete alışmak istedim . eşim hep çok iyi firmalarda çalıştı ama firmanın iyi olması yetmiyor bazen şartları çok ağır olabiliyor özelde çalışmadığınız için bilemezsiniz bunları yeri geliyor boyun eğiyorsun ama bazen de kendini ezdirmeyip istifa ediyorsun evli oluncada böyle sorunlar çıkabiliyor.çocuğumada kimsenin acımasını istemiyorum acınacak bir durumu yok çünkü.bu şimdi böyle diye ömür boyu böyle mi sürecek?

Kusura bakmayın ama sormadan edemeyeceğim. Madem yaşantınızı bir düzene sokamadınız henüz, niçin hamile kaldınız? Size, o yavruya yazık değil mi... Ortada bir yuva yok, anne baba ayrı... Bu çocuk nasıl doğacak nasıl yetişecek hiç mi düşünmediniz?

düzen dediğiniz nedir ki? insanın başına ne geleceği önceden belli mi,hangimiz neyle karşılaşacağımızı bilioruz? her sıkıntının sonu ferahlıktır ve bu geçici bir süreç.madem böyle düşünüosun da neden şikayet ediosun diyebilirsin şöyle söylim ben tarafsız yorum yapabilceklerle paylaşmak istedim elbette olumlu olumsuz şeyler yazcaksınız saygım sonsuz ben şuan sadece itham edildiğim konulara cevap veriyorum.

eee sizin doğum zamanınız yaklaşınca ve bebek doğunca ne olacak sizmi koşucaksınız bebek gece ateşlenir,hastalanır bezi biter maması biter bu nasıl iş yaa

ordan bakınca garip geliyor değil mi bende bunları düşünüyorum ama kim ölü kim sağ demişler ve de gün doğmadan neler doğar demiş atalarımız. ben şuan en az sıkıntıyla atlatmaya çalışıorum bu durumu ama herşey gibi bu günlerde bitecek.nedense kendi kendimi motive eder oldum.

öncelikle ALLAH yardımcın olsun. zor bir dönemden geçtiğiniz belli ama kendinizde herşeyin farkındasınız nasılsa. bir çok il gezdim gördüm siz yanlız değilsiniz malesef. burada yazışan bizler daha yerleşik hayatlar yaşıyoruz ama ülkemizin bi çok bölgesinde kadınla hep tek başlarına geçiyor bu yollardan. çoğu erkek karısının hamileliğini hiç görmeden baba olduğunu öğreniyor, kadınlar yanlız doğuma gidiyor yurt dışında çalışan binlerce inşaat işçisi var eşleri çocukları hep memleketlerde yalnızlık çekiyor. hayatta insanın nelerle karşılaşacağı ne yazıkki belli değil. inşallah bebeğiniz dünyaya gelene kadar düzeninize kavuşursunuz.
benimde kuzenim sizinle aynı durumda ne yazıkki. eşinin çok güzel bi işi vardı ne olduysa bi anda işten çıktı yada çıkarıldı üstelik birde çocukları vardı. evlerini dağıtıp kayınvalidenin yanına köye taşındılar. sonra korunurken hamile kaldığını öğrendi. eşi çalışmak için yurt dışına çıkmak zorunda kaldı. bu hafta doğum yaptı ama eşi gelemedi sezeryan oldu üstelik. şimdi iki çocukla kayınvalide yanında sığıntı olarak (kendi böyle tabir ediyor) yaşamak zorunda.

Back