3 sene önce yeni evime geçince elimde kalan parayı fiziki altına çevirdim ,sonra da her ay maaşımdan birikime ayırdığım para ile fiziki altın almaya devam ettim. Evimde saklamıştım.
Geçtiğimiz 15 Ekim'de bir dükkan almak nasip oldu o vesile ile altınları bozdurdum.
Bundan sonraki birikimlerimi de nasipse aynı şekilde yapmayı düşünüyorum canım.
Allah razı olsun canımSanırım, fiziki altından başka da şüphesiz helal yatırım aracı kalmadı maalesef…
Dükkanın hayırlı olsun canım…
Ben gayrimenkul ( aslında sürekli kira getirisi olan bir sistem ama ) istemiyorum..,
Fiziki altının muhafazası yönünde tereddütlerim var… yoksa her şeyi bırakıp, sadece fiziki altın almak en mantıklısı sanırım… :)
Altın candırSanırım, fiziki altından başka da şüphesiz helal yatırım aracı kalmadı maalesef…
Ben gayrimenkul ( aslında sürekli kira getirisi olan bir sistem ama ) istemiyorum..,
Fiziki altının muhafazası yönünde tereddütlerim var… yoksa her şeyi bırakıp, sadece fiziki altın almak en mantıklısı sanırım… :)
Altın candır
Bende sırf sizinle aynı nedenlerden ötürü fiziki altına ve iş bankasında döviz hesabında dolar ve euroya yatırım yapıyorum.Sanırım, fiziki altından başka da şüphesiz helal yatırım aracı kalmadı maalesef…
Bende sırf sizinle aynı nedenlerden ötürü fiziki altına ve iş bankasında döviz hesabında dolar ve euroya yatırım yapıyorum.
Çünkü iş bankasında dolar ve Euro satın aldığımızda yine döviz şekilde çekebiliyoruz. Yatırdığımız paranın direk karşılığını alabildiğimizde faize girmediği için caiz demişlerdi.
Yani bankadan altın aldığınızda altın olarak çekemediğiniz o olmaz faize girer ama dövizin karşılığını direk alabiliyorsanız olur demişlerdi
Hoş buldum cnmHoşgeldin, nasılsın, neler yapıyorsun, görüşmeyeli, birikim devam?
Annenle , senin birikim, tasarruf, kışlık hazırlama, misafir ağırlama vs. yazılarını zevkle okurdum
O kadar haklısın ki, faize ve harama bulaşmadan yatırım yapmak neredeyse imkansız hale geldi günümüzde, maalesef…
Her şeyde bir şüphe var ve bu gibi durumlarda aklıma Peygamber Efendimizin (sav) ;
"Şurası muhakkak ki, haramlar apaçık bellidir, helaller de apaçık bellidir. Bu ikisi arasında (haram veya helal olduğu) şüpheli olanlar vardır. İnsanlardan çoğu bunları bilmez. Bu durumda, kim şüpheli şeylerden kaçınırsa, dinini de, ırzını da tebrie etmiş olur. Kim de şüpheli şeylere düşerse harama düşmüş olur, tıpkı koruluğun etrafında sürüsünü otlatan çoban gibi ki, her an koruluğa düşebilecek durumdadır. Haberiniz olsun, her melikin bir koruluğu vardır, Allah'ın koruluğu da haramlarıdır. Haberiniz olsun, cesette bir et parçası var ki, eğer o sağlıklı olursa cesedin tamamı sağlıklı olur, eğer o bozulursa, cesedin tamamı bozulur. Haberiniz olsun bu et parçası kalptir." [Buharî,
Hadisi şerifi gelir ve durur bir daha düşünürüm…
Hoş buldum cnm
Teşekkür ederim epeyi bir değişiklik var aslında. Evlendim, hamileyim.
Bu sebeple birikim dahada elzem oldu benim için.
Tabi evlendim diye hayatım çok değişmedi
Ben yine aynı ben
Tasarruf, kışlık hazırlama ve özellikle stokçuluk konusunda üstüme tanımıyorum hala
AminOooo maşallah, baya değişiklikler olmuş hayatında, hep derdim, seninle evlenecek kişi, tasarruf, birikim, yatırım konularında çok şanslı olacak diye, görüyorum ki aynen devam, maşallah… Rabbim hayırlı etsin…
Bebeğin de hayırlı olsun, vakti geldiğinde hayırlısıyla alırsın kucağına inşallah…,
Merhaba tatlım hoşgeldinMerhaba arkadaşlar
Vay be neredeyse 1.5 yıl olmuş…
Herkes iyidir ve herkesin hayatında güzel gelişmeler olmuştur inşallah…
Birikim konusuna gelirsek, aslında hiç gelmesek daha iyi
2023 yılı başından beri fiziki altın olarak yapıyorum bütün birikimi…
son dönemde çok açıldım .. tatiller, dışarda yemeler, önüne gelene olur olmaz harcamalar vs
Ee ülkenin hatta dünyanın hali malum, biraz dur demek Lazım diye düşünüyorum
Buraya yazmak belki harcamaları görüp daha dengeli gitmemi sağlar diye düşünüyorum
Bu arada eyt liydim, emekli oldum yani, ama çalışmaya devam tabiki
Mesela önümüzdeki ay sadece emekli maaşıyla idare etmeyi deneyeceğim, bir hayli zor olacak ama….
Faturalar, ödemeler vs eşimde zaten umarım başarabilirim…
Eee, sizler neler yapıyorsunuz birikim, tasarruf vs
Merhaba canım, hoşbulduk…Merhaba tatlım hoşgeldin
Emekliliğin de hayırlı olsun
Benim de EYT'lilik durumu var ama biz devlet memurları malum emekli olunca aynı şekilde çalıştığımız kurumda çalışamıyoruz o nedenle emekli olmadım.
Resmen boşandım ama ufukta evlilik planları var hayırlısı bakalım
Çocuklar da evlenme fikrimi saygıyla karşıladılar
Büyük oğlan hazırlığı bitirdi 1. Sınıfa geçti
Diğer oğlan lise son bu yıl
birikim işlerine devam minik bir borcum var onu ödeyip ,yaptırmam gereken diş tedavisine havalar serinleyince başlamak istiyorum
Seneye yaz nasipse evleneceğiz evi tuttu evleneceğim kişi evin içindeki kiracı hanım çıkınca evi boyayıp eşyaları alıp evi döşeyecek
Benim evin düzeni aynen kalacak
Benden eşi olmam dışında başka bir talebi yok eşya vs anlamında
Evlilik sözleşmesi yapacağız
Önümüzde aylar var yavaş yavaş ilerliyoruz benim oğlanın üniversite sınavına girip çıkmasını bekliyoruz