Her Telden Ekonomi...

“ Ey insanlar! Şüphesiz Allah’ın vaadi gerçektir. Sakın dünya hayatı sizi aldatmasın... “ ( Fatır, 35/5 )

Günaydın, hayırlı sabahlar arkadaşlar...

Güne bu ayeti kerime ile başlamam gerekiyormuş ki, nete bakınca bu ayet çıktı karşıma... güzel bir hatırlatma... :kahve:

merhabalar... :)

eylül/2018 de 237 den aldığım gramlarımı, geçen cuma günü, akşam saatlerinde, dolar ve altın birden fırlayınca, karla sattım...

sevindim mi, hayır... bir an evvel üretime başlayamazsak ülkece, her şeyi tüketip, ekonomiyi çözülmez hale getireceğiz, Rabbim korusun...

umarım bir an önce her şey normale döner, çok umutlu olmasam da, temennim bu...

Merhabalar...

Rabbim cümlemizin evlerini, Ramaza-ı Şerif’in uğradığı, ailesi ve sevdikleriyle sofra başında, neşe ve heyecan içinde iftar beklenen, teravih için koşuşturulan, sahurun bereketiyle bereketlenen, ezan-ı Muhammed’i ile, sabahın seherinde Rabbin huzurunda durulan evlerden eylesin... Amin

“meyraa” da bir sorun oluştu... kullanıcı adı ve şifresini girince, önceden aldığım ve kullanılmayan bu yeni isim çıktı... site görevlilerinin bilgisine... :)

Ben “ meyraa” yani

Eee, uzun zaman ilgilenmeyince, olacağı bu... :)

Merhaba arkadaşlar
Vay be 1 yılı geçmiş yazmayalı😬
gece rüyama girdi topik, artık ne kadar alındıysa 😅

Metaller fırladı, gümüş alsaydım, iyi kar edecektin, nasip ☺️

Döviz, altın, ayarsız yükseliyor, zor zamanlar bekliyor dünyayı, Rabbim sonumuzu hayretsin...

Ee, sizlerde ne var nE yok :)

Merhaba arkadaşlar
Vay be 1 yılı geçmiş yazmayalı😬
gece rüyama girdi topik, artık ne kadar alındıysa 😅

Metaller fırladı, gümüş alsaydım, iyi kar edecektin, nasip ☺️

Döviz, altın, ayarsız yükseliyor, zor zamanlar bekliyor dünyayı, Rabbim sonumuzu hayretsin...

Ee, sizlerde ne var nE yok :)
ooo kimleri görüyoruz 😁😁bizlerde iyiyiz elhamdulillah su virus bitseydi de bi rahat nefes alsaydık

ooo kimleri görüyoruz 😁😁bizlerde iyiyiz elhamdulillah su virus bitseydi de bi rahat nefes alsaydık

Sorma canım ya, bitecek gibi de durmuyor, Rabbim hayırlısını versin... amin

Çocuklardan biri liseye başlayacak, biri ortaokulda (7.sınıf), biri de ilkokula başlayacak, ama okulların durumu meçhul...

1 Haziranda işe başlayınca baya normale döndük biz, kontrollü bir şekilde tatilimizi de yaptık ama hep bir korku, bir endişe...

Gerçi dünyada düz giden bir şey kalmadı, kıyamet alametleri bir bir çıkıyor, malum sona yaklaşıyoruz son hızla, Rabbim imandan, amelden ayırmasın, önemli olan o... vakti gelen, bir sebeple gidecek ebedi aleme...

Ekonominin de bütün dünyada,8 günden güne kötüye gitmesi, tasarrufun, israfın önemini bir kez daha ortaya koydu...

Velhasıl kelam, yaşamaya devam, ama kaliteli yaşamaya inşallah... ☺️

Her şeyin doğalını orjinalini kaybetmişiz, ne olacak böyle bilmem, ata tohumu vs hak getire, her şeyimiz yapay olmuş...

Çocuklar taze haşlanmış mısırı çok seviyor, tam da mevsimi, ama gel gör ki, ne İstanbul da, ne Trabzon da gerçek mısır bulma imkanı var, şekerli vıcık vıcık, Mısır diye satılıp, Mısır demeye bin şahit isteyen bir şey satılıyor, mısır diye gdo lu, bildiğin zehir....

Almıyorum tabi ne idüğü belirsiz Mısır’ı!

Trabzon da, Bursa da ata tohumundan bildiğin Mısır yetiştiren tanıdıklar yollar bazen...

Ama bugün nE oldu, köydeyiz, komşunun biri aradı, hemen evimizin arkasında bahçeleri var, mısırlar oldu, kartlaşmadan, taze taze toplayıp yeyin, diye, tabi ben şok 😱

Normalde kimseden bir şey almam, hele bahçesine gidip toplamak hiç bana göre değil ama çok ısrar etti, yensin diye ekildi onlar vs,

Bi taraftan acaba onlar da, şu şekerli olan mısırdan mıdır, ama çocuklar bayılacak, hakkını. Veririz vs derken kendimi Mısır bahçesinde buldum ve bingo, bildiğin çocukluğumdaki anneannemin bahçesindeki mısırlardan 😍
Topladım biraz, yarın pişireceğim inşallah ve eminim ki haftasonu da o bahçe bana göz kırpacak... 😅

Niye bu kadar yazdım a gelirsek, gökte aradığım mısırı, yerde bulmanın sevinci diyelim ☺️

Bu da doğallığın resmî 😅

CAF5EF9F-22A5-4F5D-A04B-208F509B07B4.jpeg

yok cnm 3. olacak insallah 2 oglandan sonra kizimi bekliyorum insallah🥰seninde 3 cocuktu dimi
Oooo maşallah canım yaaa, ne güzel... :KK200::anneadayı:

Evet canım benim de iki oğlandan sonra bir kızım var, çok şükür, ama benimki büyüdü artık, bu yıl okula başlayacak... ☺️

Evlat evlattır ama, kız çocuk çok farklı, anlatılmaz, yaşanır olanlardan, çok sevindim senin adına, Rabbim hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin... amin 🥰

Cuma günü 6.47 den bir miktar gümüş almıştım, bugün 6.74 lerden sattım, Allah bereket versin... :)

Çok fazla al sat imkanı verdi bu ara metaller, daha fazla duyarsız kalamadım 😬 ytd

Takip etmesi zevkli oluyor, hobi gibi... gümüş 6.50 seviyelerine düşerse bu sefer yüklü alım düşünüyorum, bi de uzun vade sabredebilsem süper olacak ama maalesef hiç sabır yok bende, kar görünce satıyorum, tabi hal böyle olunca on yerine, bir kazanıyorum, buna da şükür.. :)) ytd

Ya arkadaşlar marketlerden hazır tatil alıp tüketen var mı?
Ben normalde çok iyi bildiğim, emin olduğum yerler hariç, pastaneden de tatlı vs almam, ki marketlerden hiç almam ama bugün arkadaş bim e uğrayacağım gel beraber gidelim dedi, frambuazlı chesecake gördüm , çok güzel görünüyordu aldım bir paket ama yemeye korkarım gibi 😬

Bi de fiyatından dolayı tedirgin oluyorum, mesela, ben pastanede bir dilimini aldığım paraya tüm pasta, öyle olunca acaba nE malzeme kullanıyorlar diye düşünmeden edemiyorum... 😬
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ? 😬

Ben normalde çok iyi bildiğim, emin olduğum yerler hariç, pastaneden de tatlı vs almam, ki marketlerden hiç almam ama bugün arkadaş bim e uğrayacağım gel beraber gidelim dedi, frambuazlı chesecake gördüm , çok güzel görünüyordu aldım bir paket ama yemeye korkarım gibi 😬

Bi de fiyatından dolayı tedirgin oluyorum, mesela, ben pastanede bir dilimini aldığım paraya tüm pasta, öyle olunca acaba nE malzeme kullanıyorlar diye düşünmeden edemiyorum... 😬
Hic almadim, evde kendim yaparim. Guvenmiyorum...🤷‍♀️

Merhaba canım tavuk göğsü, supangle, sütlaç, trilece ,kazandibi tatlılarını yedim daha önceden a 101 ,bimden
Yaşar pastanesinin ürünü idi markasını unuttum çok uzun zaman oldu almayalı
Evde tatlı yapıldığı halde çocukların babası öyle şeylere çok para harcardı.
Chescake hiç almadım

Merhaba canım tavuk göğsü, supangle, sütlaç, trilece ,kazandibi tatlılarını yedim daha önceden a 101 ,bimden
Yaşar pastanesinin ürünü idi markasını unuttum çok uzun zaman oldu almayalı
Evde tatlı yapıldığı halde çocukların babası öyle şeylere çok para harcardı.
Chescake hiç almadım

hazır ve paketli ürünleri ailece tercih etmiyoruz zaten ama çocuklar olduğu için bazen kontrolden çıkabiliyor durum, hafiften... :KK43:

genelde kendim yapmayı, bildiğim insanlara yaptırmayı, çok mecbur kalırsam da, bildiğim, güvendiğim yerlerden almayı tercih ediyorum.... :)

X