Her Şeyin Sorumlusu Ben Miyim?

Meredith Grey

Su’nun Annesi 🤰🏼
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2015
5.233
6.047
Merhabalar hanımlar,

Bu sıralar hayatımda radikal değişiklikler yapmaya başladım. Bunun yanında kendimle biraz içsel bir hesaplaşma yaptım.

Muhtemelen benim geçmişteki büyük aşkımı biliyorsunuz.

Bir buluşmamızdan sonra eve boynunda morlukla gittiğinden, annesi 'O kızla görüşmeye devam edersen ölümü gör' diyerek yemin ettirmişti. O da annem istemezse görüşmeyiz deyip, 2 gün sonra benimle birlikte olmak için gelmişti.
Çocuk daha ilk konuşmaya başladığımız günlerde bile beni öpmek istediğinden, çeşitli ihtiyaçları olduğundan bahsetmişti. Ben kızgınlıkla karşılık verince başkasına mı gideyim demişti. Hatta daha önce cinsel deneyimi olduğunu söylemişti lakin yalan olduğu ortaya çıktı.
Aynı şirketin farklı şubelerinde çalışıyorduk. Onun olduğu şubede başlama şansım vardı ama ben başka bir şubede başlattırdım kendimi.
Her neyse..
Acaba o gün boynu morarmasaydı şu an güzel bir ilişkimiz olabilir miydi?
Ya da onunla aynı yerde çalışsaydım aramız zamanla düzelir miydi?
Güzel bir ilişki yaşayamamamıza ben mi sebep oldum yoksa bu çocukla güzel bir ilişki mümkün değil miydi?
İnsan kendi durumlarına objektif olamıyor. Belki her şeyi net görmeme yardımınız dokunur. Şimdiden güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.

Önceki konularını okudum o çocuktan bir b.k olmazdı. 1. Kiminle ne yapacağını anneciğine soran bir sünepeden bir yol olmaz. 2. Geriye kalan tarafları da ofsayt zaten. Bir de bu tip dindar geçiniyordu sanırsam? Zaafı sevgisi olan kız görünce çıkar elde edeyim ama sonra 5 vakit namazdayım diyip dindar olayım yok öyle.

Bu çocuk için hayatımdan harcadığım şu 3 dkya acıyorum sen de bırak artık düşünmeyi Allah aşkına bu sünepenin neresini sevdin????

Önceki konularını okudum o çocuktan bir b.k olmazdı. 1. Kiminle ne yapacağını anneciğine soran bir sünepeden bir yol olmaz. 2. Geriye kalan tarafları da ofsayt zaten. Bir de bu tip dindar geçiniyordu sanırsam? Zaafı sevgisi olan kız görünce çıkar elde edeyim ama sonra 5 vakit namazdayım diyip dindar olayım yok öyle.

Bu çocuk için hayatımdan harcadığım şu 3 dkya acıyorum sen de bırak artık düşünmeyi Allah aşkına bu sünepenin neresini sevdin????
Annem de 4 metre düz çizgi çizsem üzerinde yürüyemez, şapşal bir tipti diyor.

Annem de 4 metre düz çizgi çizsem üzerinde yürüyemez, şapşal bir tipti diyor.

İyimiş :))

Boşverin boynundaki morluğun hesabını soran anne ve oğluyla bişey yapmasın diye istemeyen anne
Burda sünepe ana kuzısu anasınında başka dertleri var güzel müzel olmazdı

Rahat bıraksınlar oğullarını!!!

İyimiş :))

Boşverin boynundaki morluğun hesabını soran anne ve oğluyla bişey yapmasın diye istemeyen anne
Burda sünepe ana kuzısu anasınında başka dertleri var güzel müzel olmazdı

Rahat bıraksınlar oğullarını!!!
Dindar bir aileler. Ama sonuçta ben oğullarını sandalyeye bağlayıp zorla bir şey yapmadım ya? 21 yaşında yaptıklarının sorumluluğunu alabilecek bir yaşta. Annesi oğlum böyle şeyler yapmamalısın vs dese tamam. Demek ki oğlu da istemiş bir şeyler.
Muhtemelen çocuk ya beni sevmedi ya da korkak. Ben 15 yaşındayken ailem hoşlandığım biriyle görüşmemi istememişti. Bildiğiniz olay çıkartmıştım. Sebep hoşlandığım kişi falan değildi aslında, benim kararlarıma saygı duyulmaması ve müdahale edilmesiydi..

Diğer konularına en sert yorum yapanlardan birisiyim. Hatta kavga dahi ettik.
Ama emin ol bunları senin iyiliğin için söylüyorum.
Bak kardeşim hayatta ilişkiden daha önemli şeylerde var ve sen hayatı ilişki odaklı yaşıyorsun, bunun büyük zararını göreceksin, eğer aklını başına almazsan tabi.
Hadi bunu es geçelim ve olan olaylara bakalım.
Adam senden seninle buluşuruz ama önce *çıplak* fotoğraf atacaksın diyor.
Ve sende bunu diyen adamın ciğerini sökeceğine halen aşığım diyorsun.
İlk buluşmada cinsellik yaşıyorsun. Ha bu senşn kararın elbet sen bilirsin ama böyle davranarak o abazanlara anca meze olursun bunuda bil. Birşey haramsa emin ol bir sebebi vardır. Ve bu sebep senin yararına seni koruması içindir.
Ayrıca o adam sahtekarın teki. Sağı solu dolandıran bir sahtekar anlamında değil. Adamın hayatı sahte. Hem her haltı ye hemde evliya edasında dolaş. Bu sahtekarlıktır.
Bak gencecik kızsın. Aklını başına al. İlerde çok kafanı duvara çoook vurursun. Hergün konu açarsın burada.

3 kuruş etmeyen adamları hala dert ettiğin için , hayatını ona göre planladığın için sorumlu sensin
Hayatımı ona göre planladığımı nereden çıkardınız?
Sadece ilk başlarda tanıdığım o çocuğun kötü birisi olduğunu kabullenemiyorum. İçindeki iyiyi görmek istiyorum.

Hayatımı ona göre planladığımı nereden çıkardınız?
Sadece ilk başlarda tanıdığım o çocuğun kötü birisi olduğunu kabullenemiyorum. İçindeki iyiyi görmek istiyorum.
Hala neyin iyiliğini görmek ? Eski konularınızda intikam için falan filan işini ona göre ayarlamıyor muydun ? Sen değil miydin onun çalıştığı yere iş başvurusunda bulunan ???

Sorun karşınızdaki insanın yaptıklarının arkasında duramayacak kadar çocuk olmasında. O yüzden siz ne yaparsanız yapın zaten olmazdı. Ayrıca olmasında zaten. Bunu bile düşünmeye değmez biri bence. Zaman kaybı.

Diğer konularına en sert yorum yapanlardan birisiyim. Hatta kavga dahi ettik.
Ama emin ol bunları senin iyiliğin için söylüyorum.
Bak kardeşim hayatta ilişkiden daha önemli şeylerde var ve sen hayatı ilişki odaklı yaşıyorsun, bunun büyük zararını göreceksin, eğer aklını başına almazsan tabi.
Hadi bunu es geçelim ve olan olaylara bakalım.
Adam senden seninle buluşuruz ama önce *çıplak* fotoğraf atacaksın diyor.
Ve sende bunu diyen adamın ciğerini sökeceğine halen aşığım diyorsun.
İlk buluşmada cinsellik yaşıyorsun. Ha bu senşn kararın elbet sen bilirsin ama böyle davranarak o abazanlara anca meze olursun bunuda bil. Birşey haramsa emin ol bir sebebi vardır. Ve bu sebep senin yararına seni koruması içindir.
Ayrıca o adam sahtekarın teki. Sağı solu dolandıran bir sahtekar anlamında değil. Adamın hayatı sahte. Hem her haltı ye hemde evliya edasında dolaş. Bu sahtekarlıktır.
Bak gencecik kızsın. Aklını başına al. İlerde çok kafanı duvara çoook vurursun. Hergün konu açarsın burada.

Eee haramsa erkeklere de haram ama kimse evlenmeden ilişki yaşayan erkeklere o...u kaşar demiyor, yollu muamelesi yapmıyor, kullanıldığınla kalırsın pişman olursun şeklinde nasihatlar vermiyor? Erkeklere de cinsellik yaşadıktan sonra aklını başına al bak kafanı ilerde taşlara vuracaksın diyor musunuz?

Hala neyin iyiliğini görmek ? Eski konularınızda intikam için falan filan işini ona göre ayarlamıyor muydun ? Sen değil miydin onun çalıştığı yere iş başvurusunda bulunan ???
İnsan bazen 1 dakika önce düşündüğü, yaptığı şeyi bile yaptığı için kendine kızabiliyor, pişman olabiliyor.
Bahsettikleriniz bilmem kaç ay önceydi. Farklı düşünüyor olamaz mıyım artık?

Sorun karşınızdaki insanın yaptıklarının arkasında duramayacak kadar çocuk olmasında. O yüzden siz ne yaparsanız yapın zaten olmazdı. Ayrıca olmasında zaten. Bunu bile düşünmeye değmez biri bence. Zaman kaybı.
Teşekkür ederim güzel yorumun için. Yani ben ne yaparsam yapayım bir yerden patlak verecekti..

İnsan bazen 1 dakika önce düşündüğü, yaptığı şeyi bile yaptığı için kendine kızabiliyor, pişman olabiliyor.
Bahsettikleriniz bilmem kaç ay önceydi. Farklı düşünüyor olamaz mıyım artık?
Farklı düşünüyor olabilirsin evet ama hala o adam için mücadele içindesin .. farklı düşünüyorsun evet ama yine aynı yola çıkıyor

Farklı düşünüyor olabilirsin evet ama hala o adam için mücadele içindesin .. farklı düşünüyorsun evet ama yine aynı yola çıkıyor
Mücadele içinde değilim inan ki.
Sadece karaktersiz olmasını ona, ilk başlarda tanıdığım adama yakıştıramıyorum.
Belki düşündüğüm gibi değildir diye buraya yazdım.
Onunla bizim bir araya gelmemiz kıyamet alameti sayılacak bir durum diyeyim sen anla.

Eee haramsa erkeklere de haram ama kimse evlenmeden ilişki yaşayan erkeklere o...u kaşar demiyor, yollu muamekesi yapmıyor, kullanıldığınla kalırsın pişman olursun şeklinde nasihatlar vermiyor? Erkeklere de cinsellik yaşadıktan sonra aklını başına al bak diyor musunuz?
Vallahi diyorum. Hani burası kadınların konu açtığı bir yer olduğu için sadece kadınlara yanıt veriyoruz.
Kaldıki, konu dini tartışmaya dönmesin diye en kısa şekilde söylüyorum, yeryüzünde her insan evladı erkek yapsa sorun yok kadın yapsa yollusun dese dahi dinin sahibi Allah böyle bir ayrım asla yapmıyor.
Umarım anlatabilmişimdir.
Saygılarımla.

Onunla bizim bir araya gelmemiz kıyamet alameti sayılacak bir durum diyeyim sen anla.
E o zaman neden olmayacak bir ilişki için “ben mi sorumluyum” diyip düşüncelere dalıyor , kendine dert ediniyorsun ?

Sevmek sevilmek, güzel bir ilişki yaşamak istiyor olabilirsiniz ama doğru insan bu kişi değil maalesef, bir erkek daha ilk görüşmeye başladığı dönemlerde direkt ihtiyaçlarına getiriyorsa konuyu amacı güzel bir birliktelik yaşamak değildir, adam naif bile değil bodoslama amacını söyleyen bir tip, uzak durun bence.

X