• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her şeyi berbat ediyormuş gibi hissediyorum

Justalittlebityourheart

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2020
1.912
3.044
83
Herkese selam

Buraya bu konu hakkında defalarca kez yazmışımdır, artık yazmaya utanıyorum ama en azından reelde arkadaşlarımla konuşmaktan daha iyi geliyor bana burası çoğu zaman. O yüzden affınıza sığınıyorum artık.
Benim hayatımda yıllardır kopamadığım ama ilişkimizin de bir türlü rayına oturamadığı birisi var. Aramızdaki şey bazen ilişki gibi, bazen kopuyoruz, bazen her şey çok iyi. Asla bir dengede olmuyor. Bu arada yıllardır hayatımıza birisi de girmedi. Ne benim ne onun. Biz tanıştık 2-3 ay bir sevgililik dönemimiz oldu sonra hem kendi sorunlarımız, hem de başka sebeplerden ayrıldık aramıza ülkeler girdi. Yeminler ettik bir daha konuşmayacağız görüşmeyeceğiz diye ama ne o ben durabildik. Ne beraber yapabiliyoruz ne ayrı.
Ben bundan yaklaşık 5-6 ay önce yurt dışına taşındım. Ve aramızdaki mesafenin de azalmasıyla ilişkimiz daha iyi bir hale geldi. Yanıma gelmeyi teklif etti ben de kabul ettim. Çok güzel bir tatil ayarladı, bir sürü de masraf yaptı. Çok da güzel eğleniyorduk ama ben her konuşmamızda geçmişi açıp, geçmişteki tartışmaları konuşmaya başladım o an bilmiyorum neden öyle yaptım ama daha çok, eğer her şeyi konuşursak çözer kapatırız bir daha açılmaz, aramızda problem kalmaz diye düşündüm ama çok üstüne gittim. O daha çok geçmiş geçmişte kaldı bırak o meseleleri şimdi, anı yaşayalım kafasındaydı bu sefer de ben neden kaçıyorsun neden çözmek istemiyorsun, yoksa buraya gelme amacın sadece eğlenmek mi diye saçma sapan bir sürü konuşma yaptım valla çoğundan da utanıyorum artık. Yani belli bir noktadan sonra tatilden zevk alamaz oldum kendime de ona da eziyet ettim.
Galiba beklentilerimiz uyuşmadı bilmiyorum, ben o buraya gelirken daha fazla anlam yükleyip ciddi bir konuşma yapmasını falan beklemiştim o ise, ilk başbaşa tatilimizin keyfini çıkarmak istemiş öyle söylüyor. Biz hiç yalnız kalamadık, beraber herkesten uzak zaman geçiremedik bu birbirimizi daha da yakından tanımak için önemliydi dedi. Ama bana gezip tozmak, sıradan konular konuşmak yetmedi. O yüzden sürekli sürekli sorular sordum. Kafanda ne var, buraya niye geldin, ne planlıyorsun vs. Bir de ben her şeyi olduğundan daha fazla takan bir insanım.
Neyse benim bu davranışlarım yüzünden boğulduğunu sorularımın da artık canını sıktığını, sorudan da soru ürettiğimi söyledi. Tatil biterken de bir güzel kavga ettik(kavgayı da bir nevi ben çıkarmış oldum) ve soğuk ayrıldık. Yaklaşık 2 aydır da bi küs bi barışığız. Sürekli kavga ediyoruz önceki meseleler açılıyor, bu durumdan da sıkıldım.
Önceleri artık sevmiyorum, kafamda bitirdim her şeyi derken, sanki buraya gelip gittikten sonra daha da bağlanmış hissediyorum ona. Üstelik bir de gereksiz yere üstüne gittiğim için kendimi suçluyorum.
Ama geçen gün yine tartışırken dayanamadım patladım, aramızın bozulmasının sebebi benmişim gibi görünüyor ama sen beni davranışlarınla beni manipüle ediyorsun gibi hissediyorum dedim tabi buna daha da öfkelendi ben seni nasıl manipüle ediyorum vs diye.

Kafam o kadar karışık ki, bazen durup kendime hak veriyorum buraya geldiğinde artık ciddi bir şeyler söylemeliydi diye, diğer taraftan da kendime kızıyorum acelen neydi niye anı yaşayıp hayatın keyfini çıkaramıyorsun da hem kendini hem karşındakini bunaltıyorsun diye.
Bilmiyorum bu noktadan sonra ne yapmalıyım gerçekten bunalmış görünüyor üstüne gitmeyip kendimi çeksem mi, yoksa hiçbir şey olmamış gibi mi davransam..

İnsan sürekli kavga ettiği birini nasıl sever ben anlayamıyorum. Sevgili olmak beraber güzel anılar yaşamak, güzel sohbetler edip keyifli vakit geçirmek, tatillere veya dışarıya çıkıp eğlenmek mutlu olmaktır. İki insan birbirine dünyayı dar etse bunun adına aşk da demem sevgi de hoşlantı da.

Bence bu ilişkiyi tamamen bitirip anlaşabileceğiniz insanlarla yolunuza devam etmelisiniz ikiniz de.

Ben bile kendimi çekmek istemiyorum şu an. Keşke bi derenin kenarında bırakıp gidebilsem kendimi
Geçmişte neler yaşadığınızı bilmiyorum. Unutulamayacak şeylerse sizde bundan dolayı rahat davranamıyor olabilirsiniz. Unutamayacaksanız kendi yolunuza devam edin en mantıklısı. Anı yaşayıp hayattan zevk almaya bakın. Evliliğe odaklanmayın. Bu belki başkasıyla mümkündür.

İnsan sürekli kavga ettiği birini nasıl sever ben anlayamıyorum. Sevgili olmak beraber güzel anılar yaşamak, güzel sohbetler edip keyifli vakit geçirmek, tatillere veya dışarıya çıkıp eğlenmek mutlu olmaktır. İki insan birbirine dünyayı dar etse bunun adına aşk da demem sevgi de hoşlantı da.

Bence bu ilişkiyi tamamen bitirip anlaşabileceğiniz insanlarla yolunuza devam etmelisiniz ikiniz de.
Valla haklısınız, birisi de bana anlatsa ben de aynı şeyi söylerdim ama seviliyor işte çok anlamsız ben de anlamıyorum. Duygularıma da engel olamıyorum keşke kapatma tuşu olsa. Belki de hep düzelecek umudu var ikimizde de belki ondan bilmiyorum.

Geçmişte neler yaşadığınızı bilmiyorum. Unutulamayacak şeylerse sizde bundan dolayı rahat davranamıyor olabilirsiniz. Unutamayacaksanız kendi yolunuza devam edin en mantıklısı. Anı yaşayıp hayattan zevk almaya bakın. Evliliğe odaklanmayın. Bu belki başkasıyla mümkündür.
Çok da büyük meseleler değil açıkcası, galiba burada benim hatam dönüp dönüp aynı meseleleri konuşmaya çalışmam böyle çözebileceğimi sanmam.

Çok da büyük meseleler değil açıkcası, galiba burada benim hatam dönüp dönüp aynı meseleleri konuşmaya çalışmam böyle çözebileceğimi sanmam.
Çok büyük meseleler değilse neden çözülmeyi bekliyor? Ve neden tatilde çözülebiliyor? Önce çözüp sonra tatil yapsaydınız keşke. Neyse olan olmuş görüşürseniz de çok sıkmayın bence. Sıkacaksanız da görüşmeyin. Kendinizi de ziyan edersiniz.

Çok büyük meseleler değilse neden çözülmeyi bekliyor? Ve neden tatilde çözülebiliyor? Önce çözüp sonra tatil yapsaydınız keşke. Neyse olan olmuş görüşürseniz de çok sıkmayın bence. Sıkacaksanız da görüşmeyin. Kendinizi de ziyan edersiniz.
Çünkü uzun bir aradan sonra ilk defa tatilde yüzyüze geldik. Ben yapısal olarak bir şeyleri kafasına takmaya müsait bir insanım büyük veya küçük. Buluşmadan önce bir kaç kere müzakere yapalım konuşalım her şeyi dedi böyle şakayla karışık, hooop ben onu ciddiye alıp her şeyi tek tek açmak istedim o da şimdi ne gerek var diye kendini çekince ben daha da üstüne gittim. Kısaca böyle oldu yani.

Benim de buna benzer ülkeler arası ayrıl barış tekrar bir araya gel, tekrar ayrıl sonra tekrar plan yap şeklinde biri var hayatımda. O yüzden gayet empati yaparak cevaplıyorum; Bir tatilimizde eski konuları acsa,böyle kavga çıkarsa , tatilimi zehir etse yarıda keser ,başka ilçeye gider tatile tek devam ederdim heralde.
Derdiniz ne, fazla mutluluk mu sizi rahatsız ediyor?
Bence derdiniz neyse cozmek için profesyonel destek alın,yoksa bu çocuk değil, kimse size tahammül edemez

Benim de buna benzer ülkeler arası ayrıl barış tekrar bir araya gel, tekrar ayrıl sonra tekrar plan yap şeklinde biri var hayatımda. O yüzden gayet empati yaparak cevaplıyorum; Bir tatilimizde eski konuları acsa,böyle kavga çıkarsa , tatilimi zehir etse yarıda keser ,başka ilçeye gider tatile tek devam ederdim heralde.
Derdiniz ne, fazla mutluluk mu sizi rahatsız ediyor?
Bence derdiniz neyse cozmek için profesyonel destek alın,yoksa bu çocuk değil, kimse size tahammül edemez
Evet sizin konunuzu da okumuştum, bilmiyorum hooop bir anda hiçbir şey olmamış gibi davranmak istemedim ciddi konuşmalar yaparız dedim ama bir de ilk tatilimizdi düşüncesizlik ettim, hatalı buluyorum kendimi zaten. Derdin neydi diye kendime çok kızıyorum zaten de bir anda şak diye gelince ben galiba büyük bir beklentiye girdim

Karşı taraf belki o problemleri hiç çözmek istemiyor ,ciddiyet istemiyor ,sadece takılmak için takılmak istiyor ..
Ya bunu kabul edip öyle belirsiz bi şekilde siz de takılacaksınız ,yada- adam kaçıyor problemlerden zaten - bitireceksiniz bi şekilde
tatilden önce de çözülmemiş hep böyle bi ilişkide bi şeyleri oldurmak istemenizi anlıyorum ama demekki olmuyor

bir de siz de şu var ; diğer konularınızdan aklımdan kalmış ,siz hep kendinizi suçlamaya ,her hatayı kendinizde aramaya çalışıyorsunuz ,karşı tarafın kocaman ,sizin küçük bi suçunuz olsa bile ben daha suçluyum tavrınız size çok zarar verir

adam sizi çok sevse aranızdaki problemleri çözüp daha sağlam bi şekilde ilerlemez mi ? hala ben suçluyum diye bin kere yazmışsınız ,suçunuz belki o ortamı bozmanız ama siz de bişeyleri düzeltmek adına çabalamışsınız kendince

evet insanların hatasını görmesi çok güzel bişey sorun çözmek adına ama siz bunu kendinizi çok değersizleştirerek ,karşı tarafın sorumluluğunu da alarak yapıyorsunuz ,bırakın ya aranız böyle kalsın ,yada onu hayatınızdan temelli çıkarın başka yapacak bişey yok

edit :yorumlarınızı da okudum hala adama bi adım atma ,ben suçluyum yapmamalıydım deme peşinde güç almaya çalışıyorsunuz ,bence asıl bunu yapmayın size de yazık değil mi ?

Son düzenleme:
Karşı taraf belki o problemleri hiç çözmek istemiyor ,ciddiyet istemiyor ,sadece takılmak için takılmak istiyor ..
Ya bunu kabul edip öyle belirsiz bi şekilde siz de takılacaksınız ,yada- adam kaçıyor problemlerden zaten - bitireceksiniz bi şekilde
tatilden önce de çözülmemiş hep böyle bi ilişkide bi şeyleri oldurmak istemenizi anlıyorum ama demekki olmuyor

bir de siz de şu var ; diğer konularınızdan aklımdan kalmış ,siz hep kendinizi suçlamaya ,her hatayı kendinizde aramaya çalışıyorsunuz ,karşı tarafın kocaman ,sizin küçük bi suçunuz olsa bile ben daha suçluyum tavrınız size çok zarar verir

adam sizi çok sevse aranızdaki problemleri çözüp daha sağlam bi şekilde ilerlemez mi ? hala ben suçluyum diye bin kere yazmışsınız ,suçunuz belki o ortamı bozmanız ama siz de bişeyleri düzeltmek adına çabalamışsınız kendince

evet insanların hatasını görmesi çok güzel bişey sorun çözmek adına ama siz bunu kendinizi çok değersizleştirerek ,karşı tarafın sorumluluğunu da alarak yapıyorsunuz ,bırakın ya aranız böyle kalsın ,yada onu hayatınızdan temelli çıkarın başka yapacak bişey yok

eşit :yorumlarınızı da okudum hala adama bi adım atma ,ben suçluyum yapmamalıydım deme peşinde güç almaya çalışıyorsunuz ,bence asıl bunu yapmayın size de yazık değil mi ?
Çok teşekkür ederim yorumunuz için, ben galiba çoğu zaman dengeyi tutturamıyorum kendimde bunu fark ediyorum ya sürekli kendimi suçluyorum yada sürekli karşı tarafı. Aslında ben de çoğu zaman aynı şeyi düşünüyorum aşkımdan ölse o da konuşmak isterdi diye, bunu ona söylediğimde onun bana verdiği cevap, “ben senin sorularını yanıtladım, bu konuları da elli defa konuştuk ama sen sorudan da soru üretiyorsun aynı şeyi elli kere konuşamayız” oldu o zaman da durup düşündüğümde ona da hak veriyorum çünkü 3 gün boyunca gerçekten çok üsteledim cevap vermek dışında bişey yapmadı, açıkladı kendini her seferinde Kendimi suçlamam bundan kaynaklı aslında. Bir de bir şeyleri akışında doğalında yaşayamadığımdan öfkeliyim kendime

Çok teşekkür ederim yorumunuz için, ben galiba çoğu zaman dengeyi tutturamıyorum kendimde bunu fark ediyorum ya sürekli kendimi suçluyorum yada sürekli karşı tarafı. Aslında ben de çoğu zaman aynı şeyi düşünüyorum aşkımdan ölse o da konuşmak isterdi diye, bunu ona söylediğimde onun bana verdiği cevap, “ben senin sorularını yanıtladım, bu konuları da elli defa konuştuk ama sen sorudan da soru üretiyorsun aynı şeyi elli kere konuşamayız” oldu o zaman da durup düşündüğümde ona da hak veriyorum çünkü 3 gün boyunca gerçekten çok üsteledim cevap vermek dışında bişey yapmadı, açıkladı kendini her seferinde Kendimi suçlamam bundan kaynaklı aslında. Bir de bir şeyleri akışında doğalında yaşayamadığımdan öfkeliyim kendime
bakın hala aynı şeyi yapıyorsunuz ,lütfen bu konuda destek alın ..

evet çünkü siz adamı önemsiyorsunuz ,kafanıza yatmayan şeyleri düzeltmesini istiyorsunuz ,adamın tavrı ve açıklaması demekki rahatsız ediyor bunu ısrarla oldurmaya düzeltmeye çalışıyorsunuz

bakın zaten bazı ilişkiler böyledir ,ayrıl barış sürer gider ,ne onla olur ne onsuz ,ilişkisel olarak olsa da bişey olmaz olmasa da ,öyle belirsiz bişey çıkar ortaya

Demek ki yeterince bişeyler yok ,siz de fazlasıyla var ama karşı taraf öyle değil bu yüzden çabalıyorsunuz bi kelimesine tutunmaya çalışıyorsunuz ,sonra farkediyorsunuz ortada doğru olmayan şeyler var diye ,adama sorduğunuz da bi açıklama yapıyor ,kendinizi suçlayıp devam ediyorsunuz ,sonra yine yanılgıya düşüyorsunuz,huzursuz oluyorsunuz içsel olarak , bence siz bu döngüden bi an evvel çıkın

biraz kendinizi sevip ,değer verin ,kimsenin bi lafına -sizi tatmin etmeyen lafına - kanmayın ,kendinizi ona mahkum hissetmeyin ,belki sizi önemseyen başka ilişki yaşasanız bu davranıştan kurtulursunuz ,biliyorum ama destek alın lütfen 🙏

geçmişte affedilen şeyler bir daha konusulmamak üzere kapanmalıdır
çözülmemiş ise önce ona sormalıydınız çzömek ister misin diye
tatile gelmiş adamı darlamıssınız
he şeyin sırası ve zamanı var
bunları illa konusmak istiyosanızz adamdan beklentinz oldukca yüksek demektir ki bundan ürkebilir
onun hisleri düşünceleri ve ikinize dair istekelrinden emin olmadan bu yola girmeyin
bu kadarını yapamam diyorsanız görüşmeyin çünkü duracak gibi değilsiniz
akışı bozuyosnuz ne neden hadi söyle diye adamın cidden size gerçek açıklama yapcağını mı sandınız?
geçiştirmeye calısmıstr
bazı seyler konusularak çözülmez beklemelisiniz
veya her şeye dair mantıklı bir açıklama olunca ilişkinize sihirli değnek değecek mi sandınız?
tecrübe olsun ama bu iilişki dikiş tutmaz bence artık cok hevesli ısrarcı görünmüşssünüz
geri çekilip düşünün
insanız merak edioyruz ama diimizi bazen tutmak zorundayız her düşündüğüümüzü söylersek ohoooooooooooo
etrfata kimse kalmaz
daha az soru daha az sorgu daha cok eğlenmeye çalısın

Back