• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her saniye agliyor

Öncelikle Kolik bebek gazlı bebek değildir bebeğinizin gazı olduğu için mi ağlıyor kolik mi onu ayırt etmeniz gerekli kolik olması için 3 kuralı vardır haftada 3 kez aynı saatler en az 2-3 saat ağlamaları varsa doktorlar bu bebeklere kolik teşhisi koyuyorlar sebebi gaz değil dünyayı sevmeyişlerinden kaynaklı ve sakinleşmesi için öncelikle sizin sakinliğinizi korumanız gerekli ve sakinleştirmek için hayal gücünüzün sınırlarını zorlamalısınız kimi bebek çingene salıncağında kimisi kolik müziğinde kimisi arabayla gezerken kimisi pusetinde sakinleşir bunu bulmak tamamen size kalmış Allah yardımcınız olsun eğer bebeğiniz gerçekten kolikse sabredin 3-6-9-12 ayların birinde geçecektir eğer gün içerisinde kafasına göre ağlıyosa aynı saatleri yoksa özelliklede akşam 7-9 arası ağlama nöbeti yoksa kolik değil gazından dolayı yada başka huzursuzluğundan olabilir

Yazınızda kendimi gördüm. Benim de bebegim yalnızca emerken ve uyurken susuyordu. Ben de onunla bir ağlıyordum artik. Size yalnızca sumu söyleyeceğim. "Gececek". Benimki 3 aydan sonra algıları gelişmeye başladıkça aglamalarini azaltmaya başladı. Yalnızca birazcık sabir. Biliyorum çok zor, bu günler hiç geçmeyecek sanıyor insan. Ama zamanla siz bebeğinizi daha iyi tanıyorsunuz o da size ve dünyaya alışmaya başlıyor. Her şey daha kolay oluyor. Kendinizi yıpratmayın nu günler geçecek diye motive etmeye çalışın.

benim oğlumda öyleydi. ilk 6 ay kabus gibiydi. 24 saatte 6 saat kadar uyur 18 saat ağlardı. uykusuzluktan hafıza kaybı yaşamaya başlamıştım. şu gaz damlası iyi bu gaz damlası iyi. şu uyku çayı şu rezenesi derken 6 ay deneye deneye geçirdik. düzlemeye başladı . en azından 18 saat ağlamıyordu. bize en iyi araba geliyordu. arabada uyurdu. ben de uyurdum. eve girince o ağlardı ben bakardım eşim uyurdu bu defa. bir de çingene beşiği yaptırdık. şeklini ben çizdim eşim demirciye yaptırdı. ip gerip yatak yaptık. ipin bir ucu elimde yatardım. o ağladıkça sallardım falan. ama yaşına girince baya düzeldi.
benim oğlumda öyleydi. ilk 6 ay kabus gibiydi. 24 saatte 6 saat kadar uyur 18 saat ağlardı. uykusuzluktan hafıza kaybı yaşamaya başlamıştım. şu gaz damlası iyi bu gaz damlası iyi. şu uyku çayı şu rezenesi derken 6 ay deneye deneye geçirdik. düzlemeye başladı . en azından 18 saat ağlamıyordu. bize en iyi araba geliyordu. arabada uyurdu. ben de uyurdum. eve girince o ağlardı ben bakardım eşim uyurdu bu defa. bir de çingene beşiği yaptırdık. şeklini ben çizdim eşim demirciye yaptırdı. ip gerip yatak yaptık. ipin bir ucu elimde yatardım. o ağladıkça sallardım falan. ama yaşına girince baya düzeldi.
Merhaba 6 ay sonra düzeldiğini nasıl anladınız benim de bebeğim 3.5 aylık sürekli ağlıyor. Tek başınıza mı bakmıştınız

2 aylık erkek bebeğim var.Uyumadigi her saniye ağlıyor,mızmızlanıyor.Surekli huzursuz doktor kolik dedi ama kolik bebekler kolik seslerde sakinlesmez mi?Benimki sakinleşmiyor sürekli ağlıyor.Artik diyorum bu huysuzlugundan yapıyor.Dayanamiyorum basim çatlıyor.O ağlıyor ben ağlıyorum yeter artık psikoloji denen birşey kalmadı.Sizin de başınıza geldi mi nasıl atlattınız bu durumu?
Kardesim öyleydi ayakta annem kucağında sürekli dolastirirdi o da kolikti kaç doktora gittiler en son doktor bazı bebekler bağırsak gelişimini tamamlamadan doğar 6. Aydan sonra geçer dedi öyle de oldu. Kuzenimin kızı da bu şeklideydi günde 22 saat hiç susmuyordu daldığı zaman bile mizliyordu onun da 6. Ayında geçti

Merhaba 6 ay sonra düzeldiğini nasıl anladınız benim de bebeğim 3.5 aylık sürekli ağlıyor. Tek başınıza mı bakmıştınız
Kendiniz bakarak yüz üstü yatırın karnı sıcak olunca rahatlar gazdan dolayı bunlar birde rezene içiyorsanız bırakın rezene aşırı gaz yapıyor

Bi an şaşırdım oğlum 10 yaşında 🤣
Gerçekten gazlıymış bebeğim. İkinci çocuğum uyurdu ağlama yoktu. Neyse ağlamalar azaldı. Uyku süresi arttı öyle anladım oğlumda. Ama tam olarak rahatlama 16 aylık falan da gece emmesini kesince oldu. Ben çalışıyordum bebeğime yarım gün annem bakıyordu sonra ben

Bi an şaşırdım oğlum 10 yaşında 🤣
Gerçekten gazlıymış bebeğim. İkinci çocuğum uyurdu ağlama yoktu. Neyse ağlamalar azaldı. Uyku süresi arttı öyle anladım oğlumda. Ama tam olarak rahatlama 16 aylık falan da gece emmesini kesince oldu. Ben çalışıyordum bebeğime yarım gün annem bakıyordu sonra ben
Anladım benimkine tek bakmak imkansız çünkü her dakika ağlıyor

Kardesim öyleydi ayakta annem kucağında sürekli dolastirirdi o da kolikti kaç doktora gittiler en son doktor bazı bebekler bağırsak gelişimini tamamlamadan doğar 6. Aydan sonra geçer dedi öyle de oldu. Kuzenimin kızı da bu şeklideydi günde 22 saat hiç susmuyordu daldığı zaman bile mizliyordu onun da 6. Ayında geçti
22 saat ağlıyor muydu 😞 bizimki de nerdeyse o kadar ağlıyor nasıl başa çıkıyorlardı peki ben tükendim artık

22 saat ağlıyor muydu 😞 bizimki de nerdeyse o kadar ağlıyor nasıl başa çıkıyorlardı peki ben tükendim artık
Kuzenimin de psikolojisi bozulmuştu otursun yemek yesin 1 bardak çay içsin hayaldi masaj yapıyorlardı müzikler her şeyi denedi damlalar ama 6 aylik olunca geçti çok zor bir dönemdi 7 yaşında şimdi kızi 2. Çocuğu yapmadı o da öyle olursa korkusuyla

2 aylık erkek bebeğim var.Uyumadigi her saniye ağlıyor,mızmızlanıyor.Surekli huzursuz doktor kolik dedi ama kolik bebekler kolik seslerde sakinlesmez mi?Benimki sakinleşmiyor sürekli ağlıyor.Artik diyorum bu huysuzlugundan yapıyor.Dayanamiyorum basim çatlıyor.O ağlıyor ben ağlıyorum yeter artık psikoloji denen birşey kalmadı.Sizin de başınıza geldi mi nasıl atlattınız bu durumu?
Canım beyaz gürültü aç belki de aciyosundundur bilemiyorum ama yine söylemek istedim gaz için de meyremhort denilen çayı yap iç bebegede bı kaç çay kaşığı içir benim bebek de çok ağlardı hala da öyle ama bebekler boşuna ağlamaz en çok gazdan ağlarlar sabret

Emzik ve sallanmak benim bebeğime iyi geliyordu. İlk 4 ay sürekli agzında emzik vardı ve ana kucağında sallanıyordu. Çok kötü ağlamalarda pusette sallıyorduk. Bebek arabasını arnavut kaldırımı gibi yerlerde gezdiriyorduk. Tır tır sallanınca iyi geliyordu.

Kuzenimin de psikolojisi bozulmuştu otursun yemek yesin 1 bardak çay içsin hayaldi masaj yapıyorlardı müzikler her şeyi denedi damlalar ama 6 aylik olunca geçti çok zor bir dönemdi 7 yaşında şimdi kızi 2. Çocuğu yapmadı o da öyle olursa korkusuyla
Yaa tek mi bakıyordu o zman ben kendim asla tek bakamıyorum tek kalmaya korkuyorum hatta

Emzik ve sallanmak benim bebeğime iyi geliyordu. İlk 4 ay sürekli agzında emzik vardı ve ana kucağında sallanıyordu. Çok kötü ağlamalarda pusette sallıyorduk. Bebek arabasını arnavut kaldırımı gibi yerlerde gezdiriyorduk. Tır tır sallanınca iyi geliyordu.
Bizimkini hiçbir şey rahatlatmıyor 😞

Maalesef kolik bebek hiçbir ses hiçbir koşulda sakinleşmiyor biz 8 ay çektik. Şuan 5.5 yaşında tatlımı tatlı oğlum ama bebekliğinde 8 ay uyumadık diyebilirim. Sabredin zamanla geçiyor belki sizin daha kısa sürer onunda sancısı oluyor karnı ağrıyordur. Biz hep kucakta zıplatarak gezdirirdik. Ben 40 saat uyumadığımı biliyorum artık perişan olurduk. Ama geçiyor sabırdan başka çaresi yok malesef Allah kolaylık versin.

Back