• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her saniye agliyor

Benim kızım 5 aylık olana kadar akşam 5 saat kesintisiz ağlardı. Karnına bolca zeytinyağıyla masaj yapın emziğe aliştirmakta rahatlatabilir. Birde ışık altinda uyutmaya çalışma. Loş ışıkta daha sakindi benim kızım. Biz çarşafta salliyorduk öyle susuyordu onuda deneyin.
Allah yardımcın olsun merak etme zamanla düzelecek

Aynı durumu bende yaşıyorum.Benim oğlumda kolik.Kızımda gazlı bir bebekti ama bu çok başka.Sap simplex ve nurse harvey colex i dönüşümlü kullanıyorum.3 aylık olunca geçer deniyor.Sabırla bekliyorum bende.

İlk 5ayım benimde burnumdan gelmişti depresyona girmiştim resmen..Anneyide hisseder bebek annem yanımda iken daha sakin olurdu çünkü ben daha iyi olurdum.. bu arada kızım 1buçuk yaşında ama hala huysuz..

Belki allerjisi vardır veya gerçekten gazi vardir.esra erolun bebeğine içirdiği kimyon ve şeker karışımı bir sey vardı.bir ara çok popülerdi.benim küçük oğlana onu veriyordum.iyi idi.

Valla benimki kolik molik değildi 3 yaşına girene kadar annemden emdiğim sütü burnumdan getirdi .
InşAllah zamanla düzelir bebeğin ne diyim Allah yardımcın olsun .
Benimkide kolik falan deil ama zor uyuyor uyurkwn bile uyumama izin vermiyor besiginde yatmiyor yanimi istiyor yatakta donup duruyor korkuyorum uyumaya hep huysuz ilgi istiyo sizinde boylemiydi cabuk skliyor herseyden her yolu denedik esimle psikoloji kalmadi bende yedi aylik oluck haftaya daha simdiden okadar hareketliki oturamiyor bile yerinde duramadigi icin yerde donerek izin versem butun evi gezecek ama hep yaninda olucm aksamlarida hep agliyor

Yani bebek ağlar evet ama her saniye dediğinize göre biraz fazla geldi bana. Kolik bebek günün belli saatlerinde ağlar genelde. Bebeğiniz kız mı erkek mi. Erkek daha gazlı olur derler ama benim paşa 6 aylık olucak hiç gaz sorunu yaşamadık. Doktorunuz etraflıca kontrol ettimi? Kulak iltihabı olabilir idrar yolu enfeksiyonu olabilir. Alerjisi olabilir. Kakası nasıl mukuslu mu çok? Yada gürültülü gaz çıkarıp çok bez değiştiriyor musun? Bunun gibi birçok şey olabilir. Mızmız olmasıda düşündürdü beni. Sen başka bir doktora daha görünsen. Çünkü bu zamanlarda daha sakin bir bebek olması lazım. İyice bir araştır derim arkadaşım.

Rezene çayı içebilirsin.
Yurtdışından mommy’s bliss diye bi damla var onu getirtip kullanabilirsin gerçekten mucize.Adaçayı yağıyla topuğuna masaj yapabilirsin.Sıcak havlu koyabilirsin.Kolik cdsi satılıyo d&r da onu alabilirsin.

Hiç bir damla hiç bir şey ise yaramıyor maalesef.Tek çözümü zaman,bikac ay sonra geçeceğini bilmek bile insanı rahatlatıyor.

Ben günleri sayardim artık,42-43-44....
Yakınlarınızdan alabildiğiniz kadar yardım alın hiç çekinmeyin.Yine eşinizden de full destek isteyin.Çarsafta sallayinca susuyorlar genelde,eğer işe yararsa otomatik sallanan birşeyler alabilirsiniz büyük rahatlık olur.

2 aylık erkek bebeğim var.Uyumadigi her saniye ağlıyor,mızmızlanıyor.Surekli huzursuz doktor kolik dedi ama kolik bebekler kolik seslerde sakinlesmez mi?Benimki sakinleşmiyor sürekli ağlıyor.Artik diyorum bu huysuzlugundan yapıyor.Dayanamiyorum basim çatlıyor.O ağlıyor ben ağlıyorum yeter artık psikoloji denen birşey kalmadı.Sizin de başınıza geldi mi nasıl atlattınız bu durumu?
Tabiki geldi anne olmak buymuş dediğim çok zamanlarım var sabredin bol bol dua edin düzelir inşallah sakın olmaya çalışın bende sakın olamadığından sonra çok üzülüyorum aspiratör acın oglum da bazen ise yarıyordu

Sabaha kadar ayağımda sallardım , bir de başucumuzda biberon biberon mama olurdu , yemeden durmazdı da , şükür büyüdü şimdi . Ama o 3 sene kâbus gibiydi , en uzun uykusu 15 yirmi dakika olurdu .
Benimkide kolik falan deil ama zor uyuyor uyurkwn bile uyumama izin vermiyor besiginde yatmiyor yanimi istiyor yatakta donup duruyor korkuyorum uyumaya hep huysuz ilgi istiyo sizinde boylemiydi cabuk skliyor herseyden her yolu denedik esimle psikoloji kalmadi bende yedi aylik oluck haftaya daha simdiden okadar hareketliki oturamiyor bile yerinde duramadigi icin yerde donerek izin versem butun evi gezecek ama hep yaninda olucm aksamlarida hep agliyor

videoları seyredin kolik masajlarını yapın ve sıcak su torbası bulundurun yorganın kenarında bir yerde beze sarıp koyun
üşümemesi lazım bebegin bacak hareketleri yapın mutlaka

Bence mamasını değiştir kolik ise eczanede satılan özel mamalar var eğer mama vermiyorsam sütün ona fayda sağlamıyordur birde aktarlarda elma yağı satılıyor ağzına sürersen gaz acısı hafifler

2 aylık erkek bebeğim var.Uyumadigi her saniye ağlıyor,mızmızlanıyor.Surekli huzursuz doktor kolik dedi ama kolik bebekler kolik seslerde sakinlesmez mi?Benimki sakinleşmiyor sürekli ağlıyor.Artik diyorum bu huysuzlugundan yapıyor.Dayanamiyorum basim çatlıyor.O ağlıyor ben ağlıyorum yeter artık psikoloji denen birşey kalmadı.Sizin de başınıza geldi mi nasıl atlattınız bu durumu?
Benım oğlumda kolıktı susmak bilmiyordu karnını ov elma yağı al. Ayaklarını karnına doğru bastır geçecek elbette hıc merak etme büyüklerden yardım almaya bak

Back