• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Her premature dogum mutlu sona ulasmiyor!

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
inan anlattıkların karşısında yıkıldım ama senin neler çektiğini anlıyorum benimde ilk bebeğim akciğer yetmezliği sebebiyle ölmüştü dr.lar ölmesi hakkında en hayırlısı demişti çünkü nefesini zor alıyor ve üstelik erken olduğu için sorunlar çıkabilir ayağında yada vücudunun herhangi bir yerinde dedi ama benim bebeğim yinede bana göre çok sağlıklıydı yada ben öyle inanmak istedim annelik işte evledına kıyabilir mi kıyamadım canımdı canımdan can gidiyordu bitmiştim ölmüştüm neredeyse dayanamıyordum yaşasın diyordum dr.laflarına rağmen ne olursa olsun yaşasın diyordum belki bebeğimin neler çekeceğini hiç düşünmeden yaşasın diyordum sadece ... senağlama bebeğim öleli aradan bir buçuk sene geçti şimdi neyin iyi olduğunu neyin kötü olduğunu halen anlamış değilim yani dr.yaşarsa çok sorunu olur dedikleri için.ama tek bildiğim o benim evladımdı ve ben onu çok seviyordumsenağlama.canım dayan başka da belki çaren yok ALLAH BÜYÜK ALLAH YARDIMCIN OLSUN İNAN ÇOK ÜZÜLDÜM BİR KEZ DAHA YAŞADIM YAŞLADIKLARIMI ..BEBEĞİM TAM OLARAKTA ANNELER GÜNÜDE VAFAT ETMİŞTİ İŞTE BU YÜZDEN ANNELER GÜNÜ BENİM İÇİN BAMBAŞKADIR ...ALLAH KİMSEYE YAŞATMASIN BİZİM ÇEKTİKLERİMİZİ .ALLAH OĞLUNA ŞİFALAR NASİPEYLESİN.SEN GERÇEKTEN TAM ANLAMIYLA BİR ANNESİN HEMDE ANNELERİN EN İYİSİ ALLAH SENİ İMTİHAN EDİYOR....

Son düzenleme:
çok zor rabbım hepınıze sabırlr versın bende 27 haftalık normal dogum yaptım bebegımı kaybettım hala ıcım yanıyor o benım canımdı herseyımdı dayanmak cok zor ama ınsan herseye alısmak zorunda kalıyor rabbım baska keder vermesın ınsallah.

cnm benim bende prematür annesiyim
haklısın insan beklediginden fazla sorunla yüzleşiyor
hemen hemen aynı sorunları yaşadım
kızım 27 haftalık 965 gr dogdu göz problemi yaşadık ki hala biri sadece karartı ve ışık görebiliyo buna da şükür dedik
27,01,2005 li ve kala cümle kuramıyor cevap vermektede ilişki kurmakdada zorlanıyor

allah onları arkamıza koymasın eger kendilerine bakabilecekleri bi düzeye gelemeyeceklerse

inşallah onlar düselir
allahtan ümit kesilmez:teselli:

cnm benim bende prematür annesiyim
haklısın insan beklediginden fazla sorunla yüzleşiyor
hemen hemen aynı sorunları yaşadım
kızım 27 haftalık 965 gr dogdu göz problemi yaşadık ki hala biri sadece karartı ve ışık görebiliyo buna da şükür dedik
27,01,2005 li ve kala cümle kuramıyor cevap vermektede ilişki kurmakdada zorlanıyor

allah onları arkamıza koymasın eger kendilerine bakabilecekleri bi düzeye gelemeyeceklerse

inşallah onlar düselir
allahtan ümit kesilmez:teselli:

canım hepimizin sorunları aynı bunada şükür diyoruz.allah hepimize yardım etsin sevgiler...

Bu bolumu acmak icin bayagi tereddut ettim ama benim gibi sadece okuyup moral bozmamak icin yazi yazmayan, zaman zamanda kiskanclikla(affedin ama tam hissettigim bu) benimki neden boyle olduyu surekli dusunen anneler varsa icimizi burada dokelim diye yaziyorum.Karakterim bile degisti hicbirseyi ve hickimseyi kiskanmayan ben artik en ufak bir seyi bile kiskanir oldum.Insanlarin mutlulugu bana mutluluk vermiyor cunki bende mutlu olmak istiyorum.Her premature normal bir cocuk olmuyor,sakin moralinizi bozmayin benimki gibide olmuyor,oglum cok kotu durumda degil,beterin beteride var elbette ama benim gibi mukemmeliyetci biri icin tahamul edilemiyor bazen.......
Sadete gelelim,oglum 29 haftalik,750 gr dogdu.Solunum problemleri yasadi ,mide sorunlari oldu,goz sorunlari oldu,cok azda olsa beyninde kanama oldu....Dort aydan fazla hastanede yasadik!cikmamiza yakin fitik ameliyati oldu,bir hafta kadar komada kaldi cok gitti geldi dogumundan itibaren.Neticede evimize geldik ,solunumunu destekleyici oksijen tupu ve yemek tupu ile.Burnundan midesine inen bir tup vasitasiyla besleniyordu,biberon almiyordu beni emmiyordu,hatta yutamiyordu bile.Uzun sure burnundan hortum takip besledim,ne kadar igrenc bir duygu oldugunu anlatamam evladinin burnundan tup sokup sonrada midesinemi indi cigerlerinemi soktum diye kontrol etmenin.Mideden delip oyle besleyelim dediler ama ha bu gun yemegi ogrenir ha yarin ogrenir diye bekledik bekledik... Olmadi midesini deldirdik neticede burnuna tup takmaktan cok iyidi ama oda yanlardan akinti yapiyordu,kasiniyordu kanatiyordu......Bir yasindayken ilk sara krizini gecirdi ne oldugunu anliyana kadar bir sure gecti tabii klasik sara krizi iste anlatmiyim morardi bile( ha bu arada biz USA da yasiyoruz, ambulans cagirdik 5 dakika bile surmedi hemen geldiler ama sara bize yapisip kaldi neticede)...........
Oglum su an 4 yasini ikiay gecti,hala konusmuyor,yemeklerini pure olarak yiyor agzina konulani hap gibi yutuyor,cignemiyor yani.Yurumesi biraz sorunlu merdiven inip cikamiyor,9 ay kadar oncesine kadar denge sorunu cok kotuydu kucucuk bir carpmada agac gibi devriliyodu surekli arkasinda geziyorduk.......
Aslinda bizim oglani her organi icin ayri anlatmak lazim,ordan burdan cok daginik oldu,neticede bayagi sorunlu bir cocuk, zekasida sorunlu ,cok kotu olmasada(belkide kotu yakistiramiyorsunki) pek parlak sayilmaz.Ama butun herseye ragmen bir o kadarda yakisikli.
Simdi varmi benim gibisi konusalim dertleselim,aglasalim !
Yeni premature dogum yapmislar ve hamile olanlar moralinizi asla bozmayin bu benim sanssizligim umidiniz kirilmasin.Umut olmasa nasil yasariz .
Hepiniz saglicakla kalin ,gorusmek uzere......

Onca baharsız yıl geçti

Hep gözlerimde aradın
Baharın o en güzel günlerini
Benim gözlerimde bahar
Senin gözlerinde kırışıklar
Bahar ama
Sonbahar…

Biliyorum

Üf demedin bir gün
Sitem etmedin kaderine
El oldun, ayak oldun
Ağız oldun, dil oldun
Beklenmeyen misafirine…

Güneşin batmadığı bir yurtta

Sana hep aydınlık şiirleri yazmak isterdim
Biliyorum
Sen genede o şiirleri buluyorsun anlamsız gülüşlerimde
Her ne kadar yüreğinde ısınmakta olsada toprak
Cemreler baharı işaret etsede annem
Ben ya beklediğin kişi,
Yada hiç yaşamamış olmak isterdim…

Affet beni anne

Ölmediğim için…

merhaba canim yazilarini okudukca goz yaslarimi tutamadim bugun herbir bebegin hiyakesi ayri ayri yikti beni , belki seni en iyi anlayan bir anneyim 27 haftaya geldigimizde oglum dogdu hersey normal giderken doktorlar birgun beni yanina cagirdi cocugunuz sporcu olmayacak dedi ben sok oldum dahasini zaten yazdim erken dogum benim oglumun hikayesi beyin hucre olumu diye , oglum 6 yasinda suan yuruyemiyor evladim cok guzel teyzesi seninki kadar guzel bizler onlarin eli kolu ayagi olacagiz herseye katlanip dimdik ayakta duracagiz , ben oglumla 4 yil tek basima yasadim her zorluga oglumla gogus gerdim onun yuzune her bakisimda bana azim geldi guc geldi , onun gozlerinin icine bak orda cenneti goreceksin annesi sen ona iyi bak annesi o cennette cok guzel bir cocuk olacak sapa saglam olacak elinden tutup cennet kapisina goturecek seni asla isyan etme ben asla isyan etmedim canim benim asla neden demedim sadece ilerde kendi uzulur diye uzuluyorum yavrum kendini eksik hisseder belli bir yastan sonra diye uzuluyorum simdi ikinci bebegime hamileyim ALLAH im tekrar ayni aciyi yasatmasin rabbim yardimcimiz olsun hersey taktir hersey bizler icin sende ayakta duracaksin dimdik gururla opuyorum bebeginin alnindan annesi ona cok cok iyi bak sana ALLAH tan sevgi diliyorum guc diliyorum sifalar diliyorum yavrumuza optumkaydirigubbakcemile5:1hug:

canım cok üzüldüm cok gecmiş olsun acil şifalar versin bende piremetüre dogum yaptım 1400 gr şimdi 9 yasında yasıtlerını bile gecti senin kide düzelir hiç üzülme allaha bol bol dua et

eminecim bende hayatı biraz acılı ve melankolik yaşayanlardanım ve en kötü anımda tek teselliyi şu sözde buluyorum her şerde olumsuzlukta bir hayır iyilik vardır yaşam sana ve bebişine iyilikler getrsin bundan böyle

ilk oğlumu geçen sene 27 haftalık doğum yaptım . senelerce bir bebek sahibi olabilmek için uğraşmıştık . en sonunda tedaviler cevap vermişti hamileydim. hep oğlum olmasını istemiştim . erkek olduğunu duyunca okadar çok sevinmiştim ki anlatamam. herşey yolunda giderken birden bire doğum yapmıştım . 25 gün yaşadı oğlum 25 gün boyunca hastanese kapısında bekledim oğlumu . beni bırakmayacak diyordum yıllardır bekliyoruz onu diyordum ama olmadı bir gece telefonla öldüğünü söylediler. dünya başıma yıkılmıştı. doktorlar belkide onun için iyi olan ölmek demişlerdi ama ne olursa olsun hiç umrumda değildi tek isteğim oğlumun yaşamasıydı. aradan 3 ay geçti sürekli ağlayarak. tekrar hamile olduğumu öğrendiğimde hemde tedavisiz çok şaşırdık herkes çok sevindi ama ben başlarda çok sevinemedim aklım hala yağızımda idi. gene bir erkek bebeğimiz olacağını öğrenince çok sevindim . allah yağızımın yerine bana bir oğul daha verdi diye çok sevindim. düzenli kontrole gidiyordum aynı şeyleri yaşamamak için elimizden geleni yapıyordk. ama yine olmadı hiç bir neden yokken 9 nisanda bu sefer 26 haftalık doğum yaptım oğlum umut'um 2 gün yaşadı.
o kadar üzgünüm ki ne yapacağımı bilmez haldeyim. ailem ve eşim için güçlü görünmeye çalışmaktan yoruldum. gizli gizlli ağlamaktan yoruldum artık. bu nasıl bir kader nasıl bir hayat allah 2 evladımıda elimden aldı. mucizelerimi benden aldı. bitmiş bir haldeyim . yeniden bir cocuk sahibi olmak artık benim için hayal.insanlar ne kadar şanslı olduklarının malesef farkında değiller

gozyaslarım aktı senın satırlarını okurken,allahtan iyilesmesini dilerim,ama bı4rde sunu düşün ya hiç nefes alamasaydı,sen onun sıcaklıgını hıc duymasaydın.ben 3 bebegımı karnımda yitirdim.uzuuun tedaviler iğneler haplar ve yataktan hıc kalkmamalardan sonra hatta esımle aramın bozulmaına varıncaya dek nelere katlanıp premature bir bebege sahıp olabıldım.allahım nasıp etti,etmeseydi ya onu alırdı elımden yada ben amelıyat masasında kalırdım.anemının bır tur gelışmış hastalıgını 5 kusaktır yasıyorum tedavıyı bulan sadece kuzenım ve ben .elımızden baska bır bebek yapamayabılırım.sükret halıne.usa gıbı daha kalıtelı saglık sistemlerının oldugu bır yerdesın.kuzenımın cocugu tam dogdu ama 19 yasında yemek yıyemıyor yerde yatıyor sureklı ayaaga kalkamıyor.vs vs..ayrıntılı anlatırdım ama burda cok uzun olur.gorusmek istersen özelden pm at,beterın beterı vardır.sükür de lutfen.o bebege de hıssettırme ona üzüldüğünde gercekten anlyıorlar cunku daha da üzme onu.kendıne ıyı bakk ki ona cok daha ıyı bakabılesın.cunku sen bakamazsan onun hali nice olur..

benimde 25 nisanda 27+3 haftalık bir oğlum oldu, yavrum 700 gr idi , ama malesef 30 saat sonra onu cennet yolcu ettik, ilk zamanlar çok üzülmüştüm ama şimdi eskisi kadar değil ,Nedenmi , çünkü bir anne çocuğunun hep en iyi şeylere kavuşmasını ister, işte bizim yavrumarımızda cennete kavuştular, belki bir süre onlardan ayrı kalacağız ama sonsuz bir hayatta inşaallah birlikte olacağız.

Bu bolumu acmak icin bayagi tereddut ettim ama benim gibi sadece okuyup moral bozmamak icin yazi yazmayan, zaman zamanda kiskanclikla(affedin ama tam hissettigim bu) benimki neden boyle olduyu surekli dusunen anneler varsa icimizi burada dokelim diye yaziyorum.Karakterim bile degisti hicbirseyi ve hickimseyi kiskanmayan ben artik en ufak bir seyi bile kiskanir oldum.Insanlarin mutlulugu bana mutluluk vermiyor cunki bende mutlu olmak istiyorum.Her premature normal bir cocuk olmuyor,sakin moralinizi bozmayin benimki gibide olmuyor,oglum cok kotu durumda degil,beterin beteride var elbette ama benim gibi mukemmeliyetci biri icin tahamul edilemiyor bazen.......
Sadete gelelim,oglum 29 haftalik,750 gr dogdu.Solunum problemleri yasadi ,mide sorunlari oldu,goz sorunlari oldu,cok azda olsa beyninde kanama oldu....Dort aydan fazla hastanede yasadik!cikmamiza yakin fitik ameliyati oldu,bir hafta kadar komada kaldi cok gitti geldi dogumundan itibaren.Neticede evimize geldik ,solunumunu destekleyici oksijen tupu ve yemek tupu ile.Burnundan midesine inen bir tup vasitasiyla besleniyordu,biberon almiyordu beni emmiyordu,hatta yutamiyordu bile.Uzun sure burnundan hortum takip besledim,ne kadar igrenc bir duygu oldugunu anlatamam evladinin burnundan tup sokup sonrada midesinemi indi cigerlerinemi soktum diye kontrol etmenin.Mideden delip oyle besleyelim dediler ama ha bu gun yemegi ogrenir ha yarin ogrenir diye bekledik bekledik... Olmadi midesini deldirdik neticede burnuna tup takmaktan cok iyidi ama oda yanlardan akinti yapiyordu,kasiniyordu kanatiyordu......Bir yasindayken ilk sara krizini gecirdi ne oldugunu anliyana kadar bir sure gecti tabii klasik sara krizi iste anlatmiyim morardi bile( ha bu arada biz USA da yasiyoruz, ambulans cagirdik 5 dakika bile surmedi hemen geldiler ama sara bize yapisip kaldi neticede)...........
Oglum su an 4 yasini ikiay gecti,hala konusmuyor,yemeklerini pure olarak yiyor agzina konulani hap gibi yutuyor,cignemiyor yani.Yurumesi biraz sorunlu merdiven inip cikamiyor,9 ay kadar oncesine kadar denge sorunu cok kotuydu kucucuk bir carpmada agac gibi devriliyodu surekli arkasinda geziyorduk.......
Aslinda bizim oglani her organi icin ayri anlatmak lazim,ordan burdan cok daginik oldu,neticede bayagi sorunlu bir cocuk, zekasida sorunlu ,cok kotu olmasada(belkide kotu yakistiramiyorsunki) pek parlak sayilmaz.Ama butun herseye ragmen bir o kadarda yakisikli.
Simdi varmi benim gibisi konusalim dertleselim,aglasalim !
Yeni premature dogum yapmislar ve hamile olanlar moralinizi asla bozmayin bu benim sanssizligim umidiniz kirilmasin.Umut olmasa nasil yasariz .
Hepiniz saglicakla kalin ,gorusmek uzere......

merhaba.... dertleşmek istemişsiniz bende size yazıyım dedim.yeni üyeyim yanlış birşey yapmam inşallah.ben bebegimdeki sorunları bugün bir konu başlıgıyla yazdım.premetüre sendromlu bebegim başlıgı altında.yinede sizede kısaca yazıyım.benim bebegimde 31 hafta 2 günlük dogdu.tek böbrek,akciger çalışmıyordu,karacigerde büyüme,kalpte 3 adet delik 2 tanesi anormal büyük kapanmayack biçimde,beyin kanaması,yemek borusu ikiye bölünüp akcigere yapışmış bir şekilde dogdu.tabiki daha sonrada yogun bakımda defalarca gitti geldi.ama savaştı ve kazandı bebegim.bende onunla savaşıyorum halen hep yanındayım.mesajlarınızı okudum biraz gözgezdirdim.çok isyan etmişşsiniz yaradanımıza.bebeginiz saglıklı dogup 10 yaşında trafik kazası geçirebilirdi ve beyin kanamsı geçirebilirdi.felç olabilirid ve daha bir çok şey.bende sizinle aynı durumdayım.zekası ne olacak ,görme kaybı varmı ,yürüyebilecekmi v.s. daha bir çok şüphe var bilinmiyor.bebegimize sevgimizi verip allah a sıgınmaktan başka yapacak birşeyimiz yok.inşallah allah tan dilerim ki yavrunuz saglıgına kavuşur.bütün derman bekleyen hastalarımıza tez zamanda şifa verir.umudunuzu yitirmeyin ne olur.ben kendi şahsım adına rabbim ne veririse neyi uygun gördüyse razıyım.razı olmasam ne olacak ki .elimden birşey gelmiyor.en acısıda bu zaten.sizi çok iyi anlıyorum.aynı durumdayız çünkü.acil şifalar diliyorum.

Çok üzgünüm arkadaşlar :(( Yazılarınızı okudum ve boğazım düğümlendi,gözlerim doldu...

Allahım bu durumda olan bütün bebeklere en kısa zamanda şifa verir inşaallah...Ailelerinede sabır...

Bebeğimi kaybedeli tam 1 hafta oldu.1 Ağustos sabahı kanama şikayetiyle hastaneye yattım. 5 gün boyunca kanamam ve suyum gelmeye devam etti.5 Ağustos akşamüstü sancılarım ve doğum kasılmalarım başladı.tam 24 haftanın dolduğu gün kandil gecesi 12:35 te erken doğum yaptım.minik oğlum 605 gr.doğdu.Küçük ama haftasına göre güçlü bir bebek ama fazla umut etme yaşama ihtimali çok az dediler.Yaşasada asla yaşıtları gibi olamaz bir sürü sağlık sorunları olur özürlü olur dediler.Allahıma o sancıları çekerken ve doğum anında sonrasında hem ağladım hemde dua ettim Allahım hakkımızda hayırlı olanı ver diye.Yüreğim yaşamasından yanaydı, fakat neyin hayırlı olduğunu ancak Allah bilir. Bebiğim kandil gecesi doğdu yaklaşık 30 saat sonra Cuma öğleden sonra vefaat etti.küçücük minyatür bir insan gibiydi. Babasının kopyasıydı adeta.Görünürde hiç bir problem yoktu bebeğimde.Ama ömrü yokmuş demekki.Çok ağladım halada ağlıyorum.Dünden beri göğüslerim tekrar şişti süt gelmeye devam ediyor.Sütümün1 damlası bile bebeğime nasip olmadı. içimde karnımda kocaman bir boşluk var.herzaman hakkımızda hayırlısını diledim Allahtan .Kaderimizde bunuda yaşamak varmış.Allah beterinden korusun .Allahım verdi Allahım aldı.Şükür ki kimsenin ona zarar vermesine izin vermeden tertemiz verdiği gibi aldı. İlerde belki daha kötü bir şekildede kaybedebilirdim.hergün haberlerde neler duyuyoruz.Allah herşeyin beterinden korusun.Allah kimseye evlat acısı vermesin ,özürlü çocuğu olanlarada yardım etsin güzel Allahım.Allah herkesin hakkında hayırlı olanı nasip etsin. Kul olarak Allahımıza boyun eğip dua etmekten başka elimizden bir şey gelmez.:çok üzgünüm:

rakadaşım nekoneko, kaderlerimiz aynı imiş bende 25 nisanda 27+3 haftalık doğum yaptım,700 gr bir oğlum oldu ama oda sadece 30 saat yaşayabildi.26 nisanda 16.30 da cenneti tercih etti, olsun, ben anneyim ve oğluşumun herşeyin en iyisine sahip olmasını isterim.bende hasretle ona kavuşacağım günü beklerim, oğluşum son anında annelik güdüsü işte aniden yataktan kalktım ve küvezlerin olduğu yere gittim ama bana o anda göstermediler oğluşumu daha sonra gördüm ama o artık cennette idi.Arada bir rüyalarıma geliyor hasret gideriyoz, bende senin gibi emziremedim, sütüm kesilsin diye dr ler ilaç verdi, zor günler geçiriyoruz rabbim sabırlar versin bizlere, ahirette şefaatlerine eriştirsin, cennetine alsın onların yanına bizide

Back