• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Her premature dogum mutlu sona ulasmiyor!

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
şu an boğazımda koca bi yumru oluştu... bir türlü yutamıyorum... ağlasam ağlayamıyorum.. benim oğlumda 35 haftalık doğdu ama sanırım ben çok şanslıyım hemen yanıma geldi uzun süren ama tehlikeli seviyelere ulaşmadan yanlızca evde takip edilen fizyolojik sarılık dışında bi sorun yaşamadık... ama bir anne olarak seni çok iyi anlıyorum... bir an senin yerine kendimi koydum... ben dayanabilirmiydim diye.... anneliğim geldi aklıma pırıl pırıl parlayan gözlerle bakan dünyadan bi haber masum kuzucuğumun suçu olamazdıki.... çok zor bir durum... ama annelik böyle birşey işte.. sana sadece huzur dileyebilirim... çünkü bu kadar zamanda eminim sabretmeyi öğrenmişsindir... oğluşunada sağlık.... lütfen onu benim için sımsıcak kollarla sevgiyle kucakla olurmu.... dediğin gibi beterin beteri var.... belkide biraz olsun polyannacılık oynamanın kimseye zararı olmaz değilmi.... zaman zaman hepimizin yaptığı gibi... sevgiyle kal...a.s.

canim birtanem insan bazen isyan ediyor insaniz mukakkakkki yanilabiliyoruz.canim rabbim bizi insallah affeder.guzelim onceden yazdigim gibi yazilarini okurken cok kotu oldum.inan sen yazarken gozumde benimde teyzem belirdi .basina gelen biliyo derlerya aynen oyle guzelim.ben hep derimki rabbim kimseye cekemiyecek dert vermez.guzelim sen cok guclu bi kadinsin .ne olur zaman zaman bizimde kotu anlarimiz oluyo.ne olur umudunu yitirme.her gun tekrar tekrar gunes doguyo.insallah bir gunde gunes senin icin dogar ve yasadiklarini ilerde ani olarak kalir.hersey gelip gecici guzelim zamanla hersey duzelir insallah guzelim.benim icinde minisi opermisin bide simsiki saril ne olursun benim icin.

Mrb yazıların hepsini okudum,çok üzüldüm.Bende yaşadım bunları 1 bebeğimi ölü doğum yaptım.2ci bebeğim 25 haftada doğdu 6 gün yaşadı.3 bebeğimde 25 de doğdu 5 hafta yaşadı küvezde.Hastanede en küçük bebek benimkiydi bırakın normal bir bebeği diğer bebekleri ile kıskanıyordum.Hergün korkarak hastaneye gidiyordum .yaşarsa ne kadar sağlıklı olcak onun endişesi...uff çok karmaşık duygular aslında.bütün hamileliklerim sıkıntılıydı.bebeklerime bi çorap bile alamadım,kucağımada alamadım.Aslında anne olduğumuda anlamadım.Şimdide hamileyim altı aydır ytağa mahkum hamilelik geçiriyorum,hergün korku içindeyim.erken doğar ve aynı şeyleri yaşarsam diye.Yine bi lüksüm yok.Bebeğim için hiç bir hazırlık yapamıyorum,isim düşünemiyorum.tek istediğim sağlıklı bi bebişim olsun.zor bu yaşananlar...

Emine arkadaşımıza allahtan sabır diliyorum.Ole dışardan herkes konuşmuyomu deli oluyorum.Bende öğretmenim,özel alt sınıfa dersede girdim.O anneler ne zorluklar çekiyo gördüM,biz 2-3 saat zor zaman geçiriyoruz,birebir ilgi istiyolar seviyorum tabiki onları da ama anneler çekiyo yükü onlarda okuldalar hep.yalnız bırakamıyolar.off ne diycemi bilemiyorummm...

Derdini veren Allah sabrını da veriyor,yazdıklarını okurken bile kötü oldum.Bazen 'neden ben?'diye soruyorsundur eminim.Allah böyle özel bir bebeğe seni anne olarak seçmiş.Sana kolaylıklar diliyorum,Allah yardımcın olsun.Aslında yazdıklarını en ufak bir sıkıntıda yakınan herkesin okuyup ders alması lazım.

eminecim büyük geçmiş olsun umarım bebegin saglıgına kavuşur...bende 27 haftalık ikiz dogum yaptım bebeklerimi küveze bile koymadılar kg düşük die... oysaki çok istedim doktrlar ilerde srun olur dediler ne kdar yalvarsamda nafile..bebeklerimi kaybettim içim yanıyr hala......burda başka arkdaşlarda okuyrum 600 gr dgum aptım bebegim çok sglklı die allhım uzun ömür versn hepsnn bebişine ama neden diyorum neden benm bebeklerim küveze bile knmadı neden bunu çok sruyrumm kendme... ne olur sende üzülme arkdasım...

canım arkdaşım senn yaşadklarının hepsini birebir ben yaşadım...senn nasıl acı çektgini anlayabiliyrum...3 kez hmilelik ve hsatneden eve eli boş dnmek çok zor allhım kmseye yaşatmasın...bnde tekrar hmile klmaya korkuyrum..aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum...umarım bu bebişini kucagna alırsın..rahim agzna dikiş flan atıldımı arkdaşım..bana dktrum brdahaki hmilelikte rahme dikş atılacak dedi erken dgumu önlemek içinmiş ama nekadar etkli olr bilemem......senin btün duygu ve hslerii çok ii anlayabliyrum...bütün arkdaşlarım için dua edyrumm hepimiz mutlu olalımmmmmmm inşallhhhhhhhhhhh..................................

canım arkdaşım senn yaşadklarının hepsini birebir ben yaşadım...senn nasıl acı çektgini anlayabiliyrum...3 kez hmilelik ve hsatneden eve eli boş dnmek çok zor allhım kmseye yaşatmasın...bnde tekrar hmile klmaya korkuyrum..aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum...umarım bu bebişini kucagna alırsın..rahim agzna dikiş flan atıldımı arkdaşım..bana dktrum brdahaki hmilelikte rahme dikş atılacak dedi erken dgumu önlemek içinmiş ama nekadar etkli olr bilemem......senin btün duygu ve hslerii çok ii anlayabliyrum...bütün arkdaşlarım için dua edyrumm hepimiz mutlu olalımmmmmmm inşallhhhhhhhhhhh..................................

bana dikş atılmıştı öncekilerdede ama olmadı.şimdi yine atıldı bakalımmm

ay kötü oldum allah sabır versin inş.iyi olur zor şeyler yaşamışsın canım................
hamileyim ve insan endişeleniyor ..herşeyin allah hayırlısını nasip etsin hakkımızda hayırlısı...........
hepimiz sağlıklı evlatlara kavuşuruz inş...
seninde allah yavruna acil şifalar nasip etsin

biliyorum çok zor benim ikizlerımden bır taneside 46 gün sonra komaya girdi.herkes sakat olabilir ömür boyu çekersin dediler bende o benim yavrum ben herşeyi çekerim razıyım dıyordum.belki benimki bencılti ama kokusunu duymak büyüdüğünü görmek istiyordum. ama malesef bebeğimi kaybettim hayal bile edemiyorum nasıl bir kız olucağını sen genede şanslısın belki zor ama nefes alıyor.benim kızımda700gr doğmuştu.sıkı sıkı sarıl oğluna üyle sarılki senin sevginin gücüyle ayağa kalksın hayatta bende varım desin sevgiler.

canım benim ne diyeceğimi bilemiyorum sanki sen benim geçmişimi yaşıyorsun şu an benimde doğum sırasında oksijensiz kaldığı için engelli olan 14 yaşında bir oğlum var senin dediğin denge problemi bizde hala var diğer problemlerinin yanında en kötüsüde o çünkü en küçük bir engelde kendini resmen yere bırakıyor o kadar çok acillik oldukki bu yüzden artık kan görmeye tahammülüm kalmadı bütün herşeyine seve seve katlanıyorum çünkü o benim evladım önceleri kabullenmem çok zor oldu neden ben neden benim çocuğum sorularını sorup durdum ama bu çok kısa bir süreçti sonra kabullendim ve çevremdeki herkesede kabul ettirdim seninki özel eğitim alıyormu çok faydası var benim oğlum 11 yıldır özel eğitim ve rehabilitasyon merkezine gidiyor ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN:teselli:

sara nur, hic kirici bir yazi olmamis,neden olsunki.Bende zaman zaman senin dusunduklerini dusunmuyor degilim tabiiki,herzaman mutsuz ve nefretle dolu degilim, o yaziyi yazdigim zaman cok bunalimli donemlerimden birindeydim herhalde.Mesela bu gun daha dogrusu su anda iyi bir ruh halindeyim,yarin yada bir saat sonra ne olcagimi bilemiyorum tabiiki,cok dengesiz oldugumun farkindayim.Sana hayirli dogumlar dilerim....

canım seni çok iyi anlıyorum ama sakın isyan etme ben çok bunalıp ağladığım zamanlarda bile isyan etmedim sakın bu bizim sınavımız bardağın boş tarafına bakıp üzülmektense dolu tarafına bakıp mutlu olmalısın bu benim hayat felsefem çok şükür ikinci çocuklarımız sağlıklı ben çok insan tanıyorum oğlumun okulundan dolayı iki çocukları var ikiside engelli onları gördükçe halime binlerce kez şükrediyorum dengesizim demişsin yok böyle bir şey seninki sadece duygularının patlaması canım kendine çok dikkat et oldumu öpüyorum seni ve meleğini

Emine arkadaşımıza allahtan sabır diliyorum.Ole dışardan herkes konuşmuyomu deli oluyorum.Bende öğretmenim,özel alt sınıfa dersede girdim.O anneler ne zorluklar çekiyo gördüM,biz 2-3 saat zor zaman geçiriyoruz,birebir ilgi istiyolar seviyorum tabiki onları da ama anneler çekiyo yükü onlarda okuldalar hep.yalnız bırakamıyolar.off ne diycemi bilemiyorummm...

Diycek bir sey yok tabii ,basa gelen isyan ederek,maddi manevi yorularak,kiskanarak,vicdan azabi cekilerek,icin aciyarak,bogazinda bir yumrukla dolasarak,......,bunada sukur diyerek cekiliyor.Dualarim pek kabul olmuyor ama baskasina olan dualarim belki kabul olur,insallah bu sefer hastaneden elin bos donmezde saglikli,seni sevinc gozyaslariyla yasatacak bir bebekle evine gelirsin.

Tanri Seni Seçti Anneciğim

--------------------------------------------------------------------------------

Özel eğitimin yanında sosyal rehabilitasyon programlarının uygulanması şart olurken bu yazıda Tanrı Meleği bir çocuktan annesine yazmış olduğu bir merktıp okuyacağız. Bu Tanrı Meleği bir mucize sonucu annesine mektup yazma fırsatı bulsaydı sizce neler yazardı? Bence bunları yazardı...

Canım Annceciğim benim... Seni Çok Seviyorum...

Neden hep dalıp dalıp gidiyorsun, neden bana hep üzgün üzgün bakıyorsun, neden hep aynı soruları tekrarlıyorsun, neden kendini suçlamaktan vazgemiyorsun, neden hep kızgınlık duyuyorsun...

Halbuki ben meleklere: "beni bu halde dünyaya gönderirseniz ben orda ne yaparım diye sorduğumda: "korkma dediler, orda senin annen olacak, biz senin için en iyisini seçtik, sana o bizden daha iyi bakacaktır, sana birçok şeyi o öğretecektir ama unutmaki senin de ona öğreteceğin birçok şey var, o sana öğretecek sen oana öğreteceksin ve birgün kendi kendine yaşayabileceksin" dediler.

Hadi anneciğim başlayalım çalışmaya, öncelikle ben sana ceza olarak değil ödül olarak gönderildim, ben senin ödülünüm bunun farkına varmalısın ve anneciğim bu ödülde suçlu aramana gerek yok bir an önce nedenler üzerinde durmaktan vazgeçip sonuçlar üzerinde yoğunlaşmaya başlamalısın.

Benden utanma, insanların bakışlarına aldırma, beni gittiğin her yere götür, eğer kendi kendime yeterli hale gelmemi istiyorsan sakın anlamadığımı düşünme beni konsere, tiyatroya, sinemaya götür anneciğim. Belli mi olur bakarsın sen ve ben belkide toplumun melekelere bakış açısını değiştiririz ha ne dersin anneciğim. Hadi kalk anneciğim denize gidelim bana yüzmeyi öğret, hep evde oturmaktan sıkıldım artık sadece okula giderken dışarı çıkıyorum. Tamam sana söz veriyorum akşam döndüğümüzde bütün ödevlerimi yapacağım anneciğim. Sana verilen görevin çok zor olduğunu biliyorum ama unutma yalnız değiliz çok yavaşta olsa ben öğreniyorum, gelişiyorum, büyüyorum yakında duygularımı sana sesli olarak söyleyeceğim, şimdi güçlü olma zamanı anneciğim. Etrafımızdaki diğer melekleri düşün anneciğim. Ne demişti melekler "senin annen var korkma o seni korur ve sana herşeyi öğretir, Tanrı senin için en iyisini seçti", sen varken anneciğim hiç korkmuyorum biliyor musun çünkü Tanrı seni seçti anneciğim. Babama ve diğer akrabalarımıza bizi yalnız bıraktıklarını düşündüğün için kızma sakın çünkü onlar senin kadar güçlü değiller anneciğim bak göreceksin biz ilerleme kaydettikçe onlarda şaşıracaktır ve bize katılacaklardır. Sen ve ben çok özeliz. Şimdiye kadar birbirimize öğrettiklerimizi bi düşünsene nekadar da çok şey öğrendik, yaşadığımız toplumda bile daha önce farkında olmadığımız şeylerin farkına vardık ve anneciğim biz kazanacağız. Birgün kendi başıma okula gidebileceğim, koşup oynayabileceğim, bağıra bağıra şarkı söyleyebileceğim, yaramazlıklar yapıp şımaracağım, hatta sen balkondan hadi meleğim geç oldu eve gel artık diye arkamdan sesleneceksin anneciğim, bende sana "ama anne biraz daha oynamak istiyorum" diyebileceğim. Bütün bunları seçilmiş olan senin sayende yapacağım çünkü sen çok özel biri olmasaydın Tanrı seni seçmezdi anneciğim. Her ne yaparsan yap beni toplumdan uzak tutma anneciğim, başta da söylediğim gibi insanların bakışlarına aldırış etme ve beni gittiğin her yere götür çünkü seninle herşey çok daha güzel anneciğim.

Seni çok seven meleğin kocaman öpüyor ANNECİĞİM...

biliyorum çok zor benim ikizlerımden bır taneside 46 gün sonra komaya girdi.herkes sakat olabilir ömür boyu çekersin dediler bende o benim yavrum ben herşeyi çekerim razıyım dıyordum.belki benimki bencılti ama kokusunu duymak büyüdüğünü görmek istiyordum. ama malesef bebeğimi kaybettim hayal bile edemiyorum nasıl bir kız olucağını sen genede şanslısın belki zor ama nefes alıyor.benim kızımda700gr doğmuştu.sıkı sıkı sarıl oğluna üyle sarılki senin sevginin gücüyle ayağa kalksın hayatta bende varım desin sevgiler.

Buyudugunu gormek belki sana simdikinden daha cok uzuntu vericekti,birak hayal ettigin gibi buyusun .Sormadan edemiycem ,ikizin oburu ne durumda insallah iyidir diyorum ama!

sara nur, hic kirici bir yazi olmamis,neden olsunki.Bende zaman zaman senin dusunduklerini dusunmuyor degilim tabiiki,herzaman mutsuz ve nefretle dolu degilim, o yaziyi yazdigim zaman cok bunalimli donemlerimden birindeydim herhalde.Mesela bu gun daha dogrusu su anda iyi bir ruh halindeyim,yarin yada bir saat sonra ne olcagimi bilemiyorum tabiiki,cok dengesiz oldugumun farkindayim.Sana hayirli dogumlar dilerim....

hayır sakın ben bunu denges
zlik olarak adalandırmıoyurm normal oldugunu düşünüoyurm çünkü heimizin ara sıra ruh hali bozulabilir hepimizin bunalımları var sakın öyle söyleme lütfen dengesiz kelimesi sana hiç yakışmıoyr sen eli öpülesi annesin sadece zor ama sabret :1hug:

arkadaım durumuna çok üzüldüm ama sakın dularım kabul olmuyor deme
rabbimiz senide böyle imtihan ediyor demekki
tabi sabretmek çok zor insan zaman zaman isyanda edebiliyor
benimde kızkardeşim engelliydi
o hiç bişey yapamıyordu beyni gelişmiyordu
ama unutma allah c.c kimseye çekemeyeceği yükü yüklemez
en kısa zamanda dularını kabul etsin
evladının derdine şifa nasip etsin..

inana anlattıkların karşısında yıkıldım ama senin neler çektiğini anlıyorum benimde ilk bebeğim akciğer yetmezliği sebiyle ölmüştü dr.lar ölmesi hakkında en hayırlısı demişti çünkü nefesini zor alıyor ve üstelik erken olduğu için sorunlar çıkabilir ayağında yada vücudunun herhangi bir yerinde dedi ama benim bebeğim yinede bana göre çok sağlıklıydı yada ben öyle inanmak istedim annelik işte evledına kıyabilir mi kımadım canımdı canımdan can gişdiyordu bitmiştim ölmüştüm neredeyse dayanamıyordum yaşasın diyordum dr.laflarına rağmen ne olursa olsun yaşasın diyordum belki bebeğimin neler çekeceğini hiç düüşünmeden yaşasın diyordum sadece ... senağlama bebeğim öleli aradan bir buçuk sene geçti şimdi neyin iyiy olduğunu neyin kötü olduğunu halen anlamış değilim yani dr.yaşarsa çok sorunu olur dedikleri için.ama tek bildiğim o benim evladımdı ve ben onu çok seviyordumsenağlama.canım ayan başka da belki çaren yok ALLAH BÜYÜK ALLAH YARDIMCIN OLSUN İNAN ÇOK ÜZÜLDÜM BİR KEZ DAHA YAŞADIM YAŞLADIKLARIMI ...

Back