• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Her premature dogum mutlu sona ulasmiyor!

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

emineaydinli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2008
18
0
86
A.B.D.
Bu bolumu acmak icin bayagi tereddut ettim ama benim gibi sadece okuyup moral bozmamak icin yazi yazmayan, zaman zamanda kiskanclikla(affedin ama tam hissettigim bu) benimki neden boyle olduyu surekli dusunen anneler varsa icimizi burada dokelim diye yaziyorum.Karakterim bile degisti hicbirseyi ve hickimseyi kiskanmayan ben artik en ufak bir seyi bile kiskanir oldum.Insanlarin mutlulugu bana mutluluk vermiyor cunki bende mutlu olmak istiyorum.Her premature normal bir cocuk olmuyor,sakin moralinizi bozmayin benimki gibide olmuyor,oglum cok kotu durumda degil,beterin beteride var elbette ama benim gibi mukemmeliyetci biri icin tahamul edilemiyor bazen.......
Sadete gelelim,oglum 29 haftalik,750 gr dogdu.Solunum problemleri yasadi ,mide sorunlari oldu,goz sorunlari oldu,cok azda olsa beyninde kanama oldu....Dort aydan fazla hastanede yasadik!cikmamiza yakin fitik ameliyati oldu,bir hafta kadar komada kaldi cok gitti geldi dogumundan itibaren.Neticede evimize geldik ,solunumunu destekleyici oksijen tupu ve yemek tupu ile.Burnundan midesine inen bir tup vasitasiyla besleniyordu,biberon almiyordu beni emmiyordu,hatta yutamiyordu bile.Uzun sure burnundan hortum takip besledim,ne kadar igrenc bir duygu oldugunu anlatamam evladinin burnundan tup sokup sonrada midesinemi indi cigerlerinemi soktum diye kontrol etmenin.Mideden delip oyle besleyelim dediler ama ha bu gun yemegi ogrenir ha yarin ogrenir diye bekledik bekledik... Olmadi midesini deldirdik neticede burnuna tup takmaktan cok iyidi ama oda yanlardan akinti yapiyordu,kasiniyordu kanatiyordu......Bir yasindayken ilk sara krizini gecirdi ne oldugunu anliyana kadar bir sure gecti tabii klasik sara krizi iste anlatmiyim morardi bile( ha bu arada biz USA da yasiyoruz, ambulans cagirdik 5 dakika bile surmedi hemen geldiler ama sara bize yapisip kaldi neticede)...........
Oglum su an 4 yasini ikiay gecti,hala konusmuyor,yemeklerini pure olarak yiyor agzina konulani hap gibi yutuyor,cignemiyor yani.Yurumesi biraz sorunlu merdiven inip cikamiyor,9 ay kadar oncesine kadar denge sorunu cok kotuydu kucucuk bir carpmada agac gibi devriliyodu surekli arkasinda geziyorduk.......
Aslinda bizim oglani her organi icin ayri anlatmak lazim,ordan burdan cok daginik oldu,neticede bayagi sorunlu bir cocuk, zekasida sorunlu ,cok kotu olmasada(belkide kotu yakistiramiyorsunki) pek parlak sayilmaz.Ama butun herseye ragmen bir o kadarda yakisikli.
Simdi varmi benim gibisi konusalim dertleselim,aglasalim !
Yeni premature dogum yapmislar ve hamile olanlar moralinizi asla bozmayin bu benim sanssizligim umidiniz kirilmasin.Umut olmasa nasil yasariz .
Hepiniz saglicakla kalin ,gorusmek uzere......

Yazını iç geçirerek okudum bu bölumu sıkca zıyaret edıyorum ama cok fena oluyorum okuduklarım karşısında o yuzden bı kaç gundur bakmıyordum.
Allahtan sabır ve saglık ve hzuru dılıyorum sızler ıcın oğlun ve aılen ıcın..
Çok zor bır durum evet bununla her ınsan başa çıkamaz senı tebrık edıyorum .. çok guçlu olmak gerekıyor boyle bır durum karşısında.. Dilerim ilerki yaşlarında oğlun daha fazla gelişim gosterir dilediği herşeyi yaşayabilir ..
mutluluklar

umarım oğlu dahada iyi olurrrr üffffffff üzülüyom benya allahımm herkese gönlüne göre versinnnnnnnnnn...... hayırlı sağlıklı evlatlar versin...........

tatlım korkmayın yazdım ama bende iyi günler yasamadım sarılıktan.oğluna çok üzüldüm,anne karnında beslenmesi çok önrmli.artık okullar okadar geliştiki umarım yararı olur ,bende beden eğitimi öğretmeniyim,ararda özel eğitime gidiyorum,hepsi okadar sevimliki,tabi çekmeyince anlayamıyoruz...

ne diyeceğimi bilemiyorum yaşadıklarını o kadar içten paylaşmışsınki bizimle ama sabır sabır sabır .... herşeyin çaresi neler görüyoruz yıllar sonra normale dönen çocuklar insanlar... sizi takdir ediyorum oğlunuzu da öpüyorum Allah yardımcımız olsun....

gözlerim doldu okurken. gerçekten Allahtan tüm kalbimle sabırlar diliyorum ayrıca seni çok takdir ediyorum.başa gelmeden yorum yapmak imkansız.umarım yaşı ilerledikçe daha hızlı gelişme gösterir.Allah herkesin yardımcısı olsun...

offf çok kötü oldum be arkadaşım allahtan senin için sabır diliyorum allah oğluna sağlık sıhat huzur versin kıyamam ona bu senin şanssızlıgın degıl hepımızın basına gelebılırdıkı sen bu sekılde bı anne oldugun ıcın ogluna bu sekılde baktıgın ıcın dıyer annelerden dahada ustunsun unutma ahirette rabbim sana bunun mğkafatını kat kat verecektir unutma canım benim üzülme çok geçmişler olsunn

emine arkadasım zor gunler gecırıyorsun ama cocugun yanında ya buna sukur, tıp her anlamda hergun gelısıyor,ılacla tedavı yontemlerı ınsallah hersey guzel olur,inançlı olmak çok önemli.bende 28 haftalık dogurdum bebeklerimi,kızım 2 gün,oğlum 4 gün yaşadı,çok çok üzüntülü günlerden sonra dün tekrar hamile oldugumu öğrendim sevinmelimiyim üzülmelimiyim bilemiyorum,heleki aynı şeyleri yaşama korkusu.allah hepımıze sabır versın...

tesekkurler,insallah ozel egitim faydali olur bir nebze ,hic olmassa ben biraz nefes alirim ,24 saat birlikte yasamak cok bunaltiyor insani yakinda okula basliycakta.Belki ANNE de der,sanmiyorum ya.Ogluma hamileyken bende yediklerime ozen gosterdim bebege yararli beni bos yere sismanlatmiycak seyler yedim,hatta normal hayatta sutten nefret ederim soymilk bile ictim midem kalka kalka,doktor kontrollerimi ihmal etmedim,doguracagim gune kadar hic bir sorun yasamadim.Hic bir anne adayininda karnindaki bebegi dusunmeden imkanlari olcusunde! BILINCSIZ ve OLURUNA BIRAKIR SEKILDE hayatina devam edecegini sanmiyorum.Bende isterdim tosun gibi bir bebek kucagima almayi,kulaginin ,kafatasinin ,tirnaklarinin ......olusumuna sahit olmak istemezdim.Kadere karsi gelemiyorsun.Size biraz fazla yuklendim sanki ama, bu konuda cok doluyum, BESLENME konusunda.Cunki hala yemiyor, karnimda da yemedigi gibi...
hoscakalin...

amin ,hepimizin yardimcisi olsun.Ama sabrediyorsun ediyorsun ,bazen birden patliyorsun,butun yaptiklarinda bosa gidiyor.Yinede sabretmekten baska yapicak bisey yok.Insallah duzelir Allahtan umit kesilmez.

size allah kirginligimi anlattigim bir mesaj yollayacaktim ama iki kere denememdede olmadi, hatta sistemden atti beni bilgisayar!Oglumun uzerinden imtahan edilmek istemezdim ama kazanip kazanamayacagimdan supheliyim.

Benim 2.5 yasinda bir oglum daha var.Ilkine arkadas olsun diye hemen yaptik, beklemeye zaman da yoktu, yasim 39 simdi.Ilk kriz gecirdiginde karnimdaki 3 aylikti,bu stres ve uzuntuyle onu kaybederim diye dusundum hep ama, dogdu, 38 haftalik(ikinci krizi gecirdigi zaman!).Insallah saglikli bir cocuk kucagina alirsin.Ikinci oglum bana butun bebek duygularini yasatti (oda az yiyor ama beni hic rahatsiz etmiyor baska bir sorunu yok cunki).Ilkinin annesi degilde bakicisiydim sanki,surekli ekstarlarindan ugrasmaktan anneligi tadamamistim.Diycegim oki her hamilelik ayni olmaya biliyor sonuz itibariyle.Insallah bu hamileligin basariyla sonuclanirda mutlu bir ANNELIK yasarsin.

işin elbette çok ama çok zor seni ancak senin gibi duyguları yaşayan daha destek olur ama inan yazdıkalrını okurken gözleirm doldu sana yinede söylemeden geçemeycegim allah a kırgınım demişsin ya insan başına gelenlerden dolayı ona o sevgiliye hiç kırgın olmamalı rabbim evlat acısı göstermesin kimselere ama kimselere ve herkese saglıklı sıhhatli hayırlı evlatlar versin elbet onun bir bildiği vardır insaoglu başına gelenelrden hoşlansada hoşlanmasada ( inan bana bunlaır yazmak çok zor) razı olmak zorunda zaten elden ne gelir bu başa gelenelr yuzunden allaha kırgın olmamalı sahibine şükredip bu acıyı dindirimesi için dualar etmeli bunun mutlaka ama mutlaka bir mükafatı vardır ama eger sen böyle konuşursan olmaz ki sabret allah nelere kadirdir o bilir herşeyin en güzelini en iyisini sana bunun mükafatını inşaallah ahirette cennet ile verecektir haklısın bir nevi kırgınım demek il e insna sevdiğine kırlırmış ama sonuçda biz burda bir sınavdayız ve bu dünyaya gelen bu dünyanın sıkıntılarına katlanmak zorundadır inanki bunları yazmak benim için çok zor senin duygularını anlamak için sen gibi olmak lazım ama inan bu dünyada senin gibi insanlar çok ben anne degilim anne adayıyım bilemiyorum şu an ama içimde kızım kıpırdadıkça tuhaf oluyorum ve rabbimden hep onun saglıklı sıhhatli hayırlı uzun ömürlü olmasını diliyorum herkes gibi sen genede yaşadıklarından ötürü eli öpüleis bir annesin unutma sen herkesden daha özelsin özel bir çocugun var sana sıkıntı yaşatıyor zaman zaman bunaltıyor belki isyan ettiryor ama isyan etme ben geelde hiç bu tarz yazıları okumam çünkü çok etkileniyorum hemen demoralize oluyorum ama takdir neyse bizler onu yaşıyoruz allahım kismeyi evlat ile ne karnındakiyle ne de kucagındakiyle sınamasın amin inşaallah dilerim seni kıracak bir yazı olmamıştır

emine arkadasım zor gunler gecırıyorsun ama cocugun yanında ya buna sukur, tıp her anlamda hergun gelısıyor,ılacla tedavı yontemlerı ınsallah hersey guzel olur,inançlı olmak çok önemli.bende 28 haftalık dogurdum bebeklerimi,kızım 2 gün,oğlum 4 gün yaşadı,çok çok üzüntülü günlerden sonra dün tekrar hamile oldugumu öğrendim sevinmelimiyim üzülmelimiyim bilemiyorum,heleki aynı şeyleri yaşama korkusu.allah hepımıze sabır versın...

insallah bu sefer oyle olmaz guzelim rabbim sana bagislasin bebeyini canim .sen bol bol dua et canim sakin umudunu yitirme guzelim.anne olmak tabiki seninde hakkin hele bu kadar fedakarliklardan sonra dahabi hakkin allahin izniyle .dularim seninle canim

Bu bolumu acmak icin bayagi tereddut ettim ama benim gibi sadece okuyup moral bozmamak icin yazi yazmayan, zaman zamanda kiskanclikla(affedin ama tam hissettigim bu) benimki neden boyle olduyu surekli dusunen anneler varsa icimizi burada dokelim diye yaziyorum.Karakterim bile degisti hicbirseyi ve hickimseyi kiskanmayan ben artik en ufak bir seyi bile kiskanir oldum.Insanlarin mutlulugu bana mutluluk vermiyor cunki bende mutlu olmak istiyorum.Her premature normal bir cocuk olmuyor,sakin moralinizi bozmayin benimki gibide olmuyor,oglum cok kotu durumda degil,beterin beteride var elbette ama benim gibi mukemmeliyetci biri icin tahamul edilemiyor bazen.......
Sadete gelelim,oglum 29 haftalik,750 gr dogdu.Solunum problemleri yasadi ,mide sorunlari oldu,goz sorunlari oldu,cok azda olsa beyninde kanama oldu....Dort aydan fazla hastanede yasadik!cikmamiza yakin fitik ameliyati oldu,bir hafta kadar komada kaldi cok gitti geldi dogumundan itibaren.Neticede evimize geldik ,solunumunu destekleyici oksijen tupu ve yemek tupu ile.Burnundan midesine inen bir tup vasitasiyla besleniyordu,biberon almiyordu beni emmiyordu,hatta yutamiyordu bile.Uzun sure burnundan hortum takip besledim,ne kadar igrenc bir duygu oldugunu anlatamam evladinin burnundan tup sokup sonrada midesinemi indi cigerlerinemi soktum diye kontrol etmenin.Mideden delip oyle besleyelim dediler ama ha bu gun yemegi ogrenir ha yarin ogrenir diye bekledik bekledik... Olmadi midesini deldirdik neticede burnuna tup takmaktan cok iyidi ama oda yanlardan akinti yapiyordu,kasiniyordu kanatiyordu......Bir yasindayken ilk sara krizini gecirdi ne oldugunu anliyana kadar bir sure gecti tabii klasik sara krizi iste anlatmiyim morardi bile( ha bu arada biz USA da yasiyoruz, ambulans cagirdik 5 dakika bile surmedi hemen geldiler ama sara bize yapisip kaldi neticede)...........
Oglum su an 4 yasini ikiay gecti,hala konusmuyor,yemeklerini pure olarak yiyor agzina konulani hap gibi yutuyor,cignemiyor yani.Yurumesi biraz sorunlu merdiven inip cikamiyor,9 ay kadar oncesine kadar denge sorunu cok kotuydu kucucuk bir carpmada agac gibi devriliyodu surekli arkasinda geziyorduk.......
Aslinda bizim oglani her organi icin ayri anlatmak lazim,ordan burdan cok daginik oldu,neticede bayagi sorunlu bir cocuk, zekasida sorunlu ,cok kotu olmasada(belkide kotu yakistiramiyorsunki) pek parlak sayilmaz.Ama butun herseye ragmen bir o kadarda yakisikli.
Simdi varmi benim gibisi konusalim dertleselim,aglasalim !
Yeni premature dogum yapmislar ve hamile olanlar moralinizi asla bozmayin bu benim sanssizligim umidiniz kirilmasin.Umut olmasa nasil yasariz .
Hepiniz saglicakla kalin ,gorusmek uzere......

canim oncelikle seni tebrik ediyorum.bu kadar sabirli kutsal bi anne oldugun icin canim.guzelim okurken yazini icim titredi guzelim .inan yasadiklarini anlayabiliyorum benim teyzemde bi deyisik dedigin durumda ama.annanem neler yasiyodu biliyorum.guzelim rabbim insallah yavrunun duzelmesini nasip eder.canim hersey sevgiyle sen bukadar guzel bi anneyken canim sen onu yyureyinin guzelligiyle buyutursun ve rabbim yaptiklarinin mukafati icin insallah yavrun tez elden duzelir canim.seni cok opuyorum ve kutluyorum canim

Back