Gebeliğe Hazırlık Her hamile birini duyduğumda ağlıyorum bu illet sadece beni mi buldu ?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Gittim bütün testlerim yapıldı. Hepsi normal çıktı. Doktor bir problem yok dedi. Sebepsiz infertilite hakkında beni bilgilendirir misiniz ? 2 sene sonunda oldu mu çocugunuz ?
Benimde hepsi normal çıktı. Eşinizin de sperm testi vermesi gerekiyor. Eşimin spermogram testi de normal çıkınca bizi infertiliteye yönlendirdiler. Sebepsiz yani iki tarafta da tedavi edilecek bir durum yok, her şey gebeliğe müsait ama gebelik olmuyor bu sebepsiz infertilite.
Tüp bebeğe yönlendirdiler
Bende eşimle bi konuşma yaptım hani olmuyor çocuğumuz ayrıl benden filan dedim o öyle bir psikoloji ki. Eşim sağolsun çok destek verdi her zaman moral kaynağımdı. Ben işe gireyim para biriktirelim ev borcuna girelim ondan sonra tüp bebeğe başlarız dedim. İş arıyordum filan bebek fikrini tamamen silmiştim. En önemlisi bebek için ilişkiye girmiyorduk nasılsa olmuyor diyorduk ama 2sene bittikten sonra hamile kalmışım. Hala şaşkınım açıkçası. Bazen keşke önce ev alsaydık diyorum
Henüz hamileyim daha doğmadı bebek

Ayyyyyy nasıl sevindim yaa tebrik ederim :) :) Sizin durumunuzla bizimki aynı. Eşimde de bir problem çıkmadı. SAğolsun o da benim en büyük destekçim. Aynı siz gibi tamam olursa olur olmazsa daha sonra yeniden tedaviye başlarız dedik. Bakalım hala bekliyorum ben de. Ama böyle şeyler duymak umut oluyor.

Bacım sen yine ucuz yırtmışsın şükret
benim eşimle 27 ay boyunca o iş olmadı teşhisim konduktan sonra operasyon oldum ve 27 ay sonra ilki yaşadık düşün.... vajinismus olsa daha kolay en azından psikolojik bişey bi şekilde atlatılıyor ama ben operasyon olmak zorundaydım 30 yaşımda hayatımın şokuydu.
Elhamdulillah atlattım . Hiçbişey için ölünmez bu hayata bi defa gelmişiz göçtüğümüzde dönüşü olmayacak

Onun sperm testi de normal çıktı
Yaşınız 23ten yüksek ise devlet hastanesi ücretsiz tüp bebek yapıyor siz de jinekolojiye randevu alıp 2yıldır çocuğunuzun olmadığını tüm testlerin yapıldığını söylerseniz infertiliteye yönlendiriyorlar. Ben o zaman 20 yasımdaydım yasım tutmadığı için 3 sene beklemek ve ya özelde paralı yaptırmak durumundaydım
Ouuy kuzumm teşekkür ederim
Stres yapmayın diyenlere çok gıcık oluyordum ama cidden sebep yoksa, sebep stres oluyor :) stres yapmayınca, kafaya takmayınca.. Ne biliyim benim gibi iş arayınca, saç bakımlarına filan kafayı yorunca ve ya tatile gidince, kafayı dağıtınca :) olabiliritesi yüksek oluyor :)

Ben de kesinlikle siz gibi düşünüyorum. kafayı boşaltayım da en kısa sürede güzel haber alayım inşallah ben de :)

yasiniz kac bilmiyorum. 30 ustuyse evet 6 ay dan sonra kontrol ettirmek lazim sebep ne diye? esiniz siz muayene oldunuz mu da sorun sende bebek sahibi olamiyoruz diyor? olmadiysaniz yaptigi cahillik. yasiniz kucukse 30 altindaysa ilk yil hamile kalma ihtimali %25 ve stres en buyuk dusman soyleyeyim. olmuyr dedikce olmuyor. aklimdan attim tatile gittim dusunmedim o ay hamile kaldim diyen o kadar cokki.. Allahin gucune gider bu kadar karamsar olmayin ölüm dusunmeyin. demek ki daha cok dua etmeniz lazim. toplumun da agzini kapatin daha dusunmuyoruz evliligimizin tadini cikariyoruz deyin. dillendirdikce her girilen ortamda konu bu oluyor herkes bekliyor soruyor. herkes bir sey oneriyor. bildikelri icin sen daha cok stres oluyorsun.

Sorun bebek olmaması değildi vajinismusum vardı.Ama geçti çok şükür

sonraki mesajlarinizi gordum cok gecmis olsun. hamile kalma konusunda hangi noktadasiniz ben de ugrasiyorum.
1 ay önce yendim vajinismusu.O yüzden ne durumdayım bilmiyorum çocuk için gün falan hesaplamadık korunmuyoruz ama yum.günlerini de takip etmiyoruz düzen oturtunca düşünmeye başlarız herhalde

Kendimi gördüm sanki.... 2 sene aralıksız her ay test,hüsran,gözyaşı, hamile haberi duyunca saatlerce ağlamak .....
evet çok çok zor ama Rabbine güven hep dua et çabala
Hiçbirşey olmaz değil ve stresten uzak dur
Elbet vardır bi vakti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…