- Konu Sahibi hayatttnur
-
Senin spor konusunda motivasyonun çok iyi. Bilmiyorum dil konusunda motivasyonun nasıl, ulaşmak istediğin hedeflerini tam olarak belirledin mi? Her konuda olduğu gibi kısa ve uzun vadeli hedefler belirlemek, çalışmayı daha kamçılıyor. Okuldaki halimle şimdikini kıyaslıyorum, çalışma stilimi ve hedeflerimi kendim belirledikçe daha azimli çalışıyorum. Bir yıla da yayabilirim önemli değil, ama itici bir gücün olması önemli.Ben çok az Cengiz hocayı izledim, netim çok yavaştı, sürekli durdu. Elimde evde hikaye kitabı ve defterle dolaşıyorum ama bir türlü kendimi veremiyorum, arada kelimeleri yazıyorum deftere, belki bazı kelimeler yavaş yavaş oturur kafamda.
Nette ingilizce kaynakları anlayabilmek istiyorum. Mesela sporla ilgili ingilizce siteler. En üst hedefimse, iş ile ilgili, yabancı müşteri gelirse anlayıp, cevap verebilmek, sanırım birkaç yıl sürer.Senin spor konusunda motivasyonun çok iyi. Bilmiyorum dil konusunda motivasyonun nasıl, ulaşmak istediğin hedeflerini tam olarak belirledin mi? Her konuda olduğu gibi kısa ve uzun vadeli hedefler belirlemek, çalışmayı daha kamçılıyor. Okuldaki halimle şimdikini kıyaslıyorum, çalışma stilimi ve hedeflerimi kendim belirledikçe daha azimli çalışıyorum. Bir yıla da yayabilirim önemli değil, ama itici bir gücün olması önemli.
Bir makalede, yazar küçükken altyazıları okuyamıyormuş yeterince, dili öğrenip kendisi anlamak için öğrenmiş, kimi genç yabancılarla tanışabilmek için öğrenir vb. Bize mecburiyet hissi uyandırmayan amaçlar gerekli diye düşünüyorum.
Bir kaç yıl çok belirsiz bir süre. İleri aşamaya bir kaç yıl içinde gelirim diyorsan doğru. Ama başlangıç için hedeflerini çok yayma. Örneğin bu ay yeni kelimeler öğrenip cümle yapısını kavrayacağım, gelecek ay kendim cümleler kurmaya başlayacağım gibi kısa vadeli ve konuları belirgin hedefler koy. Yoksa gün içinde bile dikkatimizi dağıtan bir çok şey oluyor, bir kaç yıla çalışmamızı etkileyen çok şey olabilir.Nette ingilizce kaynakları anlayabilmek istiyorum. Mesela sporla ilgili ingilizce siteler. En üst hedefimse, iş ile ilgili, yabancı müşteri gelirse anlayıp, cevap verebilmek, sanırım birkaç yıl sürer.
Şu sayfaları zaman zaman karşılaştığın cümleleri anlamakta ya da kendi cümlelerini kuracağın zaman kullanabilirsin.Nette ingilizce kaynakları anlayabilmek istiyorum. Mesela sporla ilgili ingilizce siteler. En üst hedefimse, iş ile ilgili, yabancı müşteri gelirse anlayıp, cevap verebilmek, sanırım birkaç yıl sürer.
Teşekkür ederim.Şu sayfaları zaman zaman karşılaştığın cümleleri anlamakta ya da kendi cümlelerini kuracağın zaman kullanabilirsin.
http://www.bedava-ingilizce.com/tensetables/
http://www.bedava-ingilizce.com/tensetables/table01.php
http://www.limasollunaci.com/ingilizce/ingilizce-zamanlar/
Zamanları izlediğin hocalardan sindirerek öğreneceksin zaten. Bu tabloları karşılaştığın kalıpları anlamak için kullan şimdilik.
Ben de hala çok pratik değilim. Bazı sitelerden alıştırma yaparken gelişme sağlıyorum.Basliga abone oldugum halde yeni meajlar niye gelmiyor anlamadim. Ben de her gün yarim saat bile olsa zaman ayirmaya calisiyorum. Artik eskisi kadar hata yapmiyorum alistirma yaparken ama sonra ögrendiklerimi kullanmaya calisinca unuttugumu farkediyorum. Cümle kuruluslari zorluyor.
Ben de ilk etapta biraz kelime dagarcigimi ve gramer bilgimi gelistirip biraz farkli kaynaklarla pratik yapmayi planliyorum.Ben de hala çok pratik değilim. Bazı sitelerden alıştırma yaparken gelişme sağlıyorum.
sana da quizlet.com u öneririm. kelime pratiği yapmak için gayet yararlı. Bugün onunla ilgilenecektim ama maalesef...Ben de ilk etapta biraz kelime dagarcigimi ve gramer bilgimi gelistirip biraz farkli kaynaklarla pratik yapmayi planliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?