Her gün mastit oluyorum anne sütüne değer mi?

Beyzaogretmen

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2025
6
2
1
29
Mastit olmadan geçirdiğim üst üste iki gün bile yok, göğsümde kistler ve kol altimda lenf buyumesi var mastitlerim sebebi bebeğin emmesi değil...bebeğim 3 aylık doğumundan beri sütümü sağıp veriyorum ancak çok yoruldum canım çok yanıyor. Koltuk altlarim şiddetli sancılı sağım yaoarken goguslerimden kristal bı kitle içinden Süt akiyor sanki açımı tarif edemem. Hamilelikti dogumdu derken bunları da acılarla gecirdim asla ara vermeden goguslerimin acısıyla devam ediyorum. Sevgili anneler, bebeğime mama da veriyorum sütümü sagipta da veriyorum yalnız psikolojimin bozulduğunu artık iyice hissetmeye başladım. Bebeğim 3 aylık ve ilaçla süt kesmeyi düşünüyorum. Yorumlarınız nedir. Durumu gerçekçi olarak eleştirir misiniz lütfen teşekkür ediyorum.

Belki linçleneceğim ama evladınızın mutlu bir anneye ihtiyacı var hepsinden önemlisi o bence, psikolojinizi bozuyorsa emzirmeyin. Evet ne kadar uzun süre anne sütü verebilirseniz o kadar iyi ancak mamalar da bunun için var hiç sütünüz de gelemeyebilirdi.
Bu arada bebeğinize emdirmeyi denediniz mi belki küçükken kavrayamiyordu simdi daha rahat kavrar veya sağım yaptığınız aleti hastaneden kiralamayi deneyin isterseniz. Ev tipi sağım yapan aletlerin gücü çok yeterli olmayabiliyor, belki meme tam boşalmadigi için mastıt oluyorsunuzdur.

Teşekkürler içten yorumunuz için. Mastitim sebebi için çok doktor gezdim. Bebeğim emiyordu yine mastit oluyodum, sagimla canım daha az yandığı için sağıma geçtim.dedigim gibi mastitin sebebi göğsündeki kistler ve lenf buyumelerim. Bende psikolojimi önemsiyorum. Bebeğimi kucagima aldığımda oyun oynayirken hep bir acı ifadem ve sizlanislarim var bebek anliyo mu diye de düşünüyorum. Annesinin neşesi sahte geliyor mu. Çok kafam karışık

Size şöyle diyeyim meme bırakmasın diye çok cebelleştim evladımla bırakmadı da, günün sonunda bu kadar inada değdi mi inanın hic bilmiyorum. Reflusu de olan bir bebekti, aşırı yıprandım. Sanirim etraftakilerin ay meme mi mama mi psikolojik baskısı da etkili oluyor, ki kimisi bir bakıyorsun mama vermis zaten. Hiç takılmayın bence kistleriniz de varmış yani sağlık problemleriniz de var, dediğim gibi hiç sutunuz de gelmeyebilirdi. Çocukların mutlu ve huzurlu ebeveynlere ihtiyacı var.
Mastitiniz için de Rabbim şifa versin inşallah.

Merhaba
Çok sık mastit oldum ben de. Sağdığınız için mastit olabilirsiniz çünkü makinelerin hiçbiri bebek kadar iyi sütünüzü çekemez.

Hiperlaktasyonla mücadele ediyorum. Bebeğim emmekte zorlanıyor bu durum yüzünden. Acaba sağıp mı versem diye düşünüyordum ama o zaman mastit ihtimalini biliyordum. Şu anda siz yaşıyorsunuz. Bende de çok kist var. Süt kanallarını sıkıştırıyor vs dedi doktorlar ama asıl sebep hipofiz bezimdeki adenomun fazla süt üretmeme sebep olması.

Çok acılı oluyor çoğunlukla emzirmem. Bebeğim süt akışını azaltmak için damağıyla uçları eziyor. Edebildiğim kadar devam edicem.

Farklı şekilde çok zorlanan tanıdıklarım da var. 6. ayı bekliyorlar. Tercih sizin. Yönteminiz yüzünden mastitsiniz. İltihqplı süt bebeğe de iyi gelmez. Düzgün emzirme pozisyonuyla acınız azalır, makineyle acınız geçmez.

Teşekkür ederim. Mutlaka cabaniza degmistir.

Teşekkür ederim. Size de şifalar diliyorum

Reactions: Gao
yakın zaman da ben de mastit oldum..acınızı anlıyorum ve bebeğe yetişememe psikolojisi de başka..bebeğiniz henüz küçük..en iyi pompa bebeğimizdir ama doktorlar mastitli sütü vermeyin diyorlar..enfeksiyonlu süt olduğu için..antibiyotik kullanıyor musunuz bu süreçte..bir de beyaz lahanayı yaprak olarak ayırıp buzlukta dondurup buzu çözülene kadar mastitli göğüse koyunca acınız hafifliyor,.beyaz sabunla yıkayarak masaj yapın..

Ekran takıldı çıkıp sayfaya geri gelince. Yazamadım.

Biberonla veriyorsanız memeyi de unutmuş olabilir. Bir de ona döndürmek var. Sadece sağarak mastit kaçınılmaz sütünüz çoksa.

Herkes emzirmek zorunda değil. Ben de bazen ağlatarak emzirdiğim için acaba hata mı ediyorum diyorum. Daha 2 gün önce süt incisi oldum. Anlıyorum sizi.

Siz iyi olursanız bebek iyi olur. Elinizden geleni yapıyorsunuzdur eminim. Acil şifalar dilerim.

Teşekkür ederim. Antibiyotik kullaniyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…