• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her gün makyaj yapmak

Aerynn

Guru
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2012
620
22
318
Merhaba kızlar,

Her gün makyaj yapmak (fondötenli, pudralı) bana sanki cildime haksızlık ediyormuşum gibi geliyor. Haftada 2-3 gün dışında her gün makyaj yapmanın cildi yorduğunu düşünüyorum nedense. Iyi ürünler kullanıyorum, buna rağmen böyle bir düşüncem söz konusu. Aşırı hassas ciltli de biriyim. Fikirlerinizi merak ettim, ne düşünüyorsunuz her gün makyaj yapmak konusunda? (Çevremdeki insanların çoğu bu konuda taviz vermeyen insanlar, o açıdan da merak ediyorum fikirlerinizi).

Son düzenleme:
ne kadar kaliteli ürün kullanırsan kull:26:an, delik deşik görünümlü bir yüz sonun olacak. :26:

ne kadar kaliteli ürün kullanırsan kull:26:an, delik deşik görünümlü bir yüz sonun olacak. :26:

Ben zaten her gün yapmıyorum. Fikir soruyorum burada. Senin delik deşik olmuş demek ki benimki gayet iyi şimdilik. Soruma yönelik cevaplar alırsam sevinirim ;-)

Son düzenleme:
bende her gün makyaj yapmaya karşıyım
yapılır da hafif olur her gün fondöten sürmek cilde büyük hasar verir
devamlı aşırı makyaj yapanlar çevreyi de alıştırıyorlar 1 gün es kaza makyaj yapmayınca herkes şok oluyor:53:
ben bb krem kullanıyorum göz kalemi, rimel,ruj
bunun dışında hiçbir şey sürmüyorum yüzüme:12:

27 yaşındayım. rimel,göz kalemi, göz altı kapatıcı hariç hiçbir makyaj ürününü kullanmıyorum. fondöten pudra cilde çok zararlı arkadaşın dediği gibi özellikle bu ürünleri kullanan kişilerin cildi delik deşik oluyor.bunu bilmeyen yok zaten neden buna rağmen kullanıyorsunuz anlayamıyorum.. zararın neresinden dönersen kârdır bence.
çok şükür kullanmadıgımdan mıdır nedir 4-5 yaşda küçük gösterdiğimi söylerler.

bende her gün makyaj yapmaya karşıyım
yapılır da hafif olur her gün fondöten sürmek cilde büyük hasar verir
devamlı aşırı makyaj yapanlar çevreyi de alıştırıyorlar 1 gün es kaza makyaj yapmayınca herkes şok oluyor:53:
ben bb krem kullanıyorum göz kalemi, rimel,ruj
bunun dışında hiçbir şey sürmüyorum yüzüme:12:

BB kremin de fondötenden aşağı kalır yanı yok gibi ya :) Ben haftada 1 gün, genelde hafta sonu ince yapılı, su bazlı fondöten kullanıyorum. Mümkün değil her gün yapamam, vicdanım rahatsız oluyor.

bence eğer zorunluysa hergün makyaj yapmak o zaman çok kaliteli ürünlerle cildin temizliği ve bakımıda ihmal edilmemeli ki cilt zarar görmesin :34:

evden çıkmadan kremlerimi sürerim, rimel sürerim, dudaklarıma da ya ruj ya da dudak koruyucu, bu kadar.

evet, her gün üşenmeden fondoteni, pudrası, allığı, göz altı kapatıcısı... her şeyi süren var. ben de sizin gibi yazık diye düşünüyorum. başkalarına 1-2 saat hoş görünmek için cildin çektiğine yazık. göz önünde olan bir modelse insan, fotoğraf çekimleri varsa yapmak zorundadır. ama bu tarz zorunlulukların dışında cilde zarar ve sağlığa zarar diye düşünüyorum.

her gun makyaj yapan kadın ya çok çirkindir yada luzumsuz kokoşş ikiside hoş karşılanmaz hafıf bişiler olabılırde her gunde fondöten olurmu yahu ben düğüne giderken bıle kullanmıyorum çünkü cildim gayet ıyı durumda ne gerek var o kalıp gıbı şeyi sürüp maske takmış gibi göruntuye

neysekı konu sahıbı her gun yapmıyormuş düşüncelerimizi sormuş

Hayir delik desik falan olmayacak yuzun. Boyle seyler genetige ve bakima bakar.
En az 6 senedir hergun fondoten dahil makyaj yaparim. Eve gelir gelmez once temizleme yagiyla sonra guzel bir temizleyiciyle mis gibi temizlerim. 2-3 gunde bir basit, her haftasonu derin bir genel peeling yaparim. Nemlendiririm, serumlarim vs.
masallahi vardir cildimin.
Simdi fondotenler eskisi gibi degil, hepsi hafif yapili, gozenek tikamiyor (tabii gidip elite ya da flormar gibi markalar kullanmiyorsan)
Hatta fondotenler cildimizi disaridaki bircok olumsuz faktorden koruyor, cilt uzerinde koruyucu katman olusturarak.
Silikon vs oceren urunler kullanmaktan kacinirsan, gunes korumasini ihmal etmezsen, arada bir dusuk dereceli kimyasal peeling yaptirirsan piril piril bir cildin olur merak etme.
Kilit nokta bakim ve kaliteli urunler.

canım bende calışıyorum ve göz makyajı günlük yaparım aşırıya kaçmadan ama onun dışında ayda yılda bir fondöten kullanırım,
dediğin gibi cildine haksızlık etme, bir düğün olur parti olur ozaman boyanacaz elbette :1: ama her gün yapmaya gerek yok

evden çıkmadan kremlerimi sürerim, rimel sürerim, dudaklarıma da ya ruj ya da dudak koruyucu, bu kadar.

evet, her gün üşenmeden fondoteni, pudrası, allığı, göz altı kapatıcısı... her şeyi süren var. ben de sizin gibi yazık diye düşünüyorum. başkalarına 1-2 saat hoş görünmek için cildin çektiğine yazık. göz önünde olan bir modelse insan, fotoğraf çekimleri varsa yapmak zorundadır. ama bu tarz zorunlulukların dışında cilde zarar ve sağlığa zarar diye düşünüyorum.

Seninle aynı görüşlere sahibiz. Çok güzel özetlemişsin. Bizim kampüsteki çoğu kız her allahın günü fondötenli, pudralı bir şekilde geliyorlar ben bu durumu biraz tuhaf karşılıyorum. Illa ki kötü yönde etkisi vardır uzun vadede.

Rimel ve göz kaleminden başka hiçbir makyaj malzemesi kullanmıyorum. Her gün makyaj yapmak tabi ki cildi bozuyor,ama 2-3 gün ara vermek en azından bu durumda daha iyi.. Makyaj yapılmasına karşı değilim, herkes doğal olun diyor da insan hafif bir makyaj yapsa dahi kendini daha iyi,bakımlı ve özgüvenli hissediyor. Her gece yatmadan önce makyajımızı silmek gerek,en önemlisi bu sanırım..

Hayir delik desik falan olmayacak yuzun. Boyle seyler genetige ve bakima bakar.
En az 6 senedir hergun fondoten dahil makyaj yaparim. Eve gelir gelmez once temizleme yagiyla sonra guzel bir temizleyiciyle mis gibi temizlerim. 2-3 gunde bir basit, her haftasonu derin bir genel peeling yaparim. Nemlendiririm, serumlarim vs.
masallahi vardir cildimin.
Simdi fondotenler eskisi gibi degil, hepsi hafif yapili, gozenek tikamiyor (tabii gidip elite ya da flormar gibi markalar kullanmiyorsan)
Hatta fondotenler cildimizi disaridaki bircok olumsuz faktorden koruyor, cilt uzerinde koruyucu katman olusturarak.
Silikon vs oceren urunler kullanmaktan kacinirsan, gunes korumasini ihmal etmezsen, arada bir dusuk dereceli kimyasal peeling yaptirirsan piril piril bir cildin olur merak etme.
Kilit nokta bakim ve kaliteli urunler.

Canım benim çoğu ürünüm Chanel, MAC, Estee Lauder vs. zaten. Yine de her gün yapmak beni rahatsız ediyor.
Gen kısmına katılıyorum ama haklısın. Sigara içmeyen arkadaşlarım var ciltleri sorunlu. Günde 1 paket sigara içiyoruz kankam ve ben gayet pürüzsüz cildimiz var.

fondotenle hiçbir zaman aram olmadı 32 yaşındayım doğru düzgün sürmemişimdir hoş ben makyajda yapmıyorum artık pekzaten arada rumel göz kalemi kullanırım okadar bide takma kirpik kullanmayı seviyore :27::27: cildimi sorucak olursan çok iyidir hatta makyaj yapınca fondoten varmı diye soranlar oluyor yüzümde ama kullanmıyorum :ssz: cildin düşmanı fondoten ve sigara :34: helede hergün kullanmak :53::53:

pudrasız ve fondotensiz olduğu halde cildim (ki evde olduğum günler dahil) temizlerken bir kir çıkıyor, şaşıp kalıyorum. bir de onlar olsa demek ne kadar kir tutacak yüzüm.

herkese oluyor mu bilmiyorum ama tam makyaj yaptığım zaman ağırlık hissediyorum yüzümde, bir an önce çıkarıp kurtulmak istiyorum. temizleyince resmen ferahlıyorum.

artık sade makyaj yapa yapa da galiba, evde ne varsa kullananların yüzü abartı ve çirkin geliyor bana. iş ve günlük makyaj bana göre hafif olmalı. gece makyajı ayrı bir konu.

Fondotenlerin cogu bakim yapiyor artik, kaliteli malzeme kullaniyorum diyorsun, o zaman fazla takma bence :) iyice arindirmak icin mutlaka temizleme yagi kullan ama.

pudrasız ve fondotensiz olduğu halde cildim (ki evde olduğum günler dahil) temizlerken bir kir çıkıyor, şaşıp kalıyorum. bir de onlar olsa demek ne kadar kir tutacak yüzüm.

herkese oluyor mu bilmiyorum ama tam makyaj yaptığım zaman ağırlık hissediyorum yüzümde, bir an önce çıkarıp kurtulmak istiyorum. temizleyince resmen ferahlıyorum.

artık sade makyaj yapa yapa da galiba, evde ne varsa kullananların yüzü abartı ve çirkin geliyor bana. iş ve günlük makyaj bana göre hafif olmalı. gece makyajı ayrı bir konu.

lohusa mevludumde özel gun deyip fondötenli ağır bı makyaj yaptırdım eve nasıl attım kendımı bilmiyorum hemen yıkadım gerçekten kötü bi göruntu verıyo fondöten anca tvdekılerde hoş duruyo oda yakından görmuyoruz dıye yoksa tam bı makyaj yapmış insan yakından korkunç görunuyor

Fondotenlerin cogu bakim yapiyor artik, kaliteli malzeme kullaniyorum diyorsun, o zaman fazla takma bence :) iyice arindirmak icin mutlaka temizleme yagi kullan ama.

Bioderma kullanıyorum, Chanel'in makyaj temizleme suyunun kokusuna hasta olarak almıştım ama kaldı öyle 2 aydır :) Bioderma iyi ama bayağı tavsiye ederim.

Back
X