Her gün egzersiz yapmanın zararı var mı?

mazosistin_mutlulugu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2010
398
114
Merhaba ben esneme ve duruş bozukluğu egzersizleri yapıyorum. İki set farklı hareketler var elimde her gün birini yapıyorum yaklaşık 30 - 45 dk sürüyor. Her gün benzer hareketleri yapmanın zararı var mı, bir süre sonra etkisi geçer mi?

Merhaba. Günlük 30-45 dakikalık egzersizin bir zararı olacağını sanmıyorum. Zaten vücudun bir şeylerin ters gittiğinin sinyalini verir, ağrılar başlar eklemlerde vs. Yine isterseniz haftada 1 gün mola verin.

Kilo verme amaçlı yapılan egzersizlerde bir süre sonra vücudun alışması söz konusu ve kilo veriminin devamı için egzersizi değiştirerek vücudu şaşırtmak gerekir. Ama siz kilo vermek amaçlı değil, duruş bozukluğu egzersizleri yapıyorsunuz.

Spor hocası değilim, naçizane fikrimi yazdım.

Merhaba. Günlük 30-45 dakikalık egzersizin bir zararı olacağını sanmıyorum. Zaten vücudun bir şeylerin ters gittiğinin sinyalini verir, ağrılar başlar eklemlerde vs. Yine isterseniz haftada 1 gün mola verin.

Kilo verme amaçlı yapılan egzersizlerde bir süre sonra vücudun alışması söz konusu ve kilo veriminin devamı için egzersizi değiştirerek vücudu şaşırtmak gerekir. Ama siz kilo vermek amaçlı değil, duruş bozukluğu egzersizleri yapıyorsunuz.

Spor hocası değilim, naçizane fikrimi yazdım.
İşte ben de ondan korkuyorum vücudum alıştı artık şaşırtmam lazım ama nasıl? Duruş bozukluğu için en iyi olan hareketler bunlar.

Neden olsun ki.. ama vücut bir süre sonra kilo verdikçe kendini korumaya geçebilir, aynı hareketleri yaptığınız için kilo vermeniz yavaşlayabilir. Bu yüzden farklı bir spor ile şaşırtmanız lazım :))

Hergün spor hocalari tavsiye etmiyor. Kas yapilanma sureci oldugundan ve kas erimesi olmamasi icin gun asiri tavsiye edilmekte haftada 3 ya da 4 gun ideal deniliyor. Ama soyle olabilir bir gun normal spor yapip bir gun dans edebilirsiniz oda bir hareket :)

Merhaba ben esneme ve duruş bozukluğu egzersizleri yapıyorum. İki set farklı hareketler var elimde her gün birini yapıyorum yaklaşık 30 - 45 dk sürüyor. Her gün benzer hareketleri yapmanın zararı var mı, bir süre sonra etkisi geçer mi?
merhaba, bir gün egzersiz bir gün ara verilir genelde. bunun sebebi de kaslar dinlenirken yapılanır. dilerseniz birer gün arayla yapın o egzersizleri. vücudu şaşırtmak için de imkanınız varsa yüzmeye gidebilirsiniz. ayrıca sayfamda da paylaşıyorum bazılarını deneyebilirsiniz. instagramınnız varsa bakın

Son düzenleyen: Moderatör:
X