ben de bir sey anlatayım o zaman, simdi ben bu yaz cok kötu bir yaz gecirdim, esim beni aldattı ve ayrılmak zorunda kaldım ki zaten bazı seyler kötu gidiyordu, beni eve kilitler perdeleri camları kapatırdı, pencereler perdeler her sey telefondan kontrol edilebilen bir sisteme baglıydı ve camı bile acamıyordum, evde hapis hayatı yasıyordum. artık ne giydigim bendi ne sacım bendi ne hayatım ne de yedigim ictigim. cok cok cok agır bir psikolojik siddet altındaydım, ve asla cocuk istemiyor bu konuda konusmalarımız hep kavgayla bitiyordu, ben de ayrılmayı dusunuyordum zaten, bana ne evde ne dısarıda rahat vardı, bu kadar sey ve bir de ustune ne öğreneyim beni aldatıyormus, cok uzuldum yıkıldım gercekten.. bir ay ölü gibi yasadım. ama ikinci ay kendimi toparlamak icin dedim ki ise baslayayım, tekrar calısayım ki 2 senedir calısmıyordum cunku, kendime gelirim, biraz sosyal hayata karısırım, bir gelirim olur. ama hangi tanıdıkla kiminle görüsürsem göruseyım olumlu cevap gelmedi. bu arada ben arabuluculuk sınavına hazırlanıyordum hem mesaisiz sekilde calısırım meslekten de uzaklasmamıs olurum diye, ama bizim bosanma isleri vs olunca ben tamamen unuttum ve on basvuru asamasını kacırdım. sag olsun hıcbır arkadasım da bana soylemedi, birlikte hazırlandıgım. neyse ben bu on basvuruyu kacırdıgımın bile farkında olmadan calısmaya da devam ediyordum evde bos kalmamak ıcın. sonra ekim bası gibi burada duaya basladım baska bir grupla, spesifik bir niyetim yoktu ama Allah biliyor neler cektigimi neler yasadıgımı o yuzden iyi olmak istedim hep iyi olmak icin dua istedim niyetim iyilesmekti. dua bitti bir hafta sonra bir aile dostumuz aradı ortagından ayrılmıs vs yanına birine ihtiyacı varmıs dusunur musun dedi, ben de atladım tabii, cuma konustuk pazartesi basladım ise. tam da o hafta on basvuruyu kacırdıgımı fark ettim ve de. cunku o hafta normal basvurular vardı ve bana bir turlu izin vermiyordu sistem basvurunuz bakanlık tarafından onaylanmadı diye. eger bu ise baslamamıs olsaydım sınava da giremeyecegim icin bir senelik emeklerim cöpe gitti diye cok uzulecektim, zaten yaralı bir haldeydım iyice bunalıma girerdim herhalde
burada dua okuduktan sonra bu is bana mucize gibi geldi, o kadar mutlu oldum ki, gercekten her sey dua uzerine kurulu, Allah en uygun zamanda sundu bana bu imkanı sukurler olsun. o yuzden cok inanıyorum duanın gücüne, temiz bir niyetle temiz bir kalple kimsenin kötülüğünü istemeden edilen duaları Allah duyuyor biliyor kabul ediyor biliyorum.. ve ben her dua ettigimde Allahım kim bu dertten cekiyorsa kim benimle aynı sey icin dua ediyorsa onlara da ver allahım diye ekliyorum, dogum gunumde bile pasta uflerken kendim icin istediklerimin aynısını bu masada benim yanımda olan arakdaslarım icin de kabul et Allahım diye üflemistim. o yuzden bir arada olmak birlikte dua etmek o kadar guzel ki. iyi ki varsınız ve iyi ki katıldınız o yuzden hep bu sekilde devam edelim, birbirimize iyi gelelim insallah