- 7 Mayıs 2012
- 7.187
- 8.202
- Konu Sahibi redvelvetcake
- #2.301
Okudum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
L Leftright arkadaşımın niyeti için okudum Allah kabul etsin inşallah
- 27 Ocak: -loyalty
- 28 Ocak: @selametvedua
- 29 Ocak: dreamy07
- 30 Ocak: Nillatte
- 31 Ocak: I Ism
- 1 Şubat: R rainyy
- 2 Şubat: L Leftright
- 3 Şubat: @Ada-anne
- 4 Şubat: Z Zeynoyi
- 5 Şubat: redvelvetcake
- 6 Şubat: Cuel
- 7 Şubat: E Esragull
- 8 Şubat: mandalina01
- 9 Şubat: slnn12345
- 10 Şubat: @agustos72
- 11 Şubat: Onikiagustos
- 12 Şubat: U Uyku gunlugu
- 13 Şubat: Elifnesli65
- 14 Şubat: @Mavi_Eftelya
- 15 Şubat: Bluepinkkk
- 16 Şubat: H hazal94
- 17 Şubat: @Mavi ayy
- 18 Şubat: @Sendeanlarsn
- 19 Şubat: @Huzurkokanmevsimler
- 20 Şubat: C Canangul133
Elhamdülillah L Leftright niyetine okudum Rabbim hayırlı iş hayırlı eş nasip etsin gönlünden geçenin en güzeli ne hayırlısı olsunAteşe atıldığı zaman İbrahim aleyhisselam’ın son sözü:
“Allah bana yeter, o ne güzel vekildir.” demek olmuştur. [Buhârî, Tefsîrû sûre (3), 13]
Büyük sahabi Abdullah İbni Abbas’ın bu beyanlarından, tevekkülün en kısa ve kesin ifadesi olan “hasbünallahu ve ni’mel vekîl” sözünü Hz. İbrahim ve Hz. Peygamber (asm)’in en kritik anlarda söylemiş olduklarını öğrenmekteyiz.
Hadiste söz konusu olan olayların ilki Hz. İbrahim’in, Nemrut tarafından mancınıkla ateşe atılmasıdır. İkincisi de İslâm tarihinde “Bedr-i suğra” (Küçük Bedir Savaşı) diye bilinen hadisedir. Her iki olaya da Kur’an-ı Kerim’de işaret buyurulmaktadır.
İbrahim aleyhisselâm’ın ateşe atılma olayı Kur’an-ı Kerîm’de tafsilatlı bir şekilde anlatılmaktadır. (Enbiyâ, 21/51-70)
Ta baştan beri Allah’a tam bir güven içinde bulunan Hz. İbrahim en son anda, ateşe fırlatılırken de aynı itminan ve güven ile “Allah bana yeter, ne güzel vekildir O!” teslimiyeti içinde sadece Allah’tan yardım beklediğini dile getiriyordu. Sonuç ise, gerçek tevekkülün akıllara hayret veren mutlu sonu idi: Kızgın ateşin serinlik veren bir ortama dönüşmesi. Çünkü Allah her şeye kadirdir. Mesele Ona güvenmektedir.
Ebu Hüreyre (r.a.) den rivayetine göre, o şöyle dedi: Rasûlullah (asm) “Büyük bir işe, musibete uğradığınızda 'Hasbunallah ve ni'mel-vekîl.' deyiniz” buyurdular.
tamam canım isaretledim seni simdiHerkese hayırlı Cumalar, hafta sonu misafirim geleceği için şimdiden bildirm yapayım, belki internete giriş yapamam yoğunluktan, cumartesi ve pazar günki arkadaşlar niyetine okudum.